Nyheter om Tour de France


– Så lenge alt går som normalt er det Tour de France jeg skal kjøre

Amund Grøndahl Jansen er allerede høyaktuell for en retur til verdens største sykkelritt.

Visma sponser TdF-lag

Når Team Jumbo-Visma stiller til start i Tour de France 2019 vil det være første gang vi får se et norskbasert selskap i lagnavnet til et Tour de France-lag.
Les mer om:

Sky avslutter sykkelsatsing

Sky avslutter sin sykkelsatsing etter neste sesong. Det bekrefter de på sine nettsider. Dermed blir laget nødt til å finne en ny hovedsponsor fra 2020. I løpet av sine ti år i sykkelsporten har Skys ryttere vunnet Tour de France seks ganger.
Les mer om:

Eritreer reiste aldri hjem igjen fra VM i Bergen - nå jakter han proffdrømmen i Steinkjer

Mehari Tesfatsion (23) søkte asyl i Norge etter sykkel-VM. Ett år senere er drømmen fortsatt Tour de France.

Froome sesongåpner i Colombia

Chris Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger, starter 2019-sesongen med debut i Colombia Tour i februar.
Les mer om:

Kristoff vil droppe Tour de France om han blir opptrekker

Regjeringa vil stramme ytterlegare inn på reglane for utslepp frå båtar i verdsarvfjordane. – Dette vil få vekk det synlege røykutsleppet i fjorden, seier ordførar.
Les mer om:

Kristoff usikker på Tour de France etter stjernesignering

Etter at spurtstjernen Fernando Gaviria signerte for Alexander Kristoffs lag, er den norske sykkelrytteren blitt usikker på om han sykler Tour de France neste år.
Les mer om:

Kristoff vil droppe Tour de France om han blir opptrekker

En av fjorårets raskeste syklister har signert for Alexander Kristoffs UAE. Nå er nordmannen redd han må kjøre opptrekk, og i så fall ønsker han å droppe Tour de France.
Les mer om:

Kristoff åpner opp for å bli opptrekker under Tour de France

- Vet ikke om andre i laget som kan hjelpe ham mer enn meg.
Les mer om:

Brutal løype i neste års Tour de France

I 2019 skal Tour de France-rytterne over 30 fjell, og fem etapper har fjellavslutning. Dermed er alt lagt til rette for klatrerne i Frankrike neste sommer.

Slik blir Tour de France 2019

Neste års etapper offentliggjort.
Les mer om:

Heftige nyheter i Tour-løypen – dette er de største utfordrerne

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad om neste års utgave av Tour de France.
Les mer om:

Tour de France-vinnerens pokal stjålet

Sykkelstjernen Geraint Thomas har ikke lenger det synlige beviset på at han vant sommerens Tour de France. Nylig ble han offer for et frekt tyveri.

Årets Tour de France-vinner forlenger med Sky

Geraint Thomas fortsetter sykkelkarrieren i Sky. Årets vinner av Tour de France har bundet seg til det britiske laget fram til og med 2021-sesongen. Hvis waliseren blir værende ut den nye avtalen, vil han ha vært Sky-rytter i elleve sesonger. «Det har vært en fantastisk reise for meg med Team Sky og åpenbart de siste månedene har vært fullstendig gale,» etter at Thomas vant Tour of Britain enkelt som en slags seiersrunde. «Det fungerer veldig bra for meg her, og jeg er spent på hva som fortsatt skal komme.» Thomas, 32, kom fra Barloworld og debuterte for Sky i 2010-sesongen.

Pinot med seier

Thibaut Pinot har ristet av seg sykdomsplagene som gjorde at han måtte trekke seg fra Tour de France. Søndag vant han den 15. etappen av Vuelta á España.
Les mer om:

Vil sende Tour de France opp alpinbakke

Vil gjøre bratt avslutning enda mer ekstrem.
Les mer om:

Aalrust overtok ledertrøyen i ungdommens Tour de France

Håkon Lunder Aalrust (20) fra Vettre overtok mandag ledertrøyen i Tour de l'Avenir.
Les mer om:

La Liga kopierer Tour de France

Frykt ikke, spanjolene reduserer ikke fotballsesongen til en tre-ukers-periode med seksten kamper hvor alle klubbene er på banen samtidig. Her dreier det seg om å kopiere sykkelarrangørens teft for markedsføring. Verdens største sykkelritt starter ballet på ulike sted og faktisk også i ulike land. Dette skaper enorm oppmerksomhet i landet som blir beæret med besøket. Nå skal La Liga ta læring av franskmennene. Ifølge ESPN har La Liga nå inngått et 15-års-samarbeid med en storaktører innen amerikansk sportsunderholdning om å sende fotballsirkuset over dammen.

Vraket til Tour de France: – Gikk en f… i meg!

Odd Christian Eiking vil bruke Arctic Race til å vise sjefene at de gjorde feil da de vraket ham til Tour de France.
Les mer om:

Håkon Aalrust klar for ungdommens Tour de France – venter nervøst ritt

«Ungdommens Tour de France» kalles det. Offisielt heter det Tour l’Avenir. På startstreken: Håkon L. Aalrust (20) fra Asker.
Les mer om:

Moscon utetenges

Team Sky-rytter Gianni Moscon er utestengt i fem uker av Det internasjonale sykkelforbundet for å ha slått etter Elie Gesbert under den 15. etappen av Tour de France.
Les mer om:

– Ranka som nummer ein i verda

Det skjedde i majorturneringa i Wien i går.   TVN-grunnlag Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) er begge tidlegare elevar ved TVN på Sand, og avdelingsleiaren ser allereie ringverknadane suksessen til dei unge gutane gir. – Det er heilt vanvittig. Ein ting er EM-gullet og dei to major-gulla. Men det å vera ranka som nummer éin i verda, det er det største ein kan oppnå, meiner han. Å vinna OL er kanskje størst i augneblinken, men å hevda seg på topp over tid, er rått, konstaterer han.   – Hand til munn Slik beskriv Marvik tida før suksessen til gutane.

Håkon Lunder Aalrust til "ungdommens Tour de France"

Asker-karen Haakon Lunder Aalrust er tatt ut til det prestisjefylte rittet Tour l'Avenir - på fagspråket ofte kalt "ungdommens Tour de France".
Les mer om:

Gratulerer: Alexander Kristoff syklet inn til sin første etappeseier i Tour de France

På den aller siste etappen i årets Tour de France brygget det opp til massespurt opp Champs-Élysées i Paris og raskest av dem alle Alexander Kristoff. Den siste etappen i årets Tour de France ble Kristoff sin første etappeseier. #TDF2018 – Etape 21 / Stage 21 C'était hier…la dernière étape….les Champs-Elysées et l'heure de tirer un premier bilan. It was yesterday…the last stage…les Champs-Elysées and time for a first assessment.#ALLEZALM – © AFP pic.twitter.com/U4iUHalHAt — AG2RLM Pro Cycling Team (@AG2RLMCyclisme) July 30, 2018 «Det er en drøm som går i oppfyllelse, jeg har drømt om denne