Nyheter om Tyrkia


Plutselig fikk hun ekstra ansvar i Vipers: – Man blir sliten

I Vilde Jonassens fravær er Sunniva Andersen eneste tilgjengelige venstrekant i Vipers. Torsdag reiste hun til Champions League-kamp i Tyrkia med fersk selvtillit i bagasjen.
Les mer om:

Zymer Bytyqi med suksess i Tyrkia: - Lykkelig over valget

– Vi må ha realistiske løsninger på klima- og naturkrisen
Les mer om:

Tyrkisk toppspelar omkom i ulykke

Den tyrkiske midtstopparen og Konyaspor-spelaren Ahmet Yilmaz Calik omkom tysdag i ei trafikkulykke, 27 år gammal. Det opplyser klubben hans på Twitter. – Vi er i djup sorg over å ha mista spelaren vår, Ahmet Calik, som blei elska av klubben og byen vår sidan dagen han kom til klubben.

- Redd for å seie kor eg er frå

Istanbul, Tyrkia (TV 2): Då «Ali» (26) budde i Norge, fekk han aldri problem på grunn av nasjonaliteten sin. Lenge gjekk det bra i Tyrkia også. Men ikkje no lenger.
Les mer om:

Turister flokker til Tyrkia, men nå er det ikke strendene og varmen som lokker

Slik ser Tyrkias hverdag ut etter at president Erdogan har erklært krig mot høye renter.
Les mer om:

Amerikansk diplomat pågrepet i Tyrkia

Tyrkisk politi har pågrepet en amerikansk diplomat som anklages for å ha solgt et falskt pass til en syrisk statsborger, melder tyrkiske medier.
Les mer om:

Sarpsborg-mann (36) skal ha mishandlet samboeren og datteren på sydenferie

Under en ferietur i Tyrkia sommeren 2019 skal den nå 36 år gamle mannen fra Sarpsborg ha mishandlet både samboeren sin og sin egen datter.
Les mer om:

Tyrkia lover millioner av vaksiner til Afrika

President Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia vil sende 15 millioner coronavaksiner til afrikanske land så fort landets egenutviklede vaksine er nødgodkjent.

Erdogans korthus vakler etter pengespill

Valutakrisen i Tyrkia rammer store deler av befolkningen. President Recep Tayyip Erdogans oppslutning har falt i takt med liraens verdi.
Les mer om:

Bodø/Glimt kan møte Leicester

Premier League-klubben Leicester kan bli motstander når Bodø/Glimt skal ut i omspill om en plass i åttedelsfinalen i conferenceligaen. Glimt spilte 1-1 borte mot Zorja Lugansk torsdag kveld og måtte dermed gi fra seg gruppeseieren til Roma. Gruppevinneren tok seg direkte til kvartfinalen. I cupspillet kan Glimt møte disse i tillegg til Leicester (England): Sparta Praha (Tsjekkia), PSV Eindhoven (Nederland), Marseille (Frankrike), Celtic (Skottland), Midtjylland (Danmark), Fenerbahce (Tyrkia) og Rapid Wien (Østerrike). Trekningen til den første utslagsrunden skjer mandag. (NTB)

Erdogans Tyrkia i valutakrise: Besøker styrtrike Qatar

Tyrkia står midt i en valutakrise, som president Recep Tayyip Erdogan får mye av skylden for. Samtidig knytter Tyrkia seg tettere opp mot utskjelte, og styrtrike, Qatar.
Les mer om:

Erdogan bytter finansminister mens liren er i fritt fall

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har byttet ut finansministeren kun ett år etter at han ble utnevnt, samtidig som Tyrkia er i økonomisk krise.

Fire omkom i uvær i Tyrkia

Vind opp mot orkans styrke førte til at Bosporos-stredet i Tyrkia ble stengt mandag. Fire mennesker har mistet livet i uværet.
Les mer om:

Skadetrøbbel for Normann

Mathias Normann sliter med skade i bekkenet, og vil ikke være tilgjengelig i Norwich sin neste kamp mot Newcastle. Det er ikke kjent hvor lenge den norske midtbanespilleren vil være ute av spill, men han må altså følge neste kamp fra tribunen. Manager Dean Smith sier at Normann nå skal til en spesialist for å få mer opplysninger om skaden. – Vi må vente og se, men forhåpentligvis blir det ikke langvarig, sier Smith på pressekonferansen før tirsdagens kamp. Den omtalte bekkenskaden har skapt mye trøbbel for Normann i høst.

Store norske leksikon: Krise er en vanskelig situasjon, et avgjørende vendepunkt eller en plutselig forandring. Begrepet blir brukt om akutt politisk vanskelighet og personlige kriser.

Kommentar: Noen ganger kan man virkelig føle at krisene står i kø. Konstitusjonelle kriser. Økonomiske kriser. Politiske kriser. Klimakrise. Krise i sykehusene. Krise i arbeidslivet. Koronakrise. Handelskrise. Krise mellom vesten og Russland. Krisen mellom Kina og USA. Krise mellom Frankrike og England. Krise mellom EU og Tyrkia. Krise mellom regjeringen og SV. Tillitskrise til folk på Stortinget, spesielt dem med litt for romslig borteboerstipend.

En av de to siste EM vinnere blir ikke med til VM i Qatar

For de som fortsatt lurer, nei Norge skal ikke til VM i Qatar. – Ikke på grunn av boikott, men på grunn av dårlig spill. Mens Danmark allerede er kvalifisert må Sverige akkurat som europamestrene Italia ut i en kvalifiseringsrunde. Dagens trekning viser enten Portugal eller Italia må bli hjemme når VM blåses i gang i desember. Les: Leonardo setter en stor propp i ryktene om Manchester United, Mauricio Pochettino og Zinedine Zidane Italia vil møte Nord-Makedonia til å begynne med, noe som burde være forholdsvis enkelt, men Portugal mot tøffere motstand i Tyrkia.

VM blir uten Italia eller Portugal

Portugal og Italia kom i samme gruppe i det europeiske omspillet til VM i Qatar, og dermed går VM uten minst en av de to nasjonene. De to lagene skal møte henholdsvis Nord-Makedonia og Tyrkia i semifinale, og om de vinner der, vil de altså møte hverandre til en finale om VM-plassen. Italia er regjerende EM-mester, mens Portugal hadde tittelen før italienerne overtok den i sommer. Sverige skal opp mot Tsjekkia i semifinalen, og tar de seg videre, møter de enten Russland eller Polen til kamp om VM-plass. I den siste gruppen er semifinalene som følger: Skottland – Ukraina og Wales – Østerrike.

Avgjørende rettsmøte mot aktivisten Kavala i Tyrkia

Det holdes et nytt rettsmøte i Tyrkia i saken mot den tyrkiske aktivisten og filantropen Osman Kavala fredag, som har vært fengslet i over fire år uten dom.
Les mer om:

Drømmen om Europa er 12.500 arbeidstimer unna

ISTANBUL, TYRKIA (TV 2): Suleiman (20) har en drøm om å redde søstrene sine ut fra Talibans Afghanistan. Men når han tjener åtte kroner timen, blir det nærmest umulig.

Hus ødelagt i jordskjelv i Tyrkia

Et jordskjelv målt til 5,1 rammet Erzurum-provinsen øst i Tyrkia fredag. Flere hus ble ødelagt, men det er ikke meldt om dødsfall.
Les mer om:

Skal være ønsket til utlandet – hevder spilleragenten skal i møte med klubben

Glimt-juvelen skal være ønsket til Tyrkia.
Les mer om:

Skal være ønsket til utlandet – hevder spilleragenten skal i møte med klubben

Glimt-juvelen skal være ønsket til Tyrkia.
Les mer om:

Tyrkia vant og sikret playoff

Montenegro ga seg ikke uten kamp, men Tyrkia snudde kampen vant til slutt 2-1 i sin VM-kvalifiseringskamp. Og ettersom Nederland vant mot Norge i Rotterdam, sikret tyrkerne playoff-plassen i gruppe G. Det tok bare tre minutter før Montenegro satte inn ledelsen mot tyrkerne. Fatos Beciraj avsluttet sikkert fra 14 meter. En god nyhet for Norge på det tidspunktet, som da stod med 0-0 mot Nederland. Men ledelsen røk allerede etter snaut halvspilt omgang.
Les mer om:

VM-drømmen knust for Norge

Norge hadde lite å stille opp med mot Nederland og tapte 0-2. Samtidig vant Tyrkia i Montenegro, som betyr at fotballandslaget endte på tredjeplass og ikke kommer til VM.
Les mer om:

Tyrkia gjorde jobben: Snudde etter norsk drømmeåpning

(Montenegro - Tyrkia 1–2) Norges fikk ingen VM-hjelp fra Montenegro i kveld, selv om hjemmelaget virkelig tente Norges håp tidlig i kampen.
Les mer om: