Nyheter om Terror


Ber om ni års fengsel for terror

En 34 år gammel mann fra Verdal som er tiltalt etter terrorparagrafen i straffeloven etter at han dro til Syria i 2014, bør ifølge aktor fengsles i ni år.
Les mer om:

Trump lar Iran-avtalen leve inntil videre

Donald Trump trekker ikke USA fra atomavtalen med Iran i denne omgang. Men han innfører nye sanksjoner og stempler Iran som et diktatur som støtter terror.

Vil drille folk i hvordan de bør forholde seg under katastrofer

Et stort internasjonalt forskningsprosjekt skal forberede Kristiansand og andre europeiske byer på naturkatastrofer, terror og andre uforutsette hendelser.
Les mer om:

Elleve skadd i påkjørsel i London – ikke en terrorhandling

Elleve personer ble skadd da en bil braste inn blant fotgjengere på fortauet utenfor Naturhistorisk museum i London lørdag. Politiet sier det ikke er terror.
Les mer om:

Elleve skadd i påkjørsel i London – politiet utelukker ikke terror

Elleve personer ble skadd da en bil braste inn blant fotgjengere på fortauet utenfor Naturhistorisk museum i London lørdag.
Les mer om:

Politiet utelukker ikke terrormotiv i påkjørsel i London

Britisk politi har ikke besluttet om påkjørselen i London lørdag skal etterforskes som terror eller ikke. Flere mennesker ble skadd i hendelsen.
Les mer om:

Fleire skadde i London

LONDON (NRK): 11 personar er sende til sjukehus etter at ein bil køyrde opp på fortauet utanfor Naturhistorisk museum i London. Men politiet seier dei ikkje ser på hendinga som terror.
Les mer om:

Medier: Tysker terrormistenkt etter funn av sprengstoff på flyplassen i Göteborg

En tysk mann i 20-årene er mistenkt for terror etter at han ble pågrepet på Landvetter ved Göteborg med sprengstoffet TATP i bagasjen, ifølge svenske medier. 
Les mer om:

USA forsiktig med å kalle Las Vegas-angrepet for terror

Stephen Paddock drepte 59 mennesker i Las Vegas. Men fordi angrepet mangler politisk motiv, blir det ikke definert som terror, ifølge forsker Lars Gule. 
Les mer om:

Hva er terror?

Det å ta livet av uskyldige mennesker er ikke nødvendigvis en terrorhandling. En massedrapsmann er ikke alltid en terrorist. Terror er vold, men all vold er ikke terror.
Les mer om:

Forskere om Las Vegas-skytingen: Derfor kalles ikke massakren terror

Flere hundre mennesker ble skutt på en konsertarena søndag kveld. Det minner om et terrorangrep, men forskere mener vi bør bruke begrepet riktig.
Les mer om:

Knivdrap i Marseille etterforskes som terror – IS tar på seg skylden

Terrorgruppen IS tar på seg skylden etter at to kvinner ble drept med kniv i Marseille søndag.
Les mer om:

Angrep utenfor fotballstadion i Canada etterforskes som terror – mann pågrepet

Politiet har pågrepet en mann mistenkt for å ha knivstukket en politimann og kjørt ned fire fotgjengere. Saken etterforskes som terror.
Les mer om:

Flere skadd i bilangrep i Canada

En mann er pågrepet mistenkt for terror i Canada lørdag kveld. Ingen omkom i bilangrepet, men flere ble skadd. Politiet fant et IS-flagg i bilen til den mistenkte.
Les mer om:

Fembarnsfar tiltalt for bortføring av familien fra Norge til Syria

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har på nytt tiltalt mannen som tok familien med fra Senja til Syria for frihetsberøvelse. Mannen var nylig tiltalt for å ha deltatt i terror med IS under den samme turen.

Angrep med giftig spray i London var ikke terror

Minst fem personer ble skadd i det som trolig var et syreangrep i London lørdag. Politiet mener det ikke er snakk om et terrorangrep. 
Les mer om:

Trussel om terror i Stockholm

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo jobber torsdag med en trussel om et terrorangrep i Stockholm. Politiet har satt stab, skriver Aftonbladet.

Politiet: Ikke terror da amerikanske turister ble angrepet i Marseille

To unge amerikanske kvinner ble søndag angrepet med en sprayflaske med saltsyre på en jernbanestasjon i franske Marseille. En politikilde utelukker terror.
Les mer om:

Én drept etter skyting i Berlin

Én person er drept og tre personer er skadd etter en skyteepisode utenfor en nattklubb i den tyske hovedstaden Berlin natt til lørdag. Politiet mistenker foreløpig ikke terror.
Les mer om:

Politiet etterforsker London-eksplosjon som terror

Eksplosjonen på Parsons Green T-banestasjon i London etterforskes som terror, ifølge BBC. Passasjerer har beskrevet lysglimt og et høyt smell på en T-banevogn.
Les mer om:

Eksplosjon på T-banen i London

Flere personer er skadet etter en eksplosjon på Parsons Green T-banestasjon i London. Hendelsen etterforskes som terror.
Les mer om:

BBC: Eksplosjon på T-banen i London etterforskes som terror

Londons ambulansetjeneste opplyser at 22 personer behandles på sykehus etter terrorhendelsen på en T-banestasjon i London. Ingen er kritisk skadd. 
Les mer om:

Terror mot Vesten

Du har sikkert med skrekk undra deg over kvifor små grupper frå Midt-Austen, busett i Vesten, planlegg og utfører stygg terror mot sivile i Vestens byar utan omsyn til små born.
Les mer om:

Sagrada Familia i Barcelona ble evakuert etter melding om terror

Den berømte kirken Sagrada Familia ble evakuert i forbindelse med en anti-terroraksjon. Nå er det klart at det hele var falsk alarm.
Les mer om:

Film: Skumle klovnestreker

Denne ukens Stephen King-film minner mer om "Terror på Elm Street" enn om "Ondskapens hotell".
Les mer om: