Nyheter om Tour de France


Årets Tour de France-vinner forlenger med Sky

Geraint Thomas fortsetter sykkelkarrieren i Sky. Årets vinner av Tour de France har bundet seg til det britiske laget fram til og med 2021-sesongen. Hvis waliseren blir værende ut den nye avtalen, vil han ha vært Sky-rytter i elleve sesonger. «Det har vært en fantastisk reise for meg med Team Sky og åpenbart de siste månedene har vært fullstendig gale,» etter at Thomas vant Tour of Britain enkelt som en slags seiersrunde. «Det fungerer veldig bra for meg her, og jeg er spent på hva som fortsatt skal komme.» Thomas, 32, kom fra Barloworld og debuterte for Sky i 2010-sesongen.

Pinot med seier

Thibaut Pinot har ristet av seg sykdomsplagene som gjorde at han måtte trekke seg fra Tour de France. Søndag vant han den 15. etappen av Vuelta á España.
Les mer om:

Vil sende Tour de France opp alpinbakke

Vil gjøre bratt avslutning enda mer ekstrem.
Les mer om:

Aalrust overtok ledertrøyen i ungdommens Tour de France

Håkon Lunder Aalrust (20) fra Vettre overtok mandag ledertrøyen i Tour de l'Avenir.
Les mer om:

La Liga kopierer Tour de France

Frykt ikke, spanjolene reduserer ikke fotballsesongen til en tre-ukers-periode med seksten kamper hvor alle klubbene er på banen samtidig. Her dreier det seg om å kopiere sykkelarrangørens teft for markedsføring. Verdens største sykkelritt starter ballet på ulike sted og faktisk også i ulike land. Dette skaper enorm oppmerksomhet i landet som blir beæret med besøket. Nå skal La Liga ta læring av franskmennene. Ifølge ESPN har La Liga nå inngått et 15-års-samarbeid med en storaktører innen amerikansk sportsunderholdning om å sende fotballsirkuset over dammen.

Vraket til Tour de France: – Gikk en f… i meg!

Odd Christian Eiking vil bruke Arctic Race til å vise sjefene at de gjorde feil da de vraket ham til Tour de France.
Les mer om:

Håkon Aalrust klar for ungdommens Tour de France – venter nervøst ritt

«Ungdommens Tour de France» kalles det. Offisielt heter det Tour l’Avenir. På startstreken: Håkon L. Aalrust (20) fra Asker.
Les mer om:

Moscon utetenges

Team Sky-rytter Gianni Moscon er utestengt i fem uker av Det internasjonale sykkelforbundet for å ha slått etter Elie Gesbert under den 15. etappen av Tour de France.
Les mer om:

– Ranka som nummer ein i verda

Det skjedde i majorturneringa i Wien i går.   TVN-grunnlag Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) er begge tidlegare elevar ved TVN på Sand, og avdelingsleiaren ser allereie ringverknadane suksessen til dei unge gutane gir. – Det er heilt vanvittig. Ein ting er EM-gullet og dei to major-gulla. Men det å vera ranka som nummer éin i verda, det er det største ein kan oppnå, meiner han. Å vinna OL er kanskje størst i augneblinken, men å hevda seg på topp over tid, er rått, konstaterer han.   – Hand til munn Slik beskriv Marvik tida før suksessen til gutane.

Håkon Lunder Aalrust til "ungdommens Tour de France"

Asker-karen Haakon Lunder Aalrust er tatt ut til det prestisjefylte rittet Tour l'Avenir - på fagspråket ofte kalt "ungdommens Tour de France".
Les mer om:

Gratulerer: Alexander Kristoff syklet inn til sin første etappeseier i Tour de France

På den aller siste etappen i årets Tour de France brygget det opp til massespurt opp Champs-Élysées i Paris og raskest av dem alle Alexander Kristoff. Den siste etappen i årets Tour de France ble Kristoff sin første etappeseier. #TDF2018 – Etape 21 / Stage 21 C'était hier…la dernière étape….les Champs-Elysées et l'heure de tirer un premier bilan. It was yesterday…the last stage…les Champs-Elysées and time for a first assessment.#ALLEZALM – © AFP pic.twitter.com/U4iUHalHAt — AG2RLM Pro Cycling Team (@AG2RLMCyclisme) July 30, 2018 «Det er en drøm som går i oppfyllelse, jeg har drømt om denne

Team Sky tjente mer enn 46 ganger så mye i touren som Edvalds lag

Store forskjeller i premiepengene til lagene i Tour de France.
Les mer om:

Slik ble Geraint Thomas en Tour de France-vinner

Geraint Thomas (32) har vunnet sitt første Tour de France. Eventyret startet 22 år tidligere, etter en svømmetrening i Cardiff.

Konas hyllest til Kristoff: – Endelig viser Alexander hva han faktisk kan

PARIS (VG) Alexander Kristoff (31) fikk beskjed om å tenke på barna sine før oppløpet på Champs-Élysées. Og i Norge jublet familien da den tredje etappeseieren i Tour de France endelig var i boks.
Les mer om:

Alexander Kristoff med etterlengtet etappeseier i Tour de France

Alexander Kristoff tok sin første etappeseier i Tour de France siden 2014 på 2018-utgavens 21.- og siste etappe i Paris søndag.
Les mer om:

Kristoff vann siste etappe i Tour de France

Alexander Kristoff klinte til på aller siste etappe av årets Tour de France. Da blir alt annet glemt.
Les mer om:

Kristoff vant på Champs-Élysées: – Dette redder sesongen

Alexander Kristoff klinte til på aller siste etappe av årets Tour de France. Da blir alt annet glemt.
Les mer om:

Endelig, Kristoff! Seier på Champs-Élysées: – Dette er helt sykt

PARIS/OSLO (VG) For første gang siden 2014 – og for tredje gang i karrieren – kunne Alexander Kristoff (31) juble for etappeseier i Tour de France. Og det på selveste Champs-Élysées.
Les mer om:

Kristoff blant favorittane på sjarmøretappen

Følg siste etappe av Tour de France 2018 her.
Les mer om:

Press på Edvald – kan redde Touren for laget

Dimension Data, laget til Edvald Boasson Hagen, har hatt et skuffende Tour de France. Deres siste håp er en spurtseier til Edvald Boasson Hagen i Paris.
Les mer om:

Nå er ikke Geraint Thomas «han som driver med sykkel»: – Helt galskap

ESPELETTE (VG) Geraint Thomas (32) var skolekamerat med Gareth Bale (29) og rugbyhelten Sam Warburton (29) i Wales. Etter å ha vunnet Tour de France er han ikke lenger den ukjente av de tre i hjemlandet.

Thomas blir Tour de France-mester etter feilfri tempo

En sensasjon skal til for at Geraint Thomas ikke vinner årets Tour de France. Lørdag kom han seg trygt gjennom tempoetappen som Tom Dumoulin vant.
Les mer om:

Thomas vant Tour de France

Tom Dumoulin vant dagens tempoetappe og Geraint Thomas vinner årets Tour de France. Dumoulin blir nummer to i sammendraget og Chris Froome blir nummer tre.
Les mer om:

Tårene trillet for Thomas etter å ha sikret seieren i Tour de France

Forsvarte seg mesterlig på tempoen.
Les mer om: