Nyheter om Tyskland


Tysklands nye regjering vil legalisere hasj

Den nye koalisjonsregjeringen i Tyskland vil legalisere hasj, som det tredje landet i verden. Men forslaget er omstridt blant velgerne.
Les mer om:

Tyskerne tror Scholz bare får en periode

Angela Merkels arvtaker, Olaf Scholz, blir ikke sittende som statsminister i Tyskland i mer enn én periode, tipper nesten to tredeler av de spurte i en måling.
Les mer om:

ManU ansetter sportspsykolog

Manchester Uniteds nye manager Ralf Rangnick har hentet sportspsykologen Sascha Lense til klubben. Det er første gang på to tiår at klubben har en mental trener, skriver The Guardian. – I Tyskland har de fleste klubber en sportspsykolog eller mental trener. Det er fullstendig logisk, sier Rangnick. – Hvis du har egne trenere for målvakter, fysisk trening, til og med for angripere, kondisjon eller hva det skal være, bør man også ha en for hjernen, legger Rangnick til.
Les mer om:

Skiskyttershowet i romjulen avlyst

Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland. Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år. Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien. Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)
Les mer om:

EM-uttak i dag: Gøran Johannessen skeptisk - Abelvik Rød ute

CASTELLÓN (VG) Høyst sannsynlig blir han tatt ut i EM-troppen tirsdag. Gøran Johannessen (27) er tilbake på banen i Tyskland, men har fortsatt smerter. Magnus Abelvik Rød (24) spiller ikke EM.

Bøtelagt for dommeruttalelser

Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag. Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner. Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren. – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da?

18-åringen Bellingham må ut med 400 000,-

-Du gir en dommer som tidligere har vært innvolvert i matchfiksing lov til å dømme den største kampen i Tyskland, hva forventer du? Dette var Bellinghams kommentar etter at Dortmund hadde tapt Der Klassiker mot Bayer München i helgen. Det tyske fotballforbundet reagerte med å åpne sak mot 18-åringen, politiet i Dortmund gjorde det samme. Les: ESPN: Manchester United henter inn MLS-trener På tirsdag kom allerede dommen. Bellingham får en solid bot på 40 000 euro for matchfiksing-kommentaren mot dommer Felix Zwayer, men slipper karantene.

Vestlige ledere: Ukrainas suverenitet må respekteres

Lederne fra Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia og USA sa i en telefonsamtale mandag kveld at Ukrainas suverenitet må respekteres.

Spissen Eddie Nketiah følger opp sitt «internasjonale ring meg tegn»

En godt stund har det gått rykter om at 22 år gamle Eddie Nketiah som har vært en del av Arsenal siden han kom fra Chelsea sin 16.åring ønsker seg bort fra Emirates. – Sky Sports melder at Nketiah har avslått et nytt kontraktsforslag fra Arsenal og informert klubben samtidig om at han ønsker seg bort. Kontrakten med Arsenal løper ut etter inneværende sesong, den ønsker han ikke å fornye og årsaken skal være manglende spilletid.

Den nye TIL-drakten vekker internasjonal oppsikt

Har fått bestillinger fra USA og Tyskland.
Les mer om:

Etterforsker dommeruttalelser

Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports. – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da?
Les mer om:

Jude Bellingham i unødvendig trøbbel

Bayern München viste seg igjen for sterke for Dortmund i Der Klassiker. Temperaturen var ekstremt høy gjennom hele kampen, som den skal, problemet var at den økte da dommeren blåste for full tid. Nå skal vi ikke gi ung alder skylda, men i en kamp med kontroversielle avgjørelser skal en fotballklubb være varsom med hvem de putter foran en mikrofon. Erling Haaland langet ut mot dommeren.

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.

