Nyheter om Tingretten


130 km/t gjennom Eidsnakktunnelen(pluss)

Ein mann i 20-åra, busett i Volda kommune, må møte i tingretten etter at bilen han køyrde vart målt i ein fart på 130 km/t.
Les mer om:

Eigersund får ekstraregning på 5 millioner for Hestnes-utbyggingen

Eigersund kommune er dømt til å betale drøyt 5 millioner kroner ekstra til Bertelsen & Garpestad for arbeider i Hestnes. Tingretten mente også at kommunen må ta regningen for saksomkostninger.

Køyrde 50 km/t for fort(pluss)

Ein mann i 20-åra, busett i Volda kommune, må møte i tingretten etter at bilen han køyrde vart målt i ein fart på 130 km/t.
Les mer om:

Anker forlenget voldtekts-forvaring

I høst forlenget tingretten forvaringsdommen til en voldtektsdømt 50-åring med tre nye år. Nå har han anket denne forlengelsen til lagmannsretten.
Les mer om:

Ble tilkjent 2,5 millioner etter seier i tingretten – nå varsler han nye søksmål mot sin tidligere forretningspartner

Tidligere Illebilli-sjef Per Nordland krever å få utbetalt millionerstatningen han ble tilkjent i tingretten. Nå varsler han nye søksmål mot sin tidligere sjef Stein Lie – både for usaklig avskjed og kredittkortsvindel.

Ti år etter at han truet med å sprenge lensmannskontoret, tagget den bombesiktede mannen ned tingretten

Mannen i 40-årene som nå er siktet for drapsforsøk etter bombefunnet på politihuset i Ski, sto bak taggingen av Nedre Romerike tingrett i mars i år, ifølge politiet.
Les mer om:

«Domstolen mener Svein Jemtland skjøt og deretter druknet kona si natt til femte juledag»

DOMMEN: Bevisene mot Svein Jemtland ble så mange og så sterke at tingretten måtte dømme han for drapet.
Les mer om:

Farida-saken: Staten vant fjerde runde i retten

Etter å ha vunnet mot staten i tingretten, lagmannsretten og i Høyesterett, tapte Farida og familien hennes den fjerde runden i retten. 13-åringen får ikke komme tilbake til Norge.

Ordføreren i Sandefjord langer ut mot Larvik: - Vi støtter neppe Larvik eller Tønsberg neste gang de ber om det

Både Larvik, Sandefjord og Tønsberg kjemper for å få tingretten plassert i egen kommune. Nå klager ordfører Bjørn Ole Gleditsch på at man ikke samler seg om Sandefjord.

Katalogdom oppheves

Det ble begått saksbehandlingsfeil da tingretten dømte hovedmennene bak Nummeropplysninga 1801 til fengsel i over to år, mener Lagmannsretten. Nå blir det trolig ny rettsrunde.
Les mer om:

Røkke-kontrollerte Aker BioMarine møter Remøys Rimfrost til patentstrid i tingretten(pluss)

Fem dagar er sett av til saka, som er ein årelang strid om patentrettar for krilforedling, i Søre Sunnmøre tingrett. Saka startar måndag.

Dømt for overgrep(pluss)

En mann i 20-årene fra Sør-Troms ble i tingretten frikjent for å ha hatt sex med en 15 år gammel jente. Hålogaland lagmannsrett kom fram til en annen kjennelse.
Les mer om:

Nå er mannen fra Sør-Troms dømt til fengsel for overgrep mot 15-åring(pluss)

En mann i 20-årene fra Sør-Troms ble i tingretten frikjent for å ha hatt seksuell kontakt med en 15 år gammel jente. Hålogaland lagmannsrett kom fram til en annen kjennelse.
Les mer om:

Saksøkt for å ha stjålet hemmeligheter fra bedrift i Hamar

En mann fra Hedmarken må møte i tingretten - saksøkt for å ha stjålet forretningshemmeligheter fra en stor Hamar-bedrift.
Les mer om:

Hønefoss-mann fikk skjerpet dom for drap

En 37-åring er i Borgarting lagmannsrett dømt til forvaring i 16 år for å ha drept kameraten i en brann i Hole i Buskerud. Det er to år mer enn i tingretten.

Tiltalte nekter skyld for øksedrap i Skien

Den 30 år gamle mannen som er tiltalt for grov mishandling og for å ha drept André Vollen i Skien i sommer, nektet skyld saken startet i tingretten mandag.

Fransk-svensk kulturprofil får skjerpa straff

Den fransk-svenske kulturprofilen Jean-Claude Arnault er dømt til to år og seks månader fengsel for valdtekt i Svea Hovrätt. Det er ei skjerping av dommen frå tingretten.

Fransk-svensk kulturprofil får skjerpa straff

Den fransk-svenske kulturprofilen Jean-Claude Arnault er dømt til to år og seks månader fengsel for valdtekt i Svea Hovrätt. Det er ei skjerping av dommen frå tingretten.

Fikk resepter fra Dr. Torres, og samfunnsstraff av tingretten(pluss)

En kvinne ble stanset med over 700 tabletter i bagasjen på Værnes.
Les mer om:

Sult-aktor måtte dele opp gigantsaken – Betew og Harnes først ut i ankerunden

Den store Sult-saken, hvor Metkel Betew er sentral, ble så kronglete i tingretten at aktoratet så seg nødt til å dele den opp i tre deler før ankebehandlingen.
Les mer om:

Nabokrangelen om denne garasjen endte i retten: – Konflikten preger jo naboforholdet

Nabokrangelen om garasje og biloppstillingsplass endte i tingretten. Nå kan den betente saken havne i lagmannsretten etter at naboen tapte og valgte å anke.
Les mer om:

Kjøpte falske bilskilt på internett(pluss)

Ein mann i 40-åra, busett i Ørsta kommune, kjøpte falske bilskilt på nettet og sette dei på bilen. No må han møte i tingretten.

Truet med å «slakte» ekskjæresten – nå er Lyngen-mann dømt for drapstrusler

Flere formildende omstendigheter, mener tingretten.
Les mer om:

Høyesterett avgjorde musikkstrid – må punge ut millioner

Dommen ble avsagt i Høyesterett onsdag, etter at RiksTV hadde anket videre etter å ha tapt saken både i tingretten og lagmannsretten. Konflikten startet i 2012 da rettighetsorganisasjonen TONO saksøkte RiksTV med krav om at distributøren har erstatningsplikt for klarering av musikkrettigheter i sendinger kringkastet fra utenlandske TV-kanaler. – Enorm lettelse Dommen omhandler over 20 TV-kanaler, og for flere av dem går kravet helt tilbake til 2009. Blant kanalene er TV3, Viasat4, Fem, Discovery Channel, Animal Planet, Disney Channel, National Geographic Channel, The Voice, BBC World News og E

Ny naboseier i retten i byggekonflikt

Lagmannsretten er enig med tingretten. Dermed nektes boligutbygger å fortsette arbeidet på hus og garasje frem til konflikten med naboer er endelig avgjort.
Les mer om: