Nyheter om Universet


Takk til Einar Rasmussen

Stiftelsen BioCosmos, som skal gjøre forskning omkring utviklingen av universet tilgjengelig for ungdom, har fått 15 millioner kroner fra Einar Rasmussen.
Les mer om:

Netflix-konkurrenten Apple TV+ har åpnet i 100 land inkludert Norge

iPhone-salget daler, men Apple utvider universet for kundene sine. I helgen åpnet Apple sin egen strømmeplattform, og med originalinnhold skal de ta opp konkurransen med Netflix. Da sistnevnte i 2012 annonserte at de skulle starte å produsere sine egne serier vakte det oppsikt.

Hugs å stilla klokka i helga

– Mange lurer på om det snart blir slutt på å stille klokka. Det blir det altså foreløpig ikke, vi må vente til EU har behandlet ferdig saken. Så skal vi hente inn innspill på hvordan vi skal gjøre det her i Norge. Det seier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i pressemeldinga frå Nærings- og fiskeridepartementet, der det også samla eit knippe spørsmål og svar om sommartid og vintertid: Når skal vi stille klokka? Natt til søndag 27. oktober 2019 kl. 03.00 stiller vi klokken en time tilbake.

5 ting vi vet om nye The Hunger Games

Sulten på mer? Dystopiske bøker med unge voksne som målgruppe har fått herje i noen tiår.

Filmanmeldelse: Kommer til å bli en fortjent suksess

Animasjon gir frisk energi til det etablerte universet, mener filmanmelder Birger Vestmo om «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant».
Les mer om:

Pitt forteller om den største utfordringen

Nå blir han å se i rom-eposet «Ad Astra», som ifølge Pitt selv er noe av det vanskeligste han har satt tenna i som skuespiller. Utfordringen gikk ikke så mye på det fysiske, forteller han til TT. Filmen handler om en person som ikke kommuniserer med andre men opplever ensomheten i universet. Pitt er stort sett alene i alle scener. LES OGSÅ: GAFFAs Oslo/Fusion-anbefalinger. «Ad Astra» har regi av James Gray og produseres av Pitts selskap, Plan B. Det beskrives som et science fiction-drama om en mann som sendes ut i rommet for å lete etter faren sin: En mann som forsvant for flere tiår siden.

Universet ser yngre ut

Forskere som har regnet på universets alder, mener det ser yngre ut enn tidligere antatt. Alderen er neppe mer enn 11,4 milliarder år, er deres dom.
Les mer om:

Robert Downey Jr. tilbake som Iron Man?

Robert Downey Jr. har vært et fast innslag på kino-lerret verden over som Tony Stark og Iron Man i over et tiår nå. Det tok som vi så slutt med «Avengers: Endgame», hvor Tony Stark ofret seg selv for å redde verden. Nå kan det se ut som vi får se Robert Downey Jr. som Tony Stark igjen likevel. Dette er tross alt Marvels filmunivers, og de har en ganske lang historie med å hente frem karakterer vi trodde var ferdige i seriene og filmene. LES OGSÅ: Scarlett Johansson sier hun tror på Woody Allen. Med «Spider-Man: Far From Home» gikk Marvel over i fase fire i sitt film-univers.

– Nå er tiden hvor vi forteller damenes historier

Det er få skuespillere i Skandinavia som har den gravitasen og respekten som det Trine Dyrholm har. Med filmer som «Festen», «De Usynlige», «I Kina spiser de hunder» og «Kollektivet» har hun bemerket seg som en av de beste og mest interessante skuespillerne vi har i Norden. Dyrholm var en av æresgjestene under årets Oslo Pix og GAFFA.no slo i den anledning av en prat med henne om den nye filmen. LES OGSÅ: Quentin Tarantino har laget en av årets beste filmer. Ny film! «Dronningen». Den har fått veldig god respons. Hva syns du om det?

Forskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet

Høyenergiske glimt av radiobølger slår inn mot jorda fra dypet av universet. Forskerne aner ikke hvor det kommer fra.
Les mer om:

Norsk serieskaper om Game of Thrones-sammenligning: – Voldsomt, men smigrende!

I dag har HBOs første norske originalserie premiere! Vi traff skuespillerne og serieskaperne i Oslo like før lanseringen. Allerede før premieren er Beforeigners en stor snakkis. Sci-fi-drama-komedien har fått nesten utelukkende positiv kritikk fra norske medier, deriblant vår anmelder. Les 730s dom over første sesong av Beforeigners her Flere har trukket frem Beforeigners som en sterk kandidat til å fylle tomrommet etter Game of Thrones, deriblant Nettavisens anmelder, noe som selvsagt faller i god jord hos serieskaper Anne Bjørnstad. – Å bli sammenlignet med noen av de bestfungerende tv-serie

Norsk prima donna: Se videoen til Royane ✨

Haters they come… Haters they go! Royane Harkati fra Drammen er brått i selskap med artister som Vince Staples, Christina Aguilera, Lene Alexandra, Madi Banja og Marina & The Diamonds når hun i dag slipper en låt med tittelen «Prima Donna». Hyggelig nok får 730 ha videopremieren – sjekk ut snutten nedenfor en lynrask chat med Royane. Hey Royane! Hva handler «Prima Donna» om?  – «Prima donna» skal være en good feeling-låt som skal være gøyal. En «girls anthem» som skal kunne ta deg med fra Marokko og helt til Japan. Issa vibe. Skjønner!

HBO satser på norske krefter

«Beforeigners» er den første norske originalproduksjonen fra HBO Europe og 21. august er det klart for den første av seks episoder. Serien kommer fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, duoen som tidligere har gitt oss «Lilyhammer» – og det virker som om de har pønsket ut et enda mer ellevilt plott denne gangen: «Mennesker fra fortiden ankommer vår tid.

En touch av universet

Les mer om:

Rutger Hauer er død

Hauer hadde roller både i nederlandske og engelskspråklige TV-serier og filmer. Han døde etter kort tids sykdom, opplyser hans agent til Variety. Hauers egen veldedige organisasjon mot hiv og aids, Rutger Hauer Starfish Association, skriver på sin nettside at skuespilleren døde i sitt hjem i Nederland på fredag. Han er allerede begravet i en seremoni for de nærmeste. LES OGSÅ: Platekompaniet legger ned nesten alle butikkene. Hauer innledet karrieren allerede i 1969 med tittelrollen i den nederlandske TV-serien «Floris», regissert av Paul Verhoeven.

Dette er et musikalsk fyrverkeri

– Å sette sammen en festaften av det musikalske universet Teigen har vært med på å skape, må jo bli en flott hyllest, skriver Tønsbergs Blads showanmelder etter å premieren på «Gratulerer med Jahn» på Oseberg kultur torsdag.

Ute i kulden hos Sarri, nå hentes Gary Cahill av sin gamle sjef

Noe ganger er det skikkelig dritt med en ny manager, midtstopperen Gary Cahill var elsket av Antionio Conte da han var Chelsea  manager. Det var ingenting med Cahill som imponerte Maurizio Sarri, nesten umiddelbart etter han satte seg i manager stolen ble han henvist til benken. Nå er Gary Cahill ferdig i Chelsa og på vei til Inter Milan og Antonio Conte.

Ny The Hunger Games: Men er folk sulten på mer?

Hollywood sier så. Romantrilogien The Hunger Games ble til fire blockbustere med Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen fra Distrikt 12. Ni år etter den seneste boken, Mockingjay, bekrefter forfatteren Suzanne Collins at hun nå skriver en forløper. – Med denne boken ønsker jeg å utforske naturens tilstand, hvem vi er og hva vi oppfatter som nødvendig for å overleve, forteller Suzanne. Hennes utgiver Ellie Berger fra Scholastic Trade Publishing, som har solgt over 100 millioner eks av de tre første romanene, er henrykt. – Suzanne Collins er en mester i å kombinere briljant historiefortelling, s

Fredrik Ljungberg får en ledende rolle i Arsenal

Det var et stort skritt som Fredrik Ljungberg gjorde i sin tid da han reise fra Halmstad til nord London og ble en del av Arsenal, en klubb han spilte for i nesten ti år.  Da den svenske landslagsvingen la opp etter et kort opphold i India og Mumbai City var det naturlig for han å vende seg til Arsenal.  Den siste tiden har han jobbet med Arsenals U23-lag i dag har han blitt forfremmet til ny assistenttrener. London-klubben bekrefter selv på sine nettsider at den svenske fotballprofilen nå får en ledende oppgave rundt klubbens a-lag. Les: I fjor var det for tidlig, men nå er Herman Geelmuyden

– Jeg tenker at vi skal slutte å si norsk film og annen film. Film er film

«Skal dere gå allerede?» er en ordentlig norsk uavhengig film. Laget utenfor det norske filmsystemet, har Mona gått tilbake til kjernen av det å lage film. Et friskt pust i det norske filmlandskapet. GAFFA.no tok en prat med henne under Oslo Pix. Hvis man tenker på dogmefilm, så er det ofte en forventning om at det skal være kjipt og trist. Men «Skal dere gå allerede?» er mer lykkelig og feel-good. Var det et bevisst valg? – Nei, det var ikke noe bevisst motiv. Denne filmen har denne kroppen og disse forutsetningene ganske uavhengig av tanken om dogme.

8 spillere på salgslisten til Barcelona

Marca mener å vite at det katalanske storlaget åpner for å selge så mange som åtte spillere.

Manchester United stjerne flykter fra dødshotell

Marcos Rojo har pakket sine kofferter og forlatt et luksushotell i Den dominikanske republikk etter enda et mystisk dødsfall Manchester Uniteds argentinske forsvarsstjerne Marcos Rojo har pakket sine ting og, med familien, forlot han raskt Hard Rock Hotel & Casino i Punta Cana på østkysten av Den dominikanske republikk.

Marca: Real Madrid kan snu og velge å selge Martin Ødegaard

Den spanske sportsavisen Marca viser til både de økonomiske fair play reglene en spillerstall som består av 37 mann på lønnslisten og at flere av de kjøpene som de har gjort og planlegger å gjøre dekker inn Martin Ødegaard sin posisjon på banen.   Avisen omtaler det som «overbooking i Real-troppen», med undertittel «vær så snill å gå av bussen» Les: Offisielt: Venstreback Ferland Mendy signert for Real Madrid For hvert kjøp som gjøres er sannsynligheten stor for at du ikke kommer til å se Martin Ødegaard i Real Madrid drakt, det scenario de fleste tror på er fortsatt en utleieavtale, men også

Vuelta sammenlagt vinner tatt for doping

Juan José Cobo var den store overraskelsen i Vuelta i 2011, nå har vi kanskje fått grunnen.