Alexander Sørloth slipper å tenke på at han skal tilbake til benken til Jesse Marsch

Jesse Marsch dro fra en tilværelse som up and coming suksesstrener for RB Salzburg. Nå skulle det store steget tas, men fortsatt i trygge omgivelser innen Red Bull-familien hos Leipzig. For Alexander Sørloth betød det benken og leieopphold. Noen måneder senere er Marsch kastet ut av «RB-gutterommet». Da Julian Nagelsmann ble kalt inn til Bayern München for å realisere en av drømmene sine, hadde Bundesliga-giganten allerede sikret seg Dayot Upamecano fra RB Leipzig.

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.

Her er testkøen etter at nok et fly fra utlandet landet: – Vi er litt fortvilet alle sammen 

For første gang landet Eurowings sitt fly fra Düsseldorf i Tromsø. Turistene fra Tyskland ble møtt med over to timers test-kø.
Les mer om:

Norge på 6. etter dårlige forhold

Dårlige forhold ødela i stor grad for de norske hopperne under dagens lagkonkurranse i polske Wisla. En svak førsteomgang gjorde at Norge kun gikk til andre omgang som syvende beste lag. I andre omgang så det lenge bedre ut, men forholdene ødela nok en gang, da Marius Lindvik fikk det tøft i Norges siste hopp. Østerrike var best av alle til slutt og vant med 843 poeng. Det ble uhyre jevnt, og marginen ned til Tyskland på andreplass var på kun 0,3 poeng. Slovenia sikret tredjeplassen, 8,6 poeng bak. Norge endte til slutt på en sjetteplass, 75,8 poeng bak vinnerne.

Kombinertgutta vant

Norge vant lørdagens lagkonkurranse i kombinert etter en kjempespurt av Jarl Magnus Riiber. Riiber gikk ut samtidig med tyske Vinzenz Geiger etter at Jørgen Graabak hadde tatt igjen 18,7 sekunder på Terence Weber på den tredje etappen. Riiber og Geiger fulgte hverandre på de to siste rundene, men nordmannen var raskest i spurten. Dermed vinner Norge duellen mot Tyskland, og får revansje fra tapet i VM under lagkonkurransen i kombinert på Lillehammer. – Det blir utklassingseier i spurten. Norge er fortsatt den beste kombinertnasjonen.

Norge et stykke bak Tyskland i lagkonkurransen i kombinert etter hoppingen

Det norske laget går ut 21 sekunder bak Tyskland i lagkonkurransen i kombinert i Lillehammer etter hoppdelen i Lysgårdsbakken.
Les mer om:

RB Leizpig i fritt fall

Da Julian Nagelsmann ble kalt inn til Bayern München for å realisere en av drømmene sine, hadde Bundesliga-giganten allerede sikret seg Dayot Upamecano fra RB Leipzig. Liverpool nappet til seg den andre Leipig-midtstopperen Konaté i sommer, Nagelsmann hentet så også Leipzig-kapteinen til München.

Nederland stenges ned mellom klokken 17 og 05

I Nederland stenger barer og kinoer klokken 17. Amerikanere får gratis hjemmetester. Tyskland vil innføre tvangsvaksinering. Omikron-varianten bekjempes med ulike våpen i hvert land.

Må spille for tomme tribuner

Fra lørdag av må Bayern München spille for tomme tribuner. Det er bestemt av lokale myndigheter i den tyske delstaten Bayern. Bayern München får likevel spille foran tilskuere i helgen, da de spiller borte mot Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund. Der blir det trolig 15.000 tilskuere. Tyskland har blitt rammet hardt av korona den siste tiden, og torsdag ble det klart at lokale og nasjonale myndigheter satte en grense på 15.000 tilskuere på tribunen.
Les mer om:

Må på karantenehotell etter Sør-Afrika-tur: – Vi så ikke dette komme

ET STED OVER TYSKLAND (VG) Et nærmest fullt Lufthansa-fly fra München landet torsdag formiddag på Gardermoen. Om bord snakket VG med flere nordmenn som den siste tiden har oppholdt seg i Sør-Afrika.