Nyheter om Vålerenga


Shala fra Vålerenga til Stabæk

Midtbanemannen Herolind Shala (29) har skrevet ettårskontrakt med Stabæk og fortsetter karrieren i Eliteserien. Shala har spilt for Vålerenga de to siste sesongene, og kontrakten hans med Oslo-klubben gikk ut på tampen av fjoråret. Ifølge Stabæk var Shala en ettertraktet mann. Han har i første omgang skrevet under for én sesong med bærumsklubben. – Jeg prøvde å komme meg ut, men det var et litt lukket marked på grunn av korona. Og så følte jeg at Stabæk kunne være et godt alternativ for meg i denne perioden, sier han til Stabæks nettsted.

Er overbevist Tobias Christensen har det som trengs

Vålerenga og Molde er enige om en overgang for stortalentet Tobias Christensen. 20-åringen er på plass i Oslo og har signert en avtale som strekker seg ut 2024. På grunn av innreisekarantene etter opphold i Spania blir første trening med nye lagkamerater først mandag 15. mars, men den medisinske testen er gjennomført og alt er klart. Les: Barcelona har garantert ikke satt kroken på døra Dette er faktisk en spiller vi har prøvd å hente hit i to år. Dialogen med Tobias ble opprettet allerede i juni 2019, og det er vel ingen hemmelighet at vi prøvde å låne han fra Molde i fjor høst.

Lyon måtte slite mot Brøndby

Lyons kvinnelag i fotball, som har vunnet mesterligaen de fem siste årene, måtte slite for å slå Brøndby 2-0 i første kamp i åttedelsfinalen. Et hodemål av Nikita Parris etter en halvtime, og en scoring fra innbytter Melvine Malard på overtid var det Lyon fikk til. Dommeren var norske Henrikke Nervik. I tillegg fikk tidligere Røa-kaptein Katrine Winnem Jørgensen sin mesterligadebut for Brøndby. Lyons stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt ikke spilleklar etter sine langvarige skadeproblemer. Brøndby slo med nød og neppe ut Vålerenga på straffespark i forrige runde i februar.

Tobias Christensen til Vålerenga

Den norske U21-landslagsspilleren Tobias Christensen er klar for Vålerenga. Han kommer fra Molde og har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben. Det bekrefter Vålerenga torsdag ettermiddag. Det har tidligere i uken vært spekulert i om Christensen ville signere for Vålerenga, og nå er overgangen omsider klar. 20-åringen fikk sin debut for Start i 2017 før han gikk til Molde i 2019.

Fagermo forsøkte seg igjen - dette stopper overgangen

SKIEN: Vålerenga går ikke videre med interessen for Vebjørn Hoff. Trolig fordi spilleren selv ikke lenger ønsker en overgang.

Tre klubbar vil boikotte VM

Tre norske klubbar vil ha boikott av fotball-VM i Qatar neste år, viser ei rundspørjing NTB har gjort. Minst fire andre vurderer saka. Fotballpresident Terje Svendsen seier at NFF har prøvd å betre forholdet til arbeidarane i Qatar gjennom dialog. – Haldninga vår så langt har vore å følgje Amnesty Internationals tilråding om å påverke i staden for å boikotte. Så vil vi lytte til fotballfamilien, seier Svendsen til NTB. Tromsø kravde fredag at Noreg boikottar VM i Qatar.

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Opplysninger til VG: Vålerenga vil kjøpe Christensen

Ronaldo brukte hodet og gikk forbi Lukaku
Les mer om:

Opplysninger til VG: Vålerenga vil kjøpe Christensen

Vålerenga har lagt inn et bud på Moldes Tobias Christensen (20). Etter det VG erfarer ligger budet på opp mot tre millioner kroner. Ballen ligger nå hos Molde – og spilleren.

Om en uke «kastes» Vebjørn (25) ut av leiligheten – håper på snarlig løsning

SKIEN: Vebjørn Hoff (25) ser gjerne at Odd og Vålerenga blir enige om pris i løpet av uka.
Les mer om:

Vålerenga sender stortalent Oliver Johansen Braude ut i verden

I dag fyller Vålerengas midtbanetalent Oliver Johansen Braude 17 år. Etter prøvespill for flere klubber i Europa bar det til slutt den nederlandske klubben Heerenveen som sikret seg Braude sin underskrift. I morgen reiser Braude til Nederland, men det er først i juli at overgangen gjøres permanent.

«Ut med det karakterløse svinet»

Jeg må ærlig innrømme at svin på tysk høres ekstremt mye kulere ut og jeg vil anbefale alle som er i krangel med noen i en hvilken som helst sammenheng å bare rope «Schwein» det føles godt. – Du kan også med fordel benytte det neste gang du ser på en pressekonferanse om coronapandemien. Plingeparty anno 2021: Jeg for min del roper «Schwein» og tar en snaps hver gang noen sier ordet dugnad eller advare. Marco Rose spilte for Jurgen Klopp på Mainz 05 … Nå vil han følge i hans fotspor som manager i Borussia Dortmund.

Fagermo varsler ny stjernesignering – Odd-spiller ønsker seg til Vålerenga

VALLE (VG) Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har kjøpt Amor Layouni (28) og Henrik Udahl (24) og unngikk salg i januarvinduet. Likevel vil han ha enda en profil til Oslo Øst.

Fagermos metode: På ett år har sjefen gjort flere store endringer i Vålerenga

Da Dag-Eilev Fagermo (54) kom til Vålerenga for ett år siden, ble han overrasket over manglende profesjonalitet i klubben. Det førte til renovasjon i flere ledd.
Les mer om:

Landslagsback til østerriksk hockey

Landslagsbacken Stefan Espeland (31) har skiftet klubb fra Eisbären Berlin til østerrikske Salzburg. Ifølge VG gikk overgangen i boks like før overgangsvinduet stengte tidligere denne uken. Espeland kan få sin debut for Salzburg fredag mot Klagenfurt, en klubb han spilte for i 2017/18-sesongen. Tidligere har Espeland vært proff i Fischtown Pinguins (Tyskland), Ilves (Finland) og flere svenske klubber. Han har spilt for Vålerenga og Lørenskog i Norge.

Stjernen: – Vi forbereder oss til å møte Vålerenga til helgen

Hockeyklubbenes håp om oppstart av seriespillet allerede til helgen lever fortsatt. I Stjernehallen forbereder klubben seg på Oslo-tur førstkommende helg.
Les mer om:

Fagermo mener Odd krever for mye penger

SKIEN: Dag-Eilev Fagermo bekrefter interesse for Vebjørn Hoff (25), men hevder det blir for dyrt å hente Odd-spilleren til Vålerenga.

Dag-Eilev Fagermo frister en av sine gamle spillere

TA skriver at Vålerenga jobber på høygir for å hente inn Odd midtbanespiller Vebjørn Hoff. 25 åringen kom til Odd i 2018 fra Aalesund. Han rakk å utvikle et godt forhold til Dag-Eilev Fagermo før han dro for å trene Vålerenga . Hoff har reist over flere kommunegrenser og vært inne i Oslo og diskutert en overgang. – Det skal ikke foreligge et konkret bud, først skal Vebjørn Hoff overbevises om at Vålerenga er rette klubb.

Kan være på vei til denne klubben

SKIEN: Vålerenga forsøker å sikre seg Vebjørn Hoff.
Les mer om:

Toppscorer tilbake i Oslo

Spissen Henrik Udahl er tilbake i Vålerenga fem år etter han forlot Oslo til fordel for Follo, det etter en sesong på andrelaget. – Det har blitt en ørkenvandring i noen år før han for alvor slo igjennom sist sesong for Åsane. Henrik Udahl banket inn 19 mål og ble toppscorer i OBOS-Ligaen. – Det var nok til å vekke interessen fra hans gamle klubb, som desperat trenger spillere som vet hvor målet står.

Vålerenga signerte måltyv fra Åsane

Henrik Udahl ble toppscorer i 1. divisjon forrige sesong. Nå er han klar for en retur til gamleklubben Vålerenga. Det bekrefter både Oslo-klubben og Åsane på sine nettsider mandag. Udahl returnerer til Vålerenga fem år etter at han forlot klubben. 24-åringen fra Askim har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen. – Dette er et stolt øyeblikk for meg. Det ligger mye arbeid bak å komme meg tilbake til Vålerenga, og da er det ekstra deilig når det går i boks, sier han.

Opplysninger til VG: Udahl klar for Vålerenga

Henrik Udahl (24) vender hjem. Obosligaens toppscorer blir Vålerenga-spiller.
Les mer om:

Toppscorer vraker Start - velger Vålerenga

Vannlekkasje på Sting – omfanget er ukjent foreløpig
Les mer om:

Toppscorer vraker Start - velger Vålerenga

Start fikk godkjent bud på Henrik Udahl, men spissen signerer trolig for Vålerenga i løpet av kort tid.
Les mer om:

FKH droppet spiss – gikk for en annen. Nå står de tomhendte igjen

FKH fortsetter spissjakten, etter å ha droppet Erik Botheim. I tillegg har Henrik Udahl valgt Vålerenga.
Les mer om: