Nyheter om Tingretten


Mistet kortet og fikk 9600 i bot etter farlige forbikjøring i Steinkjer (pluss)

En mann i 50-årene var uenig med politiet om hvor forbikjøringene skjedde, men ble dømt til bot og tap av førerkort i tingretten.

Drapsdømt 25-åring trekker anke

I tingretten fikk 25-åringen 15 års fengsel for et drap og et drapsforsøk i 2016. Nå har han trukket anken etter å ha blitt kjent tilregnelig av sakkyndige.
Les mer om:

Dømt til 15 års fengsel etter drap: – En lettelse for oss at det er over

Mannen som ble dømt til 15 års fengsel for drapet i Narvik i 2016, har trukket anken. Dermed blir dommen fra tingretten stående.

Dagmammaen til Martine (1): Trodde hun var trøtt og holdt på å sovne

RINGERIKE TINGRETT (VG) Åtte sakkyndige skal vurdere når Martine (1) ble påført de dødelige skadene i 2006. Den tiltalte dagmammaen nektet straffskyld da hun forklarte seg i tingretten mandag.
Les mer om:

Sjåføren ble frikjent i tingretten – nå er hun dømt for uaktsomt drap

Den kvinnelige vogntogsjåføren ble frikjent bildrap i tingretten. I rettsaken i lagmannsretten ble hun dømt til 90 dagers fengsel.
Les mer om:

Forventer mer penger til utvidet tingrett

Tingretten har kuttet seks årsverk på ett år. Sorenskriver Kristin Jahre Ramm forventer rausere budsjetter når Asker slår seg sammen med Røyken og Hurum.

Tapte eiendomstvist i Tromsø: – Betaler ikke 16 millioner for sjøgrunn(pluss)

Silsand-mannen Terje Johansen tapte eiendomstvist på Strandkanten i Tromsø, men anker tapet i tingretten. Motparten Ivar Olsen på sin side kobler inn fylkesmannen etter at Tromsø kommune — dommen til tross — tilkjente arealene til Johansen.

Merete Hodne anker «nazi»-frifinnelse til lagmannsretten

Bryne-frisør Merete Hodne anker frifinnelsen av revygruppa Løgnaslaget for utsagnet om henne som «nazifrisør» til lagmannsretten. Hodne tapte saken i tingretten.
Les mer om:

Merete Hodne anker «nazi»-frifinnelse til lagmannsretten

Bryne-frisør Merete Hodne anker frifinnelsen av revygruppa Løgnaslaget for utsagnet om henne som «nazifrisør» til lagmannsretten. Hodne tapte saken i tingretten.
Les mer om:

Sarping i tingretten: – Våpenet skulle brukes i sextreff

I en campingvogn hadde de tre nettvennene planlagt en sexfest som skulle streames direkte på Facebook. Med på festen tok en mann fra Sarpsborg med seg et softgun, og fant i løpet av festen ut at han skulle forsøke å stanse noen biler - splitter naken.

– Det er rått spill

De hadde håpet seieren i tingretten skulle være sluttstreken på halvannet års kamp. Mandag kom beskjeden om at forsikringsselskapet anker.
Les mer om:

Terrortiltalte Akilov for retten i Sverige: Erkjenner straffskyld

Usbekiske Rakhmat Akilov, som sto bak fjorårets dødelige lastebilangrep i Stockholm, er på plass i tingretten i Stockholm. Han risikerer livstidsdom.

Ankesak etter drapet på Egil Tostrup Bråten: Far håper på samme dom som sist

Steinar Bråten, far til Egil Tostrup Bråten som ble knivstukket og drept i 2002, håper drapsmannen får samme straff i lagmannsretten som i tingretten. Det tok 14 år å oppklare drapet.
Les mer om:

Larvik har kjempet lenge for å få den nye tingretten – vil ikke støtte Sandefjord

Mens Sandefjord krever støtte fra nabobyene vil også Tønsberg gjerne ha tingretten. Men Larvik har jobbet for dette i lang tid allerede.

Petter Berg vil ikke gi Sandefjord støtte i kampen om tingretten – sier Tønsberg kan skaffe sentrumstomter på kort varsel

Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) krever støtte fra både Tønsberg og Larvik til å få nye Vestfold tingrett lagt til Sandefjord, men Tønsberg-kollega Petter Berg (H) vil ikke gi opp kampen om den sammenslåtte domstolen.

Staten har anket tap om alderstesting

Norge mente de fem unge asylsøkerne var over 18, selv mente de at de var under 18. Staten tapte i tingretten, men har nå anket.
Les mer om:

Samler inn penger for å kjempe videre mot staten

Rolf Iversen vant mot staten i tingretten, men staten anket. Nå får staten kritikk for å være en for tøff motstander med utømmelige ressurser mot pasienter som søker erstatning.
Les mer om:

22-åring dømt for narkotika

En 22 år gammel mann fra Tananger er i tingretten dømt til fengsel for å ha oppbevart narkotiske stoffer, samt utført en rekke andre lovbrudd.

Mann dømt i Tingretten for en rekke forhold(pluss)

Fikk 120 dagers betinget fengsel, mister førerretten for alltid og må gjennomføre rusbehandling.
Les mer om:

Voldtektsdømt 34-åring stakk fra straffen

ROGALAND: Flere personer som blir dømt i tingretten lurer seg unna sine dommer. Nå ber statsadvokaten domstolene og politiet om å bedre rutinene.

– Står på trass dårlege vilkår(pluss)

– Som vanleg har dei tilsette ved tingretten ytt meir enn det vi kan forvente, og dette har kome brukarane våre til gode.
Les mer om:

Ekofisk-arbeider tapte millionsak mot forsikringsselskap

20 år på Ekofisk-feltet gjorde ham syk, mener den tidligere kranmekanikeren. Men tingretten er ikke enig.

Taxisjåfør dømt for grov voldtekt

GULATING LAGMANNSRETT Saken var henlagt. Først da fornærmede klaget på beslutningen ble det tatt ut tiltale mot mannen som voldtok henne. Nå er han dømt både i tingretten og i lagmannsretten.

Heroinsmugler dømt til 6 år og 6 måneders fengsel

SOLA: Sammen med en kamerat smuglet den polske statsborgeren nærmere 1400 gram heroin inn i Norge. Som i tingretten ble 34-åringen i lagmannsretten dømt av en enstemmig rett.

Anket dommen i Hellviksaken

Domfelte har anket kjennelsen fra tingretten.
Les mer om: