Nyheter om Trond Giske


Tajik: Ikke hatt kontakt med Giske siden før jul

Ap-nestleder Hadia Tajik forsvarer at hun leste opp varsler mot Trond Giske i partiets sentralstyre, selv om Giske ikke var til stede for å gi sin versjon.

Tajik: Ikke hatt kontakt med Giske siden før jul 

Ap-nestleder Hadia Tajik forsvarer at hun leste opp varsler mot Trond Giske i partiets sentralstyre, selv om Giske ikke var til stede for å gi sin versjon.

DN: Trond Giske mister plassen i Aps sentralstyre

Trond Giske må ikke bare gå av som nestleder og trekke seg som finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet – han mister også plassen i partiets sentralstyre.

DN: Trond Giske mister plassen i Aps sentralstyre

Trond Giske må ikke bare gå av som nestleder og trekke seg som finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet – han mister også plassen i partiets sentralstyre.

Jakten i gang på Giskes etterfølger

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet har startet arbeidet med å finne fram til en ny finanspolitisk talsperson etter avgått nestleder Trond Giske.

Tyngdekraften har en motkraft i dømmekraften

Tyngdekraften virker over alt, også i politikken. Skal man først falle, er det mye lurere å falle for hverandre enn å falle for fristelse. Trond Giske får trøste seg med at han alltid vil bli husket som en hall i Sandnes.
Les mer om:

Ho får neppe ta over for Giske

Ingrid Heggø er nestleiar i Ap sin finansfraksjon på Stortinget bak Trond Giske. Likevel blir ho ikkje nemnt av nokon som etterfølgjar til det særs viktige vervet.

Frp-leder gikk fra «ikke-sak» til «alvorlig sak»

Den første reaksjonen leder Roger Madsen i Moss Frp hadde på avsløringen om Ulf Leirstein var at det var et forsøk på å ta fokus bort fra Trond Giske.

Ottervik avviser at Giske er lederkandidat i Trøndelag Ap

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim mener det er urealistisk at Trond Giske blir leder i Trøndelag Ap.

Ottervik mener Giske ikke er kandidat til lederverv(pluss)

Trondheim-ordfører Rita Ottervik mener det er urealistisk at Trond Giske blir leder i Trøndelag Ap.

Johansen: – Har stor respekt for Oma

Byrådsleder Raymond Johansen skryter av både varsler Line Oma og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støres håndtering av varslingssakene mot Trond Giske.

Kari Henriksen skal finne Giskes etterfølger

Arbeiderpartiet skal ha ny finanspolitisk talsperson etter Trond Giske, og Kari Henriksen fra Vest-Agder leder stortingsgruppas valgkomité.

Onsdag starter jakten på Trond Giskes etterfølger

Det kan ta tid før det er klart hvem som blir ny finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet etter Trond Giske. 

Martin Kolberg: – Jeg fikk ingen varsler om Giske eller andre

Tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, sier det er grunn til å gå i seg selv og tenke gjennom om man burde ha aksjonert overfor Trond Giske tidligere. Han understreker imidlertid at han aldri fikk noen varsler eller konkrete opplysninger om upassende oppførsel fra Giske.

Utelukker ikke Giske-retur

Jonas Gahr Støre mener at alle bør få en mulighet til å gjenvinne tapt tillit. Det inkluderer også Trond Giske, sier partilederen.

– Pedofile har bedre personvern enn Giske

Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (Ap) fra Sør-Trøndelag mener pedofile har bedre personvern enn partiets avgåtte nestleder Trond Giske.

– Neppe nytt Ap-landsmøte

Sentralstyremedlem Jon Rolf Næss i Arbeiderpartiet tror ikke det blir holdt et ekstraordinært landsmøte i Arbeiderpartiet etter at Trond Giske trakk seg.

Marianne Marthinsen vil ikke ha tilbake verv fra Giske

Arbeiderpartiet må finne en ny leder av finansfraksjonen etter Trond Giske. Marianne Marthinsen, som forlot vervet i høst, vil ikke ha det tilbake.

Støre: – Dokumentasjonen underbygger varslernes historie

– Dokumentasjonen underbygger varslernes historie, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre om varslersakene som førte til at Trond Giske trakk seg som nestleder.

Jonas Gahr Støre med oppsiktsvekkende Trond Giske-spark til Jens Stoltenberg

Trond Giske fikk ni timer på å motbevise varsler mot ham selv. Jonas Gahr Støre brukte ett sekund på å koble Jens Stoltenberg inn i saken.

LO-Eirin Sund tar varslernes side i Giske-saken

Anklagene mot nestleder Trond Giske må ikke sauses sammen med påstander om maktspill, advarer Eirin Sund i LO Rogaland.

Trettebergstuen: Riktig at Trond Giske trakk seg

Anette Trettebergstuen mener det var riktig av Trond Giske å gå av som nestleder i Arbeiderpartiet. Nå vil hun at varslerne skal tas vare på og at det til slutt kan bli ro i partiet.

Støre: – Giske har ikke den tilliten som er nødvendig for å være nestleder i Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre var mandag tydelig på at tidligere nestleder Trond Giske for lenge har fått oppføre seg på en måte som ikke har vært forenelig med partiets regelverk.

Støre: – Vi vil sørge for at Ap får ny finanspolitisk talsperson

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier informasjon partiet har innhenta om varsler mot Trond Giske, underbygger varslernes historier.

Slik blir Giskes politiske fremtid

Håndterer Trond Giske saken riktig fremover, er det ingen grenser for hva velgerne kan tilgi, mener TV 2s politiske kommentator Aslak Eriksrud.