Nyheter om Twilight


HBOs neste Big Little Lies?

HBO ser ut til å servere oss rikelig med kvalitet også i 2020. Å spille i en skikkelig god serie har vist seg å være et lurt karrieretrekk for mang en skuespiller som hovedsakelig har gjort filmer tidligere. Big Little Lies ga oss det kanskje aller største stjernegalleriet med Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz og Meryl Streep. Nå er Nicole Kidman snart aktuell i nok en HBO-serie, også denne gangen med en veteran som motspiller.

Anmeldelse: Greta Gerwig med mesterlig tolking av klassikeren Little Women

Greta Gerwigs Little Women gir fortellingen slutten den fortjener. Da Louisa May Alcott satte penn til papir i 1868, hadde hun neppe trodd at historien fortsatt ville bli fortalt over 150 år senere. Vi følger den ambisiøse tomboyen Jo March og søstrene hennes på reisen fra unge frøkner til voksne kvinner. Den semi-selvbiografiske fortellingen har nok av drama, varme og hjertesorg.

Bli med 730.no på førvisning av Waves: En av årets mest gripende filmer

Vond og vakker. Waves er en hjerteskjærende og empatisk beretning som viser hvordan gode og dårlige valg kan ha store konsekvenser. Nå inviterer 730.no til en eksklusiv visning i Oslo i forkant av norgespremieren. Meld deg på nedenfor. Filmen følger en afrikansk-amerikansk familie som prøver å navigere forstadslivet i Sør-Florida. Eldste sønn i huset er et lovende brytertalent (Kelvin Harrison Jr.), og sammen med skolens drømmejente (spilt av den nye Euphoria-stjernen Alexa Demie). Kelvin Harrison Jr.

Anmeldelse: The Grudge (2020) er vemmelig, men en tam versjon av originalen

The Grudge er ingenting annet enn en smertefull affære. Den amerikanske filmskaperen Nicolas Pesce har gitt et nytt liv (prøver i alle fall) til The Grudge fra tidlig 2000-tallet. Filmserien er opprinnelig japansk, men tok for alvor av i Nord-Amerika og Europa da den amerikanske versjonen ble lansert i 2004. Som vi skrev i fjor er nye The Grudge en slags kombinasjon av oppfølger og reboot.

Anmeldelse: Robert Pattinsons nye film The Lighthouse er sykere enn Twilight

The Lighthouse er filmpris-sesongens sorte får, og er om mulig enda mer skrudd enn du skulle tro. Den psykologiske thrilleren er løst basert på en fortelling av Edgar Allan Poe, men selv om historiene har lite til felles, ligger likevel poetens mørke latent i filmen til Robert Eggers (The Witch). The Lighthouse er satt på 1890-tallet og handler om to menn som ankommer et fyrtårn for et fire uker langt skift som fyrvoktere.

Kristen Stewart om Charlie’s Angels-flausen: – Jeg er ikke skuffet

Det gikk ikke så bra for årets engler. De første filmene om Charlie’s Angels nådde toppen av suksess på 00-tallet, da med Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu som englene. Filmenes popularitet ser dog ut til å ha falmet betraktelig med årene, jamfør årets flopp med Kristen Stewart, Naomi Scott og Ella Balinska. Fåfengte forsøk på å skape engasjement og et solid soundtrack hjalp ei. Charlie’s Angels måtte nøye seg med 3.

Se Charlie’s Angels’ stjernespekkede soundtrack

Det er ingen ringere enn Ariana Grande som har satt sammen soundtracket til den kommende Charlie’s Angel-rebooten. Vil lydsporet få mer oppmerksomhet enn selve filmen? Det er i så fall ikke så rart ettersom Ari har fått med seg en haug av store navn, blant andre Nicki Minaj og Normani. Den kliss nye singelen «Bad For You» ble teaset tidligere denne uken og leverer absolutt opp til forventningene. Låten kombinerer det beste fra de tre artistene og resultatet er lit the @CharliesAngels soundtrack is out now it’s been an honor co-producing this with u @Savan_Kotecha, ilya, max.

Robert Pattinson forteller om «vill runkescene»

Skuespiller Robert Pattinson er ikke fremmed for rare roller. Likevel er hans opptreden i The Lighthouse noe spesielt. Siden Twilight har stjernen vært lidenskapelig opptatt av å fremme en mer seriøs skuespillerkarriere. Kanskje litt for lidenskapelig? I et intervju med New York Times går skuespilleren i detalj om sin seneste rolle, hvor han blant annet har en intim scene med en leirfigur av en havfrue. Ja, en leirfigur av en havfrue. – Det er alltid fint å gjøre noe massivt for åpningsscenen.

Jubileumskonsert fra Twilight/Steam/Inferno

30 år etter at Twilight vant den landsomfattende konkurransen LO-rock, bød Kristiansand-bandet på en storartet jubileumskonsert.
Les mer om:

Robert Pattinson er i Oslo

Finn Edward! 730 ble for få minutter siden tilsendt et bilde av en dresskledd herremann på Tjuvholmen i Oslo. Mannen skal være ingen ringere enn skuespilleren Robert Pattinson, kjent fra filmer som Twilight, Harry Potter og Good Time. Rob er trolig i Norge for å filme Tenet – regissør Christopher Nolan (The Dark Knight-trilogien, Inception) er nemlig også på plass i hovedstaden. I den kommende actionfilmen ser vi også Michael Caine, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh (Dunkirk) og franske Clémence Poésy (Harry Potter). Handlingen er fortsatt hemmelig, men det loves episk, internasjonal spion

Netflix gir oss Timothée Chalamet med bolleklipp og Robert Pattinson med langt hår

Netflix serverer den episk spillefilmen The King, basert på flere historiske skuespill av William Shakespeare som dramatiserer regimet til kong Henrik V av England. Det kan lyde tungt. Men de lokker med Robert Pattinson og Timothée Chalamet i hovedrollen. Førstnevnte er kanskje ekstra forlokkende grunnet sine – for anledningen – lange lokker. Trolig en parykk, men lell. Man skal dog ikke kimse av bolleklippen til Timothée, som her spiller Prince Hal alias Henry V, som forlater tronen etter at faren dør. R-Patz, som er nye Batman, spiller bad guy. Begge hovedrolleinnehaverne er solide i sine fa

Charlie’s Angels er tilbake – med bidrag fra Ariana Grande, Miley Cyrus og Lana Del Rey

Charlies bad-ass engler er tilbake. I hovedrollene som privatdetektivene finner vi nå Kristen Stewart (Twilight), Naomi Scott (Jasmine i nye Aladdin) og den litt mer ferske 22 år gamle London-jenta Ella Balinska (Sky-serien The Athena). Netflix’ romcom-fav Noah Centineo og The Hunger Games-duoen Elizabeth Banks (Effie Trinket) og Sam Claflin (Finnick Odair) dukker opp i mindre roller.

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Bergenfest

Et sikkert sommertegn i Vestlandets hovedstad er at byens mange portrom blir dekorert av årets Bergenfest-plakat, en plakat som byr på et bredt sammensatt program som bør tilfredsstille de fleste: Øverst finner man Bon Iver, Madrugada, Tove Lo og Robert Plant, men om man ser litt lengre ned glimter norske artister som Unge Ferrari, Razika og Pom Poko, som det er vel verdt å låne et øre til, frem.

Har Netflix’ Black Mirror tapt seg?

I dag er den britiske antologiserien endelig tilbake med ny sesong. Når den opp til forventningene? Black Mirror er en britisk sci-fi thriller skapt av forfatter, satiriker og journalist Charlie Brooker. Serien ble først vist på britiske Channel 4, før Netflix tok over i 2016. Alle episodene er frittstående og tar for seg fremtidens teknologiske utvikling. Vi, i likhet med mange andre, elsket de tidligere sesongene av Black Mirror. Spørsmålet nå er om sesong 5 er like bra som de fire første?

Robert Pattinson blir nye Batman og folk er skuffet – se reaksjoner

Ordet på bransjegatene i Hollywood er at vi har fått en ny Batman. Ifølge Variety er Robert Pattinson i avsluttende forhandlinger med DC Comics og Warner Bros om hovedrollen i kommende The Batman. Det er forventet at den 33 år gamle London-gutten snart blir bekreftet som flaggermusmannen. Filmen regisseres, skrives og produseres av Matt Reeves, som står bak de to seneste, kritikerroste Planet of the Apes. Ben Affleck skulle opprinnelig gjenta rollen som Batman, samt stå for filmens regi og manus. I fjor fullførte 46-åringen sin tredje runde med rehab. Ben Affleck fortsetter ikke som Batman (DC

Slik blir TV-serien til Kanye West

Keeping Up With Kanye? Nuvel, Chicago-artistens nye prosjekt ser mer ut til å minne om Black Mirror.  Suksessen til den Charlie Brooker-skapte antologiserien gjør at flere kanaler og streamingtjenester nå snuser på konsepter á la Channel 4- og Netflix-suksessen. YouTube og Jordan Peele slapp nylig stjernespekkede Weird City, en dystopisk serie med humoristisk vri. Netflix er aktuell med Love, Death & Robots, en animasjonsserie for voksne som tar opp store temaer som nettopp kjærlighet, død og roboter/teknologi. Hvilket viktig budskap serie-produsent Kanye West ønsker å formidle med sitt kommen

Se Game of Thrones oppsummert på 12 minutter

The Sopranos, The Wire, Six Feet Under, Entourage, Sex and the City… Listen over de største seriene til HBO er lang, men for mange troner Game of Thrones på toppen. Nå er giganten til David Benioff og D. B. Weiss dog snart ferdig. Natt til 15. april norsk tid starter slutten med første episode av sesong 8. Så, husker du alle de 67 episodene så langt? Neppe.

Hvis du har sett Us, så skjønte du neppe alt

Spoleringsalarm! Handlingen røpes nedenfor. Hvis du ikke har sett Us, får du ikke lov til å lese videre. Etter Oscar-suksessen Get Out har Jordan Peele igjen truffet spikeren på hodet med sin nye «social horror». Us dro inn 607 millioner kroner (71 millioner dollar) på kino i Nord-Amerika i premierehelgen, noe ingen andre originale skrekkfilmer har klart tidligere. Ekstra rått ettersom produksjonsbudsjettet (20 millioner dollar) ble spilt inn mer enn tre ganger på tre dager. I Norge ble tallet for Us 1,89 millioner kroner og 2. plass på kino.

Tør du se Us? Premieren møtt med skrik – og stående applaus

– Det er en familie i oppkjørselen vår… Gleder du deg til Us? Nå kan du glede deg noen ekstra hakk etter helgens respons på premieren under SXSW-festivalen i Austin, Texas. Grøsseren ble møtt med skrik, gråt – og stående applaus. Samt trolig litt refleksjon i etterkant. Jordan Peele følger altså opp sin over snitt smarte, Oscar-vinnende skrekkfilm Get Out med en grøsser som skal være like rå. Bare mye mer skummel. Angivelig mer skummel enn trailerne. Det skal en del til å for å gjette «the sunken place»-plottet i Get Out, men skal vi tro Variety er handlingen i Us enda mer original. Det start

10 grunner til at Twilight aldri burde blitt laget

Gratulerer med 10-årsjubileum!
Les mer om:

Nye Twilight og Hunger Games-filmer på vei?

Lionsgate vil ikke gi seg helt enda!
Les mer om:

Skotsk storavis erter Trump: «Historien begynner i en marerittaktig versjon av 2017»

Kaller innsettelsen av Trump for en episode av «The Twilight Zone», og Twitter går amok i skadefryd.
Les mer om:

Café Society-stjerna: - Se på meg! Ser du på meg?

Filmweb-TV møtte tidligere "Twilight"-skuespiller Kristen Stewert.
Les mer om:

Slik får du den nye Apple-funksjonen også på Android

Twilight fjerner blått lys om kvelden, som skal gjøre det lettere å sovne.
Les mer om: