Nyheter om Tengesdal


Fem ordførere slår tilbake etter Frp-bombardement: – Respektløst

– Dette er ikke måten vi skal omtale hverandre på, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal etter bom-angrepet fra Margrete Dysjaland (Frp).
Les mer om:

Jippi, Jon Georg Dale (Frp) kommer på «bomtur» til Stavanger

Samferdselsministeren takker ja til invitasjonen fra fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) etter valget. Allerede nå signaliserer han bomkutt på Nord-Jæren.

17. mai-tale til egersundere og kinesere

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fortalte i sin 17. maitale til egersunderne om hva hun ville fortelle kinesiske kommunisttopper om demokrati og frihet.
Les mer om:

17. maitale til egersundere og kinesere

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fortalte i sin 17. maitale til egersunderne om hva hun ville fortelle kinesiske kommunisttopper om demokrati og frihet.
Les mer om:

Egersund: Hun fortalte kineserne hva 17. mai står for

EGERSUND:Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal brukte møtet med de kinesiske kommunisttoppene 17. mai til å snakke om demokrati og frihet.
Les mer om:

Hun vil fortelle kineserne hva 17. mai står for

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal vil bruke møtet med de kinesiske kommunisttoppene 17. mai til å snakke om demokrati og frihet.
Les mer om:

Tungt å få kandidater til menighetsrådsvalget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

117 barn i Tananger har fått barnehageplass utenfor Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEHAGEOPPTAK: - I årets opptak er det fem barn som ikke har fått plass ennå. De har rett på plass og vil få plass. Det er 117 barn som er hjemmehørende i Tananger, men som har plass i barnehager utenfor distrikt Tananger, skriver oppvekstsjef i Sola kommune Rune Moen i en SMS.Barnehagebruksplanen for Sola kommune som nylig ble lagt frem viser at det er en underkapasitet på barnehageplasser i Tananger på 117 plasser.

Politikerne vedtok å bygge ny barnehage på Røyneberg - men vil sjekke økonomien i det først

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NY BARNEHAGE: Rådmannen har foreslått å legge ned Røyneberg barnehage og Dravhaug barnehage og erstatte de med en ny kommunal barnehage i Kornbergvegen. Det har satt sinnene i kok til foreldre og innbyggere på Røyneberg. De ønsker seg en barnehage i nærmiljøet og med nærhet til skolen.I går fortalte politikerne at de hadde bestemt seg for å lytte til folket.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

Her går det galt for fylkesordføreren: - Blodig alvor

«Røde» Solveig Ege Tengesdal (KrF) blødde for KrF-fargene.
Les mer om:

KrF Rogaland: – Dagens bompengeordning er avleggs

Fredag møtes KrF-landsmøtet av bompengedemonstranter på Sola. «Politisk talsperson» for bomregimet på Nord-Jæren, Solveig Ege Tengesdal (KrF), mener bompenger har utspilt sin rolle.
Les mer om:

Vilde (22) er skytter i Telemarksbataljonen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne-kvinnen synes Forsvaret er en kul arbeidsplass, og angrer ikke ett sekund på at hun droppet ut av sykepleier-studiene for snart fire år siden til fordel for førstegangstjeneste i GSV-garnison Sør-Varanger i Kirkenes. Det var starten på en militær yrkeskarriere for den tøffe dama, som siden sommeren 2017 har vært yrkessoldat i Telemarksbataljonen (TMBN) i Rena leir utenfor Elverum.

Åtte søkere til stillingen som politistasjonssjef

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)To av de kvinnelige søkerne til stillingen som politistasjonssjef, Anne Lise Kvamsø og Brit Karin Sandve, har lang fartstid fra den lokale politistasjonen. Sistnevnte jobber nå som politispesialist/politioverbetjent, mens Kvamsø er fungerende stasjonssjef. Sjefsstillingen blir ledig når Birger Haugvaldstad formelt blir pensjonist 1. juli.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Kaller inn til nye reforhandlinger etter påske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter seks forhandlingsmøter, hvor Sandnes har vært urokkelige i sitt krav om å fjerne rushtidsavgiften, bryter Solveig Ege Tengesdal (KrF) isen i håp om å løse krisen.- Jeg kaller partene inn til nye reforhandlinger over påske. Det vil være uaktuelt å fjerne rushtidsavgiften i sin helhet, men under styringsgruppemøtet fredag ble det lagt flere forslag på bordet som krever diskusjoner.

Kinderegg-dag før bjerkreimelevane tok påskeferie

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Veit de kven det er som har ordna det sånn at de har fått denne flotte ballbingen? spurde ordførar Torbjørn Ognedal (Sp) utover den unge forsamlinga han hadde føre seg i morgonsola nedanfor Bjerkreim skule på fredag.Nei, elevane var usikre, og ordføraren måtte svara sjølv: - Det er Dag.- Å ja, det er den gamle rektoren. Han er sikkert pensjonist nå, var det ein som visste.- Men kor er han?

Sandnes viker ikke én tomme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Situasjonen i reforhandlingene vedrørende Byvekstavtalen har ikke forandret seg etter at fylkeskommunen og de tre andre kommunene i styringsgruppen ikke kommer til enighet med Sandnes. Sakens kjerne per dags dato uendret siden sist.Stavanger, Sola, Randaberg og fylkeskommunen har etter argumenter fra Sandnes akseptert å senke rushtidsavgiften til halv pris.

Idrettspresidenten opna racketanlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Laurdag var det offisiell opning for det nye racketanlegget på Lagård i Egersund, som inneheld banar for både tennis, squash, badminton, padeltennis og bordtennis. Anlegget til Egersund Racketklubb har fått ein ekstra tennisbane, samt ein ny padelbane. Foajeen er òg ny.

Viste fram Views

Kan ein gigantisk takskulptur i aluminium på toppen av Sentrumsbygget på Nesflaten vera livgivande for folketal, bulyst og næringsliv i øvre Suldal og regionen rundt oss? Jobba i fem år Ja, meiner Liv på Nes, foreininga som i fem år har arbeidd med stadsutviklingsprosjektet; eit kunstprosjekt signert den Berlin-baserte kunstnaren Jeppe Hein. Prosjektet består også av ei fontene og ein portal, tenkt nede på kaien ved Suldalsvatnet.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Jon er hele barnehagens bestefar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)"Hei, Jon! Gratulerer med dagen, Jon!" Det er ikke tvil om hvem som er dagens mest populære i Storhaug barnehage. Til vanlig har ungene i barnehagen fellessamling en dag i uken, men denne ukens samling ble utenom det vanlige. Bursdagen til Jon Backer ble feiret med boller, sang og dans, og hovedpersonen selv var rørt etter feiringen.- Disse ungene gir meg så mye glede.

- Alt er nå i realiteten opp til Sandnes

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) og sandnesordfører Stanley Wirak (Ap) bekrefter at de er i dialog med hverandre for å finne en løsning på reforhandlingene av byvekstavtalen.
Les mer om:

Nedtur for Ege Tengesdal og Chesak, men ein kan vinna likevel

Kommentar: Koalisjonen som styrer fylket, taper fleirtalet og treng hjelp frå ytre venstre. Men ingen kan redda fylkesordførar Solveig Ege Tengesdal, KrF.
Les mer om:

Tengesdal slår tilbake mot Wirak

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal mener at Stanley Wirak bare bruker de tallene som passer ham best for å få regnestykket uten rushtidsavgift til å gå opp. Hun mener Wirak er den eneste som stiller ultimatum i forhandlingene.
Les mer om: