Nyheter om Thorkildsen


100 år etter at oldemor begynte som jordmor, gjør Lise Andrea (25) det samme(pluss)

Distriktsjordmor Jenny Thorkildsen rodde rundt til fødende kvinner på øyene i Vikna på begynnelsen 1900-tallet. De gamle lærebøkene har oldebarnet Lise Andrea Hatland fått bruk for – nå som hun skal føre arven videre.
Les mer om:

Høyre ut mot Thorkildsen (SV): Feil å forby kommersielle aktører i barnevernet

Leder for Helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune, James Stove Lorentzen (H), mener bystyret må ta selvkritikk – i stedet for å rette blikket mot private aktører.

Fire nye år med Ap-ordfører og varaordfører fra Venstre i Nittedal

Hilde Thorkildsen (Ap) fortsetter som ordfører og Inge Solli (V) blir gjenvalgt som varaordfører i Nittedal. Det er nå oppe og avgjort etter at Ap, Frp, V, SV og KrF har signert avtalen om flertallssamarbeid kommende periode.

Reiser Sør Norge rundt for 109 kroner - hittil

De første tre dagene har de kommet seg fra Trondheim til Lindesnes via Fredrikstad for 109 kroner. Kaja Sofie Grøva (20) fra Gressvik, Marie Thorkildsen (19) fra Lillesand og Cathrine Sletto (21) fra Ål, har som utfordring å reise tur retur Trondheim - Lindesnes for minimalt med penger.

Fortsatt store spørsmål rundt årsaken: – Jeg kjenner på ansvar hele tiden

– Det gagner ingen å spekulere, det skaper bare frykt og uro, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

Flere ras i natt: – Det er en veldig alvorlig situasjon

En travel ordfører Hilde Thorkildsen oppdaterer om situasjonen i skredområdet i Nittedal.

Umulig å si når folk kan flytte hjem – se dronevideo fra jordraset

– Det er dessverre umulig for meg å si når situasjonen er avklart og de evakuerte beboerne på Li kan flytte hjem igjen, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

Kommunen har satt krisestab

– Når beboerne i de eiendommene som befinner seg innenfor politisperringene kan få komme hjem igjen, vil først bli klart når geologenes rapport foreligger, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

Kaster ut kommersielle

AVTALE: Oslo-byrådet har fått med seg fagbevegelsen på å godta langturnuser i barnevernet. Nå lover Inga Marte Thorkildsen (SV) at alle kommersielle skal ut av Oslos barnevern innen 2021.

Hurra for nyoppusset barnehage!

Vestliskogen barnehage er nyoppusset. Det ble markert i kjent stil, men denne gangen var den røde tråd byttet ut med en kvist. Med hjelp av byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, og pappa Nicklas Skalin, åpnet Amalia (5) sin nye barnehage.

SV-Inga Marte: La 16-åringene få stemme - de skal arve jorden

Partiene er delt i spørsmålet om stemmerett for 16-åringer. – Det er demokratisk problem at de som skal arve jorden ikke blir hørt, mener byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV).

– Det har vært mange investeringer i Nittedal, har dere kontroll?

Høyres Ann Kristin Bakke og sittende ordfører Hilde Kristine Nysten Thorkildsen møtes til ordførerduell. Har de svarene?

Denne gangen står kampen om den farlige friheten

Byråd Inga Marte Thorkildsen er ikke fornøyd med dagens ordning for inntak i videregående skole.

Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i alle fylker

Regjeringspartiene ønsker å skrote nærskoleprinsippet i videregående og sender torsdag to forslag ut på høring. – Hårreisende, mener SVs Inga Marte Thorkildsen.

Private har ikke bygget barnehage på Stovner siden 1995

- Ikke lukrativt nok, sier SV-byråd Inga Marte Thorkildsen - og får Høyres ordførerkandidat i Oslo på nakken.

Kristiansand-duo med sølv i Norgestour

Ruben Husby Pedersen og Torje Thorkildsen tok en sterk andreplass i Norgestour Master i sandvolleyball sist helg.
Les mer om:

Private barnehager er ikke sløsing

Hvis Inga Marte Thorkildsen hadde hatt rett i sitt syn på private barnehager, ville ingen foreldre sendt barna sine i privat barnehage.

Veien er åpnet: Disse to var de første som kjørte avgårde på ny E18 fra Tvedestrand til Arendal

En symbolsk blomst til den første bilisten på den nye veien. Det var seremonien ved Lunde utenfor byen i dag. Arthur og Ingrid Thorkildsen fikk æren av å kjøre først.

Båten til Martin ble stjålet i Havna - ble funnet i fortøyd i Porsgrunn med tyven ombord

Mandag kveld ble båten til Martin Thorkildsen stjålet i Havna i Kragerø. Tirsdag formiddag ble båten funnet av politiet, og tyven ble arrestert på stedet.

Sunnere mat etter skoletid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Alle barn skal ha tilbud om sunn og god mat i AKS. Det trenger dere for å leke og lære, sa Inga Marte Thorkildsen til elevene som jobbet med å forberede måltidet. I AKS-kostnadene til foreldrene er det lagt inn 51 kroner per barn per måned. Det er opp til hver enkel aktivitetsskole hvordan de vil bruke disse pengene, og man kan i tillegg bruke midler fra selve oppholdsbetalingen til mat.

Kritiserer beredskap for foreldreløse Syria-barn: – Kaotisk og surrealistisk

Regjeringen forsikret at mottak av de foreldreløse, norske barna var planlagt i god tid. Men i realiteten fikk barnevernet beskjed i siste liten, sier ansvarlig byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Arendalitt vant 5-kilometeren: – Alltid likt å løpe, men hadde jo aldri tenkt å bli så ivrig

Magnus Thorkildsen fra Tromøy var raskest på fem kilometer under Sommerløpet i Kvadraturen lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Arendalitt vant 5-kilometeren: – Alltid likt å løpe, men hadde jo aldri tenkt å bli så ivrig

Magnus Thorkildsen fra Tromøy var raskest på fem kilometer under Sommerløpet i Kvadraturen lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Høyre viser til Stovner skole: - Alle skoler skulle vært like heldige som Stovner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg skulle ønske alle skoler kunne være like gode som Stovner og Sinsen skoler. Vi må lære av de skolene som har fått det til. - De grepene Stovner og Sinsen har tatt, er de grepene byråden vil fjerne, forklarer Saida Begum.Statsminister Erna Solberg og Høyres ordførerkandidat i Oslo, Saida Begum, var onsdag på besøk på Sinsen skole.

67 millioner til flere lærere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Læreren er den enkeltfaktoren som betyr mest for elevenes læring. Men på mange skoler har lærerne hatt for dårlig tid til å følge opp hver enkelt elev.