Nyheter om Trygve Slagsvold Vedum


Historisk VG-måling: For første gang er Sp større enn Ap

VGs måling for desember viser oppsiktsvekkende tall for Trygve Slagsvold Vedum: For første gang er Sp større enn Arbeiderpartiet.

Vedums dramatiske familiehistorie: – Jeg har grått og grått

PRESSEKLUBBEN (TV 2): Trygve Slagsvold Vedum blir snakket om som Norges neste statsminister. Men han kunne ha endt opp langt fra Kongens bord.

Les dagens VG her

Novembermålingen til VG og Respons Analyse er historisk: Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum leder nå partier som er omtrent like store. Her landet Senterpartiet på 18,9 prosent.

Sp i heftig lensmannskontor-krangel med Erna-regjeringen

Ifølge Trygve Slagsvold Vedum har den norske stat kun spart litt under 10 millioner kroner i året i husleie på å nedlegge 60 lensmannskontor rundt om i landet. Justisminister Monica Mæland (H) gir Vedum det glatte lag.

Retorikkekspert: – Vedum tryna i overrennet

Retorikk-professor Kjell Lars Berge sier han aldri har sett liknende i Norge etter at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lo seg ut av kameraet i stedet for å svare på spørsmål om alkoholavgifter.

Frp-ledelsen refser Vedum etter latterkule: – Det er alvorlig

Sylvi Listhaug (Frp) mener Trygve Slagsvold Vedum (Sp) opptrer useriøst. Samtidig slår hun fast at Frp ikke vil signere noen budsjettavtale uten at avgiftskuttene er «betydelige».

Nå er de størst i Tromsø: – Viktig støtte på veien

Sp fortsetter veksten og inntar nå toppen som Tromsøs største parti. Trygve Slagsvold Vedum frykter ikke lokal "regjeringsslitasje".

Slagsvold Vedum er ikke Trump, det er bare noen likheter

«Både Trygve Slagsvold Vedum og Donald Trump har skapet et inntrykk av at de ser mennesker andre politikere overser.»

Brennevinsgründer om Vedums avgiftsløfter: – Naivt og misforstått

Trygve Slagsvold Vedum sier han skal få flere nordmenn til å handle i Norge, men uten å kutte en eneste krone i avgiftene på alkohol.

Trygves jule-bønn til Erna: Forleng permitteringsperioden til sommeren

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum retter nå en innstendig bønn til Regjeringen om å forlenge permitteringsperioden til sommeren: – Erna, gi de permitterte og familiene deres julefred!

Senterpartiet kan bli det største partiet i Møre og Romsdal

Sps kjempemålinger gjør at flere tør håpe på Trygve Slagsvold Vedum som statsminister. For Heidi Brekkvassmo var Sps kamp mot sentralisering avgjørende for partiskiftet.

Skiftet fra Ap til Sp: Nå vil hun ha Vedum som statsminister

Sps kjempemålinger gjør at flere tør håpe på Trygve Slagsvold Vedum som statsminister. For Heidi Brekkvassmo var Sps kamp mot sentralisering avgjørende for partiskiftet.

- Ingen strategi for Trygve

Politiske eksperter er enige om at personen Trygve Slagsvold Vedum(41) har betydd mye for Senterpartiets fremgang, men partistrategene sier det ikke ligger noen strategi bak.

Lysbakken: Utelukker Vedum som statsminister

SV-leder Audun Lysbakken utelukket å støtte Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som statsminister i en tale til partiets landsstyre i dag, så lenge Vedum ikke vil ha med SV i regjering.

Lærarar gjekk ned fleire tusen kroner i løn etter kommunesamanslåinga

BRATTVÅG (NRK): Fleire lærarar har gått ned i lønn i den nye storkommunen Ålesund. – No ser ein kostnaden ved kommunesamanslåingar, seier Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Maskorama: Her er beste teoriene hittil!

Maskorama inviterer til fest med sosial distansering hver lørdag. NRK-serien, som er basert på konseptet The Masked Singer, viser åtte maskerte kjendiser som opptrer live på lørdagskvelden med to mål: Imponere deg og skjule sin identitet! Premieren tok den norske sofa-befolkningen med storm og fristet til seg 828 000 seere i løpet av det første døgnet.

Solberg og Vedum i klinsj om Norwegian

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ber regjeringen redde Norwegian. Statsministeren ba Sp si hvor mye de vil bruke for å redde det gjeldstyngde selskapet.

Vedum ønsker tverrpolitisk løsning om abortloven

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum inviterer de store partiene på Stortinget med på en abort-avtale som sikrer dagens abortgrense på 12 uker.

Debatt: Nå kan vi få en dedikert gjeng-enhet

Vi trenger å opprette en dedikert gjeng-enhet som skal følge bakmenn og gjenger døgnet rundt hele året 24/7/365. Da Trygve Slagsvold Vedum og jeg varslet at vi ville legge fram dette forslaget for Stortinget, fikk vi positive reaksjoner fra Ap og Frp. Det tyder på at det kan bli mulig å få flertall, selv om Høyre stritter imot. Gjeng-enheten må jobbe på lang sikt, og vi vil begynne med å foreslå hundre millioner til den i statsbudsjettet for neste år.

«Maskorama»: Trygve Slagsvold Vedum gjemte seg bak masken

Det var «Fugleskremselet» som gikk ut i andre episode av NRK-satsingen Maskorama lørdag. Bak masken gjemte Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum seg.

Vedum krever makt i regjering

STANGE (TV 2) Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier partiet forventer ualminnelig stor innflytelse i en ny regjering hvis de rødgønne vinner valget neste år.

Sp-profilene om Vedum: – Folkets statsministerkandidat

LAVANGEN/BARDU (TV 2): I Senterparti-bastionen Troms og Finnmark vokser folkekravet om at Trygve Slagsvold Vedum skal stille som statsministerkandidat før valget i 2021.

Fugleskremselet måtte kaste maska. – Uskyldig moro!

Fugleskremselet ble den andre maskerte kjendisen som måtte avsløre sin identitet i Maskorama. Skjult bak strie og strikk dukket politiker Trygve Slagsvold Vedum frem.

Sp-Vedums forsvars-krav: 70 nye stridsvogner

RAUFOSS (VG) Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og tidligere forsvarssjef Harald Sunde krever nå at regjeringen snarest kjøper inn minst 70 nye, moderne stridsvogner – som han beskylder Erna Solberg for å ha utsatt så lenge hun har vært statsminister.

– Ekstremt viktig hvor Equinor-styret bor

Slik det i praksis fungerer nå mener Trygve Slagsvold Vedum, Sp, at det drives med internrekruttering fra dem som lever i samme virkelighet, går i de samme juleselskapene og lever i den samme bobla når styrekandidater til hel- og deloffentlige selskap velges.