Nyheter om Tjelta


Avkrefter svensk lekkasje

Svenskens avsløring bekymret Gjert Ingebrigtsen. - Jeg oppfordret bare til en helt «basic» treningsmetode, forklarer fysiolog Leif Inge Tjelta.
Les mer om:

Gjert Ingebrigtsen reagerer på svenske Kalles trenings-kopi: - Det er merkelig

Gjert Ingebrigtsen (53) mener Kalle Berglund (23) burde spurt om lov før han kopierte deres treningsopplegg. Ifølge Aftonbladet stammer inspirasjonen fra forskeren Leif Inge Tjelta, som har vært tett på familien i en årrekke. Det overrasker Ingebrigtsen.

Post, Tjelta og Waitz: – Jakob og Filip er klare medaljekandidater

Norske og utenlandske kjennere og eksperter mener i fullt alvor at Jakob og Filip Ingebrigtsen kan ta medalje på 5000 meter i VM.
Les mer om:

Post, Tjelta og Waitz: – Jakob og Filip er klare medaljekandidater

Norske og utenlandske kjennere og eksperter mener i fullt alvor at Jakob og Filip Ingebrigtsen kan ta medalje på 5000 meter i VM.
Les mer om:

Designer Pia Tjelta: - Kvinner trenger en selvtillitsboost

Pia Tjelta har designet sin åttende kolleksjon. Det er fordi 42-åringen elsker kjoler.
Les mer om:

Trump, Grønland, bommer, Tønes og Pia Tjelta

Vil bommene til rive regjeringen i fillebiter? Hva vil egentlig Trump med Grønland? Hvem var den mest kjente kjendisen Jan Zahl traff i Haugesund, og fikk han bruk for sitt hovedfag i sammenlignende politikk på filmfestivalen?

Den norske filmen «Blindsone» nominert til Nordisk råds filmpris

Filmen «Blindsone» med Pia Tjelta i hovedrollen er årets norske kandidat til Nordisk råds filmpris.
Les mer om:

«Blindsone» med Pia Tjelta nominert til Nordisk råds filmpris

Lørdag vant Pia Tjelta sin første Amanda-pris, for innsatsen i «Blindsone». Nå kan filmen også vinne Nordisk råds filmpris.
Les mer om:

Endeleg Amanda-pris til Pia Tjelta

HAUGESUND: Pia Tjelta fekk laurdag kveld Amanda-pris for innsatsen sin i filmen «Blindsone». Etter å ha blitt nominert to gonger før, slo det endeleg til på tredje forsøk.
Les mer om:

Tjelta beste kvinnelige skuespiller: – Ikke en dag for tidlig

Pia Tjelta syns det var sykt stas å bli «beste kvinnelige skuespiller» på Amanda-prisutdelingen. – Faen ikke en dag for tidlig, sa hun fra scenen.
Les mer om:

Vinnerne av Amanda-prisene 2019

Pia Tjelta syns det var sykt stas å bli «beste kvinnelige skuespiller» på Amanda-prisutdelingen. – Faen ikke en dag for tidlig, sa hun fra scenen.
Les mer om:

Pia Tjelta på Amanda-prisen: – Jeg er litt nervøs

Skuespillerne har ankommet prisutdelingen, men hvem som får med flest statuetter hjem, tør de ikke spekulere i.
Les mer om:

Pia Tjelta og Alexandra Gjerpen kan vinne Amanda

Lørdag deles den gjeveste norske filmprisen ut i Haugesund. Pia Tjelta er nominert i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i «Blindsone».
Les mer om:

Stjernespekket kjendisbryllup på Tjøme: – Helt fantastisk

Morten Ramm, Else Kåss Furuseth og Pia Tjelta var bare noen av kjendisene som var til stede da Henriette Steenstrup og Rune Assmann ga hverandre sitt ja.
Les mer om:

Det siste brølet

Flere hundre mennesker kan takke ham for at de har fått et sprekere og bedre liv. Nå skal han vel dorme pensjonistlivet? Nei, ikke Leif Inge Tjelta som har løpt hele livet.
Les mer om:

Han har funnet nøkkelen til å tjene penger på næringseiendom på Forus - også i nedgangstider

I over 15 år har far og sønn i Tjelta Eiendom satset knallhardt på næringseiendom på Forus. Selv når det har sett mørkt ut med tomme bygg og mye ledighet, så har selskapet levert solid overskudd.
Les mer om:

Håper at barnetoget flytter tilbake til havna igjen neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNETOG: - Vi vil ha toget tilbake i havnen slik som det var, Anita Svensson og Gry Kristiansen Engelsvoll som står og venter på toget utenfor Tananger bo- og hjemmetjenester.- Hva var spesielt med havna?- Det er det som er Tananger. Det gjenspeiler kulturen i Tananger, med kysten og jentene på Flatholmen. Toget har jo gått der i alle år, så vi klarer det nå også. Det er ikke så veldig mye lenger.

- Gratulerer med dagen, sørabygda!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over kan du se bilder fra barnetoget i sørabygda.17. mai-været kunne vel ikke vært finere enn hva det er i dag. I strålende solskinn samlet folk seg fra sørabygda ved Hålandsmarka barnehage for å gå i tog.Anført av Olav Stangeland i veteranbrannbil sang barnehagebarna og skoleelevene seg gjennom toget; Håland skole, Håland og Dysjaland skolekorps, Høgeholen barnehage, Tjelta barnehage, Hålandsmarka barnehage og Dysjaland skule.

Ny trasé til 17. mai, men traktorane får bli med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17. mai er det barnetog for Bore-krinsen i Verdalen. Vanlegvis går toget Verdalsvegen heile vegen frå gamle Klepp Rør til Bore ungdomsskule, men i år er vegen delvis stengd på grunn av gravearbeid.Fredag blir det ein splitter ny trasé via Boreringen, Ole I. Bores veg, Sporafjellsvegen og til slutt Verdalsvegen siste biten ned til ungdomsskulen.- Kva skjer med traktorane?

Disse vil ha din stemme til høsten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag behandler valgstyret listene som er meldt inn til kommunevalget i høst. I dag sitter det representanter fra åtte parti i kommunestyret. Tanangerlisten stiller ikke til valg, men Folkeaksjonen nei til mer bompenger og Rødt har levert valglister. SV er tilbake etter å ha vært ute av kommunestyret siden 2014.Arbeiderpartiet: 39 på listen. 19 kvinner.

117 barn i Tananger har fått barnehageplass utenfor Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEHAGEOPPTAK: - I årets opptak er det fem barn som ikke har fått plass ennå. De har rett på plass og vil få plass. Det er 117 barn som er hjemmehørende i Tananger, men som har plass i barnehager utenfor distrikt Tananger, skriver oppvekstsjef i Sola kommune Rune Moen i en SMS.Barnehagebruksplanen for Sola kommune som nylig ble lagt frem viser at det er en underkapasitet på barnehageplasser i Tananger på 117 plasser.

Denne gjengen skal redde 600-700 tonn mat i år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I spissen for de 15 ansatte står butikksjef Tone Byberg. Hun bor på Bryne, men er oppvokst på en liten gård på Tjelta, og brukte en god del av ungdomstiden til å gå i demonstrasjonstog med «Redd planeten»-plakater.Bakgrunnen fra gård har lært henne å respektere mat, og miljøengasjementet har hun fortsatt.- Å redusere matsvinn er en viktig miljøsak. Så da denne jobben dukket opp, kunne jeg ikke la være å søke, seier Byberg.

- Urovekkende underdekning av barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LEDER:Det vil mangle opp mot 200 barnehageplasser i Tananger innen ti år. Underkapasitet er det også i Røyneberg-området. Det vil derimot være mange ledige plasser på Sande/Skadberg og i sør.Solabladet har skrevet flere artikler om foreldre i Tananger som ikke får plass der de bor.