Nyheter om Tanzania


Presidenten hevder at bønn har beseiret viruset

Den amerikanske ambassaden i Tanzania advarer om at landet kan få en stor økning i antall koronasmittede. President Magufuli sier at bønn allerede har bekjempet viruset.
Les mer om:

Tanzania: Fengslede opposisjonsledere sluppet fri

Ni sentrale opposisjonsledere i Tanzania ble i forrige uke dømt til heftige bøter eller fem måneders fengsel etter at de ble kjent skyldige i oppvigleri. Nå er de sluppet fri, men observatører mener dommene øker spenningen og undergraver valgene i oktober.
Les mer om:

Sykepleierstudenten Dina fra Haugesund hjem fra Afrika i hui og hast

Hun skulle vært i utveksling på sykehuset i Tanzania i to måneder til. I helgen ble hun og studentvenninnene brått sendt hjem, etter mistanke om koronasmitte.

Sara har gitt folk i Tanzania synet tilbake: – Har vært med på å endre over 1000 liv

Optikerstudent Sara Aastrand Grimnes fra Tønsberg var nylig i Tanzania for å gi beboerne der gratis synsundersøkelser og briller. Prosjektet hun var med på kalles «Gi syn til Tanzania», og har blitt arrangert av Specsavers hvert år siden 2015.

Brillebloggen: Hun hadde minus 9 på begge øynene, men ingen briller

BRILLEBLOGGEN: Det er varmt og det er klamt, og første dag av prosjektet Gi syn til Tanzania er gjennomført med glans. Med 4000 briller i bagasjen, er vi godt rustet til å utstyre mange på Zanzibar med et «nytt» syn, skriver Philip Reiler.
Les mer om:

20 omkom under gudstjeneste i Tanzania

Minst 20 mennesker døde i trengselen som oppsto da mange mennesker var samlet til en gudstjeneste på et stadion i Tanzania lørdag kveld.
Les mer om:

Trump begrenser innvandring fra seks nye land

Trump-administrasjonen gjør det vanskeligere for folk fra Kirgisistan, Myanmar, Eritrea, Nigeria, Sudan og Tanzania å få visum til USA.
Les mer om:

Trump begrenser innvandring fra seks nye land

Trump-administrasjonen gjør det vanskeligere for folk fra Kirgisistan, Myanmar, Eritrea, Nigeria, Sudan og Tanzania å få visum til USA.
Les mer om:

Start-kapteinen i Tanzania: – De har ikke mye, men de gir alt av seg selv

Start-kaptein Erlend Segberg og lagkamerat besøkte klubbens prosjekt i Tanzania. Det ga dem en opplevelse de aldri vil glemme.
Les mer om:

Start-kapteinen i Tanzania: – De har ikke mye, men de gir alt av seg selv

Start-kaptein Erlend Segberg og lagkamerat besøkte klubbens prosjekt i Tanzania. Det ga dem en opplevelse de aldri vil glemme.
Les mer om:

Bekreftet: Aston Villa har sikret seg Sander Berges lagkamerat

Dette er en stor dag for Mbwana Ally Samatta, Tanzania – og ikke minst Aston Villa. Det er den tidligere lagkameraten til Kristian Thorstvedt og Sander Berge som har satt sin signatur på papiret som gjør ham til Villa-spiller de neste 4,5 årene. Les: Chelsea snuser på Cavani Spissen ble hentet til Europa av Genk i 2016 og er nå altså klar for det neste store steget inn i verdens tøffeste liga.

Full panikk: Her angriper biene

En fotballkamp i Tanzania måtte stoppes etter at en aggressiv bisverm invaderte banen.
Les mer om:

53 minutter ut i kampen kaster alle spillerne seg ned på bakken

Det utspant seg noen bisarre scener i kampen mellom Young Africans og Iringa United hvor spillerne og dommere og mange på sidelinjen plutselig kastet seg ned. – Fra tribunen og for de som så på TV virket det som om noen sendte ut et «hemmelig» signal om å kaste seg ned. Da man så spillere slå i luften etter noe skjønte man det var noe annet som var på gang. I det 53.

Ny pulsmåler skal redde flere nyfødte

Verdensbanken gir over 45 millioner kroner til tryggere fødsler i Tanzania. Utstyret som skal brukes er utviklet i Stavanger.
Les mer om:

Harry Hole-prisen til Sonja Helen fra Stjørdal(pluss)

Harry Hole-prisen på 2 millioner kroner går i år til Sonja Helen Moen, som gir pengene videre til et av SOS-barnebyers skoleprosjekter i Mwanza i Tanzania.

Harry Hole-prisen til Sonja Helen Moen og SOS-barnebyer

Harry Hole-prisen på 2 millioner kroner går i år til et av SOS-barnebyers skoleprosjekter i Tanzania.
Les mer om:

IT-arkitekten Shiraz’ reise fra Kilimanjaro til Skøyenåsen

Shiraz Bhajii (foto: Paal Leveraas) Han fremstår som en helt ordinær fyr i sin beste middelalder. Det er en stillferdig, litt beskjeden herremann som ikke gjør mye av seg.   Men skinnet bedrar.  Shiraz Bhajii er en av landets råeste IT-konsulenter. Og han er en solid bit av grunnfjellet i «gjørokratiet» i Dataforeningen, blant annet med viktige deler av Software-konferansen på «samvittigheten». — Jeg har 47 Microsoft-sertifiseringer, forteller han stillferdig. — En stund var jeg blant de mest sertifiserte på Microsoft i Norge.  «… men skinnet bedrar.

Therese Nerheim Hopfenbeck er nyslått professor i Oxford

Den utflytta suldølen har budd og jobba i England sidan 2012, og nyleg feira ho professortittelen ho nå har fått. Emosjonelt – Emosjonelt, fortel Hopfenbeck på Messenger om den store anledninga ho delte med sine tre døtre, mann og luftbårne suldalsforeldre.

Ny rapport: Tanzania er i «fritt fall»

Tanzania har fått bistand fra Norge i 50 år. Nå ødelegges de positive resultatene, mener Amnesty, og oppfordrer norske myndigheter til å ta grep.
Les mer om:

Fra påkosta musikkvideoer til snerten afropop: Taktskifte i Tanzania

Ingrid Lingaas Fossum (27) er gryende popstjerne i Tanzania. Heime i Valdres lærer hun opp unge langeleikspillere. I høst slipper hun snerten afropop der hun kombinerer de to musikalske verdenene.
Les mer om:

Mann fridde under vann - og druknet

Steven Weber og kjæresten Kenesha Antoine bodde på ei luksus-undervannshytte i Tanzania da alt gikk galt.
Les mer om:

Fridde til kjæresten under vann - druknet

Steven Weber Jr. hadde gjort klar et romantisk frieri på drømmeferien i Tanzania. Det endte i tragedie.
Les mer om:

95 døde da tankbil eksploderte i Tanzania

Antallet omkomne har steget til 95 etter at en tankbil eksploderte øst i Tanzania forrige uke.
Les mer om:

Minst 57 døde da tankbil eksploderte

Flere av de som mistet livet var ifølge vitner i ferd med å stjele drivstoff fra en ødelagt tankbil øst i Tanzania, da tankbilen eksploderte.
Les mer om: