Nyheter om UCI


La opp i fjor – utestengt til 2023

Syklisten Jarlinson Pantano fikk sparken fra Trek-laget i fjor, og la opp like etter. I februar 2020 ble han tatt for bruk av det forbudte stoffet EPO. UCI har nå utestengt Pantano til 2023, trolig for å blokkere muligheten for et comeback
Les mer om:

UCI publiserte fullstendig kalender

To uker etter å ha publisert en revidert terminliste for verdenstouren offentliggjorde UCI tirsdag resten av restene av sykkelsesongen. Viruspandemien har herjet hardt med den opprinnelige terminlista, men fra og med et etapperitt i Romania 2. til 5. juli venter en begivenhetsrik sommer og høst med til sammen 91 internasjonale ritt i ulike kategorier. Ifølge cyclingnews.com er nesten 1000 sykkelritt avlyst eller utsatt siden mars. Norge er ifølge procycling.no på kalenderen representert ved Ladies Tour of Norway 13. til 16. august og tre proffritt for menn helgen 4. til 6.
Les mer om:

Vurderer å flytte sykkel-VM

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) opplyste i dag at de ser seg om etter alternative arrangører av sykkel-VM, i tilfelle det må flyttast frå Sveits, skriv dansk TV2. Det kan bli aktuelt dersom Sveits ikkje opnar grensene, som er stengde på grunn av koronaen. UCI vurderer fleire land i Midtausten, som Oman, Qatar og Emirata. Men då blir det med heilt andre løypeprofilar enn i fjellandet Sveits. Då blir det også flytta frå september til november. Avgjerda fell i juni. Men UCI seier at det uansett skal bli VM i år.
Les mer om:

Trosser skepsis og kritikk: Vil ha tilskuere langs veien i Tour de France

Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil arrangere sykkelritt i Sør-Europa fra 1. august - med tilskuere.
Les mer om:

Sykkelkalenderen er klar

UCI har offentliggjort planen for sykkelsesongen 2020. Tour de France sykles fra 29. august, mens Giro d'Italia og Vuelta a España overlapper i slutten av oktober.
Les mer om:

Ringerike overtar sykkel-NM

NM i landeveissykling i Kristiansand, som skulle vært avviklet 14.-21. juni, er utsatt til neste år. Ringerike overtar årets NM, som arrangeres i august. Det melder Norges sykkelforbund (NCF) etter et styremøte torsdag. Regjeringens avgjørelse om arrangementsforbud fram til 15. juni satte en stopper for det planlagte arrangementet i Kristiansand, og forrige uke meldte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at den nasjonale mesterskapshelgen er flyttet til 22.-23. august. Kristiansand ønsket da å utsette sitt NM til 2021.

Kvinnelige toppsyklister føler seg ignorert

Kvinnene føler seg oversett og plassert på sidelinjen under koronakrisen av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

Tour de France utsettes to måneder – optimistisk Kristoff-trener

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekrefter at starten på det franske etapperittet flyttes to måneder.
Les mer om:

Må ta Arctic Race-avgjørelse i mai - og alt av turneringer avlyst

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har kansellert samtlige ritt fram til 1. juni.
Les mer om:

- Den største krisa siden 2. verdenskrig

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mister rittinntekter og sliter tungt økonomisk. En rekke tiltak er satt inn for å berge forbundet gjennom koronakrisen.
Les mer om:

Alle sykkelritt på UCI-kalenderen avlyses til april

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) utsetter eller avlyser alle UCI-ritt iallfall frem til 3. april. Det skriver forbundet på sine hjemmesider søndag.
Les mer om:

Alle sykkelritt på UCI-kalenderen avlyses til april

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) utsetter eller avlyser alle UCI-ritt iallfall frem til 3. april. Det skriver forbundet på sine hjemmesider søndag.
Les mer om:

Fuglsang og Astana trekker seg fra alle løp

Sykkelløpene Strade-Bianche, Paris-Nice og Tirreno-Adriatico vil være uten Astanas deltagelse Astana sykkellag trekker seg fra alle løp frem til 20.

I forhandlinger: Sykkelforbundet kan betale VM-gjeld til 2035

Norges Cykleforbund vil trolig bruke 10-15 år på å betale ned gjelden til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter Bergen-VM i 2017.
Les mer om:

Toppkamper avlyst etter virus alarm

Italienske myndigheter har bestemt seg for å utsette tre Serie A-kamper på søndag på grunn av frykt for coronavirus. Det skjer som en del av avlysningen av alle sportsbegivenheter i Veneto og Lombardia-regionene. Blant de utsatte kampene er et showdown mellom fotballagene Sampdoria og Inter Milan. Kampen skulle blitt spilt på San Siro i Milano, der både AC Milan og Inter vanligvis har hjemmebane. Les: Og der kom mål nr 40 for sesongen De andre utsatte kampene er Atalanta mot Sassuolo og Hellas Verona mot Cagliari.

Får pengehjelp – tar opp kampen med UCI om kvinneritt

Roy Hegreberg og co. kan fortsette kampen for å få lov til å arrangere et kvinneritt på norsk jord etter pengehjelp i siste liten.
Les mer om:

Dopingjegere bekrefter Fuglsang-rapport: – Lekkasjen dypt beklagelig

Cycling Anti-Doping Foundation (CADF) erkjenner at de mottok opplysninger som indikerte at Jakob Fuglsang (34) samarbeidet med Michele Ferrari (66), men at man aldri har bedt UCI sanksjonere mot den danske sykkelstjernen.
Les mer om:

Blir nektet å arrangere kvinneritt i Norge: – De ofrer kvinnene

Norsk arrangør beskylder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for maktmisbruk. Nå ber de EU-kommisjonen og Kulturdepartementet om hjelp.
Les mer om:

Syklisten Kristijan Durasek utestengt for doping

Det internasjonale sykkelforbundet UCI har utestengt syklisten Kristijan Durasek i fire år for medvirkning til en tysk-østerisk doping ring. – Dette kommer som en naturlig oppfølging av den midlertidige utestengelsen tidligere i år. Les: Frank Lampard endret Hudson-Odois planer Det er en omfattende sak som startet etter en politiaksjon med navn Operation Aderlass som startet under ski-VM i Seefeld i Austerrike i vinter, skrev cyclingweekly.com. Den kroatiske 32-åringen er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE Team Emirates. Hans største triumf var seieren i Tour of Turkey i 2017.
Les mer om:

Kristoffs lagkamerat utestengt i fire år for doping: – Han får vel den straffen han fortjener

Kristijan Durasek er utestengt i fire år for medvirkning i en tysk-østerriksk dopingring, melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

Kristoffs lagkamerat utestengt i fire år for doping: – Han får vel den straffen han fortjener

Kristijan Durasek er utestengt i fire år for medvirkning i en tysk-østerriksk dopingring, melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

UAE-ryttar utestengd for doping

Syklisten Kristijan Durasek er utestengd i fire år for medverknad i ein tysk-austerriksk dopingring, melder det internasjonale sykkelforbundet UCI. Durasek blei mellombels suspendert tidlegare i år, og trekte seg frå rittet Tour of California. Onsdag kom den endelege dommen. Avsløringa er eit resultat av politiaksjonen Operation Aderlass, som blei innleia under ski-VM i Seefeld i Austerrike i vinter, skriv cyclingweekly.com. Den kroatiske 32-åringen er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE-laget.
Les mer om:

Ble verdensmester på onsdag nå må han finne seg et nytt lag

Det tok først litt tid før profflaget Bahrain Merida fant ut hva skulle gjøre med sin største stjerne australske Rohan Dennis etter han på mystisk vis brøt årets Tour de France dagen før den individuelle tempoetappen. Laget skriver i en pressemelding av de terminerte hans kontrakt, men ventet til etter VM med å offentliggjøre det. Onsdag ble australske Rohan Dennis (29) verdensmester på tempo.
Les mer om:

Petacchi dopingdømt

Den tidligere toppsyklisten Alessandro Petacchi har fått to års utestengelse for bruk av doping tilbake i 2012 og 2013. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sine hjemmesider lørdag. I mai kom det fram at Petacchi var suspendert på grunn av mistanke om bruk av doping i sesongen 2012/13. Nå er han ilagt dopingsanksjon. Petacchi var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015. (NTB)
Les mer om:

Sykkelstjerner til Arctic Race of Norway – Her er Thor Hushovds favoritter

Når den syvende utgaven av Arctic Race starter i Å i Lofoten torsdag i neste uke, stiller etappevinnere og trøyevinnere i Tour de France og flere andre av de største sykkelrittene i verden på startstreken. Og stjerneskuddet Mathieu van der Poel er tilbake. Hard konkurranse om midnattsoltrøya Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd, mener det er flere sterke kandidater til sammenlagtseieren og den nye midnattsoltrøya når årets Arctic Race of Norway ruller ut av Å i Lofoten 15.