Nyheter om Thorkildsen


Gjør noe nå!

Oslos skolebyråd, Inga Marte Thorkildsen, har brukt tiden på å skylde på regjeringen, i stedet for å ta ansvar for gjenåpningen av skolene. Raymond Johansen har man ikke sett noe til.

«Det blir sommertilbud til barn i Oslo»

DEBATT: Byrådet er opptatt av at kommunen spesielt skal planlegge for aktiviteter i juli måned. Dette er uker som erfaringsmessig innebærer at en del barn og unge er helt overlatt til seg selv, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo-byråd fraråder ny stenging av skoler og barnehager

Selv om det skulle komme en ny smittebølge, bør stenging av skoler og barnehager unngås, mener Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo-topper: Krever krisemilliard for utsatte barn

BJØLSEN SKOLE (VG) – Utsatte barn lever med en dobbel krise i corona-tiden. Nå må staten stille opp, krever Oslo-ordfører Marianne Borgen og oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen.

Skolebyråden ut mot Melby: – Helt uenig

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen gikk hardt ut mot kunnskapsminister Guri Melby under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo, fredag ettermiddag.

Se byrådsleder Raymond Johansen redegjøre om åpningen av barnehager i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for eldre, helse og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen er til stede klokken 14.

Mener døgnåpen chat bør bli permanent

I påsken har det blitt opprettet en døgnåpen chat som en del av Alarmtelefonen for barn og unge. Inga Marte Thorkildsen (SV) mener det ikke holder å kun ha tilbudet i en uke.

Se Oslo kommunes pressekonferanse om krisetiltakene

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for helse, eldre og innbyggerdialog Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen vil være til stede på kommunens pressekonferanse i dag.

– Til deg som nå opplever at det er litt, eller til og med veldig, tøft

KOMMENTAR: «Du er ikke alene. Vi er her fortsatt, og vi skal passe på deg.» sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Norgescupdebut for Kristiansand-gymnaster

Helena Thorkildsen, Charlotte Depui Dåsvatn og Amalie Wierød fra Kristiansands Turnforening deltok nylig i sitt første norgescupstevne som juniorer i rytmisk gymnastikk.
Les mer om:

Fem gode grunner til å velge yrkesfag

KOMMENTAR: - Vi tror mange ikke er helt klar over hvilke spennende muligheter yrkesfag gir, skriver byrådsleder Raymond Johansen og byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

Tallene for utdanning innen yrkesfag går opp

Studenter ved Fagskolen Oslo Akershus arrangerte nylig karrieredag for studenter på Kuben Yrkesarena. Et slikt event måtte byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), så klart få med seg.

Tyven kom kjørende i traktor

Brødrene Jarle og Roar Thorkildsen skjønte lite da den spesielle tilhengeren deres plutselig var borte lørdag.
Les mer om:

Warholm vant prestisje-pris

Karsten Warholm er kåret til årets mannlige utøver av friidrettsmagasinet Track & Field News. I begrunnelsen heter det at det eneste nordmannen manglet for en perfekt sesong, var en verdensrekord. Warholm vant både VM og Diamond League og gikk ubeseiret gjennom sesongen. Hans beste tid på 400 meter hekk på 46.92 er tidenes nest raskeste. Warholm vant foran Noah Lyles og Daniel Ståhl. Andreas Thorkildsen er eneste nordmann som tidligere har vært på denne topp 10-lista til Track & Field News.

Norges nye spydspiss: – Vet ikke når leddbåndet røk

TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Sigrid Borge (24) pådro seg to skader i kastearmen og måtte melde avbud til VM, men vet ikke med sikkerhet når leddbåndet i albuen røk. Nå lever Norges nye spydspiss nærmest fra hånd til munn under sin nye trener, dobbelt OL-gullvinner Andreas Thorkildsen.
Les mer om:

Byråd om vold og trusler: Krever politikontakter på skolene

Vold og trusler mellom barn og unge i Oslo sør, uroer skolebyråden. Inga Marte Thorkildsen (SV) anklager regjeringen for å ha innført et fjernt nærpoliti. Justisministeren mener Thorkildsen desinformerer.

Regjeringens digitaliseringstrategi kan strande i utdaterte lover

Det er ikke mulig å realisere regjeringens digitaliseringsstrategi med dagens lovverk. På dugnad har to organisasjoner sammen lagd et veikart for opprydding i paragrafjungelen som bremser digitaliseringen av Norge. På oppfordring fra digitaliseringsminister Nikolai Astrup har NorStella, Den norske dataforening og andre kartlagt hvilke juridiske hindre som står i veien for realisering av regjeringens digitaliseringsstrategi. Fredag morgen hos DND 10. januar 2020 arrangerer vi Fredag morgen hos DND i Oslo sentrum med bl.a. Paul Chaffey, Arve Føyen og Trygve Skibeli.

100 år etter at oldemor begynte som jordmor, gjør Lise Andrea (25) det samme(pluss)

Distriktsjordmor Jenny Thorkildsen rodde rundt til fødende kvinner på øyene i Vikna på begynnelsen 1900-tallet. De gamle lærebøkene har oldebarnet Lise Andrea Hatland fått bruk for – nå som hun skal føre arven videre.
Les mer om:

Høyre ut mot Thorkildsen (SV): Feil å forby kommersielle aktører i barnevernet

Leder for Helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune, James Stove Lorentzen (H), mener bystyret må ta selvkritikk – i stedet for å rette blikket mot private aktører.

Fire nye år med Ap-ordfører og varaordfører fra Venstre i Nittedal

Hilde Thorkildsen (Ap) fortsetter som ordfører og Inge Solli (V) blir gjenvalgt som varaordfører i Nittedal. Det er nå oppe og avgjort etter at Ap, Frp, V, SV og KrF har signert avtalen om flertallssamarbeid kommende periode.

Reiser Sør Norge rundt for 109 kroner - hittil

De første tre dagene har de kommet seg fra Trondheim til Lindesnes via Fredrikstad for 109 kroner. Kaja Sofie Grøva (20) fra Gressvik, Marie Thorkildsen (19) fra Lillesand og Cathrine Sletto (21) fra Ål, har som utfordring å reise tur retur Trondheim - Lindesnes for minimalt med penger.

Fortsatt store spørsmål rundt årsaken: – Jeg kjenner på ansvar hele tiden

– Det gagner ingen å spekulere, det skaper bare frykt og uro, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

Flere ras i natt: – Det er en veldig alvorlig situasjon

En travel ordfører Hilde Thorkildsen oppdaterer om situasjonen i skredområdet i Nittedal.

Umulig å si når folk kan flytte hjem – se dronevideo fra jordraset

– Det er dessverre umulig for meg å si når situasjonen er avklart og de evakuerte beboerne på Li kan flytte hjem igjen, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

Kommunen har satt krisestab

– Når beboerne i de eiendommene som befinner seg innenfor politisperringene kan få komme hjem igjen, vil først bli klart når geologenes rapport foreligger, sier ordfører Hilde Thorkildsen.