Nyheter om USA


Liberale stater blir fristeder for abort i USA

Liberale delstater i USA forbereder seg på å fungere som fristeder for kvinner som nektes å ta abort i konservative delstater når forbudene nå iverksettes.
Les mer om:

Billie Eilish: En mørk dag for amerikanske kvinner

Popstjernen Billie Eilish er sterkt kritisk til amerikansk høyesteretts beslutning om å frata kvinner grunnlovsfestet rett til abort i USA.
Les mer om:

Religiøse i USA delt i synet på abort

Religiøse amerikanere er dypt delt i synet på abort, og reaksjonene på kjennelsen i høyesterett om å oppheve Roe vs. Wade spenner fra jubel til vrede.
Les mer om:

Tok opp Klæbos «sololøp»: «Hva tenker dere om at Johannes gjør det?»

BØ (VG) Johannes Høsflot Klæbos plan for resten av sesongen er lagt. 25-åringen skal blant annet på fireukers høydeopphold i USA og dropper stort sett samtlige høstsamlinger med laget.
Les mer om:

Norske politikere om abortvedtak i USA: – En tragedie

At USAs øverste domstol har vedtatt å fjerne den føderale abortretten til amerikanske kvinner møter unison fordømmelse blant norske politikere.
Les mer om:

Trump etter historisk abortdom: – Gud tok avgjerda

Donald Trump er ikkje lenger president, men gjennom Høgsterett kan han forandre USA i mange år framover.

Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass. Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter. Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000. Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter.

Mann døde etter fall fra fjell i Lofoten

En mann i 20-årene fra USA omkom etter at han falt ned fra Reinebringen i Lofoten.
Les mer om:

Norske politikere om abortvedtak i USA: – En tragedie

At USAs øverste domstol har vedtatt å fjerne den føderale abortretten til amerikanske kvinner møter unison fordømmelse blant norske politikere.
Les mer om:

Støre om abort­kjen­nel­sen i USA: – Et menneske­ret­tig­hets­brudd

Et menneskerettighetsbrudd som vil skape større ulikhet mellom folk, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om abortkjennelsen i USA fredag.

Kino advarte mot lesbisk kyss

I delstaten Oklahoma i USA hengte en kino opp varsler om kysset som allerede har fått «Lightyear»-filmen bannlyst i flere land.
Les mer om:

Kino advarte mot lesbisk kyss

I delstaten Oklahoma i USA hengte en kino opp varsler om kysset som allerede har fått «Lightyear»-filmen bannlyst i flere land.
Les mer om:

Ta terrassen til sjøs!

Pongtongbåter er en stor greie i USA, og nå har den største produsenten av slike etablert seg i Norge. Vi har prøvekjørt, og ble litt sannelig litt forelsket.
Les mer om:

Støre om abortavgjørelsen i USA: – Et alvorlig tilbakeskritt

Fredag ble det klart: USAs høyesterett fjerner retten til selvbestemt abort på nasjonalt nivå. Det får norske politikere til å reagere kraftig. – Jeg er forbanna, sier likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Amerikansk høyesterett fjerner retten til selvbestemt abort på nasjonalt nivå

«Roe mot Wade»-avgjørelsen har falt i USA: Retten til selvbestemt abort er nå borte på nasjonalt nivå.
Les mer om:

Høyesterett i USA med historisk abortdom

WASHINGTON D.C. / OSLO Høyesterett i USA har talt. Dommen som i nesten 50 år har sikret amerikanske kvinner rett til abort, står for fall.

USA: LHBT-studenter blir inkludert i diskrimineringslov

Biden-administrasjonen vil utvide beskyttelsen av LHBT-studenter, samt gi utdanningsinstitusjonene et større ansvar i saker om seksuelle overgrep.
Les mer om:

Nærmer seg publikumsrekord

Det er solgt 15.300 billetter til kampen mellom New Zealand og Norge på Ullevaal stadion lørdag 25. juni. Den forrige rekorden er på 15.762 solgte billetter. Den ble satt på 2000-tallet, da Per-Mathias Høgmos Norge-lag slo USA 2–1 i en oppkjøringskamp til OL i Sydney. – Det var rett før jeg debuterte på landslaget. Vi var aldri i nærheten av det samme, etter det, sier Klaveness. – Men det var på åpning av Norway cup, så det er en hårete målsetning. Men det er allerede solgt 15.300, som er veldig fantastisk, og utrolig stas. Det er siste kamp før fotballandslaget drar til EM i England.

Regelverk stanset livreddere fra å hente opp besvimt artistsvømmer

Artistsvømmer Anita Alvarez fra USA besvimte under solokonkurransen i VM i Budapest onsdag, men ble ikke hentet opp av livreddere. Årsaken skal være en regel.
Les mer om:

Historisk enighet om våpenlov i USA

I natt vedtok Senatet i USA som ny lov som blant annet gjør det vanskeligere for unge å kjøpe våpen.
Les mer om:

Litt strammere våpenlov på trappene i USA

Det amerikanske senatet har vedtatt en tverrpolitisk våpenlov som blant annet åpner for utvidet bakgrunnssjekk av unge våpenkjøpere.
Les mer om:

Nært «dødt basseng»: - Blodig alvor

Det største vannreservoaret i USA er i ferd med å nå en farlig lav vannstand.
Les mer om:

Disse statene kan forby abort: – Jeg er livredd

Millioner kan bli nektet abort i USA. Nå frykter aktivister at også andre historiske gjennombrudd henger i en tynn tråd.
Les mer om:

Elisabeth (35) kan VM-debutere som «veteran»

Snart 36 år gamle Elisabeth Slettum kunne deltatt i veteran-VM i Finland neste uke. I stedet vil 200 meterspesialisten etter alt å dømme stå på startstreken i friidretts-VM i USA i midten av juli – som mesterskapsdebutant for Norge.
Les mer om:

Amerikansk rakettsystem har ankommet: – En type krig som fører til store tap

Nytt artilleri fra USA skaper håp for de ukrainske styrkene i Sievjerodonetsk i en tid der Russland har tatt kontroll over mesteparten av den krigsherjede byen.
Les mer om:

Mest lest siste uke