Nyheter om UD


Solberg stiller seg bak Jagland-kritikk

Statsminister Erna Solberg (H) stiller seg bak klagen UD sendte på Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland.

Stiller seg bak Jagland-kritikk

UD sendte en formell klage til Europarådet etter at Thorbjørn Jagland kommenterte situasjonen i Catalonia på Facebook. Erna Solberg stiller seg bak klagen, skriver Dagbladet onsdag

UD leverte klage på Jaglands Facebook-innlegg

OSLO (NRK): Thorbjørn Jaglands mange Facebook-innlegg om norsk politikk har skapt så stor irritasjon i regjeringsapparatet at Utenriksdepartementet for to uker siden leverte en formell klage til Europarådet.

UD misliker Jaglands Facebook-innlegg

Thorbjørn Jagland fra Lier sine Facebook-innlegg om norsk politikk har skapt så stor irritasjon i regjeringsapparatet at Utenriksdepartementet for to uker siden leverte en formell klage til Europarådet.

Russland anklager TV 2

Russisk UD angriper TV 2 etter en reportasje om en russisk etterretningsoffensiv i Norge. UD stempler saken som falsk og anklager TV 2 for å spre frykt og mistro mellom landene.
Les mer om:

Israel vil ikke love Vanunu utreisetillatelse

Israelsk UD kan ikke si at den israelske atomvarsleren Mordechai Vanunu får komme til Norge, til tross for at Vanunu har fått innvilget familiegjenforening med sin norske kone.
Les mer om:

Spanske myndigheter får skarp kritikk etter Catalonia-bråk

Spanske myndigheter kritiseres etter politiets brutale framferd mot katalanske velgere. Men norsk UD vil ikke fordømme maktbruken.
Les mer om:

Spanske myndigheter får skarp kritikk etter hard framferd i Catalonia

Spanske myndigheter kritiseres etter politiets brutale framferd mot katalanske velgere. Norsk UD sier de er bekymret over voldsbruken.
Les mer om:

UD: Ukjent om nordmenn er rammet av skjelvet i Mexico

Det er foreløpig ikke kommet indikasjoner på at nordmenn er rammet av det kraftige jordskjelvet i Mexico, opplyser Utenriksdepartementet.

Russland anklager USA for direkte trusler mot diplomaters immunitet

Russisk UD anklager amerikanske myndigheter for direkte overtramp mot diplomaters immunitet med et planlagt FBI-gjennomsøk av konsulatet i San Francisco.

– Advarte før Listhaug-besøk

Den svenske regjeringen ble advart av den norske regjeringen i forkant av innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) besøk, hevder Aftonbladet. Norsk UD avviser opplysningene.
Les mer om:

UD bevilget 1,1 millioner som skulle hjelpe syriske krigsofre - pengene stjålet

I safen til den syriske hjelpeorganisasjonen lå 173.901 amerikanske dollar som skulle brukes til å skaffe krigsofre medisinsk hjelp. Pengene var gitt av Norge, men så brøt noen seg inn og stjal pengeskapet.
Les mer om:

UD: Ingen nye reiseråd for Spania

Utenriksdepartementet har ingen informasjon som tyder på at nordmenn er rammet direkte av terrorangrepene i Spania. Det er ingen nye reiseråd for landet.  

Kina: Ansatt ved Norges ambassade sparket etter korrupsjonsmistanker

En lokalt ansatt ved den norske ambassaden i Beijing ble i fjor  mistenkt for korrupsjon i forbindelse med visumbehandling. Vedkommende måtte slutte i jobben, men slapp politianmeldelse etter en «totalvurdering» i UD.
Les mer om:

UD vil vite hvor du drar

Utenriksdepartementet anbefaler nordmenn å registrere seg på en nettside før de drar til utlandet. Da kan UD ta direkte kontakt hvis det oppstår en krisesituasjon der du er.

UD: Nordmann hardt skadd i jordskjelvet på Kos

En norsk mann ble alvorlig skadd i jordskjelvet på øya Kos og blir nå fløyet til sykehus for behandling.
Les mer om:

Flere nordmenn skadet etter jordskjelv på Kos

OSLO/RHODOS (NRK): En norsk mann ble hardt skadet i nattas jordskjelv, bekrefter UD. Et mindre antall nordmenn skal ha moderate og lettere skader.

Flere nordmenn skadet etter jordskjelv på Kos

En norsk mann ble hardt skadet i nattas jordskjelv på den greske ferieøya Kos, bekrefter UD. Et mindre antall nordmenn skal ha moderate og lettere skader.
Les mer om:

Flere nordmenn skadet etter jordskjelv på Kos

En norsk mann ble hardt skadet i nattas jordskjelv på den greske ferieøya Kos, bekrefter UD. Et mindre antall nordmenn skal ha moderate og lettere skader.
Les mer om:

UD: – Ikke glem passet

De hørte rykter om at svenskene hadde en plan. Da startet ideen om å være de første som ror fra Tromsø til Svalbard. På onsdag starter ferden.
Les mer om:

UD: Nordmann omkommet i Kosovo

Kjenner ikke omstendighetene.
Les mer om:

UD krever å få tilbake 320 000 kroner fra Nei til atomvåpen

Utenriksdepartementet (UD) krever at organisasjonen Nei til atomvåpen betaler tilbake over 320.000 kroner som organisasjonen fikk i tilskudd.

UD krever at Nei til atomvåpen betaler tilbake 320.000 kroner

Utenriksdepartementet (UD) sier det er grenser for deres tålmodighet og krever at organisasjonen betaler tilbake 320.000 tilskuddskroner.

Kongo krever at Norge holder French-dokument hemmelig

Norsk UD har hemmeligstemplet dokumentet som sikret løslatelsen av Joshua French fordi en offentliggjøreing kan skade Norges forhold til Kongo.

Statsadvokaten om ambassadør-saken: Ikke grunn til å be politiet etterforske

Førstestatsadvokat Jørn Maurud i Oslo har hatt flere samtaler med Utenriksdepartementet (UD) om ambassadør-saken.