Nyheter om Tveit


Gammel vei blir stengt - bom på den nye

Ny vei til Kjevik betyr også at alle som bor i Tveit må betale bompenger. Dermed er en ny bompengedebatt i gang i Kristiansand.
Les mer om:

Presis Vegdrift ryddet opp torsdag kveld: Fornøyd huseier i Sløavegen

– Etter at jeg fikk snakket med Gunnar Bjørgo i Presis Vegdrift, erkjente de at det var deres ansvar å fjerne isen som var dumpet i min innkjøring, sier Geir Ole Tveit Frøsaker.
Les mer om:

Frustrert huseier: - Innkjørselen min er ikke et snødeponi

Geir Tveit Frøsaker på Fagernes vurderer å anmelde vegeier, hvis de ikke rydder opp snø og is som entreprenøren har dumpet i innkjørselen hans.
Les mer om:

Mann satt fastklemt etter utforkjøring

I halvannen time jobbet brannvesenet og ambulansepersonell med å frigjøre en mann som satt fastklemt etter en utforkjøring i Tveit. Mannen skal være alvorlig skadet.

Trafikkulykke i Tveit

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Tveit.
Les mer om:

Bergit (32) sa opp sin faste stilling for å satse på sy-drømmen

På tampen av fjoråret hoppet Bergit Louise Tveit i det. Nå er 32-åringen sin egen sjef i selskapet «LYKKE systue».
Les mer om:

Politiet fortviler etter at barnevernsvakten flyttet ut av politihuset

– Det er å gå et skritt tilbake, sier stasjonssjef i Stavanger Odd Tveit Jørgensen etter at barnevernsvakten flyttet til nye lokaler i januar.

LESARBREV: Framtidas omsorg og kor eit nytt senter skal liggja

Me les at rådmannen seier her er berre tolv brukarar på Vinjar bu og omsorgsenter. Grunnen til dette er at kommunen har hatt inntaksstopp sidan august 2019. På Suldalsosen er det teikna eit flott senter på den finaste tomta ein kan tenkja seg. Området er flatt og har eit fantastisk høve til turgåing.

Skadeplagede sørlendinger tok NM-medalje. Nå er de klare for landslaget.

Even Meinseth (23) og Sigurd Tveit (19) tok henholdsvis gull- og sølvmedalje i NM. Nå skal de løpe med flagget på brystet.
Les mer om:

Skadeplagede sørlendinger tok NM-medalje. Nå er de klare for landslaget.

Even Meinseth (23) og Sigurd Tveit (19) tok henholdsvis gull- og sølvmedalje i NM. Nå skal de løpe med flagget på brystet.
Les mer om:

16 sterke sekunder fra Vixen Awards

Vi må nesten poste den på bloggen også. Som Kristin Gjelsvik sa i takketalen: Problemene hun tar opp er større enn en «blogg-krangel». Bergenseren vant prisen for «Årets sterke mening», og benyttet anledningen til å minne Sophie Elise på sitt ansvar, samtidig som hun rettet kritikk mot både Vixen som ga henne pris («Årets business») og TV 2 som viser rumpeoperasjon «i beste sendetid». Resultatet ble litt av en tordentale, og midtveis tok Joakim Kleven venninnen sin i forsvar fra salen. – Problemet er at du angriper enkeltpersoner, sier Joakim, og gjør Sophie Elise enda mer forlegen. Her er det

Ny preses mener kirken må bli sett og hørt

Olav Fykse Tveit (59) har aldri vært biskop selv, men nå blir han preses og biskopenes nye leder.
Les mer om:

Ny preses hadde sin oppvekst i Fosen(pluss)

Olav Fykse Tveit ble torsdag presentert som Bispemøtets nye preses i Den norske kirke – kirkens høyeste verv. Tveit hadde deler av sin oppvekst i Åfjord.
Les mer om:

En kjempemulighet for Sondre Tronstad

Da er det klart. Sondre Tronstad forlater FK Haugesund og fortsetter karrieren i nederlandske Vitesse. Onsdag fullførte sørlendingen den medisinske testen og skrev siden under på en avtale som innebærer at karrieren i FK Haugesund nå er historie etter fire sesonger i hvitt og blått. Sondre Tronstad kom til FK Haugesund fra Huddersfield før sesongen 2016 og spilte tilsammen 137 offisielle kamper, scoret fem mål og bidro med 12 assists i løpet av sin tid i klubben. Tidligere har 24-åringen også spilt for både IK Start og moderklubben Tveit IL.

Plutselig hevdet han seg i en helt annen idrett - etter halvannet år tok det brått slutt

TRONDHEIM: Han er mest kjent fra skøyteisen, men Espen Tveit (28) rakk å markere seg i løpet av halvannet år med løping. Nå har multitalentet fra Skien startet så smått på en karriere som trener.
Les mer om:

To biler kolli­derte

To biler kolliderte søndag på Tveit like ved kommunegrensa mellom Birkenes og Kristiansand.

Tveit bru i Vang: Her gjer ein del sjåførar blaffen og køyrer på raudt lys

Den 47 meter lange Tveit bru er i ferd med å bli skifta ut av Dokka Entreprenør. Men, i anleggsperioden er det lysregulering med tidsintervall på to minutt. Det er det ikkje alle som orkar å vente på. Er det klar bane, gjer dei gass og køyrer på raudt.
Les mer om:

Lina rammet av togkaos mandag morgen: - Dette er alt for dårlig

- Dette er ikke godt nok, fastslår Lina Kristine Tveit. Mandag morgen hadde hun bestilt togbillett fra Vegårshei til Oslo. Men toget kom aldri. Det gjorde heller ikke bussen som skulle frakte henne til Gjerstad stasjon.

Holdt inspirasjonssamling i Tveithallen

Peder Langfeldt hadde en nøkkelrolle da håndballgruppa i Tveit IL hadde inspirasjonskveld for sine håndballtrenere.
Les mer om:

Magdi fra Karpe samler ønsker fra fansen: – Alt på listen min skal oppfylles

I august 2021 skal Karpe spille i Oslo Spektrum. Ti ganger. Samtidig planlegger de noe spesielt og mystisk i den helt andre enden av skalaen. – Mellomting synes jeg er vanskelig, sier Magdi til 730. Karpe åpner for første gang dørene til Festiviteten i Skien – den 128 år gamle kåken de kjøpte i fjor. Men ikke for alle. Prakthuset er nesten 3000 kvadratmeter stort, men bare 20 håndplukkede fans får komme om gangen. Totalt får 100 oppleve det duoens management beskriver som «noe helt utenom det vanlige».

Bok om garden Børkjenes

Det har gått 16 år sidan Marit og Jarle Tveit frå Skjold kjøpte garden i Hamrabø. Då tok dei over ein eigedom med heile 40 hus. Forutan å vøla husa, var planen den gong i 2003, å bruka garden til turisme, vedproduksjon og å byggja kraftverk. Sistnemnde er ikkje blitt realisert, men ved har det blitt hogge, og mange gjestar har opp gjennom åra fått besøkt garden. Fasinert av dei brune husa Sjukdommen Parkinsons hindrar nå Marit i å reisa til Børkjenes like ofte som han.

Julegateopning i "Føsse"

Mange hadde take turen til Ryfoss for å vere med på julegateopninga som fann stad fredag. – Alt i alt må det ha vore langt opp mot 260–270 folk i "Føsse" denne kvelden, fortel Inger K. Tveit, på vegner av arrangøren. – Det var god stemning, i akkurat passe kaldt vær med nysnø, og blide, fine fjes heile kvelden, fortel ho til avisa.
Les mer om:

Bygningsvernpris til eldhus i Kvilldal

Bygningen byggjeskikk-juryen har bete seg merke i, er det gamle eldhuset på garden. Nå er det blitt sett i stand igjen både utvendig og innvendig. Gode handverkarar Bakka fortel at det vesle huset er frå 1936. Nå var det på tide å gjera noko med det.
Les mer om:

Aftenbladet og konserthuset inviterer til cupfinalefest

Det blir cupfinalefest når Stavanger Aftenblad sammen med Stavanger konserthus inviterer til en «En blåe dag» i Zetlitz-salen i konserthuset, hvor Rune Bjerga, Lars Gaute Bø og Alf Kåre Tveit skal sørge for topp stemning.

Tomta raste ut tre meter foran huset

Karin og Gunnar Ryen måtte skynde seg hjem. Et stort ras hadde gått tre meter fra huset i Tveit. Da Gunnar løftet opp telefonen for å filme, raste det enda mer.
Les mer om: