Nyheter om Tyrkia


FN-sjefen vil finne en løsning på Kypros-konflikten

FNs generalsekretær António Guterres er vert for et uformelt møte i april mellom Hellas, Tyrkia og Storbritannia. Målet er å løse de fastlåste fredssamtalene.

Fotballandslagets kamp mot Tyrkia flyttes ut av Norge – spilles i Spania

Norge mister hjemmefordelen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen i fotball 27. mars. Kampen er besluttet spilt i Malaga.
Les mer om:

Fotballandslagets kamp mot Tyrkia flyttes ut av Norge – spilles i Spania

Norge mister hjemmefordelen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen i fotball 27. mars. Kampen er besluttet spilt i Malaga.
Les mer om:

Fotballandslagets kamp mot Tyrkia flyttes

Fotballandslagets kamp mot Tyrkia flyttes ut av Norge. Den skal nå spilles i Spania
Les mer om:

Tyrkia - Norge flyttes ut av Norge

Norge mister hjemmefordelen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen 27. mars. Kampen blir satt opp i Spania. Norges Fotballforbund hadde i det lengste et håp om å spille oppgjøret på Ullevaal stadion i Oslo, men det ble kraftig svekket etter at regjeringen i januar innførte strenge innreiserestriksjoner. Siden den gang er det blitt spekulert på at Tyrkia-kampen kunne bli flyttet til en stadion i Sør-Spania.

Erdogan vant første dragkamp med Biden

Tyrkia raste da USA betvilte hvordan 13 tyrkiske krigsfanger ble drept. Men etter å ha kalt den amerikanske ambassadøren inn på teppet, kom reaksjonen president Erdogan ventet på.
Les mer om:

Flyttet hjemmefra for å studere – da ble moren fengslet i hjemlandet

Kina bruker et avansert dataprogram for å overvåke alt uigurene i Xinjiang-provinsen foretar seg, ifølge menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch. Kadirye Wufuers mor ble overvåket og dømt til 10 års fengsel. – Grunnen er at hun sendte meg til Tyrkia for å studere, sier hun.
Les mer om:

Norske spillere i Tyrkia

Inntil i går var det 13 norske spillere i Tyrkia hvor de aller fleste spiller i den øverste divisjonen Süper Lig, det er faktisk flere norske spillere i Tyrkia enn i Sverige. – En balanse som svekkes noe ved overgangen til Tobias Heintz fra Kasımpaşa til Allsveskanklubben Häcken.

Tobias Heintz en av få norske som ikke lykkes i Tyrkia

22 år gamle Tobias Heintz brøt kontrakten i den tyrkiske klubben Kasimpasa og var dermed fri på markedet, den norske offensive midtbanespilleren har skrevet en avtale med Allsvenskan-klubben Häcken for de neste fire årene. Tyrkisk fotball er stappfull av norske spillere, opp igjennom har stjerner som John Carew, Azar Karadaş, Morten Gamst Pedersen og Ronny Johnsen spilt for tyrkiske klubber for å nevne noen. Les: Velger Manchester fremfor Paris Tobias Heintz startet sin karriere i Sarpsborg 08, han var faktisk tilbake sist sesong på lån.

Ancelotti: – Vi så på ham i sommer

Den norske landslagsspissen Joshua King ble i natt bekreftet som ny Everton-spiller. Han får nå en ny sjanse i Premier League, etter å ha tilbragt de siste seks månedene på nivå to i England. Everton-manager Carlo Ancelotti er fornøyd med anskaffelsen. – Han har den riktige profilen. Vi lot Tosun dra til Tyrkia, og Anthony Gordon trengte erfaring i Preston. Vi trengte noen som kunne dekke oss foran. Vi så på ham i sommer også. Hans kvaliteter styrker oss.

Ingen overgang for Junker

Mandag klokka 23.00 stenger overgangsvinduet i mange store ligaer, blant annet Tyrkia, Tyskland, England, Spania og Italia.

86 år gamle Kari er koronaisolert i Tyrkia: – Vi har lockdown hver helg

Kari Wulff Çağatay er innesperret store deler av døgnet hjemme i leiligheten i Istanbul. Men den danseglade dama fra Hammerfest takler de ensomme og lange dagene på en helt egen måte.

Glimt trekker seg fra Junker-forhandlinger

Vil ikke selge spissen til Tyrkia.
Les mer om:

Kasper har landet i Oslo: - Glimt har fått det de har bedt om. Et drømmebeløp

Kasper Junker er ønsket i Tyrkia og har nå forlatt Bodø.
Les mer om:

Glimt har bedt om advokat-hjelp etter komplisert bud på Kasper

Kasper Junker er ønsket i Tyrkia og har nå forlatt Bodø. Men Bodø/Glimt har ikke bare gode minner fra overganger dit.
Les mer om:

Opplysninger til VG: Tyrkisk bud på 25 millioner for Junker

Kasper Junker (26) kan være på vei til Tyrkia.
Les mer om:

Alexander Søderlund har signert for Rizespor

Tyrkia har meget god erfaring med norske spillere, de siste par årene har de fult tett med på hvem som er hvor. Alexander Søderlund som har spilt for klubber som Haugesund, Rosenborg og Saint-Étienne har skrevet under for den tyrkiske fotballklubben Rizespor. Angriperen forlater Häcken etter bare én sesong. Les: Juventus drar til med byttehandel: To spillere mot én Rizespor bekrefter overgangen på sine nettsider. Klubben opplyser at Søderlund har signert en kontrakt på halvannet år. Laget ligger for øyeblikket på 13.-plass i den øverste divisjonen i Tyrkia.

Søderlund klar for Rizespor

Alexander Søderlund har skrive under for den tyrkiske fotballklubben Rizespor. Angriparen forlèt Häcken etter berre éin sesong. Rizespor stadfestar overgangen på nettsidene sine. Klubben opplyser at Søderlund har signert ein kontrakt på halvtanna år. Laget ligg på 13.-plass i den øvste divisjonen i Tyrkia. Laurdag møter dei tabelltoar Fenerbahçe.
Les mer om:

Her kan Norges VM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia bli spilt

NFF er i gang med se etter alternative arenaer til Norges landskamp mot Tyrkia.
Les mer om:

Alexander Søderlund slutter i Häcken etter en sesong

Jeg skal innrømme jeg er såpass barnslig at jeg trekker litt på smilebåndet hver gang jeg ser navnet på Allsvenskan klubben Häcken, men til mitt forsvar, det er lite å glede seg over om dagen. Tyrkiske klubber har for alvor fått opp øynene for norske spillere, det mange ikke er klar over her hjemme er at Tyrkiske Süper Lig holder et meget høyt nivå. Lykkes to i Tyrkia er veien kort til en av de fem store ligaene.

Søderlund på veg til Tyrkia

Alexander Søderlund er nær ein overgang til den tyrkiske klubben Rizespor, melder Haugesunds Avis. Ifølgje avisa har hans noverande klubb Häcken akseptert eit bod frå den tyrkiske superligaklubben. Søderlund reiser til Tyrkia torsdag for å gjennomgå ein medisinsk test. Om testen går i orden, vil han skrive under ein personleg kontrakt med Rizespor. Klubben er på 13.-plass av 21 lag i ligaen.
Les mer om:

Koronatrøbbel gjorde at skipsverftet i Tyrkia ikke klarte å levere Havila-skipene i tide. Nå er ny leveringsdato klar(pluss)

Skipene skulle egentlig leveres ved nyttår, men koronapandemien ga utfordringer for verftet i Tyrkia.
Les mer om:

Hellas og Tyrkia fra kollisjon mellom krigsskip til samtaler om gass

De to Nato-landene har ikke hatt direkte forhandlinger med hverandre på fem år. I fjor høst kolliderte to fregatter i et omstridt område.
Les mer om:

Nye leveringsdatoer for skipene til Havila Kystruten(pluss)

Etter koronarelaterte utsettelser har det familieeide rederiet nå fått nye leveringsdatoer fra verftet i Tyrkia.
Les mer om:

Tyrkia og Hellas gjenopptar samtaler om gassrettigheter

Tyrkia og Hellas skal for første gang siden 2016 i samtaler for å forsøke å løse den betente floken om gassrettigheter i Middelhavet.
Les mer om: