Nyheter om Torgersen


Tønsbergdagen – en liten korrigering

Takk skal dere ha, Ragnar Torgersen og Hans Bredo Hogsnes, for at dere trakk de lange historiske linjer og forklarte tradisjoner rundt Tønsbergdagen. Altfor mange tror at en slik dag «bare kommer», helt av seg selv. Innbyggerne trengte en oppdatering.
Les mer om:

Løpsfest i Hvalernaturen

Mens noen koste seg med softis i solskinnet på Skjærhalden, var det rundt 900 ivrige løpere som brukte lørdagen til å delta i Hvalerløpet. Alexander Moberg Torgersen på åtte løp fem kilometer sammen med pappa Tor-Erik. Og jammen spurtslo åtteåringen pappa'n sin de siste meterne.
Les mer om:

Gir to millioner kroner til sommerjobber

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Fylkesrådet gir tydelig signal til Stortinget

Under høringen knyttet til kommuneproposisjonen 2020, ga fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen (Ap), tydelige signaler fra Nordland.

17. mai fest i Spira

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærmere 200 fikk oppleve et innholdsrikt program satt sammen av korets dirigent Thor Kristian Rasmussen. Det var skjemt og alvor i skjønn forening formidlet av koret og flere gjesteartister. Svein Tang Wa fra Stavanger er godt kjent i Flekkefjord. Flere av byens musikere har vært med på Wa sine mange plater. Foto: Alf Sverre Torgersen Svein Tang Wa fra Stavanger er godt kjent i Flekkefjord.

Markerer 1. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I morgen er det 1. mai. Arbeidernes dag, som først ble markert i 1890 i Norge. Dagen står fortsatt sterkt, og slik markeres den lokalt.Lund/Dalane Roger Myklebust åpner markeringen, og det blir servert frokost og kaffe. Fagforeningene og Arbeiderpartiet står på stand.Lund Ap sin ordførerkandidat, og nå varaordfører, Ann Sissel Haukland, holder en appell.

Solbygg – min barndoms paradis

Kompene kostet vanligvis 50 øre, men hvis det var mange igjen fra dagen før, lokket Torgersen i Solbygg Delikatesse med halv pris.
Les mer om:

Fellestur i praktfullt påskevær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen med over 60 deltakere, store og små, gikk fra Hummeråsen kl. 12. med første rast ved Oddresteien. Den nest største ruggesteinen i vår regionen er et populært stoppested på vei til Langelandsfjellet og andre turmål på det østlige Hidra. Turleder Stein Rune Larsen delte ut kokosnøtter slik at turdeltakerne kunne knekke nøttene med den stor ruggesteinen.

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

Horve har fått sin egen topptur - på dugnad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

En viseperle fra Vesterålen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag kveld var det ny visekveld på Kaffebørsen i regi av Vise og Lyrikk-klubben i Flekkefjord med den kjente nord-norske sangeren Ann-Iren Hansen.Ann-Iren fikk for en tid siden Rævspark-stipendet av Norsk Viseforum. En turné med 12 konserter lå inne i stipendpakken. Flekkefjord var siste stopp på en landsomfattende turné.

Dobler tilskudd for å gi flere ungdommer sommerjobb

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDLAND: Sommerjobbtilskuddet tildeles kommunene etter søknad. Kommunene bruker så tilskuddet for å gi ungdommer i sin kommune mulighet for sin første sommerjobb.- Dette er jo midler som kommer i tillegg til de vanlige behovene for sommervikarer.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Planlegger ny bydel på Kontrari-siden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torger Torgersen har fått laget noen skisser som viser hvordan en ny bygdel kan utvikles på Kontrari-siden av Vågen. Torgersen eier et stort område ved Vågen. Med utgangspunkt i dette arealet, og området hvor sildoljefabrikken driver sin virksomhet, er det skissert hvordan Egersund kan få en ny bydel. Skissene er laget av den utflyttede egersunderen Terje Nilsson.

Enda mer olje til Equinors brasilianske pengemaskin

Equinors flytende «oljefabrikk» i Brasil skal bli enda mer lønnsom. Snart er en tredje boreplattform på plass, og Kjersti Torgersen har ansvar for både produksjon og skip.
Les mer om:

Kommunen har varsla pålegg og dagbøter for Horve-arbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over mange år har Dalane sykleklubb i samarbeid med grunneigar Egersund Skog- og Treplantningsselskap arbeidd med å leggja til rette turområdet Horve for både turgåarar og aktive terrengsyklistar. 1. august i fjor var Eigersund kommune på synfaring i området.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Dette kan bli fremtidens Egersund

Parkeringshall, svømmeanlegg og rådhus. Egil Magne Haugestad og Torger Torgersen eier gjennom sine selskaper hele det enorme området som kan bli til et helt nytt Egersund.
Les mer om:

Byggingen av ny kirke er i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BYGG: Den nye kirken i Sola sentrum er et omstridt prosjekt, spesielt på grunn av kostnadene den bringer med seg i en tid som har vært preget av vanskelige tider i næringslivet. Uenighet til tross ble det invitert til spadestikk på kirketomten ved kulturhuset fredag.

Sterkt om livets drama

Onsdag hadde fire dramaelevar i kulturskulen premiere på stykke Eg veit korfor. Stykket er skrive av Haddy N’jie og Fredrik Lyngås Pedersen i 2009 til Den Unge Scene (DUS). Kulturskulelærarar Anne Elisebeth Skogen har omsett stykke til nynorsk og tilpassa det frå seks til fire skodespelarar. Eit dramatisk døgn Det handlar om Maria på 16 år som bur saman med mora som er sjuk. Ein varm sommardag, då venninnene planlegg ein strandfest, prøver mora å ta sitt eige liv. Maria rømmer til togstasjonen.

– Virker som et planlagt raid

Gunnar Torgersen fra Skrolsvik mistenker at det er en proff bande som har vært på ferde på Sør-Senja i helga.
Les mer om:

Ragnar (75) har tatt grep mot demensen: – Nå får hjernen jevnlig påfyll

Etter et par år med stadig hyppigere og heftigere kranglekuler, skjønte ekteparet Ragnar og Kari Torgersen at noe måtte være ganske så galt.
Les mer om:

Ukens anbefalte sanger

Kjell Inge Torgersen går løs på Stavangerensemblet på TV Vest.
Les mer om: