Nyheter om Tjelta


Håper at barnetoget flytter tilbake til havna igjen neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNETOG: - Vi vil ha toget tilbake i havnen slik som det var, Anita Svensson og Gry Kristiansen Engelsvoll som står og venter på toget utenfor Tananger bo- og hjemmetjenester.- Hva var spesielt med havna?- Det er det som er Tananger. Det gjenspeiler kulturen i Tananger, med kysten og jentene på Flatholmen. Toget har jo gått der i alle år, så vi klarer det nå også. Det er ikke så veldig mye lenger.

- Gratulerer med dagen, sørabygda!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over kan du se bilder fra barnetoget i sørabygda.17. mai-været kunne vel ikke vært finere enn hva det er i dag. I strålende solskinn samlet folk seg fra sørabygda ved Hålandsmarka barnehage for å gå i tog.Anført av Olav Stangeland i veteranbrannbil sang barnehagebarna og skoleelevene seg gjennom toget; Håland skole, Håland og Dysjaland skolekorps, Høgeholen barnehage, Tjelta barnehage, Hålandsmarka barnehage og Dysjaland skule.

Ny trasé til 17. mai, men traktorane får bli med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17. mai er det barnetog for Bore-krinsen i Verdalen. Vanlegvis går toget Verdalsvegen heile vegen frå gamle Klepp Rør til Bore ungdomsskule, men i år er vegen delvis stengd på grunn av gravearbeid.Fredag blir det ein splitter ny trasé via Boreringen, Ole I. Bores veg, Sporafjellsvegen og til slutt Verdalsvegen siste biten ned til ungdomsskulen.- Kva skjer med traktorane?

Disse vil ha din stemme til høsten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag behandler valgstyret listene som er meldt inn til kommunevalget i høst. I dag sitter det representanter fra åtte parti i kommunestyret. Tanangerlisten stiller ikke til valg, men Folkeaksjonen nei til mer bompenger og Rødt har levert valglister. SV er tilbake etter å ha vært ute av kommunestyret siden 2014.Arbeiderpartiet: 39 på listen. 19 kvinner.

117 barn i Tananger har fått barnehageplass utenfor Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEHAGEOPPTAK: - I årets opptak er det fem barn som ikke har fått plass ennå. De har rett på plass og vil få plass. Det er 117 barn som er hjemmehørende i Tananger, men som har plass i barnehager utenfor distrikt Tananger, skriver oppvekstsjef i Sola kommune Rune Moen i en SMS.Barnehagebruksplanen for Sola kommune som nylig ble lagt frem viser at det er en underkapasitet på barnehageplasser i Tananger på 117 plasser.

Denne gjengen skal redde 600-700 tonn mat i år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I spissen for de 15 ansatte står butikksjef Tone Byberg. Hun bor på Bryne, men er oppvokst på en liten gård på Tjelta, og brukte en god del av ungdomstiden til å gå i demonstrasjonstog med «Redd planeten»-plakater.Bakgrunnen fra gård har lært henne å respektere mat, og miljøengasjementet har hun fortsatt.- Å redusere matsvinn er en viktig miljøsak. Så da denne jobben dukket opp, kunne jeg ikke la være å søke, seier Byberg.

- Urovekkende underdekning av barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LEDER:Det vil mangle opp mot 200 barnehageplasser i Tananger innen ti år. Underkapasitet er det også i Røyneberg-området. Det vil derimot være mange ledige plasser på Sande/Skadberg og i sør.Solabladet har skrevet flere artikler om foreldre i Tananger som ikke får plass der de bor.

Rogaland 3 Etappers ble en suksess for Sola CK

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bildegalleri i bunnen av artikkelen!- I dag var det kjempe kjekt å sykle ritt, utbryter Niclas Laland.Niclas har nettopp fullført rittets siste etappe, en fellesstart på 37 km, med brudd i ryggen. Rittet gikk i en rundløype fra Håland skole, langs Hellestøstranda, opp til Tjelta og videre mot Rege før rytterne igjen satte kurs mot Håland skole. - Ryggen var litt vond, men det gikk greit.

De gir deg turinspirasjon - sjekk ut denne løypa i Knudaheio

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De er inne i sin tredje sesong nå, etter at den første turen ble gjennomført 31. august. Stort sett er det godt over 20 ivrige turgåere som samles én dag i uka til felles, aktiv opplevelse. Denne uka var Jærbladet med. Ei drøyt tre kilometer lang rundløype i Arne Garborgs rike sto på programmet. Djupedal var dagens bestemmelsessted, med parkeringsplassen ved inngangen til Knudaheio som utgangspunkt.

Flyplassen åpnet eget gartneri i ankomstterminalen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLYPLASSEN: Landbruksminister Olaug Bollestad fikk æren av å klippe snoren som markerte åpningen av gartneriet på Stavanger Lufthavn Sola. Blant de celebre gjestene til stede var Svein Erik Renaa som eier og driver Michellin-resturanten Renaa i Stavanger, og tomatdyrker Kåre Wiig fra Wiig Gartneri, som begge fikk æren av å holde snoren.Opprettelsen av gartneriet markerer den endringen Avinors flyplasser ønsker å gjennomføre.

