Nyheter om Tyskland


Tysk legende: «Han fortjener ikke å spille for Bayern München

Lothar Matthaus er en legende hos Bayern München og for Tyskland. Kapteinen ledet troppene frem til en haug med trofeer, så når syvende far i huset prater, lytter München. For en spanjol kan dette bety en snarlig overgang. Thiago Alcantara ble hentet fra Barcelona da Pep Guardiola tok over som trener for den tyske klubben i 2013.

Her feirer den tidligere TIL-helten med sjokkmesterne i Tyskland

Stjernespekket møte etter at Bayern München måtte gi tapt.
Les mer om:

Venter turistboom i Norge – men en ting vil næringen forbedre

Nye prognoser viser at det vil komme enda flere turister Norge, og det er særlig fra Tyskland og USA de strømmer på. Nå vil næringen satse på å gjøre Norge til en helårs destinasjon.
Les mer om:

«Låtskriver'n» med Elin Furubotn

Dagens gjest er Elin Furubotn. Hun er en norsk sanger, tekstforfatter, komponist og gitarist. Hun deltok i Melodi Grand Prix 1994 med låten «Mor». Hun platedebuterte i 1999 og siden den gang har hun også utgitt seks andre album. På hennes sjette album fra 2014 «Å nærme seg det nære» medvirker 17 musikere fra Stavanger Symfoniorkester, og her synger hun sangen «Så lett det kan ver» i duett med Morten Abel . Etter at hun ga ut sitt internasjonale album, «Heilt Nye Vei», i 2012 har hun turnert også i Tyskland med sine norske tekster.

Brutal tysk maktdemonstrasjon i J17-EM

Tyskland herjet med England i EM-semifinalen i fotball for J17-landslag og sikret seg VM-billett med 8-0-seier. Spania slo Finland 1-0.

Lahm: – Tyskland er blant favorittene

Philipp Lahm, som var kaptein for det tyske laget som tok gull i fotball-VM i 2014 mener den tyske troppen er en av favorittene til å vinne sommerens VM.
Les mer om:

EU-kommisjonen saksøker seks medlemsland for luftforurensing

EU saksøker Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia og Romania for å ha unnlatt å overholde luftkvalitetsforskriftene og ikke innført tiltak tidsnok.

Et lite stykke Longyearbyen: 50 år med Freia

Nå flytter Freia Hutzschenreuter tilbake til Tyskland.
Les mer om:

Splitter nytt cruiseskip til Stavanger

«Mein Schiff 1» seilte fra verftet i Åbo i Finland i slutten av april og var på et prøvecruise til Oslo sist uke og ble døpt i Hamburg i Tyskland sist fredag.

Har foretatt en perfekt sirkel

Storhamar har sett at alt ikke gikk knirkefritt i Stavanger Oilers og allerede i april startet det å sive ut rykter om at de ønsket seg sin gamle spiller Eirik Salsten tilbake til klubben. Nå har han har signert en toårskontrakt med klubben. Eirik Salsten rett fra VM til #storhamargutta! https://t.co/GG81eZKp4j #2hockey pic.twitter.com/jbCSrwFiRO — Storhamar Hockey (@StorhamarHockey) May 15, 2018 Han forlot Storhamar i 2014 og har siden spilt for Vålerenga, Manglerud/Star og Stavanger Oilers. De to siste sesongene har han endt på hhv 33 og 27 poeng i seriespillet for Oilers.

Tyskland har glemt VM-helten sin

Manuel Neuer blir med til VM. Riktignok som én av fire keepere i den tyske landslagstroppen og ikke lovet noe spilletid, men for den skadeforfulgte stjerne-keeperen var det ingen selvfølge at han ble klar. En helt fra VM i 2014 var klar, men ble veid for lett. Tysklands landslagssjef Joachim Löw kom med to nyheter.

Götze vraket fra Tysklands bruttotropp

Mannen som avgjorde VM-finalen for Tyskland for fire år siden, Mario Götze, får ikke være med til sommerens mesterskap i Russland. Det er klart i dag etter at landslagssjef Joachim Löw droppet Dortmund-spilleren i sin bruttotropp til VM. En som derimot er tatt ut er Bayern München-keeper Manuel Neuer. Han har slitt med en skade store deler av sesongen, og ikke spilt en kamp siden september
Les mer om:

Graham Hansen og co sikret seriegullet: - Veldig deilig

Caroline Graham Hansen og lagvenninnene i tyske Wolfsburg ble søndag seriemestere i Tyskland for annet år på rad.
Les mer om:

Gigantområde i Antarktis kan bli verna

Verdas største verneområde til havs kan bli etablert i Antarktis. Området er fem gonger så stort som Tyskland. Greenpeace mistenkjer norske styresmakter for å trenere arbeidet av omsyn til norske fiskeriinteresser.
Les mer om:

Oliver Kahn usikker på om det er lurt å ta med verdens beste keeper til VM

Bayern München sin opplagte førstekeeper gjennom mange år Manuel Neuer er også det naturlige valget for Tyskland for fotball VM i Russland.  Nå har ikke han som ved siden av Manchester United keeper David de Gea regnes som best i verden ikke spilt fotball siden han brakk beinet i september. Nå er keeperlegende Oliver Kahn usikker på om VM er det lureste for han og uttrykker sin bekymring i Bild: «Spørsmålet er om det er klokt å sende en spiller til VM som ikke har spilt kamp på mer enn et halvt år.

Olimbs dilemma – Tyskland eller vente på Sveits-tilbud

Mathis Olimb (32) ser ut til å havne i tysk ishockey - dersom det ikke dukker opp et godt tilbud fra Sveits i siste liten.
Les mer om:

Hevdet syklistene hadde dødd i ulykke. Nå innrømmer de at det var drap

Syklistene Holger Hagenbusch fra Tyskland og Krzysztof Chmielewski fra Polen ble funnet døde i Mexico.
Les mer om:

Norges jury ga høyeste poengsum til Tyskland 

Den norske juryen i Eurovision Song Contest ga sine 12 poeng til Tyskland. Sverige fikk 10.
Les mer om:

Trøbbel på jobben: Hva gjør man når sjefen drikker seg full?

En medarbeider i en liten norsk eksportbedrift med mange kunder fra Tyskland, Sveits og Østerrike forteller om en jobbreise, hvor alkoholen fløt og en uhemmet fyllekultur gjorde dårlig inntrykk på samarbeidspartnere og kunder.
Les mer om:

Ny studie: Unge menn skytes langt oftere i Sverige enn i resten av Europa

Sammenlignet med Tyskland er det ti ganger farligere å være ung mann i Sverige.
Les mer om:

Bedriftseigar frustrert over treg postgang

Kjell Åge Maldal i Maldal Import er ikkje imponert over postgangen frå Haugesund til Sand. At postpakkene blir liggjande to til tre dagar på terminalen i Haugesund før dei blir transporterte vidare inn til Sand, har han problem med å skjøna. Stoppar opp Maldal driv nettbutikk frå lokalet sitt i Bergekrossen på Sand. Han importerer startmotarar og dynamoar til alle typar køyretøy, i tillegg reservedelartil amerikanske bilar og har 5000 registrerte kundar i registeret sitt. – Eg får varene mine frå USA, Tyskland og Nederland. Transporten derfrå til Oslo og vidare til Haugesund, går raskt.

Symboltung «fredskamp» i eks-Stalingrad

På 73-årsdagen for Tysklands kapitulasjon i 2. verdenskrig møttes Russland og Tyskland tirsdag til en symboltung G18-«fredskamp». Tyskland vant fotballkampen.
Les mer om:

Symboltung «fredskamp» i eks-Stalingrad

På 73-årsdagen for Tysklands kapitulasjon i 2. verdenskrig møttes Russland og Tyskland tirsdag til en symboltung G18-«fredskamp». Tyskland vant fotballkampen.
Les mer om:

Frankrike, Tyskland og Storbritannia beklager Trumps Iran-beslutning i felles uttalelse

USAs største allierte i Europa beklager samstemmig landets beslutning om å trekke seg fra av atomavtalen med Iran.

Symboltung «fredskamp» i eks-Stalingrad

På 73-årsdagen for Tysklands kapitulasjon i 2. verdenskrig møttes Russland og Tyskland tirsdag til en symboltung G18-«fredskamp». Tyskland vant fotballkampen.
Les mer om: