Nyheter om Urstad


Tar vindmølleopprøret videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Flekkefjords innbyggere, politikere og administrasjon har krav på best mulig dokumentasjon om de kommende monsterturbiner, sier Jostein Urstad i Nei til vindmøller i Flekkefjord. KONSTRUKSJON: Frode Tesaker (til venstre) og Jostein Emil Urstad med rekonstruksjoner av hvordan vindmølleparken blir.

«Hva gjør vi når bebyggelse er truet?»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannmannskapene Terje Glendrange, Kjetil Presterud, Jostein Urstad og Kai Espen Feed fra Flekkefjord brannvesen var til stede tirsdag på skogbrannseminar i Bø i Telemark. Der presenterte de hvordan Sokndal, Lund, Flekkefjord, Egersund og Sirdal i fellesskap håndterte den store skogbrannen i Sokndal i april i år. Kjetil Presterud gir en innføring i brannens omfang og dramatikk.

«Et endelig vedtak står fast»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har mulighet til å stoppe dette nå. Hvis vi sier nei må det bestilles en ny konsekvensanalyse, sa initiativtager Jostein Emil Urstad for protestmarsjen mot Skorveheia vindkraftverk til Agder søndag.Det viser seg imidlertid at det som det nå er mulig å påvirke er utformingen av miljø, transport og anleggsplanen og søknaden om endring av effekt.

Stor protest mot monstermøller

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Protestmarsjen gikk fra Itland og ut til Kjørsfjell, der de fremmøtte ville vise sin motstand mot vindmøller på Flekkefjords tak. Initiativtaker Jostein Emil Urstad holdt tale på Kjørsfjell. - Hva er det viktigste budskapet dere vil ha ut i dag? - Vi har muligheten til å stoppe dette nå. Vi vil si et unisont nei til vindmøller sammen med Flekkefjords befolkning og politikere med ordføreren i spissen.

- Nye teorier om ransgåten

Ni måneder etter at Vigdis (63) og Arne Urstad (66) ble ranet i sitt hjem, jobber politiet nå med flere teorier om hvorfor ekteparet ble plukket ut som offer.
Les mer om:

Lager protestmarsj mot «monster-møller»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Som friluftsfolk reagerer Jostein Urstad og Frode M.

Fortsatt flammer flere dager etter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet var ute med hakker for å kjøle bakken ned og slukke det som lå under overflaten. Det var flammer i Årstadmarka også på fredag, etter skogbrannen i Sokndal som startet tirsdag forrige uke. Landskapet var fortsatt svart og svidd mot helgen, og temperaturen i bakken var så høy at det var varmt å bevege seg i området.

Brannmannskapenes dramatiske døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Branninferno i nattetimene på tirsdag. Dagen etter andre påskedag endte nær katastrofe. Disse bildene viser hvor nær på det virkelig var. - Stiv kuling gjorde slukkejobben krevende, sier utrykningsleder Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen.- Vi var helt avhengige av at alle gjorde jobben sin og ikke fikk panikk i møte med flammene. Alt fra ledelse til siste mann på brannfronten er avhengig av timers trening.

Riksrevisjonen kikker sykehusledelsen i kortene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sørlandet sykehus har frist på seg til 1. juli på å svare ut tilsynssaken fra Helsetilsynet om en ortoped og feilbehandling fra mai 2018 på sykehuset i Flekkefjord.Som ledd i Riksrevisjonen årlige kontroll bes Sørlandet sykehus også om å redegjøre for hvordan «Flekkefjord sykehus' praksis ved tilsetting av leger og håndtering av feilbehandlinger» har vært håndtert. Riksrevisjonen har gitt frist til 13.

En av tre tror på oppstandelsen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Undersøkelsen er utført av Norstat på vegne av Vårt Land. Spørsmålet som ble stilt var: Tror du på fortellingen om at Jesus sto opp fra de døde? Fire svaralternativer ble gitt og 14 prosent svarer at de tror Jesus døde og sto fysisk opp igjen på påskemorgen.
Les mer om:

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Farga slummen i Nairobi oransje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Endre Urstad og Arne Birkeland reiste til Nairobi i Kenya som Rosseland ballklubb sine representantar. Med seg hadde dei 12 koffertar med rundt 800 fotballdrakter og anna utstyr.Draktskifte Rosseland Ballklubb skiftar drakter i år og klubben bestemte at dei gjerne ville la dei gamle draktene gå vidare til nokon som verkeleg treng dei.Urstad og Birkeland har tidlegare vore tre månadar i Kenya på privaten.

Gavedryss til sykehuset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Overlege Marcus Müller på kirurgisk avdeling sier det er rørende å få slike gavesjekker.- Hverken i Tyskland eller Danmark har jeg hatt en sånn opplevelse før. Det er ikke bare økonomisk, det kommer fra hjertet. I prinsippet mener jeg det er helt spesielt, sier kirurgisk overlege Marcus Müller.Nestleder Helga Bøckman i LHL Flekkefjord og Lund sier de er inspirert av Kvinesdal LHL som ga en gave til sykehuset.

Tilsynssak mot ortoped

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ortopeden var overlege ved kirurgisk ortopedisk avdeling frem til våren 2018, og tok deretter vakter som vikar. Han var fast ansatt i to år, og skriver til Helsetilsynet at han aldri meldte fra om feilbehandlinger melder NRKTidligere har fagdirektør ved Sørlandet sykehus, Per Engstrand, sagt at han er ansvarlig for den faglige kvaliteten ved sykehusene i Flekkefjord, Arendal og Kristiansand.

Ulv påkjørt på E6 i Moss

Tidlig torsdag morgen fikk Harald Urstad i Viltnemnda varsel om en mulig ulvepåkjørsel på E6. Det viste seg å stemme.
Les mer om:

Røykdykkere rodde inn seieren i Elva

I fullt røykdykkerutstyr rodde Jostein Urstad og Kai Espen Feed inn seier i årets kapproing på Elva med på tiden 2,55.
Les mer om:

Ulv påkjørt på E6 - en veldig spesiell sak

Tidlig torsdag morgen fikk Harald Urstad i Viltnemnda varsel om en mulig ulvepåkjørsel på E6 i Moss. Det viste seg å stemme.
Les mer om:

Ulv påkjørt på E6: – En veldig spesiell sak

Tidlig torsdag morgen fikk Harald Urstad i Viltnemnda varsel om en mulig ulvepåkjørsel på E6. Det viste seg å stemme.
Les mer om:

Blir avdelingsleder på sykehuset

Elisabeth Urstad (40) går fra enhetslederjobb i Flekkefjord kommune til avdelingsleder for kirurgi på sykehuset.

Blir avdelingsleder på sykehuset

Elisabeth Urstad (40) går fra enhetslederjobb i Flekkefjord kommune til avdelingsleder for kirurgi på sykehuset.

Inger og Liv Marit har laget firma av førstehjelp

Inger Motland Urstad og Liv Marit Mellemstrand har etter hvert fått så mange kursoppdrag at de har startet eget firma. Men én ting er de sikre på: - Vi vil aldri gi opp jobben på legevakten, sier de.
Les mer om:

Maia Urstad byens lydkunstner under Bonn hoeren

Urstad skal stille ut lydinnstallasjonen Babel Underground på den tyske festivalen.
Les mer om:

Skjermet dusj-avlukke?

Elisabeth Urstad (H) ba ordføreren se på muligheten til å lage tl et skjermet dusj-avlukke i dame- og herregarderoben i Kvinabadet.
Les mer om:

Skjermet dusj-avlukke?

Elisabeth Urstad (H) ba ordføreren se på muligheten til å lage tl et skjermet dusj-avlukke i dame- og herregarderoben i Kvinabadet.
Les mer om:

Ny tjeneste for mindreårige flyktninger

Samhandlingskoordinator Elisabeth Urstad er leid inn av Flekkefjord kommune for å utrede hvordan kommunen kan bygge opp en tjeneste for mindreårige flyktninger.