Nyheter om Tvedestrand


Liz Walle: - Lengter etter den kontakten vi hittil har tatt for gitt

- Så beskrivende av hvordan vi har det nå, kommenterer tidligere fysioterapeut i Tvedestrand kommune, Elizabeth Walle, om illustrasjonen Christina Marcussen har laget inspirert av savnet etter hverdagen og hverandre.

Full smågodt-forvirring: Mattilsynet sier ja - kommuneoverlegen fraråder på det sterkeste

- Kan vi selge smågodt i løsvekt? Det lurer butikksjef Kjersti Åsheim hos Coop Prix i Tvedestrand på i disse koronatider. Mattilsynet synes det er greit, men ikke kommuneoverlegene i Tvedestrand.

-Akkurat nå føler mange av oss at det er stille før stormen

Tvedestrand kommune står overfor en rekke utfordringer. Det var rådmann Jarle Bjørn Hankens klare beskjed til kommunestyret, under et ekstraordinært kommunestyremøte torsdag kveld.
Les mer om:

Gir råd om bruk av fritidsbåter: - Det handler om fornuft

Kriseledelsen i Tvedestrand kommune gir nå noen generelle råd om bruk av fritidsbåter i Tvedestrand. Men de tar forbehold om at situasjonen kan forandre seg.
Les mer om:

To ting folk lurer på før påsken

Påsken nærmer seg, og ordfører Marianne Landaas får mange spørsmål fra folk som lurer på om de kan reise til Tvedestrand, eller om de kan ta imot besøk.

Kommunen forlenger søknadsfristen på lederstilling

Fristen for å søke på stillingen som sektorleder for læring og oppvekst i Tvedestrand kommune, gikk egentlig ut søndag 22. mars. Men på grunn av den krevende korona-situasjonen, har ikke kommunens ledelse kapasitet til å ta tak i denne ansettelsen nå.
Les mer om:

Underviser barna hjemmefra: - Jeg savner kontakten og rutinene

Solveig Eriksen (46) har vært lærer ved Tvedestrand skole siden 2014. Men nå er det utfordrende skoledager. Både for lærerne, barna og foreldrene.
Les mer om:

Har fått fire nye prøvesvar

Fungerende kommuneoverlege i Tvedestrand, Trygve Aanjesen, sier svaret på fire nye koronatester er klare.
Les mer om:

Kommunen vil vente med å slå på sommervannet

Til tross for at våren er i anmarsj: I år vil ikke Tvedestrand kommune åpne sommervannet til påske.
Les mer om:

De forbereder seg på «den store smellen»

Helseledelsen i Tvedestrand kommune forbereder seg på «den store smellen». Da lønner det seg å ha tenkt igjennom alt på forhånd.
Les mer om:

Leif Gunnar er død

Det står en tom plass på benken utenfor Bonzo bakeri i Tvedestrand, og den vil bli stående slik ei stund.
Les mer om:

Trygve Aanjesen (72) har meldt seg til tjeneste - vil jobbe dugnad for fellesskapet

Fem år etter at han sluttet som kommuneoverlege i Tvedestrand er Trygve Aanjesen tilbake. 72-åringen har meldt seg til tjeneste, og vil jobbe dugnad for kommunen nå når koronaviruset herjer.
Les mer om:

Nye priser iverksettes ikke før etter påske

I september, få dager etter at bompengeinnkrevingen hadde startet på den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal, ble det klart at regjeringens bompengepakke ville kutte prisen med 20 prosent. Men byråkratiets kvern maler langsomt. Først 15. april får priskuttet effekt.
Les mer om:

Over 250 permitterte i vårt distrikt siden 12. mars

Siden Norge stengte ned torsdag 12. mars har NAV i Tvedestrand, Vegårshei og Åmli fått inn i alt 253 søknader om dagpenger fra arbeidstakere som er blitt permitterte.

Mann til sykehus etter trafikkulykke

En mann er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Tvedestrand i Agder sent mandag kveld.

Trafikkulykke ved Fianesvingen

Det ble ikke meldt om alvorlig personskade da en bil sent mandag kveld gikk rundt ved Fianesvingen i Tvedestrand.

Vil ta bygget i bruk som isolat, med bemanning hele døgnet

I morgen skal kommuneoverlege Hans Tomter og flere andre fra Tvedestrand kommune på befaring på Dypvåg bofellesskap. Tanken er å bruke bygget som isolat for korona-smittede.
Les mer om:

Tvedestrand: En person korona-smittet

Kommuneoverlege Hans Tomter opplyser til Tvedestrandsposten mandag ettermiddag at en person er bekreftet smittet i Tvedestrand. Vedkommende er innlagt på sykehuset i Arendal.

Måtte «jage» vekk hyttefamilie etter å ha blitt tipset

Koronatidene splitter fastboende og hyttefolk. Søndag måtte en familie fra Oslo forlate hytta i Tvedestrand, og dra hjem, etter at noen hadde tipset ordføreren om dem.
Les mer om:

Ros til Tvedestrand

Les mer om:

Bonzo Café har fått 28.500 kr i folkebidrag på få timer i dag: - Jeg har grått gledestårer!

Sist uke ble Bonzo Café i Tvedestrand nødt til å stenge da de mistet kundene på grunn av koronakrisen. I dag var tvedestrandsfolk raskt ute med gaver og bestillinger da kafeen registrerte seg på nettstedet Bidra.no.
Les mer om:

De giftet seg i Tvedestrand i dag - og bryllupsmiddagen ble helt spesiell

Elisabeth Finstad og Johnny Barø gav hverandre sitt ja i Tvedestrand kirke i dag, selv om den store bryllupsfesten måtte avlyses.
Les mer om:

Har allerede bestemt seg for en ny kulturfestival

Med kjempestor oppslutning på Uke9 Kulturfestival også i år, og to hovedsponsorer som vil være med videre, er styret for Uke9 klar på at de vil arrangere en ny festival i Tvedestrand i 2021.
Les mer om:

Har laget «kontaktfrie» treningsparker i Tvedestrand

Nå kan du trimme på et stort utendørs «treningsstudio», der du kan gjøre en rekke øvelser uten å berøre noen treningsapparater. Bare pass på å holde avstand til andre trimmere.
Les mer om:

Morten ble nektet bostedsadresse i Tvedestrand - nå har kommunen snudd

Etter at huset til Morten Harr i Lyngør brant ned for over tre år siden, har han bodd i annekset. Det skapte et problem da han meldte adresseforandring.
Les mer om: