Nyheter om Utsira


Norges minste kommune: – Å få viruset til øya har vært den store frykten

UTSIRA (VG) På Utsira kommer det lege fra fastlandet en dag annenhver uke. I Norges minste kommune er det sykepleier Kjersti Klovning Skare (38) og de tre kollegaene hennes som utgjør førstelinjetjenesten i det lokale helsevesenet.
Les mer om:

Karmøy Røde Kors fikk over 200.000 kroner fra pantelotteriet. I denne butikken trykker nesten halvparten på knappen.

Nesten halvparten av alle tomflasker og bokser på Utsira, brukes som innsats i Pantelotteriet. Det gir penger til Karmøy Røde Kors, som på grunn av korona har mistet inntekter på 100.000 kroner.

Kjøpmannen på Utsira holder liv i butikken med innsamlingsaksjon til bymisjonen: – Det er rørende å se alt folk gir

Uten hyttefolket blir det en laber påskehandel ved Joker-butikken på Utsira. En god idé fra en stamkunde, har imidlertid satt utsirabuen i innsamlingsmodus.
Les mer om:

Brannopprøret blir konsulentmat

Kritikken går blant anna på at lokale leiarar ute i kommunane ikkje blir involverte i avgjerder som gjeld beredskapen lokalt. Mannskapet i Skånevik har varsla at dei vil leggja ned arbeidet om ikkje samarbeidsklimaet betrar seg. Stiller seg bak brevet Morten Aarhus, utrykkingsleiar lokalt, seier mannskapet i Suldal stiller seg bak brevet, men at det ikkje er aktuelt for dei å leggja ned arbeidet. – Eg håper styret vil ta tak i dette, og at det blir ordna opp i.

Reagerer kraftig på byggeplaner: – Katastrofe

Solvind AS planlegger å rive de to vindturbinene på Utsira, for så å bygge tre nye. Politikerne ønsker planene velkommen, men hyttefolk rister på hodet.
Les mer om:

Havvind kan være «grønn stikkontakt for fiskeoppdrett til havs»

Utsira Nord, rett utenfor Rogalands kyst, er anbefalt sted for både vindkraft og oppdrett. Kan det kombineres?
Les mer om:

Til topps i konkurranse: – Vi har ingenting å tape

Utsira er plukket ut i innovasjonskonkurranse. Nå ønsker kommunen ideer fra næringslivet. Og finalistene som plukkes ut premieres med en god slant penger.
Les mer om:

Hurtigbåtdirektør: – Jeg føler vi får urimelig mye pes

Øyfolket er frustrerte etter mange innstillinger til Røvær, Feøy og Utsira. Nå er nok en båt ute av dansen.
Les mer om:

Funnet erstatter til Utsira-båten: Folk kommer seg foreløpig hjem til jul

Utsira-båten som går mellom øya Utsira og Haugesund ble innstilt på ubestemt tid etter at den kjørte inn en molo i formiddag. Det var uklart hvor lang tid det kom til å ta før en erstatningsbåt var klar.
Les mer om:

– Det er heftig nå. Vi liker godt dette her

Butikksjef på Joker Utsira ønsker uværet velkommen. – Folk er sultne på dette.
Les mer om:

Uvær på Utsira

Les mer om:

Utsira er en av tre finalister

Nordic Edge og Innovasjon Norge inviterte sammen med Design og arkitektur Norge (DOGA) i høst til innovasjonskonkurransen «Sammen for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn». Av 18 kommuner og fylkeskommuner, som sendte inn søknader, er Utsira en av tre finalister.
Les mer om:

Bønder fortviler over rekordlave ullpriser

Prisene på ull og skinn har ikke vært så lave siden finanskrisen i 2008. – Jeg går med dundrende underskudd, sier bonde Geir Helge Rasmussen på Utsira.
Les mer om:

Oppdaget sjelden fugleart på Utsira: – Ganske spesielt

Ifølge fugleentusiaster har det ikke blitt observert en voksen blåstjert på flere tiår i Norge. Tidligere i uka dukket det en opp på Utsira.
Les mer om:

- Folk satt og spiste lunsj og bare løp fra bordet uten å betale

Nok en sjelden fugl er sett på Utsira. Folk er i ekstase i havgapet og feirer med å spise Gullbrød.
Les mer om:

Arbeidsløysa går nedover i nordfylket

September-tala frå NAV, viser at arbeidsløysa i Nord-Rogaland held fram å synka. Suldal har den lågaste arbeidsløysa av alle kommunane i Rogaland. 0,8 prosent er heilt ledige arbeidssøkjarar. Nedgangen forset Fylkessnittet er på 2,2 prosent heilt ledige arbeidssøkjarar. Alle kommunane i nordfylket ligg godt under dette snittet. Høgast arbeidsløyse er det i Haugesund på 2,0 prosent.

Lei av å høre på mennesker som klagde over ting som ikke fungerte

Navn: Marte Eide Klovning Parti: Utsira Fellesliste og Arbeiderpartiet Kommune: Utsira Alder: 36 Sivilstand: Gift Ordfører i Utsira kommune

Fiberbrudd rammer bredbånd og telefon

Spesielt på Utsira er det store problemer, melder Telenor.
Les mer om:

Hør Lokalen fra Utsira

Les mer om:

De to ordfører­kandidatene er på fornavn med alle velgerne i kommunen

UTSIRA (NRK): På den lille øya Utsira i Rogaland avgjør 152 personer hvem som blir den nye ordføreren. De to kandidatene kjenner fornavnet på alle innbyggerne. De driver en annerledes valgkamp her.
Les mer om:

175-åring får lyset tilbake

Torsdag tennes Utsira Fyr igjen, og det på 175 års dagen til fyret.
Les mer om:

Fleire arbeidsledige i Suldal

Arbeidsløysa er framleis stabil i Rogaland, men tala på heilt ledige i Suldal aukar. Arbeidsmarknadstala frå NAV for juli viser ein auke på ni heilt ledige, samanlikna med juli i fjor, noko som tilsvarer ein auke på 56 prosent. Totalt 25 personar, 1,3 prosent av arbeidsstyrken er heilt utan arbeid i Suldal. Det er berre ein mindre enn i Sauda, som har ein nedgang på 16 prosent, samanlikna med fjoråret.

Håper flere selskaper vil gå over til havvind

Knut Vassbotn jobber i Aker Solutions, og besøker hjembyen denne uken for å se på muligheten for flytende havvindkraft på Utsira og to andre steder i Norge.
Les mer om:

Drikkevannet er friskmeldt

Det var i forbindelse med fast prøvetaking på tirsdag ble det oppdaget koliforme bakterier og e-coli i vannprøve. Utsira kommune gikk ut med varsel om koking av vann den 19. juni. Lørdag 22. juni kunne de friskmelde vannet.
Les mer om:

Ingen funn i ny prøve: – Det ser veldig bra ut

– Det er ingen ting som tyder på at vannet ikke friskmeldes i morgen, sier teknisk sjef i Utsira kommune, Arvid Helgesen.
Les mer om: