Nyheter om Troms Kraft


Strømbrudd på grunn av feil i høyspentnettet

Områder i Sørreisa og Dyrøy er fri for strøm søndag formiddag på grunn av feil i høyspentnettet melder Troms kraft nett.

Slik vil de «gjemme» fylkets TK-aksjer før sammenslåingen(pluss)

Et flertall i fylkestinget støtter fylkesrådets modell for hvordan verdiene i Troms Kraft skal håndteres etter fylkessammenslåingen.
Les mer om:

Vedtak i fylkestinget nå: Slik vil de at eierskapet i Troms Kraft skal bli

Fylkespolitikerne var uenige i mye, i alle fall enige om én ting: Tromsø kommune må ikke bli majoritetseier i Troms Kraft.

Ordføreren ble drapstruet og brua over Skibotnelva ble forsøkt sprengt. 40 år etter føler innbyggerne seg lurt

De ble lovet 150 arbeidsplasser for å sikret fellesskapet elektrisitet. I dag skjer nesten 40 prosent av Troms Kraft sin produksjon i Storfjord, men kommunen fikk verken arbeidsplassene, eierskap – eller strøm.

Troms Kraft skal få ny eier – utbytte skal fordeles etter søknader

Fylkesrådet vedtok tirsdag å opprette et holdingselskap som skal eie Troms Kraft-aksjene på vegne av nye Troms og Finnmark fylkeskommune. Kommunene i Troms skal få aksjer nok i holdingselskapet til å sikre at vedtektene ikke kan endres.

Troms Krafts morselskap går fra 9 til 10 ansatte. Har utlyst ny toppstilling(pluss)

Etter en periode med betydelig nedbemanning har Troms Kraft nå utlyst en helt ny konserndirektørstilling for samfunnskontakt og forretningsutvikling.
Les mer om:

Om en drøy uke skal milliardverdiene fordeles - men hvem som skal få hva er ikke klart

Allerede før behandlingen av fremtidig eierskap i Troms Kraft har startet i fylkestinget, legges det opp til en ny ekstraordinært fylkesting.
Les mer om:

Høyre vil gi Troms Kraft til kommunene i Troms

I forbindelse med sammenslåingen av fylkeskommunene Troms og Finnmark mener Høyres fylkestingsgruppe i Troms at fylkeskommunens eierandel i Troms Kraft (60 prosent) skal tilfalle kommunene i Troms.

Vil gi Troms Kraft til kommunene i Troms – men setter et tak for hvor mye Tromsø kan få eie

Høyre vil ikke dele Troms Kraft med finnmarkingene. De foreslår at kommunene i dagens Troms skal få milliardverdiene fylkeskommune eier i Troms Kraft etter en spesiell fordelingsnøkkel.

Gravemaskin traff kabel - kuttet strømmen på toppen av Tromsøya

Det kan ta noen timer å få fikset feilen, sier Troms kraft.

Feil på høyspentnettet – flere områder fri for strøm

Troms kraft nett melder på sine nettsider at deler av Torsken og Tranøy kommune er fri for strøm.

Får 38,7 millioner til smart infrastruktur på Senja(pluss)

Troms Kraft Nett har fått 38,7 millioner kroner fra Enova til et prosjekt for å demonstrere smart infrastruktur på Senja.

Strid om «arvesølv» i tvangsekteskapet mellom Troms og Finnmark

Troms fylkeskommune har engasjert advokat for å finne ut om Troms kan beholde utbyttet fra kraftselskapet Troms Kraft etter fylkessammenslåingen. Finnmark sier det ikke lover godt for det fremtidige samarbeidet.

Folk blir stående fast i E8-krysset. Men det finnes en enkel løsning på problemet, mener bilist

Det oppstår farlige situasjoner i lyskrysset ved Troms kraft, mener tromsdaling. Nå ber han veivesenet ta grep.
Les mer om:

Uten denne innsatsen kan samfunnet stoppe opp. Likevel vil ingen lokale aktører ta jobben

Troms Kraft Nett bruker millioner på linjerydding hvert år, men de siste årene har lokale aktører ikke engang meldt sin interesse for å få oppdraget.
Les mer om:

Ikke lykkelig som liten(pluss)

Hålogaland Kraft står fortsatt alene etter fusjonshavariet med Troms Kraft. Administrerende direktør Rolf Inge Roth ser ikke lyst på fremtiden som et lite kraftselskap.

Den nye måleren fortalte at det var noe galt i huset til Alf: - Da jeg så tidspunktene, skjønte jeg at det måtte være kaffetrakteren

Etter at nye automatiske strømmåler er blitt installert hos de aller fleste strømkunder, har Troms Kraft Nett avdekket jord- og spenningsfeil hos hele 327 strømkunder.
Les mer om:

Den nye strømmåleren fortalte TK at det var noe galt i huset til Alf: - Da jeg så tidspunktene, skjønte jeg at det måtte være kaffetrakteren

Etter at nye automatiske strømmåler er blitt installert hos de aller fleste strømkunder, har Troms Kraft Nett avdekket jord- og spenningsfeil hos hele 327 strømklunder.
Les mer om:

Kritisk til Ap-Gunnars forslag om dele milliardverdier i Troms Kraft: - Vil være svært uheldig

Politisk motstander mener Gunnar Wilhelmsens forslag vil være svært uheldig for Troms Kraft. Selv vil Jens I. Olsen at det nye sammenslåtte fylket Troms og Finnmark skal få hele den verdifulle aksjeposten.

Gunnar Wilhelmsen vil gi deler av arvesølvet i Troms til finnmarkingene

Ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen mener halvparten av arvesølvet til Troms, aksjeposten i Troms Kraft, bør deles med Finnmark – den andre halvparten må Troms-kommunene få.

Deler av Senja uten strøm

Det er mørkt på deler av Senja, melder Troms Kraft.

Varsler politisk kamp om milliardverdier i Troms Kraft: – Den ene er skinnblakk og den andre er enda mer skinnblakk

Hvem skal eie Troms Kraft verdt flere milliarder kroner – det nye fusjonerte Troms og Finnmark eller kommunene i Troms?

Klart for tiårets store rabalder: Ingen vet hva som skal skje med milliardverdier eid av folk i Troms

Tromsø-innbyggerne kan bli den nye storeieren av Troms kraft - eller skal Finnmarks innbyggere få en stor eierandel? Miliardverdier er i spill.