Nyheter om Tyrkia


Skandalescener i Tyrkia: Trener sendt til sykehus og slåsskamp i spillertunnelen

Besiktas-trener Senol Günes ble sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av et objekt kastet fra tribunen. Assistenttreneren skal ha blitt banket opp i spillertunnelen.
Les mer om:

Skandalekamp stoppet i Tyrkia

Cupkampen mellom Fenerbahçe og Besiktas måtte avbrytes etter bråk og hodeskade på Besiktas-trener Senol Günes.
Les mer om:

Gresk minister sier landet er i «uerklært krig» med Tyrkia

To tyrkiske jagerfly krevde tirsdag at helikopteret som fraktet den greske statsministeren måtte identifisere seg. Det er så langt siste utvikling i de siste ukenes forverring av forholdet mellom de to Nato-landene.
Les mer om:

Tyrkia forlenger unntakstilstanden

Nasjonalforsamlingen i Tyrkia har vedtatt å forlenge unntakstilstanden i landet med ytterligere tre måneder.
Les mer om:

Flyktet fra Tyrkia etter terroranklage

THESSALONIKI (VG) De elsker kuppanklagede Fethullah Gülen, men nekter for å være terrorister. Fra sitt skjulested i Hellas forteller de om tortur og forfølgelse i Tyrkia.
Les mer om:

Derfor kan Erdogan tjene på nyvalg

ANKARA (VG) Alt tyder på at presidentvalget i Tyrkia fremskyndes med over ett år. Den som ligger an til å tjene mest på det er president Recep Tayyip Erdogan.
Les mer om:

Hellas: Mange flyktninger krysser grensa fra Tyrkia

Greske myndigheter melder at hundrevis av flyktninger og migranter har krysset grensen mellom Tyrkia og Hellas i løpet av to dager.
Les mer om:

Tyrkia beskylder Macron for usannheter

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu går rett i strupen på Frankrikes president.
Les mer om:

Stoltenberg: – Alle medlemslandene verdsetter Tyrkia

(NRK: OSLO/ ANKARA) Tyrkias nære forhold til Russland fører til uro blant enkelte Nato-land. Jens Stoltenberg er i Ankara og beroliger tyrkerne. – Nato er viktig for Tyrkia, Tyrkia er viktig for Nato, sier generalsekretæren i forsvarsalliansen.

Delte hemmelig «Syria-veikart» med NATO-Jens

ANKARA (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg håper et nytt «veikart for Syria» skal hindre kamper mellom Tyrkia og USA. Han vil ikke utelukke nye angrep mot det syriske regimet.

Tyrkia beskylder Macron for usannheter 

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu går rett i strupen på Frankrikes president. 
Les mer om:

Amerikansk pastor for retten i Tyrkia for terroranklager

En amerikansk pastor stilles for retten i Tyrkia, tiltalt for spionasje og for å ha hatt kontakt med terrorgrupper.  
Les mer om:

– Nato trenger ikke bekymre seg for våre russiske raketter

ANKARA (NRK): Tyrkia fikk ingen akseptable tilbud da de ville kjøpe raketter fra sine Nato-allierte. Da krigen i Syria ble mer kaotisk, hastet det med å få på plass et rakettforsvar. Putin ble redningen.
Les mer om:

Putin: – Krisen vil bare bli verre

Russlands president Vladimir Putin varsler at det vestlige angrepet i Syria vil forverre det internasjonale forholdet og situasjonen til de sivile. Nato, EU, Norge, Tyskland og Tyrkia omtaler det som helt nødvendig.

Slik har Trump satt Tyrkia i en umulig skvis

ISTANBUL (VG) Tyrkia kan føle seg forpliktet til forsvare sin NATO-allierte USA, men er avhengig av russernes gunst for å fortsette sin militæroperasjon i Nord-Syria.
Les mer om:

Fant ut at kroppen holder minst et år til

Arjen Robben har for noen dager siden fortalt verden at hodet og hjertet har lyst til å pille forball for alltid, men at kroppen på et eller annet tidspunkt vil si stopp. Den nåværende kontrakten går ut i juni, men han har akseptert en forlengelse på kontrakten, han mener dermed kroppen holder i minst et år til. Les: Hodet og hjertet har lyst, men hvis kroppen sier nei er det slutt. Etter det vil han sikkert få mer tid til sosiale medier, han har 58 000 følgere på Twitter om har fått en tweet. pic.twitter.com/HRGYYSkpjh — Arjen Robben (@ArjenRobben) October 14, 2016 Bayern München sikret se

Franck Ribéry kunne velge mellom, Kina, Qatar, Tyrkia og Bayern München

Bayern München er råsterke om dagen og har allerede sikret seg Bundesliga tittelen og slo ut Sevilla i Champions League i kjedelig 0 – 0 kamp i går.  Klubbpresident Karl-Heinz Rummenigge er i godt humør om dagen og allerede forrige uke var han frempå med tanker om en forlengelse for sine to superveteraner. Nederlandske Robben er 34 år, franske Ribéry 35. Les: Fant ut at kroppen holder minst et år til Through to the @championsleague semifinals!

Syrisk offiser til VG: Trump må være gal som tror han kan angripe oss

ISTANBUL (VG) Syria forbereder seg på et motangrep. Saudi-Arabia stiller seg bak USA. Iran tviler på at et kjemisk angrep fant sted, mens Tyrkia ber alle roe seg ned.

«Dødens elv»: Et mysterium hvem de druknede er

MAREAS/ALEXANDROUPOLIS (VG) 365 personer er blitt funnet døde på den greske siden av elven Evros, etter at de forsøkte å flykte fra Tyrkia.
Les mer om:

Tyrkia deporterer hundrevis av afghanske migranter

Etter en større politioperasjon har Tyrkia deportert hundrevis av afghanske migranter tilbake til Afghanistan.
Les mer om:

Akademikere flykter fra Tyrkia

ATHEN: I løpet av den siste uka har tyrkiske myndigheter arrestert 16 studenter fra et av Tyrkias beste universiteter. Det er det nyeste eksempelet på statens angrep mot tyrkiske akademikere, og presset fører til at mange av dem forlater landet.
Les mer om:

Fikk Nav-støtte mens han var i Tyrkia - må i fengsel

En 43 år gammel mann er dømt til 20 dagers fengsel for grovt uaktsomt Nav-bedrageri.
Les mer om:

Forsker skjøt og drepte fire ansatte på tyrkisk universitet

Fire personer er skutt og drept på Osmangazi-universitet i Eskisehir-provinsen i Tyrkia. Både ofrene og gjerningsmannen var ansatt ved universitetet.
Les mer om:

Stor brann på sykehus i Istanbul

Det har brutt ut en voldsom brann over flere etasjer på et sykehus i Istanbul i Tyrkia. Ingen skal ha omkommet og brannen er nå under kontroll.
Les mer om:

Stor brann på sykehus i Istanbul

Det har brutt ut en voldsom brann over flere etasjer på et sykehus i Istanbul i Tyrkia. Ingen skal ha omkommet og brannen er nå under kontroll.
Les mer om: