Nyheter om Turisme


Fra språkkyndig adjunkt til turisme

Hanna Monsen er utdannet adjunkt og snakker flytende spansk og tysk. Det passet godt å være språkkyndig da hun i 1987 overtok driften av Rognan fjordcamp fra sine foreldre.
Les mer om:

Reiseliv i skammens tidsalder

Reiselivssjef Maya Nielsen mener reiselivet settes i et ufortjent dårlig lys når flybåren turisme og cruisetrafikk gjøres til miljøverstinger.
Les mer om:

I dag er det vanskelig å få lov til å bygge koier på Vegårshei - nå endres reglene

130 skogeiere på Vegårshei kan snart få muligheten til å bygge en enkel bygning, med sengeplasser og oppvarming, som de kan bruke selv i næring, eller leie ut i forbindelse med turisme.
Les mer om:

Antallet fotballreiser til England tar av- Liverpool dominerer!

At engelsk fotball er populært i Norge er overhodet ingen overdrivelse, og man kan jo bare se på antallet nordmenn som reiser over til balløya hvert år. Engelsk fotball ligger dypt forankret i den norske idrettsjelen, og nå lurer nok reiseselskapene som selger fotballreiser til England på om interessen vil stige enda mer. Har steget voldsomt Interessen for fotballreiser har steget kolossalt i løpet av de siste 10 årene, og årsaken er nok at det har dukket opp selskaper som har spesialisert seg på denne formen for turisme.

Han reddet flymotorverkstedet på Sola: - Jeg kunne kjørt en fet Aston Martin, men jeg gjør det ikke

Han vil ikke si hvor rik han er, men Tariq Al-Jehani (55) driver stort innen turisme, finans og eiendom i Qatar - og så eier han flymotorverkstedet Aero Norway AS på Sola. Ene og alene.

- Hva skjer med merking av veien?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I oktober 2018 tok Per Gunnar Skotåm (Rødt) opp et spørsmål på fylkestinget som gjaldt å få merket fylkesvei 830 fra Finneid til Sulis som en severdighet.Støttet forslaget Da ble spørsmålet oversendt til fylkesrådet for videre bearbeiding, og de ga sin støtte til at dette ble lagt inn under det videre arbeidet med turismesatsning i Sulitjelma.- Jeg vil på førstkommende fylkesting 17. til 19.

HBO-seriens manusforfatter med kraftig oppfordring i sosiale medier

Blant annet fotograferte en influencer seg selv i en vernedrakt – trukket ned så g-strengen vistes. Hun er bare én av mange som arrangerer seg selv foran ymse etterlatenskaper på åstedet for verdens verste kjernefysiske ulykke i 1986, blant annet til såkalte «glamour shots» beregnet på Instagram. LES OGSÅ: Norsk artist med musikk til «Frost»-oppfølger. Men også vanlige turister tar selfier i fleng i Tsjernobyl og spøkelsesbyen Pripjat tre kilometer unna. – Det er vidunderlig at #ChernobylHBO har inspirert en bølge av turisme til avsperringssonen.
Les mer om:

Avvikler reiselivet i Svea

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Det planlegges ny leir i Svea fra desember 2019, og med dette bortfaller grunnlaget for reiselivsvirksomhet i Svea.

Slik skal populær natur takle fleire folk

Fjellvandring er den forma for turisme som veks raskast. Mange arbeider no med å legge til rette så norsk natur ikkje tar unødig skade av auka aktivitet.
Les mer om:

Set inn tiltak for å hindre at populære fjell blir trakka ned

Fjellvandring er den forma for turisme som veks raskast. Mange arbeider no med å legge til rette så norsk natur ikkje tar unødig skade av auka aktivitet.
Les mer om:

Kina med nytt reiseråd: USA er ondt – ikke reis dit!

Den tilspissede handelskrigen mellom Kina og USA har fått en ytterligere omdreining. Nå blir også turisme brukt som våpen.
Les mer om:

Kina med nytt reiseråd: USA er ondt – ikke reis dit!

Den tilspissede handelskrigen mellom Kina og USA har fått en ytterligere omdreining. Nå blir også turisme brukt som våpen.
Les mer om:

Kina med nytt reiseråd: USA er ondt – ikke reis dit!

Den tilspissede handelskrigen mellom Kina og USA har fått en ytterligere omdreining. Nå blir også turisme brukt som våpen.
Les mer om:

Kronikk: Snøskuterskader -en gang til?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vi har nettopp publisert tallene på alvorlig skadde og omkomne ved bruk av snøscooter for perioden 2013-14. I Nord-Norge fant vi gjennom disse to år syv dødsfall og 74 skader som førte til sykehusinnleggelse.

Vil satse på opplevelsesturisme: Fikk nei til å bygge badstue nært Beiarelva

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Rådmannen innstiller på å avslå dispensasjonsøknaden, fordi ulempene anses som større enn fordelene, står det i sakspapirene. Søknaden skal behandles i plan- og ressursutvalget onsdag neste uke.Naturopplevelser Søkerne Sunniva Wormsen og Hallstein Sandvin skriver at de planlegger å lage et lydstudio, og ønsker da å gi kundene sine en naturopplevelse under oppholdet med et kaldt bad i Beiarelva, etterfulgt av badstue.

Ramsalt samarbeid for Turistforeningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)(SALTEN) Ramsalt Opplevelser skal samle store og små opplevelsesbedrifter i et faglig, utviklende og inspirerende miljø. - Når vi står flere sammen, får vi en større kontaktflate ut mot verden, sier daglig leder Berit Irgens i Bodø og Omegns Turistforening.

Leserinnlegg: «Pacta sunt servanda»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det har dukket opp en del ord som arrogant eller skuespill. Ja, Sysselmannen bedriver et skuespill og det krever minimum et masterstudium. I Hollywood kreves en viss kompetanse for å kunne være en veltrent eliteskuespiller på masternivå.Arrogansen, bedre sagt at Sysselmannen viser arrogante holdninger er et faktum.

Tilbyr den første faste utenlandsruta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hun er Avinors sjef for forretningsutvikling i Bodø, og hun jobber mye for å gi et stadig bedre tilbud til de reisende. Den nye ruta går til Gdansk i Polen, som fra før er ett av de mest populære reisemål fra Norge.Fra og med onsdag går det direktefly mellom Bodø og Gdansk hver eneste onsdag og søndag.

Leserinnlegg: Svalbard - fra kullavhengighet til fornybarforbilde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mars 2019 var den 100. måneden på rad med temperatur over normalt på Svalbard. Temperaturen på Svalbard har allerede økt 3-5 grader på 40-50 år, og kan øke med skremmende 10 grader dette århundret.I lys av dette er det et betydelig paradoks at Svalbardsamfunnet helt og holdent er bygget på fossil energibruk. Det kan og må vi gjøre noe med.

Turisme på barnestadiet i Armenia

Eksotisk og ukjent for de fleste, innbilt utrygt for noen. Dette er turisme på barnestadiet.
Les mer om:

Turisme på barnestadiet i Armenia

Eksotisk og ukjent for de fleste, innbilt utrygt for noen. Dette er turisme på barnestadiet.
Les mer om:

Åpner dørene på nasjonaldagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Restauranten driftes av reiselivsbedriften Northern Lights International fra Saltdal. På 17.mai fristes de besøkende med et stort kakebord med hjemmelagde kaker.- Vi ønsker å tilby våre gjester et nytt og friskt konsept, basert på naturlige råvarer og godt håndverk. Værmeldingen ser lovende ut, så vi håper mange velger å ta turen til fjells denne dagen! For skientusiaster er det enda mulig å gå 17.

Skiensgründerne ville revolusjonere markedet – nå har de skrevet kontrakt for 100 millioner

SKIEN/TROMSØ: Gründerne Espen Larsen-Hakkebo og Daniel Myhre fra Skien, har sammen med islendingen Agnes Árnadóttir satset på miljøvennlig turisme med elektriske fartøy. Nå har de sikret seg en avtale med Hurtigruten til en verdi av 100 millioner kroner.

- Vi bør tilrettelegge for mer båtturisme i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var ikke tilfeldig at Bjarte Kristiansen ble en viktig - og synlig - del av Tanangerlisten. Hjembygda betyr mye for ham, og å verne om og styrke Tananger ville han jobbe ivrig for.For snart tre år siden bestemte Tanangerlisten kommunestyrerepresentant å melde overgang til et parti med en større landsdekkende organisasjon bak seg.