Nyheter om Tyskland


Spania og Danmark i rute til VM-kvartfinaler

Spanias håndballherrer, som er potensiell kvartfinalemotstander for Norge, leverte en imponerende sluttspurt og slo Tyskland 32-28 i VM torsdag.

Slaktes i Tyskland

Bunnkarakter for Erling Braut Haaland (20) på spillerbørsene. - Kroppsspråket til enkelte av spillerne grenset til arroganse, tordner Dirk Krampe, kommentator i lokalavisa Ruhr Nachtrichten.
Les mer om:

Bayern München i ferd med å miste sitt største talent til en av Premier League-gigantene

Forrige sesong gikk alt på skinner etter at Nico Kovac ble sendt på dør. The Treble ble et faktum for Hansi Flick og gjengen, og alt så ut til å fortsette opp i skyene. Så begynte spillere å føle seg lite elsket. Thiago Alcantara hadde det som plommen i egget, men fikk tydeligvis et anfall av prematur 30-års krise. Overgangen til Liverpool ble et faktum forrige høst. David Alaba syntes han fortjener lik betaling som Robert Lewandowski etter forrige jubelsesong der han spilte en av hovedrollene hos Bayern, noe som fikk Oliver Kahn og Karl-Heinz til å sette på bremsene.

Gdpr-bøter i Europa nærmer seg tre milliarder kroner

Tyskland, Nederland og Storbritannia på topp.

Leverte rekordmye gass til Tyskland

For tre år siden spilte Bodø-gutten Casper (21) sammen med Hauge og Zinckernagel - nå skal han trene med TIL
Les mer om:

Kansellerer Oslo-Kiel

Som følge av regjeringens videreføring av koronatiltak, kansellerer Color Line alle avganger fra Oslo til Kiel i Tyskland fram til 18. februar.
Les mer om:

Color Line kansellerer alle Oslo-avganger til Kiel

Som følge av regjeringens videreføring av coronatiltak, kansellerer Color Line alle avganger fra Oslo til Kiel i Tyskland fram til 18. februar.
Les mer om:

Krever umiddelbar løslatelse

Aleksej Navalnyj må løslates umiddelbart, krever Tyskland og Storbritannia. Den russiske opposisjonspolitikeren ble pågrepet da han landet i Moskva søndag kveld.

Brian fikk proffsjansen i Tyskland som 17-åring. Så bestemte han seg for å endre kurs

Som 17-åring fikk han tilbudet fra Tyskland og reiste for å jakte fotballdrømmen. Seks år senere lever Brian Stangnes Kjeldsberg fint med et helt annerledes liv.
Les mer om:

Risikabel retur til Moskva for Navalnyj

Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj reiser søndag tilbake til Moskva etter fem måneder i Tyskland. Der risikerer han å bli pågrepet umiddelbart.
Les mer om:

VM-kamp avlyst etter coronautbrudd

KAIRO (VG) Kapp Verde trekker seg fra søndagens planlagte kamp mot Tyskland. De er bare ni friske spillere i Egypt.
Les mer om:

Mer smitte hos Kapp Verde

Kapp Verde har to nye koronatilfeller i håndball-VM. Laget kan ikke innfri kravet om minst ti friske spillere, og vil trolig bli dømt til tap mot Tyskland. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) skriver på sine nettsider at Kapp Verde ikke er i stand til å stille et lag til søndagens kamp mot tyskerne. Lørdag fikk to nye spillere i laget påvist smitte etter en PCR-test. Fredag stilte Kapp Verde, som bor på samme hotell som Norge, med bare elleve spillere mot Ungarn. Kravet til IHF er at man har en kamptropp på minst ti mann.

Stang ut for kombinertherrene

Jørgen Graabak og Espen Bjørnstad var i en god posisjon før langrennsdelen av lagsprint i Val di Fiemme, men sprakk fullstendig. Tyskland og Østerrike lå i tet gjennom det meste av løpet, men i sluttspurten kom også Finland 1 og Tyskland 2 opp i teten. Dermed måtte Graabak og Bjørnstad ta til takke med en femteplass. Andreas Skoglund og Kasper Moen Flatla tok sjetteplassen – dermed gikk de seg opp to plasser fra hoppdelen.

Ny smell for Stina Nilsson i IBU-cupen

Stina Nilsson hevet seg 30 plasser siden sist, men plasserte seg fortsatt beskjedent i skiskytternes sprintløp i IBU-cupen i Tyskland lørdag.
Les mer om:

Merkel-alliert blir ny partileiar

BERLIN (NRK): – Eg er ikkje nokon stor underhaldar, vedgår mannen som overtek Angela Merkels sentrale rolle. Det store spørsmålet er om Armin Laschet også tek over som leiar av Tyskland.
Les mer om:

Tungt for Nilsson

Stina Nilsson hevet seg 30 plasser siden sist, men plasserte seg fortsatt beskjedent i skiskytternes sprintløp i IBU-cupen i Tyskland lørdag. Den tidligere langrennsløperen bommet tre ganger i løpet av to skytinger og endte på 69.-plassen. Det var bedre enn 99.-plassen på torsdagens sprint samme sted, men Nilsson har fortsatt en lang vei å gå i sin nye idrett. Svensken var langt bak de beste i ren langrennstid, og hun endte 2.20,1 bak den russiske vinneren Tatjana Akimova. Det ble også russisk annenplass ved Anastasia Sjevtsjenko. Best av de norske løperne i IBU-cupløpet var Åsne Skrede.
Les mer om:

På skuddhold

I Jarl Magnus Riibers fravær sikret Jørgen Graabak og Espen Bjørnstad seg en god posisjon før langrennsdelen av lagsprinten i Val di Fiemme lørdag. Norge starter langrennsdelen 16 sekunder etter Japans 2.-lag, som leder. Mellom der ligger både Tyskland og Østerrike, mens Japans førstelag lurer like bak. Norges annetlag, Andreas Skoglund og Kasper Moen Flatla, endte på 8.-plass og går ut 34 sekunder bak teten.

Merkel vil ha strengere restriksjoner etter kraftig smitteøkning

Tyskland har registrert over to millioner coronatilfeller. Nå vil statsminister Angela Merkel ha enda strengere restriksjoner.

Over to millioner smittetilfeller i Tyskland

Tyskland har registrert mer enn to millioner koronatilfeller siden starten av pandemien, ifølge landets smitteverninstitutt Robert Koch Institute (RKI).
Les mer om:

Vurderer «mega-lockdown» etter dyster dødsrekord

Det siste døgnet er det registrert 1244 nye dødsfall i Tyskland. Samtidig skaper den britiske mutasjonen store problemer i landet, og nå vurderes drastiske grep.
Les mer om:

Marerittdebut for Stina Nilsson

Den svenske skistjernen Stina Nilsson fikk et brutalt møte med internasjonal skiskyting. Hun gikk svakt og skjøt seg bort på sprinten i IBU-cupen i tyske Arber. Det var knyttet stor spenning til Nilssons debut i IBU-cupen torsdag. Den endte i en sportslig nedtur. Den tidligere langrennsstjernen var 7,6 sekunder bak teten allerede på første mellomtid. Etter én bom på liggende skyting økte avstanden. På stående skyting ble det nye fire bom på Nilsson. Nilsson sliter i tillegg med å få opp farten i sporet.
Les mer om:

Bayern med sjokktap i cupen

Holstein Kiel, som til daglig spiller på nivå to i Tyskland, stod for 2021s hittil største overraskelse, da de slo ut et tilnærmet toppet Bayern München fra den tyske cupen. Det skjedde på det mest dramatiske vis. Bayern tok både ledelsen 1-0 og 2-1, men på overtid av ordinær tid scoret Hauge Wahl utligningsmålet for Kiel. Det ble ikke scoret flere mål i løpet av ekstraomgangene, noe som betød straffesparkkonkurranse. Der satte begge lag fem straffer på rad, før Marc Roca misset sitt forsøk.
Les mer om:

Spennende ledervalg i Merkels parti

Feltet er åpent når statsminister Angela Merkels parti skal velge ny leder. Det er heller ikke sikkert at CDUs nye leder blir statsministerkandidat i Tyskland.
Les mer om:

Norsk andreplass etter thriller

Russland vant skiskytterstafetten i Tyskland.
Les mer om:

Sterk seier for håndballgutta

Norges VM-lag i håndball tok en knallsterk 36-34-seier over tittelforsvarer Danmark på bortebane i generalprøven lørdag kveld. Christian Berges utvalgte har ladet opp til mesterskapet i Egypt med en treningsleir i Flensburg lengst nord i Tyskland, men har tatt to turer over grensen for å møte danskene i Kolding. Torsdag ble det tap 28-31, men to dager senere var nordmennene best. Lenge var det klasseforskjell i kampen. Norge ledet 21-17 ved pause og dro fra til åtte måls ledelse på et tidspunkt i 2. omgang. (NTB)