Nyheter om Turisme


Turisme på barnestadiet i Armenia

Eksotisk og ukjent for de fleste, innbilt utrygt for noen. Dette er turisme på barnestadiet.
Les mer om:

Turisme på barnestadiet i Armenia

Eksotisk og ukjent for de fleste, innbilt utrygt for noen. Dette er turisme på barnestadiet.
Les mer om:

Åpner dørene på nasjonaldagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Restauranten driftes av reiselivsbedriften Northern Lights International fra Saltdal. På 17.mai fristes de besøkende med et stort kakebord med hjemmelagde kaker.- Vi ønsker å tilby våre gjester et nytt og friskt konsept, basert på naturlige råvarer og godt håndverk. Værmeldingen ser lovende ut, så vi håper mange velger å ta turen til fjells denne dagen! For skientusiaster er det enda mulig å gå 17.

Skiensgründerne ville revolusjonere markedet – nå har de skrevet kontrakt for 100 millioner

SKIEN/TROMSØ: Gründerne Espen Larsen-Hakkebo og Daniel Myhre fra Skien, har sammen med islendingen Agnes Árnadóttir satset på miljøvennlig turisme med elektriske fartøy. Nå har de sikret seg en avtale med Hurtigruten til en verdi av 100 millioner kroner.

- Vi bør tilrettelegge for mer båtturisme i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var ikke tilfeldig at Bjarte Kristiansen ble en viktig - og synlig - del av Tanangerlisten. Hjembygda betyr mye for ham, og å verne om og styrke Tananger ville han jobbe ivrig for.For snart tre år siden bestemte Tanangerlisten kommunestyrerepresentant å melde overgang til et parti med en større landsdekkende organisasjon bak seg.

Stor protest mot monstermøller

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Protestmarsjen gikk fra Itland og ut til Kjørsfjell, der de fremmøtte ville vise sin motstand mot vindmøller på Flekkefjords tak. Initiativtaker Jostein Emil Urstad holdt tale på Kjørsfjell. - Hva er det viktigste budskapet dere vil ha ut i dag? - Vi har muligheten til å stoppe dette nå. Vi vil si et unisont nei til vindmøller sammen med Flekkefjords befolkning og politikere med ordføreren i spissen.

Trond (65) realiserer drømmen: – Det har vel kostet rundt en halv million kroner

Trond Henriksens (65) drøm om å drive turisme i nord startet for fem år siden. I år nærmer drømmen seg realisert, og lørenskauingen fra Finnmark er klar til å satse for fullt.

Lager protestmarsj mot «monster-møller»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Som friluftsfolk reagerer Jostein Urstad og Frode M.

Vil forske på det de vil

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen ønsker en sterkere norsk tilstedeværelse på Svalbard, også innen forskning.

Auduns Svalbard-eventyr får britisk oppmerksomhet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FRILUFTSLIV: Audun Salte (27) har flere ganger vært på trykk i Solabladet med både turtips og tips til god mat på tur. Den turglade solabuen flyttet for noen år tilbake til Svalbard sammen med kona Mia, og sammen har de siden den gang blitt sjef over egen arbeidsplass. Det har gitt oppmerksomhet fra utenfor Norges landegrenser.- Jeg var lei av byen og det å være irritert på alle.

Hå kommune blar opp for Madland hamn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tysdag gjekk eit samrøystes Hå formannskap inn for å kjøpa Madland hamn, eller Madlandstrand fiskerihamn, som er namnet på papiret. Det er Kystverket som eig hamna i dag. Nå er ho til sals. - Me bør ha hand om hamna sjølv, sa Tone Elin Berge (Ap). Politikarane ser ikkje føre seg at hamna vil bli brukt mykje til fiske. - Me gjer dette kjøpet med tanke på turisme, sa ordførar Jonas Skrettingland (KrF).

- Brua blir en propp

SKIEN: Kystverket gir tillatelse til etablering av gang- og sykkelbru i Skien. - Det blir en propp opp mot Telemarkskanalen og vil redusere muligheten for sikker manøvrering og ramme transport og turisme.
Les mer om:

Ble forbudt sone etter Tsjernobyl-ulykken – åpnes nå for turisme

Beboerne måtte flykte da nyheten om kjernekraftulykken nådde den hviterussiske byen. De fikk aldri flytte hjem igjen.
Les mer om:

Populært med turisme i egen by: – Jeg vil lære mer om byen min

Lørdag var det mulighet for å virkelig bli kjent med byen vår. Jonas Magnussen var med på omvisning i Gamlebyen for å oppdage nye steder og lære noe nytt.
Les mer om:

Denne hamna er til sals

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hå kommune har forkjøpsrett på hamna på Madland. Det har også Rogaland fylkeskommune, men dei har allereie varsla at dei ikkje vil nytta seg av retten. Derfor går tilbodet vidare til nestemann på lista, som er Hå kommune.Taksten er frå 1.

Mener økt turisme utfordrer reindriftsnæringa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Innspillene våre blir avvist

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Omtrent alle innspill fra innbyggerne er avvist. Utbygging, næring og turisme taper. Jeg har hatt bygge- og deleforbud på Eiendommen på Sandeveien siden 2004 og har dermed gått årevis uten eiendomsrett. Og når planen kommer var det ikke et resultat verdt å vente på.

Den vanskelege turismen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Intet fram til i dag hindrer fleire turistskip og fleire flyseter å søke til Svalbard så lenge det er folk som kan og vil betale. Tal på turistsenger, serveringsstader, butikkar for sportsutstyr har auka med turismen. Fastbuande aukar i tal, men ikkje få på lite flatterande vilkår. Krava til infrastruktur og administrasjon har auka òg.Turistane sjølve og alt dei treng må fraktast til Svalbard.

Påskelesing: Den gang de adelige kom til Svalbard for å jakte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jaktglade adelige, kongelige og annen overklasse hadde gjerne skutt elefant i Afrika og tiger i India før de satte kursen nordover. Arktis var på midten av 1800-tallet et lite kartlagt område. Eventyrlyst og jakt ble gjerne kombinert med landmåling og forskning på biologi, botanikk og geologi. Rikfolket kom helst med egne luksusyachter og hadde med seg mannskap, inkludert gourmetkokker, servitører og kelnere.

Budsjettdebatt varte helt til påske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politikerne i Sirdal sin manøver før jul med å godkjenne budsjettet, men samtidig kreve at det skulle kuttes 10-15 millioner har skapt hodebry for både rådmann og enhetene. Rådmann Inge H.

Turisme: Grønlands hovedstad henter inspiration

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Udvalg for Økonomi og Erhverv med borgmester Asii Chemnitz Narup i spidsen besøgte i februar Svalbard og Longyearbyen. Temaet var todelt, i henholdsvis cirkulær økonomi og turisme.

Reis sakte og grønt - sterke kvinner forandrer turisme

Den bevisste turist søker etter et sted hvor bærekraft og komfort kombineres.
Les mer om:

Tilbringer påsken med ski og pulk på ekspedisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er spent på hvor mye jeg klarer å pushe meg, sier Lene Lindquist. Hun har akkurat ankommet Longyearbyen. Men i byen blir hun ikke lenge, selv om hun aldri har vært her før. Allerede dagen etter skal hun ut til Agardhbukta på østkysten. Deretter skal hun og fem andre damer gå Svalbard på tvers på ni dager. De har pakket matrasjoner, telt, primuser og alt som behøves opp på pulkene sine.

Håper isbjørnfilm skal hindre spredning av «blindpassasjerer» i Arktis

En animasjonsfilm på 11 ulike språk skal gjøre det tryggere å forene turisme, klimaendringer og det sårbare miljøet i Arktis. Isbjørnen i filmen minner både fastboende og turister om hvor viktig det er å unngå fremmede arter i arktiske strøk.
Les mer om:

Håper isbjørnfilm skal hindre spredning av «blindpassasjerer» i Arktis

En animasjonsfilm på 11 ulike språk skal gjøre det tryggere å forene turisme, klimaendringer og det sårbare miljøet i Arktis. Isbjørnen i filmen minner både fastboende og turister om hvor viktig det er å unngå fremmede arter i arktiske strøk.
Les mer om: