Nyheter om UCI


Syklisten Kristijan Durasek utestengt for doping

Det internasjonale sykkelforbundet UCI har utestengt syklisten Kristijan Durasek i fire år for medvirkning til en tysk-østerisk doping ring. – Dette kommer som en naturlig oppfølging av den midlertidige utestengelsen tidligere i år. Les: Frank Lampard endret Hudson-Odois planer Det er en omfattende sak som startet etter en politiaksjon med navn Operation Aderlass som startet under ski-VM i Seefeld i Austerrike i vinter, skrev cyclingweekly.com. Den kroatiske 32-åringen er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE Team Emirates. Hans største triumf var seieren i Tour of Turkey i 2017.
Les mer om:

Kristoffs lagkamerat utestengt i fire år for doping: – Han får vel den straffen han fortjener

Kristijan Durasek er utestengt i fire år for medvirkning i en tysk-østerriksk dopingring, melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

Kristoffs lagkamerat utestengt i fire år for doping: – Han får vel den straffen han fortjener

Kristijan Durasek er utestengt i fire år for medvirkning i en tysk-østerriksk dopingring, melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

UAE-ryttar utestengd for doping

Syklisten Kristijan Durasek er utestengd i fire år for medverknad i ein tysk-austerriksk dopingring, melder det internasjonale sykkelforbundet UCI. Durasek blei mellombels suspendert tidlegare i år, og trekte seg frå rittet Tour of California. Onsdag kom den endelege dommen. Avsløringa er eit resultat av politiaksjonen Operation Aderlass, som blei innleia under ski-VM i Seefeld i Austerrike i vinter, skriv cyclingweekly.com. Den kroatiske 32-åringen er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE-laget.
Les mer om:

Ble verdensmester på onsdag nå må han finne seg et nytt lag

Det tok først litt tid før profflaget Bahrain Merida fant ut hva skulle gjøre med sin største stjerne australske Rohan Dennis etter han på mystisk vis brøt årets Tour de France dagen før den individuelle tempoetappen. Laget skriver i en pressemelding av de terminerte hans kontrakt, men ventet til etter VM med å offentliggjøre det. Onsdag ble australske Rohan Dennis (29) verdensmester på tempo.
Les mer om:

Petacchi dopingdømt

Den tidligere toppsyklisten Alessandro Petacchi har fått to års utestengelse for bruk av doping tilbake i 2012 og 2013. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sine hjemmesider lørdag. I mai kom det fram at Petacchi var suspendert på grunn av mistanke om bruk av doping i sesongen 2012/13. Nå er han ilagt dopingsanksjon. Petacchi var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015. (NTB)
Les mer om:

Sykkelstjerner til Arctic Race of Norway – Her er Thor Hushovds favoritter

Når den syvende utgaven av Arctic Race starter i Å i Lofoten torsdag i neste uke, stiller etappevinnere og trøyevinnere i Tour de France og flere andre av de største sykkelrittene i verden på startstreken. Og stjerneskuddet Mathieu van der Poel er tilbake. Hard konkurranse om midnattsoltrøya Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd, mener det er flere sterke kandidater til sammenlagtseieren og den nye midnattsoltrøya når årets Arctic Race of Norway ruller ut av Å i Lofoten 15.

Kastet ut av Tour de France

Tony Martin og Luke Rowe er kastet ut av touren, skriver TV 2. 14 kilometer før mål på onsdagens etappe viste TV-bildene en posisjonskrig hvor Martin så ut til å presse Rowe ut av veien. Rytterne skværet opp under etappen, men UCI svarte med kaste de to ut.

Anmeldt VM-sjef mener han ikke kan fratas syv internasjonale verv

Harald Tiedemann Hansen (62) mener domsutvalget i Norges idrettsforbund ikke har rett til å frata ham en rekke verv i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

Vuelta sammenlagt vinner tatt for doping

Juan José Cobo var den store overraskelsen i Vuelta i 2011, nå har vi kanskje fått grunnen.

Knakk nesa i sitt første ritt - kan bli proff neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Trump sier ikke så mye klokt, men han sa en gang "hvis du først skal tenke, tenk stort". Og det sitter litt i egentlig. Det får meg til å være mer seriøs med det jeg gjør, sier Martin.Han har nettopp kommet hjem fra en lengre utenlandstur med en rekke ritt. Sesongstarten gikk bra, men litt sykdom i etterkant av de siste rittene var ikke optimalt.

Kobles til dopingskandalen

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har suspendert fire syklister på grunn av mistanke om at de tidligere i karrieren har dopet seg.
Les mer om:

Toppsyklist tatt for doping

Jarlinson Pantano er tatt for bruk av EPO. Ifølge procyclicling.no har det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekreftet en positiv prøve. Colombianeren vant en etappe i Tour de France i 2016. Han er nå suspendert av laget sitt, Trek-Segafredo.
Les mer om:

Uno-X etablerer norsk profflag i sykkel

Uno-X Norwegian Development Team tar det neste steget og søker profflisens som UCI Professional Continental Team fra 2020-sesongen. Drømmen er å skape et profesjonelt utviklingslag som gir sykkelryttere gode rammer for å utvikle seg både som mennesker og idrettsutøvere. Lidenskap for utvikling og sykling Uno-X har vært bredt engasjert i norsk sykkelsport i mange år og eier og driver i dag Uno-X Norwegian Development Team på UCI kontinentalnivå.

Uno-X oppretter norsk profflag i sykling

Uno-X tar oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag. Det vil søke UCI om profflisens fra 2020.
Les mer om:

Uno-X oppretter norsk profflag i sykling: – Dette er sykkelhistorie

Uno-X tar oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag. Det vil søke UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) om profflisens fra 2020.
Les mer om:

Uno-X oppretter norsk profflag i sykling: – Dette er sykkelhistorie

Uno-X tar oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag. Det vil søke UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) om profflisens fra 2020.
Les mer om:

Oppretter norsk profflag

Uno-X oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag og vil søke UCI om profflisens fra 2020. Laget er nå inne i sin tredje sesong med Kurt Asle Arvesen som sportslig leder, mens tidligere landslagssjef Stig Kristiansen ble med som sportsdirektør i 2018.
Les mer om:

Etablerer norsk profflag i sykkel: – Sykkelhistorie

Det norske sykkellaget Uno-X søker UCI om å etablere et profesjonelt sykkellag fra 2020-sesongen. Dette er første gang dette skjer på herresiden i Norge.
Les mer om:

Sykkel-VM med mulig ny regning

Sykkel-VM i Bergen i 2017 kan få mer økonomisk trøbbel. Ifølge VG kan en ugyldig avtale nå bety en ekstraregning på 53 millioner kroner. Den skal være knyttet til en avgift på 70 millioner kroner arrangøren måtte betale til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å få mesterskapet.
Les mer om:

Sykkel-VM-generalen har økonomirolle i det internasjonale forbundet: – Utrolig

Med Harald Tiedemann Hansen (62) som øverste sjef, endte sykkel-VM i Bergen i økonomisk havari. I dag er nordmannen ett av fire medlemmer i finans- og kontrollkommisjonen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Les mer om:

Sky-sjef: – Ikke vår jobb å komme med mer informasjon

NANTES (NRK): Team Skys manager Dave Brailsford mener det er Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som må forklare hvorfor Chris Froome ble frikjent i Salbutamol-saken. Team Sky vil ikke komme med utfyllende informasjon.
Les mer om:

Froome frikjent: – Ni følelsesladde måneder

Dopingsaken mot Chris Froome er avsluttet, melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Han får mest sannsynlig lov til å sykle Tour de France.
Les mer om:

Chris Froome frikjent av UCI: – Takknemlig og lettet

Sykkelstjernen Chris Froome (33) er frikjent av UCI. Han blir dermed ikke utestengt for bruddet på for høye verdier av salbutamol.
Les mer om:

Chris Froome frikjent av UCI

Fem dager før Tour de France tråkkes i gang, er Chris Froome frikjent for bruddet på for høye verdier av astmamedisinen Salbutamol. Froome blir trolig å se i årets Tour de France
Les mer om: