Nyheter om Våga


No skal Emil heise flagget(pluss)

– Eg har ikkje våga å rekne på kor mykje pengar familien vår har brukt på bompengar. Men no når brua blir gratis å bruke, så synes eg det var verdt det.
Les mer om:

Eks-ordfører tredoblet inntekten: Ekstrajobben er årsaken til bykset

Tormod Våga (50) kvittet seg med gamle investeringer for å kunne realisere byggefelt.
Les mer om:

Kompenserer med humor og stemning

Celine Våga vokste opp på Bokn.Skrivegleden startet allerede på barneskolen. Celine forteller at hun elsket norsktentamen, novelleskriving og enhver unnskyldning til å skrive kreative tekster.
Les mer om:

Bokn-ordfører: – Ikke greit å dra på hytta selv om du kjører hjem igjen om kvelden

I forskriften som regulerer det såkalte hytteforbudet heter det at det er forbudt å overnatte på fritidseiendom utenfor egen hjemkommune. Ordfører i Bokn Osmund Våga (Sp) mener formuleringen er uheldig.
Les mer om:

Skjølingstad innstilt som rådmann

– Hun vil gjøre en god jobb for Bokn, sier ordfører Osmund Våga.
Les mer om:

Med julesongen inni seg

– EG HØYRER DU er komen, sa ein ferienabo på Stord midt i sommaren, -– det kan ikkje vera andre enn du som beisar huset til høglydt synging av «Sæle jolekveld» midt i juli. Men julasongen er slik. Har du ein gong fått han skikkeleg inni deg, styrer du ikkje heilt når han smyg ut att. Han er der heile tida og bed om å få lufta seg i blant, og god er han både å beisa og støvsuga til.

Selskap på sjølvstyr

BOK: Equinor kan ennå bli eit kraftfullt verktøy i det grøne skiftet. Men då må politikarane våga å ta styringa igjen, meiner Aage Storm Borchgrevink. Eller er selskapet for stort til å bli styrt?
Les mer om:

– Dei sterkaste, drygaste forteljingane eg nokosinne har vore borti

Finn E. Våga og Jan Zahl har reist kloden rundt for å snakke med folk som gir alt for ytringsfridomen. No kjem boka «Forbudte stemmer» ut på verdas største litteraturmesse.
Les mer om:

Osmund Våga blir ordfører på Bokn

Sp er enig med Høyre om fordelingen av maktposisjonene i Bokn kommune.
Les mer om:

Fotball-jubileum i sommarregn

(U)synkron oppvarming Kl 9:30 hadde laga frå dei ulike grendene på kreativt vis slått vasstette leirar på midtbanen. Lydige våga dei seg ut i regnet då speaker Eskil Nerheim var klar til å sparka det heile i gang. Etter at eden var avlagt, var det klart for kollektiv oppvarming. Dette året hadde arrangør Onda Nuten hyrt inn spreke ungjenter til det som var tenkt som synkrone øvingar. Om takt og tempo varierte i rekkjene, fekk spelarane varmen i seg. Låtten sat laust, og stemninga for dagen var sett.

Har Singapore-legende som forbilde

Navn: Osmund Våga Parti: Senterpartiet Kommune: Bokn Alder: 50 Sivilstand: Gift, 3 barn Training center manager for Deepwell, Karmøy
Les mer om:

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

Bygda og banken feira Mari og VM-medaljen

Bronse på langrennssprint i under VM i Seefeld i vinter var i overkant av kva både Mari Eide frå Beitostølen sjølv og heile ski-Norge hadde våga å håpe på. Desto større grunn til ei markering på heimebane no etter sesongslutt.
Les mer om:

- Me må våga å ha meiningar

Eit tverrpolitisk kvinnenettverk bles liv i kvinnedagstradisjonen på Bryne igjen.
Les mer om:

Kalender-karar blir førstehjelp

30 0000 kroner lar seg høyra i kassen til Suldal Røde Kors, som denne veka fekk overrekt resultatet etter eit heilt spesielt kalender-stunt frå fire suldalsbedrifter. Samarbeid og hjelp Helgevold Elektro, Montér Suldal, KV Bygg Suldal og Svein Klungtveit as stilte både med innsatsen, pengane og ikkje minst modellane når det siste tilskotet på samarbeidsfronten blei verkeleg; ein kalender der lokale handymenn står framfor kameraet og fotograf Jan Nordtveit står bak. – Sluttresultatet blei mykje tøffare enn me våga å fø

Åpner kjøkkenet for naboene i helgene

På Våga på Bokn driver Jareya Janpeng Våga sitt lille cateringfirma Galaged Kitchen. Og lager kunstverk av gulrøtter, kålrabi, neper og en og annen melon.
Les mer om:

Ny forskning: – Kan se om en toåring blir flink på skolen

Lauritz Våga (11) synes han er passe god i matte. Da var han trolig også god med ball som toåring, ifølge ny forskning.
Les mer om:

Ny forskning: – Kan se om en toåring blir flink på skolen

Lauritz Våga (11) synes han er passe god i matte. Da var han trolig også god med ball som toåring, ifølge ny forskning.
Les mer om:

– Akkurat nå er det helt uvirkelig for meg at dette har skjedd

Ordfører Tormod Våga i Bokn kommune mistet en nær venn og en er savnet i ulykken lørdag. Han forteller at de to brødrene Arvid (51) og Kurt (47) Jøsang var erfarne yrkesfiskere.
Les mer om:

Bokn-samfunnet i sorg: – Alle kjenner dem, alle er sterkt preget

Ordfører Tormod Våga i Bokn og kriseteamet gjør nå alt de kan for å støtte familiene som er rammet.
Les mer om:

Nye forseinkingar på Suldal Bad

Dei siste vekene er det blitt brukt meir tid på diskusjonar mellom byggherren, Suldal kommune, og hovudentreprenøren, enn framdrift i badet. Det er ulikt syn på kvaliteten på og utføringa av flislegginga av våtsonene som er kimen til prosjektfloken som utbyggingssjef Lauritz Lauritzen nå håper er løyst.
Les mer om:

Endeleg kjem hallen for Olav E (83)(pluss)

– Eg har aldri våga å tru heilt på det. Men no gjer eg det. No kjem hallen!
Les mer om: