Nyheter om UD


– Julabyen trenge ikkje kunstig varme så lenge folk komme te Julabyen med ekta varme

Aldri blir julen mer ekta enn når mandsangerne snige seg ud av Julabyen fø å synga fø ei gammale dama som sidde med åben dør i enn maxitaxi.
Les mer om:

UD advarer mot vold i Israel

USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad gjør sikkerhetssituasjonen ustabil både i Israel og de palestinske områdene, mener Utenriksdepartementet.

Kari Hilde French: Savnet info fra UD

Joshua Frenchs mor sier hun opplevde at hun fikk lite informasjon fra norsk UD den første tiden etter at sønnen ble pågrepet og drapssiktet i Kongo.
Les mer om:

French: Savnet informasjon fra UD

Joshua Frenchs mor sier hun opplevde at hun fikk lite informasjon fra norsk UD den første tiden etter at sønnen ble pågrepet og drapssiktet i Kongo.
Les mer om:

Kari Hilde French: Savnet informasjon fra Utenriks­departementet

Joshua Frenchs mor sier hun opplevde at hun fikk lite informasjon fra norsk UD den første tiden etter at sønnen ble pågrepet og drapssiktet i Kongo.
Les mer om:

Eikund har fått prestisjeoppdrag

Møbelprodusenten Eikund har sikret seg kontrakter med UD og med prisbelønnet restaurant. Til neste år vil de trenge flere ansatte, sier daglig leder.
Les mer om:

UD endrer ikke Libanon-reiseråd.

Norske myndigheter følger situasjonen i Libanon nøye. Men det er foreløpig ikke snakk om å advare folk mot å reise dit. Flere land i Midtøsten har bedt sine borgere om å forlate Libanon.
Les mer om:

– Nordmann fengslet i Irak

UD er gjort kjent med at en nordmann er arrestert i Irak. De jobber med å få bekreftet opplysningene og eventuelt få besøke vedkommende, men vil ikke kommentere saken ytterligere.
Les mer om:

Solberg stiller seg bak Jagland-kritikk

Statsminister Erna Solberg (H) stiller seg bak klagen UD sendte på Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland.

Stiller seg bak Jagland-kritikk

UD sendte en formell klage til Europarådet etter at Thorbjørn Jagland kommenterte situasjonen i Catalonia på Facebook. Erna Solberg stiller seg bak klagen, skriver Dagbladet onsdag

UD leverte klage på Jaglands Facebook-innlegg

OSLO (NRK): Thorbjørn Jaglands mange Facebook-innlegg om norsk politikk har skapt så stor irritasjon i regjeringsapparatet at Utenriksdepartementet for to uker siden leverte en formell klage til Europarådet.

UD misliker Jaglands Facebook-innlegg

Thorbjørn Jagland fra Lier sine Facebook-innlegg om norsk politikk har skapt så stor irritasjon i regjeringsapparatet at Utenriksdepartementet for to uker siden leverte en formell klage til Europarådet.

Russland anklager TV 2

Russisk UD angriper TV 2 etter en reportasje om en russisk etterretningsoffensiv i Norge. UD stempler saken som falsk og anklager TV 2 for å spre frykt og mistro mellom landene.
Les mer om:

Israel vil ikke love Vanunu utreisetillatelse

Israelsk UD kan ikke si at den israelske atomvarsleren Mordechai Vanunu får komme til Norge, til tross for at Vanunu har fått innvilget familiegjenforening med sin norske kone.
Les mer om:

Spanske myndigheter får skarp kritikk etter Catalonia-bråk

Spanske myndigheter kritiseres etter politiets brutale framferd mot katalanske velgere. Men norsk UD vil ikke fordømme maktbruken.
Les mer om:

Spanske myndigheter får skarp kritikk etter hard framferd i Catalonia

Spanske myndigheter kritiseres etter politiets brutale framferd mot katalanske velgere. Norsk UD sier de er bekymret over voldsbruken.
Les mer om:

UD: Ukjent om nordmenn er rammet av skjelvet i Mexico

Det er foreløpig ikke kommet indikasjoner på at nordmenn er rammet av det kraftige jordskjelvet i Mexico, opplyser Utenriksdepartementet.

Russland anklager USA for direkte trusler mot diplomaters immunitet

Russisk UD anklager amerikanske myndigheter for direkte overtramp mot diplomaters immunitet med et planlagt FBI-gjennomsøk av konsulatet i San Francisco.

– Advarte før Listhaug-besøk

Den svenske regjeringen ble advart av den norske regjeringen i forkant av innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) besøk, hevder Aftonbladet. Norsk UD avviser opplysningene.
Les mer om:

UD bevilget 1,1 millioner som skulle hjelpe syriske krigsofre - pengene stjålet

I safen til den syriske hjelpeorganisasjonen lå 173.901 amerikanske dollar som skulle brukes til å skaffe krigsofre medisinsk hjelp. Pengene var gitt av Norge, men så brøt noen seg inn og stjal pengeskapet.
Les mer om:

UD: Ingen nye reiseråd for Spania

Utenriksdepartementet har ingen informasjon som tyder på at nordmenn er rammet direkte av terrorangrepene i Spania. Det er ingen nye reiseråd for landet.  

Kina: Ansatt ved Norges ambassade sparket etter korrupsjonsmistanker

En lokalt ansatt ved den norske ambassaden i Beijing ble i fjor  mistenkt for korrupsjon i forbindelse med visumbehandling. Vedkommende måtte slutte i jobben, men slapp politianmeldelse etter en «totalvurdering» i UD.
Les mer om:

UD vil vite hvor du drar

Utenriksdepartementet anbefaler nordmenn å registrere seg på en nettside før de drar til utlandet. Da kan UD ta direkte kontakt hvis det oppstår en krisesituasjon der du er.

UD: Nordmann hardt skadd i jordskjelvet på Kos

En norsk mann ble alvorlig skadd i jordskjelvet på øya Kos og blir nå fløyet til sykehus for behandling.
Les mer om:

Flere nordmenn skadet etter jordskjelv på Kos

OSLO/RHODOS (NRK): En norsk mann ble hardt skadet i nattas jordskjelv, bekrefter UD. Et mindre antall nordmenn skal ha moderate og lettere skader.