Nyheter om Tyrkia


Utrolig overgang: Fra norsk 3.divisjon til toppklubb i Europa

At noen fra norsk 3.divisjon plutselig har mulighet til å spille i Champions League må bety at noen her hjemme har sovet i timen. – Vi tar lærdommen med en gang, det er viktig for alle klubber i de to øverste divisjonene å ha effektive følere og samarbeid i sit lokalområde.  Det at Lyseklosterspiller Mirza Mujcic går fra 3.divisjon til slovenske Olimpla Ljubjana som befinner seg på andreplass i den øverste serien i landet er unikt.

Avaldsnes-Stabæk direkte på h-avis: Tvedten inn på laget

Avaldsnes stiller med det sterkeste laget de har tilgjengelig når de møter Stabæk i Tyrkia i dag. Se kampen direkte på h-avis. Avspark 12.00.
Les mer om:

Tyrkere må hjelpes der de er

Her er tre av hovedgrunnene til at Tyrkia nå opplever en masseflukt, og de tre tingene vi bør gjøre for å hjelpe flest mulig av tyrkerne der de er.
Les mer om:

Netflix annonserer helnorsk horror-serie

Bak står Kjetil Indregard, regissøren og manusforfatteren bak «Maniac», regissør Atle Knudsen, samt Bård Fjulsrud, Håkon Briseid og Ida Håndlykken Kvernstrøm i produksjonsselskapet Monster.

Nye massearrestasjoner i Tyrkia

Tyrkiske myndigheter har pågrepet over 700 personer som beskyldes for å være tilhengere av bevegelsen til den USA-baserte predikanten Fethullah Gülen.
Les mer om:

Dette skriver HA om i dag

Statsministeren til Hamar. Fartjentene i Tyrkia. Og blomster til en kvinnelig helt. Har du sett maken til morgenmeny fra en lokalavis?
Les mer om:

Tyrkia: 4 døde i helikopterstyrt

Fire tyrkiske soldater mistet livet da et militærhelikopter styrtet i et boligområde i Istanbul mandag.
Les mer om:

Landslagssjef fikk sparken etter svake resultater

Mircea Lucescu har en lang trenerkarrière og en av verdens mest opplagte parykker. Han har trent lag som Zenit, Beșiktaș, Galatasaray, inter og Romania som han i sin tid var en fryktet angrepsspiller for.  Den nå 73 år gamle trenerveteranen har ikke lykkes som Tyrkias landslagssjef. Han fikk jobben i 2017, hvor målet var å «redde» VM kvalifiseringen. – Det lykkes han ikke med, ei etter nasjonsligaen som alle er så glade i gikk dårlig.

From Russia with love; forhåpentligvis

Mange eksperter som har pekt på Tromsø har med rette kommentert at klubben trener å styrke sitt forsvar. Det har de nå gjort med en spiller vi ikke vet mer om et at han kommer fra den russiske toppserieklubben Arsenal Tula. 21 år gamle Artem Sokol skal spille på en låneavtale med Tromsø frem til 10. juli. «Vi får en spiller som er veldig anvendelig, for han har spilt venstreback, høyreback, stopper og kan fungere godt i en trebackslinje.

EM-GULL til Lars Moholdt

Lars Moholdt tok sin tredje medalje i EM i skiorientering med gull på langdistansen i Tyrkia søndag
Les mer om:

Tyrkia kritiserer Kinas behandling av minoritetsgruppe

Tyrkia kaller Kinas behandling av den muslimske uigur-minoriteten en «stor skam for menneskeheten».
Les mer om:

Tyrkia-flyktningene er blitt et problem for Norge

Flyktningene fra Erdogans Tyrkia skaper hodebry. I vår NATO-allierte er de stemplet som terrorister, men av samme grunn har de krav på asyl i Norge.
Les mer om:

Uavgjort for FFK i Tyrkia: - En god gjennomkjøring

(FFK - Sogdiana 1-1) FFK tok ledelsen på frispark ved Maikel Nieves, men det endte uavgjort mot Sogdiana. FFK-trener Bjørn Johansen var godt fornøyd med det han så av sine gutter lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Moholdt sekunder fra EM-gull

Lars Moholdt gikk inn til EM-sølv på mellomdistansen i EM i skiorientering i Tyrkia fredag. Det skjedde etter en tett kamp om gullet mot svensken Erik Rost. Rost var bare tre sekunder foran nordmannen. Bronsen gikk til russeren Sergej Gorlanov.
Les mer om:

Tyrkia raser mot fransk minnedag for folkemordet på armenerne

Regjeringen i Tyrkia reagerer sterkt på at Frankrikes president Emmanuel Macron har innført en nasjonal minnedag for folkemordet på armenerne.

Norsk EM-gull i skiorientering

Lars Moholdt fra Rindal vant sprinten under første dag av EM i skiorientering i Sarakamis i Tyrkia. Jørgen Madslien tok bronse. Svenske Erik Rost ble nummer to. I kvinneklassen ble Evine Andersen nummer 21. Russiske Alena Trapeznikova vant kvinnenes sprint.
Les mer om:

Mørket senker seg over Tyrkia

SAKPROSA: Sett utenfra er Tyrkia et land på vei mot autoritær undertrykkelse. Sett innefra en av landets fengselsceller er målet for lengst nådd.
Les mer om:

Blir med FFK-troppen til Tyrkia - uten kontrakt

Anas Farah (18) blir med FFK-troppen til Tyrkia. - Det passet bra for begge parter, sier sportslig leder Per-Mathias Høgmo.
Les mer om:

Færre tek drosje - fleire drosjeløyve lagt på is

I Tyrkia henter postbud bibliotekbøker og i Nederland sjekker de inn bagasje når du skal fly. Nå vil også Posten i Norge gå nye veier og tilby flere tjenester enn å bare levere brev og pakker. Først ut er Nordland.

VG-journalist med bok om Erdogan: Ble advart mot å bli i Tyrkia

– Han gjorde absolutt klokt i å forlate landet. Han ville levd under risiko om han ble der, sier William Nygaard, styreleder i Norsk PEN.
Les mer om:

Den ferske klubben forbløffer

Istanbul Basaksehir topper øverste nivå i Tyrkia, og den hardtsatsende klubben er i besittelse av en rekke kjente navn.
Les mer om:

Posten med nytt prøveprosjekt – vil levere mer enn post

I Tyrkia henter postbud bibliotekbøker og i Nederland sjekker de inn bagasje når du skal fly. Nå vil også Posten i Norge gå nye veier og tilby flere tjenester enn å bare levere brev og pakker. Først ut er Nordland.

Tyrkia fordømmer Israels utkastelse av norskledede observatører

Regjeringen i Tyrkia fordømmer Israels beslutning om å kaste ut de norskledede observatørene i Hebron. Norge har nøyd seg med å beklage avgjørelsen.
Les mer om:

Direkte lørdag kl. 14.00: Se TIL mot Slovan Bratislava her!

Vi sender TILs A-kamp direkte fra Antalya i Tyrkia.
Les mer om:

Redaktøren Erdogan frykter: Kuppet var et «falskt flagg»

Abdullah Bozkurt er etterlyst i Tyrkia og stemplet som en kuppmaker og terrorist. Selv mener han at president Recep Tayyip Erdogan trakk i trådene under kuppforsøket.
Les mer om: