Nyheter om Tingretten


Tingretten avviser Nei til EUs søksmål om ulovlig ACER-vedtak i Stortinget

– Jeg er veldig skuffet og vi anker til lagmannsretten, sier Nei til EUs leder Kathrine Kleveland.

Frikjent i tingretten: - Jeg vil du skal vite at det er blitt vanskelig for meg å gå på butikken, i frykt for å møte deg

Om du er misfornøyd med en ansatt i det offentlige, er det lovlig å rope ut sin misnøye om du treffer den samme ansatte på en butikk.
Les mer om:

- Det er ingen som vil at dette skal pågå i all evighet

SKIEN: Advokat Vibeke Hein Bæra har begynt å fremme krav mot Drangedal kommune. Samtidig er hun nå oppnevnt som bistandsadvokat av tingretten. På tross av at saken blir omtalt som «Norges største mobbesak» er advokaten optimist.

Norsk IS-kvinne søker om å bli arrestert: – Situasjonen er ubeskrivelig alvorlig og akutt

Moren til den syke, norske 4-åringen som sitter internert i al-Hol leiren vil nå søke tingretten om å bli pågrepet. Gjennom sin advokat ber hun om norsk hjelp umiddelbart.

Ber om å bli arrestert

Den 29 år gamle IS-kvinnen som sitter med et alvorlig sykt barn i al Hol-leiren søker tingretten om å bli pågrepet slik at hun kan få forklare seg for norsk politi i Norge.
Les mer om:

Norsk terrorsikta kvinne ber om å bli arrestert

Ei 29 år gammal norsk kvinne som er i Syria med ein alvorleg sjuk fireåring, søker tingretten om å bli gripen, slik at ho kan få forklare seg for norsk politi i Noreg. Det seier advokaten hennar til NRK.
Les mer om:

Politiet sendte dødsmelding med personnummer og navn på fjorten personer til privatperson(pluss)

Da en dødsmelding skulle sendes til tingretten fra en kopimaskin på Steinkjer politistasjon havnet den i stedet til en privatperson.

Tingretten foreslått flyttet til Nesbyen, men hallingene slipper likevel ikke jubelen helt løs. Det er klokt.

Både Valdres Tingrett og jordskifteretten er som kjent foreslått flyttet ut av Valdres og inn i et annet fylke, til Nesbyen i Hallingdal i Viken. Situasjonen minner ikke så lite om da et annet utvalg ville flytte skatteoppkreverne i Hallingdal til Leira.
Les mer om:

Åpner for rettssak mot Drangedal kommune

SKIEN: – Tingretten har foreløpig oppnevnt meg til bistandsadvokat for tre av klientene, og jeg venter på en fjerde begjæring. Dette åpner opp for en strafferettslig prosess mot skoleeier, sier advokat Vibeke Hein Bæra. Nå vurderes også en anmeldelse av kommunen.

Dømt for sju drapsforsøk – ankesaken starter tirsdag

Tingretten dømte en 26 år gammel mann for sju drapsforsøk ved utestedet Blå i Oslo i 2017. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.
Les mer om:

Svenske politifolk frikjent for å ha skutt og drept Eric Torell

De tre politibetjentene som var tiltalt for tjenestefeil da Eric Torell ble skutt og drept, er frikjent i tingretten i Stockholm.
Les mer om:

Politifolk frikjennes for drapet på Eric Torell (20)

I dag besluttet tingretten i Stockholm at de tre politibetjentene som har vært tiltalt i saken, frikjennes.
Les mer om:

Svensk politi frikjent for å ha skutt og drept Eric Torell

De tre politibetjentene som var tiltalt for å ha skutt og drept Eric Torell, er frikjent i tingretten i Stockholm.
Les mer om:

Svenske Eric (20) skutt og drept – tre politimenn frifunnet

De tre politibetjentene som var tiltalt etter at 20 år gamle Eric Torell ble skutt og drept, er frikjent i tingretten i Stockholm.
Les mer om:

Foreldrepar tiltalt for grov vold mot tvillingbabyer

Tingretten mente foreldreparet hadde mishandlet sine to spedbarn på det groveste, men endte med å frifinne dem. Nå kommer aktoratets anke opp i lagmannsretten.
Les mer om:

Foreldrepar tiltalt for grov vold mot tvillingbabyer

Tingretten mente foreldreparet hadde mishandlet sine to spedbarn på det groveste, men endte med å frifinne dem. Nå kommer aktoratets anke opp i lagmannsretten.
Les mer om:

– Det er skuffende at sjefen uttaler seg som han gjør

NOTODDEN: De ansatte ved Aust-Telemark tingrett er skuffet over domstolsleder Håvard Skjeldås sine uttalelser om fravær og digital kunnskap ved tingretten som to av årsakene til at han støtter en nedleggelse.
Les mer om:

Retten kvesset straff for narkogjenganger

11 måneder for 18 lovbrudd og en kilo med hasj sa politiet. For lavt mente tingretten og skjerpet straffen til over ett år for narkogjengangeren.
Les mer om:

Nå er bedriften tvangsoppløst etter 80 års drift

SKIEN: Skiens såpefabrikk AS startet opp produksjonen i 1939. Nå er selskapet tvangsoppløst og slått konkurs i tingretten.
Les mer om:

Tror distriksopprøret kan redde tingretten

To tingretter foreslås sentralisert til Stavanger. Ordfører Odd Stangeland lanserer nå en helt ny ide for å redde Eigersund ut av den den eviggående sentraliseringskverna.

– 400–500 år med domstol blir lagt ned

KVITESEID/VINJE/TOKKE: – Dette betyr at 400–500 år med domstol i Kviteseid forsvinner, sier ordfører Tarjei Gjelstad. Tokke- og Vinje-ordførerene - som begge er advokater - sabler ned forslaget om å fjerne tingretten i Kviteseid.

Ble bortvist fra campus og studentpub: Student tapte søksmål mot UiA

Tingretten mener Universitetet i Agder (UiA) hadde rett til å bortvise en student på grunn av oppførselen hans.
Les mer om:

Direkte fra tingretten tirsdag

Les mer om:

– Vil gjere det eg kan for å hindre nedlegginga(pluss)

Stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) reagerer sterkt på forslaget om å leggje ned tingretten i Volda og jordskifteretten i Ørsta.

Vil leggje ned jordskifteretten i Ørsta og tingretten i Volda

Domstolskommisjonen foreslår at jordskiftretten i Ørsta vert lagt ned. Til liks med Søre Sunnmøre tingrett i Volda.