Nyheter om Tingretten


Grunneigar må betale nærare 270.000

Familien Thue sloss mot vindkraftutbygginga på Haramsøya. Flere ganger har de og andre sperret veien med bil og demonstrasjoner. Familien mener utbygger ikke har rett til å bruke Haramsfjellvegen . Nå har de tapt i Tingretten.
Les mer om:

Grunneigar må betale nærare 270.000(pluss)

Familien Thue på Haramsøya meinte vindkraftutbyggarane ikkje hadde nokon rett til å nytte Haramfjellsvegen. Tingretten kjem til heilt motsett konklusjon.
Les mer om:

Drapet i Suldalen: 35-åring fengslet i to uker

Tingretten har varetektsfengslet den siste av de siktede for drapet på Dan Eivind Lid.
Les mer om:

Drapet Suldalen: 35-åring fengslet i to uker

Tingretten har varetektsfengslet den siste av de siktede for drapet på Dan Eivind Lid.
Les mer om:

Fikk bot for å snakke i mobil under kjøring, saken gikk helt til tingretten(pluss)

Der ble en lastebilsjåfør i 30-årene frikjent, fordi dommeren ikke kunne utelukke at mannens forklaring om at han brukte airpods i ørene for å snakke i telefonen, faktisk var korrekt.
Les mer om:

Lagmannsretten frikjente mann for voldtekt av dement svigermor

En mann i 40-årene er i Frostating lagmannsrett frikjent for å ha voldtatt sin demente svigermor. I tingretten ble han dømt til fire års fengsel.
Les mer om:

Eks-samboeren nekter henne adgang til boligen hun eier: Det har han rett til, mener tingretten

Da kvinnen kom hjem fra ferie, hadde eks-samboeren skiftet lås og latt sin nye kjæreste flytte inn. Kvinnen sto som eier av huset, og ville ha eks-samboeren ut. Men han hadde evig borett, og nektet å flytte. Dermed endte de to i retten.
Les mer om:

Øygarden kommune frifunnet i lagmannsretten i barnevernssak

Tingretten dømte Øygarden kommune til å betale en kvinne millionerstatning etter svikt i barnevernet. Nå har Gulating lagmannsrett frifunnet kommunen.

Tingretten ville løslate brannsiktet, men påtalemakta anket(pluss)

Romsdal tingrett valgte fredag å løslate mannen som er siktet for å stå bak brannen i Teglverksvegen. Men påtalemyndigheten anket kjennelsen.
Les mer om:

Fostermor slo fostersønn – frikjent

En fostermor i Sunnhordland er i tingretten frikjent for å ha slått en ni år gammel fostersønn i hodet med en mobiltelefon.
Les mer om:

Narkotikatiltalt finnmarking frikjent i tingretten(pluss)

Kunne ikke bevise at kvinnen visste hun hadde narkotika i sekken.
Les mer om:

Råkjørte i 165 (!) kilometer i timen – hadde ikke lappen

En kar i midten av 30-årene fra Oslo må i høst møte i tingretten etter at han skal ha råkjørt i nesten hundre kilometer for mye på Vesten i Borge i sommer.
Les mer om:

Kampen om p-plassene fortsetter: Ikea anker dommen

Ikea vant ikke fram med sitt søksmål mot Sandnes kommune og Statens vegvesen i tingretten, men nå anker varehuset saken videre til lagmannsretten.

Tromsøadvokaten ble frikjent i tingretten. Nå er han dømt til tre års fengsel

Seks menn funnet skyldige i narkokriminalitet i Hålogaland lagmannsrett.
Les mer om:

Brøytesamvirket Nordfjellstølen SA har fått brøyteforbud av tingretten og må betale saksomkostninger

Nå har Valdres tingrett avsagt sin dom: Brøytesamvirket Nordfjellstølen SA forbys å brøyte veinettet nord og nordøst for vinterparkeringsplassen på Nordfjellstølen. De er også dømt til å dekke saksøkernes saksomkostninger på 69.874 kroner.
Les mer om:

Harstadmann tiltalt for å ha peppersprayet Nav-ansatt(pluss)

Episoden skjedde da mannen i 20-årene troppet opp i Nav sine lokaler i Fjordgata i Harstad i februar. Nå må han møte i tingretten, der han skal svare for hele 13 kriminelle forhold.
Les mer om:

Dom kan endre måten nordmenn har lov til å bruke internett på

En utvikler ble dømt i tingretten for datainnbrudd. Blir dommen stående kan det bety at nordmenn ikke lenger har lov til å søke etter informasjon på internett på samme måte som før, mener nettpioner.

Stensrud mener det ikke blir rettssak likevel - men det vil ikke Straume bekrefte

Stensrud hevder å ha fått bekreftet av Straume at konflikten mellom de to ikke tas videre til tingretten. Straume vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

Krevde 1,2 millioner kroner i prisavslag, gikk på en kjempesmell i tingretten(pluss)

Sarkani Holding kjøpte i 2019 et eiendomsselskap fra selskapet Art Holding AS. Men kjøperen fant i ettertid det han mente var feil og mangler ved ett av byggene, og forlangte prisavslag.
Les mer om:

Slik slaktes «fuck politiet»-dommen

Bergensartisten Kamelen sier han er villig til å ta dommen han fikk i tingretten helt til Høyesterett. Han høster støtte blant jusseksperter.
Les mer om:

Vidar slåss mot eks-vennen i retten

En hyttehandel for fire år siden har utløste et bittert uvennskap mellom de to tidligere kameratene Vidar Rueness og Anders Lunde. I fjor høst møttes de i tingretten. Denne uken kjemper de mot hverandre i lagmannsretten.
Les mer om:

Forlik i millionkonflikten mellom Sander Grundvig og gigantkjeden H & M

Sander Grundvig og Nygaardsgaten 55 AS tapte tvistesaken mot Hennes & Mauritz på alle punkter i tingretten. Om få dager skulle ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett, men det blir ikke noe av.

Retten stopper bygging av Utøya-minnested

Ringerike tingrett gir naboene medhold i at minnestedet for Utøya på Utøyakaia skal stoppes midlertidig. AUF sier de vil anke kjennelsen fra tingretten.

Tingretten vurderer utlevering av terrorsiktet skiensmann

Oslo tingrett skal ta stilling til om vilkårene er til stede for å begjære en nordmann utlevert til Frankrike i forbindelse med en terrorsak.