Nyheter om Tyrkia


Tyrkia på tå hev etter varsel om mulig terror

Faren for terrorangrep i Tyrkia er økende, advarer USAs ambassade i Ankara, som har bedt alle amerikanere i landet være på vakt.
Les mer om:

USA fordømmer tyrkisk test av våpensystem

Regjeringen i USA reagerer sterkt på at Tyrkia har testet sitt russisk-produserte luftvernsystem S-400.
Les mer om:

Tyrkia: Større gassforekomster i Svartehavet enn antatt

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier gassforekomstene som er funnet i Svartehavet, er større enn antatt. De anslås til 405 milliarder kubikkmeter.
Les mer om:

Børven med sitt første mål i Tyrkia

I sin andre kamp for Ankaragücü åpnet Torgeir Børven scoringskontoen i Tyrkia da laget tapte 3-5 for Çaykur Rizespor.
Les mer om:

Børven med sitt første mål i Tyrkia

I sin andre kamp for Ankaragücü åpnet Torgeir Børven scoringskontoen i Tyrkia da laget tapte 3-5 for Çaykur Rizespor.
Les mer om:

Fotball-ikonet etterforskes for brudd på karantene-reglene

Flere Juventus-spillere brøt karantenereglene i Italia da de reiste på landslagssamling, det gjelder også for Ronaldo. Nå har saken havnet på politiets bord.For to uker siden forlot Ronaldo Torino for å slutte seg til Portugals landslagssamling, der han senere testet positivt for koronaviruset.Ronaldo og de andre Juventus-spillerne skulle i henhold til italiensk lov ha selvisolert seg på et hotell i Torino fordi to klubbansatte hadde testet positivt på viruset.

Tyrkia har testet russisk missilforsvarssystem

Tyrkia har for første gang testet sitt russiske missilforsvarssystem S-400, som USA og Nato sterkt misliker at de har anskaffet.
Les mer om:

Sveriges utenriksminister sendte stikk mot Tyrkia

Sveriges utenriksminister Ann Linde og hennes tyrkiske motstykke møttes tirsdag til samtaler i Ankara. Pressekonferansen i etterkant ble anspent.
Les mer om:

Hellas raser mot tyrkisk forskningsskip

– En trussel mot regional fred, hevder Hellas etter at Tyrkia besluttet å sende et forskningsskip tilbake til områder i Middelhavet med omstridte gassressurser.
Les mer om:

Hellas raser mot tyrkisk forskningsskip

– En trussel mot regional fred, hevder Hellas etter at Tyrkia besluttet å sende et forskningsskip tilbake til områder i Middelhavet med omstridte gassressurser.
Les mer om:

Tyrkia sender skip til det østlige Middelhavet igjen

Tyrkia sender mandag et forskningsskip som har stått sentralt i striden med Hellas om rettigheter på energiressurser, til det østlige Middelhavet igjen.
Les mer om:

Åpnet forbudt ferieparadis

Konflikten mellom Hellas og Tyrkia tilspisser seg etter at feriestedet Varosha ble åpnet etter 46 år.
Les mer om:

Valgobservatører bekymret før USAs presidentvalg

Observatører sammenligner det kommende presidentvalget i USA med valg i Moldova, Zimbabwe og Tyrkia.
Les mer om:

Erdogan er ikke redd for å bli uvenner med naboene

Nato advarer Tyrkia på grunn av landets aggressive fremferd i flere konflikter. Senest i striden mellom Aserbajdsjan og Armenia.
Les mer om:

Slik er Tyrkias rolle i Armenia-konflikten

Etter ti dager med artilleriild åpner Armenia for å gi fra seg okkuperte landområder til Aserbajdsjan. Men nabolandet vil ikke forhandle og har mektige Tyrkia, Armenias erkefiende, på sin side.
Les mer om:

Mann (33) døde under tannbehandlingstur til Tyrkia

Tre irske menn ble funnet bevisstløse i en leilighet i Marmaris i Tyrkia. Én er erklært død. Tilstanden for de to andre skal være kritisk.
Les mer om:

Stoltenberg ber om stans i kampene i Nagorno-Karabakh

På et besøk i Tyrkia ba Nato-sjef Jens Stoltenberg opartene i Nagorno-Karabakh om umiddelbar stans i kamphandlingene.
Les mer om:

Tyrkia setter inn syriske leiesoldater

KAUKASUS: Dødstallene stiger i den gjenoppblussede krigen om Nagorno-Karabakh. Tyrkia og Russland er engasjert på hver sin side i konflikten.
Les mer om:

Tyrkia fordømmer angivelig armensk angrep på sivile

Tyrkia fordømmer det de sier er armenske angrep på sivile i den aserbajdsjanske byen Ganja i forbindelse med konflikten over Nagorno-Karabakh.
Les mer om:

Norges eneste representant i Europa ble seede, på samme nivå som Milan

Molde får i dag vite sine motstandere i europaligaens gruppespill. Laget er på basis av tidligere prestasjoner seedet på nivå tre.Det er samme nivå som en storklubb som Milan. Granada og Hoffenheim er andre lag fra topp-5-ligaer som er seedet på samme nivå som Molde. Romsdalslaget kan heller ikke møte lag som nederlandske AZ Alkmaar eller Feyenoord, greske AEK, skotske Rangers eller RBKs overmenn LASK fra fjorårets europaliga.På de to øverste nivåene er det stort sett bare toppklubber, men det finnes nivåforskjeller.Qarabag, som Molde slo i 3.

Macron krever at Tyrkia forklarer jihadister i Aserbajdsjan

Frankrikes president Emmanuel Macron krever at Tyrkia forklarer det som han sier er jihadister som har tatt seg inn i Nagorno-Karabakh, og han ber Nato granske.
Les mer om:

Hareide kaster Henriksen rett inn i starteellveren: i skjebnekampen mot PSV

TRONDHEIM (SPORTEN) Rosenborg skal ut i siste hinder for et eventuelt gruppespill i Europa League. Men det er ikke hvem som helst som står på andresiden av banen. Torgeir Børven har blitt solgt til Tyrkia, mens Markus Henriksen plutselig fikk tittelen ‘hjemvendt sønn’. Ei fabelaktig signering av Rosenborg, og det samtidig som Dino Islamovic ser stadig sprekere ut på spissplassen til trønderne.

Trøbbel i øst dominerer på EU-toppmøte

Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk.
Les mer om:

Sår tvil om smittetallene til Tyrkia

Endringer i bruk av ord for å beskrive de som er smittet av coronaviruset kan bety at antall smittede i Tyrkia er høyere enn rapportert.
Les mer om:

RBK-spiss Torgeir Børven valgte å bytte klubb etter tre måneder

Rosenborg-trener Åge Hareide sier Torgeir Børven (28) selv fikk avgjøre om han skulle skifte klubb. Spissen er på plass i Tyrkia.
Les mer om: