Nyheter om Universet


Kirby Jenner: «Tvillingbroren» til Kendall Jenner står frem i ny serie

Keeping Up With Kirby? Du kjenner trolig til Kylie og Kendall Jenner. Og selvfølgelig storesøster Kim Kardashian – og kanskje også Khloé, Kourtney og Rob. De mer interesserte av dere har også god koll på Brandon og Brody Jenner. Og de aller, aller mest rutta vet også om Burt og Casey. Så hvem i all verden er Kirby Jenner?  Den mindre profilerte tvillingbroren til Kendall har nå fått sin egen egen serie i den nye streaming-appen Quibi. I traileren forteller Kirby at alle i familien Kardashian/Jenner gjør «ganske viktige ting»:  – Tvillingsøsteren min Kendall er modell.

Ny Hunger Games-bok er enda mørkere

Ti år etter at Suzanne Collins avsluttet suksess-trilogien «Dødslekene», er hun tilbake med en ny bok fra det samme universet. Det er en sjanse å ta.
Les mer om:

Første titt på Timothée Chalamet som Paul Atreides i Dune

Dune får – etter planen – premiere i desember, men teasingen har startet. OPPDATERT 14.

Natt til søndag stiller me klokka ein time fram

– Når vi stiller klokka fram, blir natta en time kortere. Vi kan heldigvis glede oss over lysere kvelder framover, seier næringsminister Iselin Nybø. Ho har ansvar for Justervesenet, og med det også full kontroll på nøyaktig tid her i landet. Departementet har samla eit knippe spørsmål og svar om sommartid og vintertid: Hva skjer i Europa? Europakommisjonen la i 2018 frem forslag om å avvikle ordningen med å stille klokka frem og tilbake. Nå lurer mange på hva som er status for forslaget.

Eva Siren har vært alvorlig syk halve livet: – Sykdommen skal ikke definere meg

SKIEN: Halve livet har hun strevd med en svært sjelden sykdom, og hun har vært bitter på hele universet. Beinharde cellegiftkurer har reddet henne fra sykdommen som angriper nyrene. – Men det er viktig for meg å ikke la sykdommen definere meg.
Les mer om:

Anmeldelse: Emma. er en fargerik adapsjon av en litt kjedelig roman

Siden alle kinoer i Norge er stengt i 14 dager, ble Emma. sluppet rett på nettet via Viaplay. (PS: Kinas 70 000 kinoer gjenåpner snart etter å hatt koronastengt siden januar.) Les Emma.-anmeldelsen til 730.no nedenfor. Jane Austen-romanen Emma blir til vill satire i hendene på Autumn De Wilde. Emma Woodhouse presenteres som en «vakker, smart og rik» pike som har levd sine 21 første år uten nevneverdig motgang. Hennes favoritthobby er tilsynelatende å finne staselige ektemenn for venninnene sine, men selv er hun bastant på at hun ikke ønsker å gifte seg. Og hvorfor skal hun det?

Kva kan du om Flåklypa?

Mannen bak Flåklypa, Kjell Aukrust, ville ha fylt 100 år den 19. mars 2020. Her kan du teste kva du kan om universet han skapte.
Les mer om:

Innspillingen av den første norske Netflix-filmen er i gang

Det melder strømmetjenesten i en pressemelding i dag. Den første norske Netflix-spillefilmen har fått tittelen «Kadaver» og er en grøsser. På rollelisten finner vi kjente navn som Gitte Witt, Thorbjørn Harr og Thomas Gullestad, mens det er Jarand Herdal som står bak manus og regi. Filmens handling skjer i etterdønningene av en atomkatastrofe, og ifølge Netflix tar den oss med på en reise «hvor det menneskelige i oss blir satt på prøve». LES OGSÅ: Stavanger stanser alle arrangementer inne med over 500 deltakere. – Det er en enestående følelse over denne filmen.

Klar for spennende Netflix-prosjekter basert på Roald Dahl-klassiker

Ikke mindre enn to serier er den hyllede regissøren hyret inn for å lage på bakgrunn av den gamle klassikeren til Roald Dahl, melder Hollywood Reporter. Den ene serien skal gjøre oss kjent med karakterene og universet, mens den andre serien skal gjenfortelle historien om Willy Wonka og sjokoladefabrikken. LES OGSÅ: Weinstein flyttes fra sykehus til fengsel. Waititi, som fikk Oscar for beste adapterte manus tidligere i år, skal skrive, regissere og produsere begge de planlagte seriene. The post Klar for spennende Netflix-prosjekter basert på Roald Dahl-klassiker appeared first on GAFFA.no.

Samsaya: Masken skal av!

Det fargerike utestedet Dattera til Hagen på Grønland i Oslo er ramme for samtalen med artisten, produsenten og skuespilleren Samsaya. Hva skjer når du skriver låter? Kommer teksten eller melodien først? – Det kommer samtidig, sier Samsaya bestemt. – Jeg skriver ikke bare for å skrive, men jeg skriver når det er noe jeg opplever eller føler.

Har fysikerens gravitasjonsteori løst den «umulige» gåten rundt mørk energi?

Professor Claudia de Rhams teori om «massiv gravitasjon» kan forklare hvorfor utvidelsen av universet akselererer.

Norsk krim får nytt liv i Hollywood

Selskapet Anonymous Content har sikret seg filmopsjonen på boken, et selskap som tidligere har stått bak kjente serier og filmer som «True Detective», «The Revenant» og «Mr. Robot». – Dette er så gøy! Jeg har visst om det i noen måneder nå, men det er en type nyhet som det er vanskelig å ta helt innover seg, fordi det er så stort, sier forfatteren selv – og utdyper via pressemeldingen: – Som forfatter er du langt på vei eneveldig i universet du lager, mens nå gir jeg historien fra meg til noen andre, som skal tolke den.

Videopremiere: Vidunderlig norsk R&B-debut

Angrer du på noe du sa? Eller tenker du mest på det som forble usagt? Tingene som aldri ble sagt er tematikken på debutsingelen til Albertine & Rubin. Albertine & Rubin er rykende fersk som duo, men til tross for ung alder har begge lang fartstid i den norske underholdningsbransjen. 23 år gamle Kristoffer Robin Severinsen alias Rubin har spilt i bandet Iffy Orbit i en årrekke, og produsert for andre artister, deriblant Pasha. Du har kanskje sett Sofie Albertine Foss i Blank på NRK?

ÜLTRALYD: Amara fra Oslo blir inspirert av the life, baby ❤

Bli bedre kjent med stjerneskuddet Amara via Ültralyd. Veien til Spotify behøver ikke gå via Idol eller Norske talenter.  Ültralyd er en gammel favorittspalte vi nylig børstet støv av, hvor gir vi norske artister i startgropa litt drahjelp. Noe du fortjener? Send meg en mail: oda@730.no. I dag tar vi en prat med den 22 år gamle Oslo-gutten Adrian Amara, som allerede kan notere over 50 000 månedlige lyttere hos Spotify. – Det er en kjempebra følelse å vite at folk lytter.

Anmeldelse: Greta Gerwig med mesterlig tolking av klassikeren Little Women

Greta Gerwigs Little Women gir fortellingen slutten den fortjener. Da Louisa May Alcott satte penn til papir i 1868, hadde hun neppe trodd at historien fortsatt ville bli fortalt over 150 år senere. Vi følger den ambisiøse tomboyen Jo March og søstrene hennes på reisen fra unge frøkner til voksne kvinner. Den semi-selvbiografiske fortellingen har nok av drama, varme og hjertesorg.

Kroken på døra for Saul

Den kommende sjette sesongen blir nemlig den siste, skriver Variety. Serien spinner videre på universet fra «Breaking Bad», og utspiller seg før hendelsene i originalserien. Siden 2015 har seerne fått følge Bob Odenkirk i rollen som hovedpersonen Jimmy McGill (alias Saul Goodman) og hans gradvise forvandling til gangsteradvokat. LES OGSÅ: Mer «Hjem til jul» i 2020. Seriens skaper lover at flere kjenninger skal dukke opp i siste sesong, blant dem politimannen Hank, spilt av Dean Norris. The post Kroken på døra for Saul appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Anmeldelse: Robert Pattinsons nye film The Lighthouse er sykere enn Twilight

The Lighthouse er filmpris-sesongens sorte får, og er om mulig enda mer skrudd enn du skulle tro. Den psykologiske thrilleren er løst basert på en fortelling av Edgar Allan Poe, men selv om historiene har lite til felles, ligger likevel poetens mørke latent i filmen til Robert Eggers (The Witch). The Lighthouse er satt på 1890-tallet og handler om to menn som ankommer et fyrtårn for et fire uker langt skift som fyrvoktere.

11 ting vi lurer på etter å ha sett Love Island Norge

En gruppe på tolv single, vakre og ikke minst følelsesladde unge mennesker befinner seg på Vil du bli influencer Love Island. Gjengen blir allerede i første episode delt inn i par ut fra hvem de selv ønsker å være partner med.

På kanten: En Pokemon for mye

Universet som kalles Pokemon, det henger jeg bare ikke med i, skriver vår journalist Helge Simonsen.
Les mer om:

Måtte droppe drømmeprosjekt

Henriette Steenstrup måtte gi opp å gjøre film av bøkene om Ingrid Winter. Nå viser det seg at filmmiljøet i Stavanger har hentet universet «hjem».
Les mer om:

Slipper løs smakebiter på det norrøne universet André Øvredal vender tilbake til Norge med

– Norges mytologiske verden er en uendelig kilde til inspirasjon for meg og jeg har igjen prøvd å finne en moderne setting hvor jeg kunne gjøre den relevant og spennende for et norsk publikum, uttaler Øvredal om sin neste film ut, som får premiere 28.

Teamet til Trump viser han som Thanos – og forvirrer internettet

Lol og wtf? Den verste superskurken noensinne er trolig Thanos. Tegneseriefiguren, oppkalt etter dødsguden Thanatos i gresk mytologi, er i alle fall en versting i Marvel-universet. Han er kjent for linjen «I am inevitable»:  Så over til den virkelige verdenen: Midt i riksrettshøringene serverer kampanjeteamet til Donald Trump en video hvor presidenten er Avengers-heltenes fæle nemesis, med hansken som kan ødelegge halve universet med et knips. House Democrats can push their sham impeachment all they want. President Trump's re-election is

Alan Perdew villig til å snakke med Everton

Den tidligere Newcastle, Crystal Palace og West Brom manageren Alan Pardew er av det mer eksentriske slaget som alltid synes å ha et mer overordnet blikk på egen jobb, fotballen og universet. Han er villig til å snakke med Everton, men mener at David Moyes er mer egnet til jobben. Everton er i Premier League-nedrykkssonen etter 15 kamper, nederlaget mot Liverpool klubbens niende denne sesongen. Tidligere rapporter har indikert at ex-Blues-sjefen Moyes blir sett på som en potensiell etterfølger, og når han snakket med Amazon Prime Sport, var Pardew opptatt av muligheten til å ta over til tross

Takk til Einar Rasmussen

Stiftelsen BioCosmos, som skal gjøre forskning omkring utviklingen av universet tilgjengelig for ungdom, har fått 15 millioner kroner fra Einar Rasmussen.
Les mer om:

Netflix-konkurrenten Apple TV+ har åpnet i 100 land inkludert Norge

iPhone-salget daler, men Apple utvider universet for kundene sine. I helgen åpnet Apple sin egen strømmeplattform, og med originalinnhold skal de ta opp konkurransen med Netflix. Da sistnevnte i 2012 annonserte at de skulle starte å produsere sine egne serier vakte det oppsikt.