Nyheter om USA


- Hele verden ler av USA

Tusenvis av tilhengere var samlet i Arizona for å høre tidligere president Donald Trump tale på folkemøte natt til søndag norsk tid.

Tonga påført store ødeleggelser etter vulkanutbrudd

Vulkanutbruddet på Tonga har ført til betydelige ødeleggelser i øyriket, ifølge New Zealands statsminister Jacinda Ardern. USA står klar til å sende hjelp.
Les mer om:

Gisselsituasjon i synagoge i USA

En mann har barrikadert seg med gisler i en synagoge i Texas, USA, ifølge amerikanske medier.
Les mer om:

Politiet: Familien skulle straffe Damari (6) – døde etter iskaldt bad

Den seks år gamle gutten ble først meldt savnet av familien i Illinois, USA. Nå har politiet funnet ut hva som egentlig skjedde med gutten.
Les mer om:

Tsunamivarsel i flere land etter undersjøisk vulkanutbrudd

Både USA og Japan har sendt ut tsunamivarsel etter utbruddet i en undersjøisk vulkan nær øystaten Tonga i Stillehavet.
Les mer om:

Sandbech sikret OL-billett – usikker på om han drar

Ståle Sandbech sikret en sterk 2.-plass i slopestylerennet i verdenscupen i snowboard lørdag. Dermed er han sikret en OL-billett. Sandbech var avhengig av å få et godt resultat i sveitsiske Laax for å styrke egne OL-sjanser og ta den siste norske kvoteplassen. Fra før er både Marcus Kleveland og Mons Røisland tatt ut blant snowboardherrene til lekene i februar. Men snowboardstjernen røper overfor VG at han er usikker på om han drar til Kina. – Jeg har jo fått bekreftet at jeg får plass nå, så jeg må tenke litt på det.

USA: Brann i kjemikalieanlegg

En brann i et kjemikalieanlegg har spredt seg til flere bygninger i Passaic i New Jersey, men brannmannskaper skal ha klart å hindre spredning til et klorlager.
Les mer om:

USA: Brann i kjemikalieanlegg

En brann i et kjemikalieanlegg har spredt seg til flere bygninger i Passaic i New Jersey, men brannmannskaper skal ha klart å hindre spredning til et klorlager.
Les mer om:

«Død» overgrepssiktet arrestert fordi han fikk corona

En mann som fingerte sin egen død for å unngå overgrepsanklager i USA ble i desember funnet i live - innlagt med coronasmitte på et sykehus i Skottland.
Les mer om:

Den levende legenden Nani er tilbake i Europa. -Blir lagkamerat med Dennis Johnsen

Jeg skal innrømme at hver eneste gang noen nevner Nani blir jeg nødt til å smile for maken til energibunt skal man lete lenge etter. Etter hans første mål for Manchester United spratt han rundt som om han deltok i turn VM. – Han og Ronaldo konkurrerte om oppmerksomheten ikke bare selve spillet, men også feiringen etterpå. Nani hvis fulle navn er Luís Carlos Almeida da Cunha kom til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en fanfavoritt.

Flyselskapet Norse har fått amerikansk flytillatelse

Det norske flyselskapet planlegger de første flygningene fra Oslo til utvalgte byer i USA til våren.
Les mer om:

USA hevder at Russland planlegger «falskt flagg»-operasjon mot Ukraina

Ifølge flere amerikanske medier hevder USA at Russland har plassert sabotører i Ukraina. Russland avviser påstandene.
Les mer om:

 EU-land med diplomatisk OL-boikott

Danmark og Nederland slutter seg til den diplomatiske boikotten av vinter-OL i Kina. Det melder Ritzau og ANP. De slutter seg til boikotten etter et møte mellom EU-land i Frankrike fredag. Fra før er det klart at land som USA, Australia, Japan, Storbritannia og Canada ikke sender offisielle representanter til lekene. Norge har gjort det klart at en diplomatisk boikott er uaktuelt. Minst to statsråder reiser til Kina i forbindelse med OL og Paralmpiske leker, hvorav den ene er kulturminister Anette Trettebergstuen.

Senatet i USA sier nei til Nord Stream 2-sanksjoner

Republikanernes forsøk på å vedta amerikanske sanksjoner mot Nord Stream 2-gassrørledningen fikk ikke nok stemmer i Senatet.
Les mer om:

Leder for høyreradikal gruppe i USA arrestert

Grunnlegger og leder for den høyreradikale gruppen Oath Keepers, Stewart Rhodes, er arrestert i forbindelse med kongresstormingen i januar i fjor.
Les mer om:

Russland sier sanksjoner mot Putin vil bety diplomatisk brudd

Dersom USA innfører sanksjoner rettet mot Russlands president Vladimir Putin vil det bety et brudd i forholdet mellom landene, uttaler Kreml torsdag.
Les mer om:

USA foreslår utvidelse av sanksjoner mot Nord-Korea

USA skal legge fram forslag om å tilføye flere nordkoreanere til FNs sanksjonsliste etter de siste rakettestene i Nord-Korea, opplyser USAs FN-ambassadør.
Les mer om:

USA truer med sanksjoner hvis Somalia-valget utsettes

USA varsler sanksjoner mot Somalia hvis landet ikke overholder løftet om å holde valg 25. februar.
Les mer om:

Høyeste prisvekst i USA på 30 år

Den amerikanske inflasjonen endte opp syv prosent i desember, mot året før.
Les mer om:

Regjeringa planlegg for Kina-tur

Regjeringa sine planar om å vere til stades under OL og Paralympics i Beijing har ikkje endra seg trass i oppblussinga av koronasmitte. – Dersom pandemiavgrensingane ikkje blir så strenge at det ikkje er naturleg å reise, planlegg regjeringa å vere til stades både under OL og paralympiske leikar i Beijing, opplyser kommunikasjonsrådgivar Guri Solberg i regjeringa til NTB. Til Paralympics er det kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) som reiser. Det er førebels ikkje klart kva statsråd som reiser til OL. Måndag vart det klart at regjeringa i Sverige ikkje reiser til Kina.

Wig Wam-låter hentet til HBO-serie: – Et hakk opp fra «Lange Flate Ballær»

– Vi har fått en kjempesjanse til å profilere oss i USA, sier Wig Wam-vokalist Åge Sten Nilsen. To av låtene til glamrockbandet er hentet til storserie på HBO.
Les mer om:

Etterforskere: Femåring sto bak dødsbrann i Philadelphia

En fem år gammel gutt som satte fyr på et juletre, utløste brannen der tolv personer døde i Philadelphia i USA tidligere denne måneden, ifølge etterforskere.
Les mer om:

Femåring sto bak dødsbrann

En fem år gammel gutt som satte fyr på et juletre, utløste brannen der tolv personer døde i Philadelphia i USA tidligere denne måneden, ifølge etterforskere.
Les mer om:

Kina stanser amerikanske fly etter koronasmitte

Kinesiske myndigheter stanser 14 fly fra USA etter at det i slutten av desember kom koronasmittede passasjerer med fly fra USA, ifølge amerikansk flybransje.
Les mer om:

Biden: Vil fjerne filibuster-regel for å berge demokratiet

I USA vil president Joe Biden endre ein regel som han meiner truar demokratiet og stemmeretten til vanlege amerikanarar.