Sola CK er klare for sykkelritt på hjemmebane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg tror det blir gøy, men tungt, sier Anders Rege.Anders er blant de yngste startende fra Sola CK med sine 10 år. På tross av sin unge alder, har Anders allerede syklet i mer enn 5 år.- Jeg har syklet siden jeg var 4 eller 5 år og det er ikke første gangen jeg er med på ritt, fortsetter syklisten. GA GASS: Selv om Anders Rege (10) måtte virkelig ta i for å henge med opp bakken, tok han seg tid til å se på fotografen.

Toralv frå Tjelta skal lage ein rockefest midt i mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FESTIVAL: - Det blir mykje god lokalprodusert rock og mykje god tributerock, lovar Toralv Hellestø Bråtveit.Toralv's Music & Entertainment står som arrangør av vårens nyvinning på musikkfronten på Bryne, ein heilaftan som skal viast til til lokale rockarar og solide tributeband.40-åringen har tidlegare vore med og arrangert Brynerocken, som frivillig.

Toralv skvisar inn ein rockefest mellom 17. mai og Jærnåttå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det blir mykje god lokalprodusert rock og mykje god tributerock, lovar Toralv Hellestø Bråtveit.Toralv's Music & Entertainment står som arrangør av vårens nyvinning på musikkfronten på Bryne, ein heilaftan som skal viast til til lokale rockarar og solide tributeband. 40-åringen har tidlegare vore med og arrangert Brynerocken, som frivillig.

Pia Tjelta får internasjonal anerkjennelse

Pia Tjelta får skryt for sin rolle i filmen «Blindsone» av kritiker i The New Yorker.
Les mer om:

Prisdryss for travle Pia Tjelta - får internasjonal anerkjennelse

Pia Tjelta (41) vant nylig sin fjerde gjeve pris for rollen i Tuva Novotnys regidebut, «Blindsone» og kan stå foran sitt internasjonale gjennombrudd. Nå tar de to samarbeidet videre.
Les mer om:

Prisdryss for travle Pia Tjelta - får internasjonal anerkjennelse

Pia Tjelta (41) vant nylig sin fjerde gjeve pris for rollen i Tuva Novotnys regidebut, «Blindsone» og kan stå foran sitt internasjonale gjennombrudd. Nå tar de to samarbeidet videre.
Les mer om:

Prisdryss for travle Pia Tjelta - får internasjonal anerkjennelse

Pia Tjelta (41) vant nylig sin fjerde gjeve pris for rollen i Tuva Novotnys regidebut, «Blindsone» og kan stå foran sitt internasjonale gjennombrudd. Nå tar de to samarbeidet videre.
Les mer om:

Dette Facebook-innlegget fra kommunen vekket stor interesse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Hysj, kan du høre gresset gro? Våren er her, og kommunen skal nå i gang med å klippe gress på kommunale områder. Derfor lurer vi på hvor DU synes det er kjempeviktig at vi klipper og holder ved like, og hvor du kunne tenke deg at naturen kan få lov til å etablere seg naturlig, og være hjem til humler og bier og alle som kryper og kravler og kryr.

- Dersom sykehjemmet ble bygget på Åsen ville vi hatt både kjøkken og kafé

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg kommer aldri til å slutte å si at dersom vi hadde gått for sykehjem på Åsen, kunne vi fått kjøkken med kafé der også elevene fra Sola videregående skole og barnehagebarn kunne kommet.

Nå er BMX-banen endelig åpnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har vært en lang vei å gå til der vi er nå, og det er mange å takke, sier leder i Sola BMX klubb, Monica Solberg-Leinebø.Klubben som inntil i fjor holdt til i Salemkrossen på Sømme kunne endelig offisielt åpne sin nye bane på Soma. Banen har riktig nok vært i bruk til både sommerskole, regionscup og treninger siden i fjor sommer.- Det er mange å takke for at vi er her nå.

Ærespris til friidrettsambassadøren Thomas Hetland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I alle friidrettskretsar rundt om i landet blir det kvart år delt ut tre æresprisar; til beste jente og beste gut i 17/18-årsklassen og til årets trenar, leiar eller motivator.

Nå skal Vegvesenet ta grep om farlig undergang på Røyneberg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I dag var tre elevrådsmedlemmer fra hver av skolene i Sola samlet i kulturhuset for barn og unges kommunestyre. Her får elevene ta opp saker og stille ordføreren spørsmål om det som opptar dem.Fra Sola ungdomsskole stilte kun to elever til møtestart.

Sola-elevene spør ut ordføreren om trafikksikkerhet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En gang i året møtes barn og unges kommunestyre, Bukis. Her deltar tre elevrådsmedlemmer fra hver av skolene (Dysjaland skule stiller med seks elever, tre på barnetrinnet og tre på ungdomstrinnet, red. anm). 210.000 kroner skal fordeles ut, og elevene skal fremme sine ønsker for utstyr- og trivselstiltak som de ønsker på sine skoler.

Disse firmaene etablerte seg i Sola i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap i Sola i mars:ALH Service AS er et aksjeselskap som holder til på Røyneberg. Daglig leder er Adrian Løining Henriksen, og selskapet driver med transport tjenester, budbil og transport, samt diverse service arbeid.Manowear Abrahamsen drives av Krister Emil Abrahamsen og har adresse på Røyneberg.