Nyheter om Ungarn


Leeds-spiller testet positivt

Leeds-spiller Mateusz Klich har avgitt positiv koronaprøve, opplyser Det polske fotballforbundet onsdag. Polske Klich er del av hjemlandets landslagstropp og skulle etter planen vært del av laget som torsdag møter Ungarn i VM-kvalifiseringen. Mens lagkameratene på landslaget setter kursen for bortekampen i Budapest, er imidlertid Klich isolert fra troppen. En talsmann for det polske landslaget opplyser at Leeds-profilen er symptomfri.

Bullen og Solheim tapte i kvalik

Bryterne Grace Bullen og Iselin Solheim tapte sine kvartfinaler under OL-kvalifiseringen i bryting i Ungarn fredag. Grace Bullen, som konkurrerte i 57-kilosklassen, tapte 2-4 for tyrkiske Bediha Gun i sin kvartfinale. Solheim røk 4-10 for russiske Natalia Vorobeva i 76-kiloslklassen. Solheim kan ende i rekvalifisering på lørdag, mens Bullen er helt ute av denne kvalifiseringen. De to har også et håp om å sikre seg billett til sommerlekene i Tokyo, gjennom en ny kvalifisering i mai.
Les mer om:

Moldes bragdseier ikke nok: – Jeg er sinnssykt stolt av alle

(Molde – Granada 2–1, sammenlagt 2–3) Europa-eventyret er slutt for Molde. Ringreven Roberto Soldado ødela kvartfinalemuligheten etter at Molde rystet spanjolene i Ungarn.
Les mer om:

Smitte på brytelandslaget

To utøvere, to trenere og et medlem av det norske brytelandslagets støtteapparat har avgitt positiv koronatest få dager før OL-kvalifiseringen i Ungarn.
Les mer om:

Smitteutbrudd hos brytelandslaget

Fem personer på det norske brytelandslaget testet positivt for korona. To utøvere, to trenere og et medlem av det norske brytelandslagets støtteapparat har avgitt positiv koronatest. Det bekrefter Norges Bryteforbund i en pressemelding. Utøverne Felix Baldauf og Oskar Marvik har i tillegg til landslagstrenerne Fritz Aanes og Eren Gjægtvik testet positivt for korona i Ungarns hovedstad Budapest. Det har også fysioterapeut Jakob Larsen Jørgenvåg. – De har kun lette symptomer, men det er forferdelig leit at dette skjer to dager før OL-kvalifiseringen.

Corona-syk Bullen var «helt skutt»: Nå går det første OL-toget

Teamet til Grace Bullen (24) turte ikke å ta sjansen på å konkurrere før fredagens OL-kvalifisering i Ungarn. Det blir første gang det norske medaljehåpet konkurrerer siden EM-gullet i februar i fjor.
Les mer om:

Får ikke benytte vaksinetilbud

Karsten Warholm var henrykt over at IOC har gått til innkjøp av en million koronavaksiner som tilbys utøverne som deltar i OL til sommeren. Det uttalte han til Eurosport. Så kom kontrabeskjeden. Lars Engebretsen, lege ved Olympiatoppen og medlem av IOCs medisinske komité, bekrefter til NRK at de kinesiske vaksinene kan kun gjøres tilgjengelig for utøvere i land der de er godkjent. – I Norge er det neppe aktuelt fordi vaksinen ikke er godkjent her.

Polen vaksinerer nordmenn. Norge nekter

Norske medisinstudenter i Polen, Italia og Ungarn er vaksinert. Norge vil ikke engang vurdere det. - Kan potensielt sett utgjøre en smittebombe, sier lederen av Norsk medisinstudentforening.

Nytt mesterliga-tap for LSK Kvinner

Det endte med et nytt tap for LSK Kvinner i returoppgjøret i åttedelsfinalen i mesterligaen mot Wolfsburg onsdag. Den første kampen endte med 2-0 til Wolfsburg. I returoppgjøret, som ble spilt i Ungarn, var Ina Gausdal uheldig da hun laget selvmål like før pause. Tidligere LSK-spiller Ingrid Syrstad Engen rakk å øke til 2-0 kun minutter senere. Dermed er det norske laget ute av mesterligaen for denne gangen. Wolfsburg vant 4-0 sammenlagt over to oppgjør og er videre til kvartfinalen.

Har trent i land med portforbud: – Vi har følt oss trygge

Uken i Ungarn har gjort LSK kvinner enda sterkere i troen på at de kan sjokkere Wolfsburg.
Les mer om:

Tønnesen forlater Veszprém

Den norske landslagsspilleren Kent Robin Tønnesen forlater Veszprém. 29-åringne er klar for erkerivalen SC Pick Szeged. Dermed fortsetter han karrieren i Ungarn.
Les mer om:

Bruker rundt millionen på utenlandsuke: – Vi er en mellomstor bedrift, men behandles ikke som en. Hadde vi vært en pub, ville vi fått støtte

Tre flyturer, hotellovernattinger og treningsleir: Uken i Tyskland og Ungarn koster LSK kvinner blusa – rundt 10 prosent av klubbens totale budsjett. Det er usikkert hvor mye fotballforbundet vil støtte dem med

LSK Kvinner frustrerte før storkampen i Champions League

LSK Kvinner reiser til Tyskland for å møte Wolfsburg. Deretter går turen direkte videre til Ungarn for å spille «hjemmekampen».

Storbritannia vil arrangere hele EM

Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene. Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11.

Molde vil tvinge Granada ut av Spania – kan ende opp i Ungarn

Molde jakter på sportslig fordel i kampen om Europaliga-avansement.
Les mer om:

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

City med kontrollert seier

Borussia Mönchengladbach fikk det veldig tøft i første kamp mot Manchester City i mesterligaens åttendedelsfinale. Kampen ble spilt i Ungarn, men var regnet som hjemmekamp for tyskerne. De klarte ikke skape noe press eller noen sjanser på «bortelaget», og Pep Guardiolas mannskap fikk tidlig kampens første mål da Cancelo dro seg inn og slo et presist innlegg på hodet til Bernardo Silva, som stanget inn 1-0. Etter pause fortsatte City presset, og nok en gang fikk Cancelo stå upresset og prikke et innlegg til Bernardo Silva.

Ungarn har begynt å bruke kinesisk vaksine

Ungarn har som det første landet i EU begynt å bruke Kinas Sinopharm-vaksine, opplyser statsministeren Viktor Orbán i en Facebook-video onsdag.
Les mer om:

LSK Kvinner må spille i Ungarn

LSK Kvinner møter Wolfsburg i Mesterligaen, og med tanke på strenge restriksjoner rundt koronapandemien, må de spille hjemmekampen i utlandet. Valget falt på Ungarn. Det melder klubben på sin nettside. Bortekampen vil først bli spilt som vanlig i Wolfsburg, mens bortekampen spilles i Györ i Ungarn. Daglig leder May Gulbrandsen forteller i pressemeldingen at de valgte Ungarn fremfor Kypros på grunn av rimeligere kostnader.

Mesterliga-kamp spilles i Ungarn: – Merkelig at vi ikke kan spille i Norge

(LSK Kvinner-Lyn 5-2) LSK Kvinner skulle ha testet formen mot topp norsk motstand før åttedelsfinalen i Mesterligaen. Slik ble det ikke. Det synes trener Knut Slatleim er rart.
Les mer om:

Må reise langt for å spille hjemmekamp – se hvor LSK kvinner kan ende opp

Innen midnatt fredag må LSK kvinner bestemme seg for hvor de skal «hjemmekampen» mot Wolfsburg i Champions League. Kypros og Ungarn seiler fram de mest aktuelle alternativene.

Advarer mot ulovlig importerte valper: – En stor risiko for folkehelsen

Den norske veterinærforeningen er bekymret for at ulovlig importerte valper utgjør en fare for folkehelsen. Bilder fra valpefabrikker i Ungarn avslører forferdelige forhold for valpene.
Les mer om:

Sørloth på benken da Liverpool vant

Mohamed Salah og Sadio Mané scoret målene da Liverpool vant 2-0 over RB Leipzig. Alexsander Sørloth ble sittende på benken hele kampen, som ble avholdt i Ungarn på grunn av koronarestriksjoner i Tyskland. Returoppgjøret spilles i Liverpool.

Nora Mørk ut med skade da Vipers tapte

Nora Mørk haltet av banen mot slutten av kampen da Vipers Kristiansand tapte 23-24 for Rostov Don i mesterligakamp i Ungarn onsdag.
Les mer om:

Nora Mørk ut med skade da Vipers tapte

Nora Mørk haltet av banen mot slutten av kampen da Vipers Kristiansand tapte 23-24 for Rostov Don i mesterligakamp i Ungarn onsdag.
Les mer om: