Nyheter om Trine Skei Grande


Solberg vil forhandle med KrF om endringer i abortloven – Grande skrubber

Venstre-leder Trine Skei Grande holder igjen, men statsminister Erna Solberg (H) er villig til å forhandle om endringer i abortloven med KrF.

Venstre-lederen uenig i Ernas KrF-flørt: Forsvarer dagens abortlov

BRUSSEL (VG) Venstre-leder Trine Skei Grande sier blankt nei til abort-utspillet fra regjeringssjefen Erna Solberg (H), som vil komme KrF i møte med mulige endringer i abortloven.

Skei Grande nekter fortsatt å vise frem hva som ble notert i omstridt møte

– Kulturministeren kunne lagt ballen død, men det velger hun altså å ikke gjøre, sier stortingsrepresentant Marius Jøsevold (SV). Heller ikke han får se referatet fra det omstridte møtet mellom kulturminister Trine Skei Grande og Bodø kommune i april.

Slik var dramaet i kulissene før Hareides sjokktale

I dagene før han varslet KrFs venstresving ble Knut Arild Hareide advart av sin egen nestleder mot å gå for langt. Først rett før talen «slo han opp» med Trine Skei Grande (V) på SMS.

Kulturministeren: – Dagens NRK-lisensavgift er både utdatert og urettferdig

NRK-lisensen slik vi kjenner den, kan snart være en saga blott, om kulturminister Trine Skei Grande (V) får det som hun vil.

Trine Skei Grande: - Den største kultursatsningen i moderne tid

FRANKFURT(VG) Kulturminister Trine Skei Grande var på plass da Norge presenterte seg som gjesteland for bokmessen i Frankfurt 2019 - og hun kaller det for den største norske kultursatsningen i utlandet i moderne tid.

Trine Skei Grande: - Den største kultursatsningen i moderne tid

FRANKFURT(VG) Kulturminister Trine Skei Grande var på plass da Norge presenterte seg som gjesteland for bokmessen i Frankfurt 2019 - og hun kaller det for den største norske kultursatsningen i utlandet i moderne tid.

2019 kan bli det siste året du betaler NRK-lisens

Hvis Trine Skei Grande får det som hun vil.

Derfor vil Trine Skei Grande ha Knut Arild Hareide tilbake

Regjeringspartiene reagerte med sjokk da Knut Arild Hareide sa at han heller ville til den rødgrønne siden. Ifølge Venstre-leder Trine Skei Grande har regjeringen helt bevisst gitt KrF flere store seire i statsbudsjettet.

Glede, håp og nøkterne forventningar til kulturbudsjettet

Mandag legg Trine Skei Grande (V) fram sitt første kulturbudsjett. I sentrale, stavangerske kulturinstitusjonar er håpet vel så stort som trua på meir pengar - mens Tou Scene er hoppande glade over å koma på statsbudsjettet.

Bodø trosser Grandes råd – vil bli europeisk kulturhovedstad

Bodø har levert søknaden om å få bli europeisk kulturhovedstad i 2024 – til tross for at kulturminister Trine Skei Grande har frarådet det.

Nå er den omstridte søknaden levert til EU: Trosser alle råd fra kulturministeren

Fredag leverte Bodø søknaden om å bli EUs kulturhovedstad til delegasjonen i Brussel. Det til tross for at Trine Skei Grande på sitt sterkeste har frarådet dem fra å gjøre nettopp det.

Beklager Trine Skei Grande: Jeg tror ikke på deg

Bodø er blitt et hår i trøndersuppa og at det som først lignet en politisk farse er blitt til en fyldig trøndersodd.

50 millioner mer til film i statsbudsjettet

Regjeringen satser på film i statsbudsjettet. – Dette er en næring med driv det er morsomt å være med å dra oppover, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Erna nekter å samarbeide med KrF om budsjett hvis hun blir kastet

Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande vender ikke det andre kinnet til og vil møte Knut Arild Hareide med en kald skulder om han feller regjeringen deres.

Uryddig av Skei Grande

Trine Skei Grande (V) må rykke tilbake til start og gi Bodø en ryddig saksbehandling, mener Nordlys i sin leder.

Se debatten om bråket rundt europeisk kulturhovedstad – Skei Grande svarer

Bodø vil bli europeisk kulturhovedstad, men så sa kulturminister Trine Skei Grande nei – uten å ha sett søknaden. I dag møter hun Bodø-politikerne til debatt.

Bodø kommune får ikke vite hva som ble sagt i møtet de selv deltok i 

Kulturminister Trine Skei Grande mener hun kan bevise at Bodø kommune tar feil i hva som egentlig ble sagt i omstridt møte. Men det skriftlige referatet er det ingen som får se.

KrFs flørt med venstre­siden skuffer Willoch

Både Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande deltok på dagens feiring av Kåre Willoch.

Flytrøbbel for Skei Grande

Fredag skulle Trine Skei Grande ta del i jubileet til Nynorsk Kultursentrum, men flytrøbbel hindra besøket.

Stor jubel for full pott

SKIEN: Ingen visste hvor mye hun kom med. Men da kulturminister Trine Skei Grande utropte beløpet på 45 millioner statlige kroner, stod jubelen i taket.

TV 2 og staten signerte avtale

Kulturminister Trine Skei Grande og TV 2-sjef Olav Sandnes signerte onsdag avtalen om å drive kommersiell allmennkringkasting.

Raser mot kulturministerens nei: – En tilnærmet politisk skandale

Sabotasje og tilnærmet politisk skandale. Det er noen av de politiske reaksjonene på at kulturminister Trine Skei Grande i dag gav Bodø avslag på søknaden om å bli Europeisk kulturhovedstad før søknaden i det hele tatt var sendt.