Nyheter om Terror


Jubelen i Zimbabwe har stilnet

I november kringkastet verdens TV stasjoner jubel-scener fra Harare. Innbyggerne i Zimbabwe feiret at 37 år med terror og vanstyre var over. Skeptikerne mente at gleden ville bli kortvarig, siden Mugabes visepresident sto klar til å overta makten. Denne gruppen ser ut til å ha fått rett.
Les mer om:

Terror i Markens - mulig?

I det siste har vi endelig fått bevitne byrådenes handlekraft i forbindelse med fysisk kontraterrorsperringer på Karl Johan i Oslo.
Les mer om:

Leder: Terrortiltak i julegater

Det er prisverdig at politiet tenker bevisst rundt forebygging av terror. Men hvorfor tenkes det så ulikt fra by til by, innenfor samme politidistrikt?

Dropper lastebiler – velger «usynlig» terrorsikring

Også når befolkningen skal sikres mot terror, skiller Kristiansand og Arendal lag. Politiet i Kristiansand velger en mye mer diskré og «usynlig» sikring enn kollegene i aust.

Terrorsikret torv under julegrantenning

Fire lastebiler sperrer gatene inn mot torvet i Arendal, der det er julegrantenning lørdag ettermiddag. Grunnen er frykt for terror.
Les mer om:

Terrorfrykt i Kristiansand

Vi snakker om terrorfrykt i lørdagens utgave av God Helg, terror slik vi har sett det i mange storbyer.
Les mer om:

DSB anbefaler SMS-varsel til alle

DSB anbefaler SMS-varsel til alle ved terror og krise. En nasjonal løsning for utsendelse av SMS for å varsle om alvorlige hendelser er blant rådene i en rapport om Sivilforsvarets fremtid.
Les mer om:

Terroristene ønsker kaos i Egypt. De må ikke få lov til å lykkes

AFTENBLADET MENER: De aller fleste som blir ofre for islamistisk terror, er muslimer. Dette uhyre viktige poenget må gjentas til det sitter, for å bekjempe vrangforestillingen om at det er "kristne" i vestlige land som er mest utsatt.
Les mer om:

Ung imam lover å fullføre bønnen som ble avbrutt av terror

Den unge imamen som overlevde angrepet mot en moské som kostet 305 mennesker livet i Egypt, lover å vende tilbake for å fullføre fredagsbønnen som ble avbrutt.
Les mer om:

Ung imam lover å fullføre bønnen som ble avbrutt av terror

Den unge imamen som overlevde angrepet mot en moské som kostet 305 mennesker livet i Egypt, lover å vende tilbake for å fullføre fredagsbønnen som ble avbrutt.
Les mer om:

PST justerer ned risikoen for terror i Norge

PST mener det er «mulig» at et terrorangrep vil bli forsøkt gjennomført i Norge. Risikoen er nedjustert. Tidligere anså PST det som «sannsynlig» med et angrep.
Les mer om:

Senker nivået for terrortrussel

Sjansen for terror i Norge anses nå som «mulig», og ikke lenger «sannsynlig». Det kommer frem i PSTs statusrapport i dag. Årsaken til nedjusteringen er endringer i trusselbildet.
Les mer om:

Islamsk terror må stoppes

Åtte mennesker drept og elleve alvorlig skadd da en islamist kjørte en pickup inn i et sykkelfelt på Manhattan i TriBeCa-området, nær en skole, bare noen kvartaler unna World Trade Center.
Les mer om:

Trump vil føre opp Nord-Korea på terrorlista

USAs president Donald Trump vil føre opp Nord-Korea på listen over land som finansierer terror.

Nord-Korea på terrorliste

President Donald Trump fører opp Nord-Korea på listen over land som finansierer terror. – Dette burde vært gjort mye tidligere, sa presidenten mandag.

Trump vil føre opp Nord-Korea på terrorlista

President Donald Trump vil føre opp Nord-Korea på listen over land som finansierer terror.

Betongblokker skal hindre terror

Maxi har satt opp store betongblokker for å beskytte seg mot kjøretøyer med onde hensikter.
Les mer om:

– De som har styrt skuta har ikke våknet før nå

Tidligere leder av beredskapstroppen sier det er nødvendig med blomsterpotter på Karl Johan og væpnet politi for å bekjempe terror.
Les mer om:

En av fire har endret reisevanene som følge av terror

Frykt for terror har påvirket reisevanene til en firedel av befolkningen det siste året, ifølge en undersøkelse. Det er færre enn i fjor.
Les mer om:

Ein av fire har endra reisevanane sine

Frykt for terror har påverka reisevanane til ein firedel av befolkninga det siste året, ifølgje ei undersøking. Det er færre enn i fjor.
Les mer om:

Blomsterkasser fra Hamar skal sikre Oslo mot terror

Hamjern i Hamar lager blomsterurnene som settes opp som terrorsikring i Oslo. Nå vil de støpe tyngre og større blomsterurner og selge til byer som frykter terrorangrep.
Les mer om:

Terror avverget i Sveits og Frankrike

Fransk og sveitsisk antiterrorpoliti har arrestert ti personer for å ha planlagt terrorhandlinger. Politiaksjonen ble framskyndet fordi terrornettverket var i ferd med å sette planene ut i livet.
Les mer om:

Disse blomsterkassene skal hindre terror på Karl Johan

Mandag kveld ble Oslos hovedgate terrorsikret.
Les mer om:

Mest lest siste uke