Nyheter om Utsira


Allerede om to år vil det være flere eldre enn unge i to lokale kommuner

Befolkningen i Norge blir eldre framover. Fra 2020 til 2050 er andelen 70 år og eldre i befolkningen forventet å øke fra 12 til 21 prosent. Allerede i 2022 vil det være flere eldre enn unge innbyggere i de lokale kommunene Sauda og Utsira.
Les mer om:

Stor usikkerhet rundt Utsira-båten: – Ingen tvil om at det haster

Styreleder i Rutebåten Utsira AS, Thor Otto Lohne, mener kommunen ikke kan vinne en anbudskonkurranse om videre drift, med mindre båten blir mer miljøvennlig. Taper de konkurransen, vil lokale arbeidsplasser forsvinne.
Les mer om:

«Alle» vil til Norges minste kommune

UTSIRA (NRK): De siste ukene har antall folk på øya vært tredoblet normalen. Norges minste kommune er så populær at flere må snu på grunn av full båt til øya.
Les mer om:

Reagerer på fordeling av krisemidler: – Nesten ikke sett noe så gale

Utsira med 192 innbyggere og ingen arbeidsledige får 3600 kroner per innbygger i fordelingen av krisemidler. Stavanger med fylkets nest høyeste arbeidsledighetstall får knappe 27 kroner. Urettferdig, mener politikere.
Les mer om:

Opning for statleg lånegaranti tar havvind-aktørane eitt steg nærare gigantutbygging

GIEK har fått grønt lys til å bidra til å finansiera flytande vindkraft i Noreg. Dei norske aktørane er med dette nærare ei utbygging av Utsira Nord. Men kva som kjem i statsbudsjettet til hausten, vil bli avgjerande, ifølgje styreleiaren for Havvindklynga.
Les mer om:

Gir klarsignal for åpning av flytende vindpark

Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II ble fredag åpnet for flytende havvind.
Les mer om:

Åpner for større havvindprosjekter

Regjeringen åpner områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II for havvind. Det sier olje- og energiminister Tina Bru (H).
Les mer om:

Åpner for offshore vindkraftanlegg på Utsira

UTSIRA NORD (NRK): Olje- og energiminister Tina Bru gir klarsignal for åpning av flytende vindpark på Utsira nord og Sørlige Nordsjø II.
Les mer om:

Tina Bru skal på båttur og har med seg en nyhet

Olje- og energiminister Tina Bru skal fredag på båttur til Hywind. Det er grunn til å anta at hun gir klarsignal for åpning av flytende vindpark på Utsira Nord.
Les mer om:

Norges minste kommune: – Å få viruset til øya har vært den store frykten

UTSIRA (VG) På Utsira kommer det lege fra fastlandet en dag annenhver uke. I Norges minste kommune er det sykepleier Kjersti Klovning Skare (38) og de tre kollegaene hennes som utgjør førstelinjetjenesten i det lokale helsevesenet.
Les mer om:

Karmøy Røde Kors fikk over 200.000 kroner fra pantelotteriet. I denne butikken trykker nesten halvparten på knappen.

Nesten halvparten av alle tomflasker og bokser på Utsira, brukes som innsats i Pantelotteriet. Det gir penger til Karmøy Røde Kors, som på grunn av korona har mistet inntekter på 100.000 kroner.

Kjøpmannen på Utsira holder liv i butikken med innsamlingsaksjon til bymisjonen: – Det er rørende å se alt folk gir

Uten hyttefolket blir det en laber påskehandel ved Joker-butikken på Utsira. En god idé fra en stamkunde, har imidlertid satt utsirabuen i innsamlingsmodus.
Les mer om:

Brannopprøret blir konsulentmat

Kritikken går blant anna på at lokale leiarar ute i kommunane ikkje blir involverte i avgjerder som gjeld beredskapen lokalt. Mannskapet i Skånevik har varsla at dei vil leggja ned arbeidet om ikkje samarbeidsklimaet betrar seg. Stiller seg bak brevet Morten Aarhus, utrykkingsleiar lokalt, seier mannskapet i Suldal stiller seg bak brevet, men at det ikkje er aktuelt for dei å leggja ned arbeidet. – Eg håper styret vil ta tak i dette, og at det blir ordna opp i.

Reagerer kraftig på byggeplaner: – Katastrofe

Solvind AS planlegger å rive de to vindturbinene på Utsira, for så å bygge tre nye. Politikerne ønsker planene velkommen, men hyttefolk rister på hodet.
Les mer om:

Havvind kan være «grønn stikkontakt for fiskeoppdrett til havs»

Utsira Nord, rett utenfor Rogalands kyst, er anbefalt sted for både vindkraft og oppdrett. Kan det kombineres?
Les mer om:

Til topps i konkurranse: – Vi har ingenting å tape

Utsira er plukket ut i innovasjonskonkurranse. Nå ønsker kommunen ideer fra næringslivet. Og finalistene som plukkes ut premieres med en god slant penger.
Les mer om:

Hurtigbåtdirektør: – Jeg føler vi får urimelig mye pes

Øyfolket er frustrerte etter mange innstillinger til Røvær, Feøy og Utsira. Nå er nok en båt ute av dansen.
Les mer om:

Funnet erstatter til Utsira-båten: Folk kommer seg foreløpig hjem til jul

Utsira-båten som går mellom øya Utsira og Haugesund ble innstilt på ubestemt tid etter at den kjørte inn en molo i formiddag. Det var uklart hvor lang tid det kom til å ta før en erstatningsbåt var klar.
Les mer om:

– Det er heftig nå. Vi liker godt dette her

Butikksjef på Joker Utsira ønsker uværet velkommen. – Folk er sultne på dette.
Les mer om:

Uvær på Utsira

Les mer om:

Utsira er en av tre finalister

Nordic Edge og Innovasjon Norge inviterte sammen med Design og arkitektur Norge (DOGA) i høst til innovasjonskonkurransen «Sammen for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn». Av 18 kommuner og fylkeskommuner, som sendte inn søknader, er Utsira en av tre finalister.
Les mer om:

Bønder fortviler over rekordlave ullpriser

Prisene på ull og skinn har ikke vært så lave siden finanskrisen i 2008. – Jeg går med dundrende underskudd, sier bonde Geir Helge Rasmussen på Utsira.
Les mer om:

Oppdaget sjelden fugleart på Utsira: – Ganske spesielt

Ifølge fugleentusiaster har det ikke blitt observert en voksen blåstjert på flere tiår i Norge. Tidligere i uka dukket det en opp på Utsira.
Les mer om:

- Folk satt og spiste lunsj og bare løp fra bordet uten å betale

Nok en sjelden fugl er sett på Utsira. Folk er i ekstase i havgapet og feirer med å spise Gullbrød.
Les mer om:

Arbeidsløysa går nedover i nordfylket

September-tala frå NAV, viser at arbeidsløysa i Nord-Rogaland held fram å synka. Suldal har den lågaste arbeidsløysa av alle kommunane i Rogaland. 0,8 prosent er heilt ledige arbeidssøkjarar. Nedgangen forset Fylkessnittet er på 2,2 prosent heilt ledige arbeidssøkjarar. Alle kommunane i nordfylket ligg godt under dette snittet. Høgast arbeidsløyse er det i Haugesund på 2,0 prosent.