Nyheter om Våga


– Dei sterkaste, drygaste forteljingane eg nokosinne har vore borti

Finn E. Våga og Jan Zahl har reist kloden rundt for å snakke med folk som gir alt for ytringsfridomen. No kjem boka «Forbudte stemmer» ut på verdas største litteraturmesse.
Les mer om:

Osmund Våga blir ordfører på Bokn

Sp er enig med Høyre om fordelingen av maktposisjonene i Bokn kommune.
Les mer om:

Fotball-jubileum i sommarregn

(U)synkron oppvarming Kl 9:30 hadde laga frå dei ulike grendene på kreativt vis slått vasstette leirar på midtbanen. Lydige våga dei seg ut i regnet då speaker Eskil Nerheim var klar til å sparka det heile i gang. Etter at eden var avlagt, var det klart for kollektiv oppvarming. Dette året hadde arrangør Onda Nuten hyrt inn spreke ungjenter til det som var tenkt som synkrone øvingar. Om takt og tempo varierte i rekkjene, fekk spelarane varmen i seg. Låtten sat laust, og stemninga for dagen var sett.

Har Singapore-legende som forbilde

Navn: Osmund Våga Parti: Senterpartiet Kommune: Bokn Alder: 50 Sivilstand: Gift, 3 barn Training center manager for Deepwell, Karmøy
Les mer om:

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

Bygda og banken feira Mari og VM-medaljen

Bronse på langrennssprint i under VM i Seefeld i vinter var i overkant av kva både Mari Eide frå Beitostølen sjølv og heile ski-Norge hadde våga å håpe på. Desto større grunn til ei markering på heimebane no etter sesongslutt.
Les mer om:

- Me må våga å ha meiningar

Eit tverrpolitisk kvinnenettverk bles liv i kvinnedagstradisjonen på Bryne igjen.
Les mer om:

Kalender-karar blir førstehjelp

30 0000 kroner lar seg høyra i kassen til Suldal Røde Kors, som denne veka fekk overrekt resultatet etter eit heilt spesielt kalender-stunt frå fire suldalsbedrifter. Samarbeid og hjelp Helgevold Elektro, Montér Suldal, KV Bygg Suldal og Svein Klungtveit as stilte både med innsatsen, pengane og ikkje minst modellane når det siste tilskotet på samarbeidsfronten blei verkeleg; ein kalender der lokale handymenn står framfor kameraet og fotograf Jan Nordtveit står bak. – Sluttresultatet blei mykje tøffare enn me våga å fø

Åpner kjøkkenet for naboene i helgene

På Våga på Bokn driver Jareya Janpeng Våga sitt lille cateringfirma Galaged Kitchen. Og lager kunstverk av gulrøtter, kålrabi, neper og en og annen melon.
Les mer om:

Ny forskning: – Kan se om en toåring blir flink på skolen

Lauritz Våga (11) synes han er passe god i matte. Da var han trolig også god med ball som toåring, ifølge ny forskning.
Les mer om:

Ny forskning: – Kan se om en toåring blir flink på skolen

Lauritz Våga (11) synes han er passe god i matte. Da var han trolig også god med ball som toåring, ifølge ny forskning.
Les mer om:

– Akkurat nå er det helt uvirkelig for meg at dette har skjedd

Ordfører Tormod Våga i Bokn kommune mistet en nær venn og en er savnet i ulykken lørdag. Han forteller at de to brødrene Arvid (51) og Kurt (47) Jøsang var erfarne yrkesfiskere.
Les mer om:

Bokn-samfunnet i sorg: – Alle kjenner dem, alle er sterkt preget

Ordfører Tormod Våga i Bokn og kriseteamet gjør nå alt de kan for å støtte familiene som er rammet.
Les mer om:

Nye forseinkingar på Suldal Bad

Dei siste vekene er det blitt brukt meir tid på diskusjonar mellom byggherren, Suldal kommune, og hovudentreprenøren, enn framdrift i badet. Det er ulikt syn på kvaliteten på og utføringa av flislegginga av våtsonene som er kimen til prosjektfloken som utbyggingssjef Lauritz Lauritzen nå håper er løyst.
Les mer om:

Endeleg kjem hallen for Olav E (83)(pluss)

– Eg har aldri våga å tru heilt på det. Men no gjer eg det. No kjem hallen!
Les mer om:

Me er ungdomar

La oss ikkje springe rundt utan hovud, men hjelp oss og vis oss vegen me skal traske, skriv Celine Våga i dette UngHer-innlegget.
Les mer om:

Den enestående Lise

– Hun er jo verdens fineste jente. Pappa Hans Marius Våga blir blank i øynene, stemmen brister.
Les mer om:

Å våga det kritiske blikket

Ulla-Førre næringsfond er ei gullgruve for både næringsdrivande, gründarar og for Suldal kommune. Risikokapitalen gir kommunen kjærkommen tilgang til eit handslag som kan gi driftige gründarar det handslaget som skal til for at terskelen til vågespranget skal bli overkommeleg. Eller for å gjera alt etablerte næringsaktørar i stand til å strekkja seg lenger. Administrasjonen og politikarane har dei siste åra strama opp praksisen, nokre faste tidsfristar og større vekt på faktorar som risiko og  likebehandling gjer låne-og støttebehandlinga meir profesjonell.

Lise og Synne visste ikkje om dei våga å bera fram barna sine

Å bli mor eller ikkje, det er spørsmålet kvinner brått må finna eit svar på når dei blir gravide utan å ha planlagt det. Gruppa I mammas mage ønsker å støtta jentene gjennom tankekjøret.
Les mer om:

Journalister har reist jorda rundt – midt i mediekrisa

STAVANGER (NRK): På tross av sviktende avisøkonomi, har journalistene Jan Zahl og Finn Våga sprengt reisebudsjettet i Stavanger Aftenblad. Det kan de blant annet takke stiftelsen Fritt Ord for.
Les mer om:

– Det er helt fantastisk

– Verket er mye bedre enn jeg trodde det skulle bli. Det sier Bjarne Våga, han leder Statoils kunstprogram og har vært sekretær og rådgiver i prosessen med å velge ut hvem som skulle få oppdraget med å utforme kunstverket, Han var strålende fornøyd med verket som er satt opp foran Kaarbø-bygget, som bygget egentlig heter.
Les mer om:

Kjempar for jobben sin

Dei trur ikkje nokon arbeidsgjevar i det offentlege ville våga å behandle tilsette i typiske mannejobber på same måten.
Les mer om:

–Kunst er en teknologi

Det sier kurator Bjarne Våga, som har satt sammen Statoils utstilling «Lysninger».
Les mer om: