Nyheter om Tunisia


Norsk kvinne siktet for barnebortføring løslatt i Tunisia

En Sandnes-kvinne som i Norge er siktet for barnebortføring, er løslatt i Tunisia, men er ilagt utreiseforbud. Hun kan dermed ikke reise hjem ennå.
Les mer om:

Fengslet Sandnes-kvinne løslatt i Tunisia: - Det har vært grusomt i fengselet

- Det har vært krevende forhold i fengselet, sier den 33 år gamle Sandnes-kvinnen som var fengslet i Tunisia. Hun er ifølge UD onsdag løslatt med utreiseforbud.
Les mer om:

Fengslet Sandnes-kvinne løslatt med utreiseforbud

Den 33 år gamle Sandnes-kvinnen som var fengslet i Tunisia, er ifølge UD onsdag løslatt med utreiseforbud.
Les mer om:

Fengslet Sandnes-kvinne løslatt: - Det har vært grusomt i fengselet

- Det har vært krevende forhold i fengselet, sier den 33 år gamle Sandnes-kvinnen som var fengslet i Tunisia. Hun er ifølge UD onsdag løslatt med utreiseforbud.
Les mer om:

Tysklands regjering regner nordafrikanske land som sikre for utsendelser

Tyske myndigheter ønsker å erklære Marokko, Tunisia og Algerie som sikre for utsendelser. De ønsker også at Georgia skal regnes som et trygt land.
Les mer om:

NRK-ekspert om Englands VM: – De har overprestert

England har slått Tunisia, Panama og Sverige. Men i bronsekampen mot Belgia ble det bråstopp.

Al-Qaida-fløy hevder å stå bak terrorangrep i Tunisia

Islamistgruppa al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet der seks soldater i Tunisias nasjonalgarde ble drept søndag.
Les mer om:

En av tidenes enkleste finaleveier

SOTSJI (VG) Tenk å slå Panama, Tunisia og Sverige, spille uavgjort mot Colombia, og ende opp i semifinalen i verdensmesterskapet.
Les mer om:

Tunisia, Algerie og Marokko vurderer VM-søknad

De nordafrikanske landene er positive til en felles søknad for å arrangere fotball-VM i 2030.
Les mer om:

Kaster vann på Kane-bålet som varmer England

Ordkrigen som kommer før større oppgjør er forutsigbar. Denne gangen er det svenskene som slenger ut en bøtte med vann over bålet som har varmet England de siste ukene. Harry Kane. Engelsk media har brukt opp all kreativitet, ordspill og photoshopping når de har løftet England og spesielt toppscoreren sin opp i skyene. Les: «Harry Kane skremte oss» For Sverige som skal møte England i kvartfinalen er det derfor viktig å overbevise seg om at gjengen fra balløya har prestert, men ikke mot noen som duger. -Det er stor forskjell på hva vi og England har oppnådd.

Landslag måtte sove på gaten før VM-kvalik

Visum- og hotellproblemer gjorde at Zimbabwes rugbylandslag måtte overnatte på gata i Tunisia. Det afrikanske rugbyforbundet beklager hendelsen.
Les mer om:

Norges gruppe håndball-VM

Håndballherrene skal ut mot Danmark, Tunisia, Chile og Østerrike i gruppespillet i VM. Mesterskapet avvikles i Danmark og Tyskland i januar.

Stor interesse for fotball-VM

Interessen for årets fotball-VM er betydelig større nå enn for fire år siden. I snitt var det litt over 500 000 seere på hver av kampene i gruppespillet. Mest sett var Brasil - Sveits og England mot Tunisia som begge samlet 1 million nordmenn foran TV-skjermen.

Tunisia med historisk VM-mål

Da Fakhreddine Ben Youssef utlignet for Tunisia i 2-1-seieren over Panama, var det mål nummer 2500 i fotball-VMs historie. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Tunisia vant da Panama skrev VM-historie

Første gang samtlige nasjoner scorer to mål eller mer i et VM.
Les mer om:

Arrangerer NUFF for 16. gang

I år arrangeres den 16. NUFF (Nordisk Ungdoms Filmfestival). Over 650 filmer er påmeldt fra 50 land. 12 nasjoner deltar i workshopen. 44 unge filmskapere og musikere fordelt på seks grupper skal i løpet av én uke lage en kortfilm. Deltagere fra Norge, Sverige, Russland, Finland, Spania, England, Irland, Tunisia, Palestina, Litauen, Malta og Tyskland. Festivalen gir et kvalitetsfullt lavterskeltilbud til unge filmskapere fra Norge og resten av verden. Man lærer mye om samarbeid og hvordan å kommunisere, arbeide og tolke film i grupper.

Norge møter vertsnasjonen Danmark i VM, havnet i drømmegruppe

Håndballgutta skal møte Danmark, Østerrike, Tunisia, Chile og Saudi-Arabia i VM-sluttspillet i 2019 etter at gruppespillet ble trukket i København mandag.

Drømmetrekning for Norge

Mandag ble det klart at Norge vil møte Danmark, Østerrike, Tunisia, Chile og Saudi-Arabia i håndball-VM neste år. Alle kampene i Norges gruppe vil bli spilt i Herning.

Historisk Lukaku herjet i belgisk storseier

Romelu Lukaku skrev seg inn i belgisk fotballhistorie som mestscorende landslagsspiller da han med to mål var med på å senke Tunisia 5-2 i fotball-VM lørdag.
Les mer om:

Stjernene leverte for Belgia

Romelu Lukaku og Eden Hazard sto for underholdningen da Belgia knuste Tunisia og sikret avansement fra gruppe G.
Les mer om:

Belgia feier all motstand til side: - Skummelt lag

Romelu Lukaku (25) er toppscorer i VM sammen med Cristiano Ronaldo, etter to scoringer mot Tunisia.

Lukaku kopierte Maradona – sendte Belgia videre

(Belgia–Tunisia 5–2) Romelu Lukaku (25) meldte seg for alvor på i kampen om å bli VMs toppscorer da han og Eden Hazard (27) lekte seg med Tunisia.
Les mer om:

Belgia vil unngå England-gyser

Belgias øyne er rettet mot åttedelsfinalen allerede før lørdagens VM-kamp mot Tunisia, men bare nesten.
Les mer om:

Belgia vil unngå England-gyser

Belgias øyne er rettet mot åttedelsfinalen allerede før lørdagens VM-kamp mot Tunisia, men bare nesten.
Les mer om:

- Alli spiller neppe mot Panama

Sjansen er svært liten for at Dele Alli spiller for England mot Panama på søndag. Det fortalte landslagssjef Gareth Southgate da han møtte pressen i dag. Tottenham-spilleren sliter med en skade i låret som han pådro seg i kampen mot Tunisia på mandag.
Les mer om: