Nyheter om Trump


Pentagon vil tillate transkjønnede soldater fra årsskiftet

Til tross for motstand fra president Donald Trump, vil det amerikanske forsvaret la transpersoner verve seg fra og med 1. januar.

– Handler ikke om partipolitikk, men om hvordan kvinner behandles

16 kvinner som står fram med anklager mot USAs president om seksuell trakassering, håper #metoo-kampanjen skal presse Kongressen til å granske Donald Trump.

Kvinner krever kongressgransking av Trump

Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.

Kvinner anklager Trump for seksuell trakassering – krever etterforskning av presidenten

Flere kvinner krever etterforskning av Donald Trump. USA-kommentator Eirik Bergesen er usikker på om anklagene vil skade presidenten i betydelig grad.

Kvinner går sammen om å fortelle hvordan Trump har seksuelt trakassert dem

Flere kvinner som tidligere har anklaget USAs president Donald Trump for overgrep og seksuell trakassering, varsler nå en samlet pressekonferanse.

Kvinner som anklager Trump for overgrep varsler pressekonferanse

Kvinnene ber Kongressen undersøke anklagene mot presidenten. Samtidig ber flere senatorer om at Trump trekker seg, etter at flere profilerte politikere forrige uke måtte gå etter overgrepsanklager.
Les mer om:

20.000 kvinner klare for valg

«TRUMP-EFFEKT»: Et år etter at Donald Trump ble valgt til USAs president melder organisasjonen Emily’s List at demokratiske kvinner står i kø for å stille til valg.

Kraftige sammenstøt i Beirut

Sikkerhetsstyrker bruker tåregass og vannkanoner mot demonstranter ved USAs ambassade i Beirut. Opptøyene følger av at Trump har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om:

Den arabiske liga: – Trump undergraver tilliten

Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad undergraver de arabiske landenes tillit til USA, sier lederen for Den arabiske liga.
Les mer om:

Trump viser ettergivenhetens kunst − dette er ikke diplomati, det er frieri

GJESTEKOMMENTAR: Hvor lurt er det å gi fra seg en viktig brikke som kan bli avgjørende i fredsforhandlinger? Er det en «storartet avtalemaker» verdig?
Les mer om:

– Er dere komfortable med at Donald Trump og Kim Jong-un har atomvåpen?

– Vi står foran et klart valg. Slutten på atomvåpen eller slutten på oss, sa Beatrice Fihn, lederen for årets fredsprisvinner Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen.
Les mer om:

Ber velgere stemme på Moore

På et massemøte i Florida ba Donald Trump velgerne i nabostaten stemme på overgrepsanklagede Roy Moore. Vi har ikke råd til å tape, sa presidenten.
Les mer om:

Trump på folkemøte i Florida: – Stoltenberg er min største fan

Under et folkemøte i Pensacola i Florida, sa Donald Trump at andre Nato-land har mye å takke USA for. Trump ba også tilhengerne innstendig om å støtte den overgrepsanklagede republikaneren Roy Moore.

Trump med stikk til Obama i skrytevideo om Jerusalem

– Jeg holdt valgkampløftet mitt - de andre gjorde ikke det, skriver USAs president Donald Trump i en twittermelding natt til fredag.

Israelsk professor om Jerusalem: – Det var virkeligheten som ble anerkjent

JERUSALEM (NRK): Den israelske jusprofessoren Robbie Sabel mener Donald Trump var forsiktig da han anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Han mener Trump kun pekte på Vest-Jerusalem som hovedstad, og ikke hele byen.

– En av tidenes mest vellykkede spionoperasjoner

Den britiske journalisten og forfatteren Luke Harding sier det har vært tett kontakt mellom Donald Trump og Russland de siste fem årene. Han kaller informasjonsutvekslingen en vellykket spionoperasjon.

Donald Trump heller bensin på bålet

KOMMENTAR: Hvis Donald Trump har intensjoner om å slukke det ulmende bålet i Midtøsten, er det ikke sikkert at det er smart å helle bensin på det.
Les mer om:

Derfor er det farlig at Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad

Presidentens beslutning handler bokstavelig talt om liv og død - og en fremtidig fredsavtale.
Les mer om:

Vonn tar avstand fra Trump

Den amerikanske stjernealpinisten Lindsey Vonn sier til CNN at hun vil konkurrere for USA i OL, ikke for presidenten. Hun vil heller ikke besøke Det hvite hus.
Les mer om:

Milepæl av Trump

USAs president Donald J Trump anerkjenner nå offisielt Jerusalem som Israels hovedstad og vil starte arbeidet med å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

Palestinerne vil kjempe for enstatsløsning

President Donald Trump har, ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, tvunget fram en enstatsløsning, mener palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat.

USA ber Israel dempe begeistringen over Jerusalems status

USA frykter for sikkerheten til amerikanske borgere i utlandet etter at president Donald Trump i går anerkjente Jerusalem som landets hovedstad. Amerikanske diplomater ber Israel dempe begeistringen i håp om å begrense de negative reaksjonene.

Trump junior nektet å svare i Kongressen

Donald Trump jr. nektet å svare da han i en høring i Kongressen ble spurt om en samtale han og faren hadde om et møte i fjor.
Les mer om:

USA ber Israel dempe begeistringen over Jerusalem-utsagn

USA var forberedt på motstand etter at president Trump offisielt anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Landet ber israelerne beherske seg i sin reaksjon.

Trump jr. ville ikke svare Kongressen

Donald Trump jr. nektet i en kongresshøring om russisk innblanding i USA-valget å fortelle om en samtale han og faren hadde om et omstridt møte i fjor.
Les mer om: