Nyheter om Tyskland


Overlegen seier til Lundby – får hatmeldinger fra Tyskland

LILLEHAMMER/OSLO (VG) Maren Lundby (25) banket til med klar seier i sesongåpningen. Men det er hopp-supportere i Tyskland som har lagt henne for hat. Og mener hun aldri skulle hatt VM-gullet i Seefeld.

Mulighetenes drama: Nå handler det også om OL

KUMAMOTO (VG) – ANALYSE – Det ligger an til et stort drama. I tre akter. Mot Danmark, Sør-Korea og Tyskland. Men hovedrunden kommer ikke bare til å handle om VM. En plass i Tokyo-OL ligger også i potten.

Olivier Occean ferdig i Mjøndalen, men trolig ikke med fotball

Olivier Occean pusher 40 og har vært lengre i norsk toppfotball enn de aller fleste. Han har denne høsten vært en viktig del av Mjøndalen sin «overlevelse» i sin første sesong i Eliteserien på lenge.

Silje Solberg etter sjokkomgangen: – Vi må vinne resten

KUMAMOTO (VG) (Nederland-Norge 30–28) Luften gikk helt ut av Norge. Nå tror håndballjentene at bare en ting duger for å komme til semifinalen: Slå Danmark søndag, Sør-Korea mandag og Tyskland onsdag.

Det jobbes hardt for å beholde Haaland i Red Bull-systemet

Det er egentlig ingen utenfor Salzburg som forventer at nesten-Golden Boy Haaland skal fortsette «bortgjemt» i den østerrikske ligaen neste sesong. De største klubbene har i flere måneder vært linket til 19-åringen etter at han viste null respekt for Liverpool og de andre klubbene i Champions League. Nå jobbes det tydeligvis for å beholde toppscoreren i Red Bull-familien. RB Salzburg manager Jesse Marsch har tidligere vært assistentrener hos Bundesliga-klubben RB Leipzig.

Narkotika for 500 millioner tatt i «Operasjon Hubris»

Operasjonen har ført til pågripelser og beslag av store mengder narkotika i Danmark, Nederland, Tyskland, Spania, Italia og England.

Fra ridende politi i Tyskland – til instruktør i Skammestein

Siri Surhau (37) jobbet som ridende politi i Tyskland. Så tok hun sitt livs modigste valg.
Les mer om:

PROGRAM: VM U23 OBERWIESENTHAL

Program for U23-VM i Oberwiesenthal i Tyskland. Gjennomføres i starten av mars 2020.
Les mer om:

PROGRAM: VM JUNIOR OBERWIESENTHAL

Program for Junior-VM Oberwiesenthal 2020 i Tyskland. Gjennomføres i månedsskiftet februar og mars.
Les mer om:

Denne banen kan ha en oppsiktsvekkende løsning på kunstgress-krisen: Knust olivensten!

Det kan gå mot et løsning for de nye kunstgressbanene i distriktet. Nå skal banene fylles med 1 kilo knust olivensten (!) per kvadratmeter i stedet for sand. Dette er testet i Tyskland med gode resultater, og nå skal Fredrikstad kommune prøve det ut.
Les mer om:

Hevder Iran har utviklet kortdistanseraketter

Frankrike, Tyskland og Storbritannia skriver i et brev til FN at Iran i strid med pålegg fra Sikkerhetsrådet har utviklet raketter som kan bære kjernevåpen.

Tjente over fem milliarder kroner

Fotballagenter verden over har håvet inn over fem milliarder kroner i honorarer dette året, ifølge en ny rapport fra FIFA. Det internasjonale fotballforbundet jobber i disse dager med å sette et tak på hvor mye en fotballagent kan tjene når en spiller skifter klubb. En ny FIFA-rapport viser at det i år settes ny rekord i hvor mange penger som finner veien ned i agentens lomme i forbindelse med overganger.

Grep har fått ny sjef

SKIEN: Hun var Yaras første kvinnelige fabrikksjef på utsiden av Norge da hun ble fabrikksjef i Tyskland i 2015. Nå blir hun ny sjef i Grep.
Les mer om:

Tyskland utviser russiske diplomater etter drap i Berlin

Tyske myndigheter utviser to russiske diplomater etter et drap i en park i Berlin i august. En mann fra Georgia ble drept med tre skudd fra en pistol med lyddemper.
Les mer om:

Fullstendig kaos, VM-helt fikk sparken etter bare fire uker

Det var ikke snakk om å få tid til å snu skuta da Serie A-klubben Brescia sparket den italienske VM helten fra 2006 Fabio Grosso. Det var ikke lenge Grosso fikk beholde jobben før han ble sparket ut av klubben mandag kveld. Les: Glem United – det er hos Wolverhampton det skjer Eugenio Corini subentra a Fabio Grosso sulla panchina del Brescia. https://t.co/5BLjI7EMaw pic.twitter.com/AO6BtJFE5h — Brescia Calcio BSFC (@BresciaOfficial) December 2, 2019 Siden han ble ansatt 5. november, har Brescia tapt tre av tre kamper i Serie A med en kjedelig målforskjell på 0-10.

Merkel vil besøke Auschwitz for første gang

For første gang siden hun tiltrådte som statsleder i Tyskland for 14 år siden vil Angela Merkel fredag besøke konsentrasjonsleieren Auschwitz i Polen.

Merkel vil besøke Auschwitz for første gang

For første gang siden hun tiltrådte som statsleder i Tyskland for 14 år siden vil Angela Merkel fredag besøke konsentrasjonsleieren Auschwitz i Polen.

Besøker Auschwitz første gang

For første gang siden hun tiltrådte som statsleder i Tyskland for 14 år siden vil Angela Merkel fredag besøke konsentrasjonsleieren Auschwitz i Polen.

Synet som møtte Jarle var forferdelig: – Det sto ingen navn, bare antall lik i gravene

Jarle Kjæran (92) ble nylig hedret for å ha voktet freden under oppbyggingen av Tyskland. Noen av minnene fra den gang har brent seg fast.
Les mer om:

Første Tesla over én million kilometer

De største Tesla-markedene er USA, Kina, Nederland og Norge. Men rekorden er satt i Tyskland.

Norge kan møte Tsjekkia og Kroatia

Norge skal møte Kroatia og Tsjekkia i Glasgow dersom laget vinn omspelet og kjem seg til fotball-EM. Frå før var det klart at omspel-vinnaren skal møte England på Wembley og spele i gruppe D. Gruppene ser slik ut: Gruppe A: Tyrkia, Italia, Wales og Sveits Gruppe B: Danmark, Finland, Belgia og Russland Gruppe C: Nederland, Ukraina, Austerrike og omspelvinnar D eller A Gruppe D: England, Kroatia, omspelvinnar C og Tsjekkia Gruppe E: Spania, Sveits, Polen, omspelvinnar B Gruppe F: Omspelvinnar A eller D, Portugal, Frankrike og Tyskland Omspelvinnarane blir klare 31.

Svensk seier – Norge på pallen

Sverige vinner blandet parstafett på hjemmebane, mens Tyskland tar 2.-plassen. Vetle Sjåstad Christiansen og Marte Olsbu Røiseland blir til slutt nummer tre. Duoen slet med skytingen på de første rundene, men gikk seg inn i pallkampen igjen.

Arbeidsledigheten på stedet hvil i Tyskland

Arbeidsledigheten i Tyskland var på 4,8 prosent i november og står dermed på stedet hvil.
Les mer om:

Dagfinn leier ut stabburet: – Det kommer spesielt mange fra Tyskland

I år har han hatt 220 overnattinger. Interessen er økende.
Les mer om:

Merkel: – Tyskland må ta mer ansvar i NATO

Tyskland må ta mer ansvar i NATO, sier Angela Merkel. Hun sier også at landet vil nå målet om å bruke 2 prosent av BNP på forsvar «tidlig på 2030-tallet».