Nyheter om Tanzania


Dette har hun drømt om i 10 år: – Det er tungt å puste. Det er bare å holde kroppen i gang

Drømmen om å bestige Kilimanjaro hadde vært levende i Bente Aasoldsen fra Brevik i 10 år, da muligheten endelig dukket opp i januar 2018. - Vi skulle dra til Tanzania – og vi skulle være i en landsby i foten av Kilimanjaro. Min tyske venninne, Sabine, og jeg bestemte oss for at vi skulle gripe muligheten, skriver hun i sin reisereportasje.
Les mer om:

Dette har hun drømt om i 10 år: - Det er tungt å puste. Det er bare å holde kroppen i gang

Drømmen om å bestige Kilimanjaro hadde vært levende i Beate Aasoldsen fra Brevik i 10 år, da muligheten endelig dukket opp i januar 2018. - Vi skulle dra til Tanzania – og vi skulle være i en landsby i foten av Kilimanjaro. Min tyske venninne, Sabine, og jeg bestemte oss for at vi skulle gripe muligheten, skriver hun i sin reisereportasje.
Les mer om:

Brillebloggen: Minner for livet

BRILLEBLOGGEN: Nå tar vi farvel med fantastiske Tanzania for denne gang. Alle følelser har vært i sving, men først og fremst stor glede over å kunne hjelpe så mange som mulig.
Les mer om:

Brillebloggen: Vi hyller kvinnnene

BRILLEBLOGGEN: På den internasjonale kvinnedagen var det fint å slå et slag for de sterke kvinnene i Tanzania
Les mer om:

Brillebloggen: Nå kan Adimu (6) se bedre - Hun fikk brillene til Luna

BRILLEBLOGGEN: Før avreise fikk jeg brillene til nabojenta Luna. Nå har de fått nye eier i Adimu som bor i Tanzania.
Les mer om:

Brillebloggen: På med solbrillene

BRILLEBLOGGEN: Før avreise til Tanzania, leverte alle på kontoret inn sine egne solbriller. Dette enkle hjelpemidlet, som vi tar for gitt, vil bidra til at over 50 mennesker kan unngå å få grå stær.
Les mer om:

Brillebloggeren i høljregn og 29 varmegrader: Kjelsåsjenta Lunas gamle briller skal gi nytt syn til en person i Tanzania

BRILLEBLOGGEN: Denne gangen gikk det prikkfritt, og 14 kolli med briller til Tanzania kom uskadet frem dit de skulle.
Les mer om:

Vil bli vennar med eit afrikansk bibliotek(pluss)

Ulstein bibliotek vil få eit eige vennskapsbibliotek i ein landsby i Afrika. I Himo i Tanzania er eit nytt skulebibliotek under bygging.
Les mer om:

Her løper maratonlegen «uten grenser»(pluss)

Norge. Hellas. USA. Tanzania. Kina. Island. Australia. Chile. Per Rogne (68) har løpt maraton på seks av sju kontinent. 17. mars står han på startstreken på Sydpolen!

Hun var verdens raskeste i sin båtsportklasse - nå konsentrerer Henriette (21) seg om vernepleierpraksis i Tanzania

- Jeg ønsker å være med på å jobbe for at mennesker skal ha det godt og føle at livet er meningsfylt, sier Henriette Halvorsen.
Les mer om:

Overlevde mer enn 40 timer i luftboble etter fergekatastrofe

Mens hundrevis med mennesker druknet rundt ham i Victoriasjøen i Tanzania, klamret Augustine Charahani seg til livet på mirakuløst vis.
Les mer om:

Støttar bygging av skulebibliotek i Tanzania

Inntekter frå romjulskonserten med Holy Ghost Band kjem no borna ved ein barneskule i Tanzania til gode.
Les mer om:

Nå tror hun på gjennombrudd for Equinor i Tanzania

Mette Ottøy ble ny landsjef i Equinors problemland Tanzania i mars. I november kom gjennombruddet selskapet har ventet på i mange år.
Les mer om:

– Føler meg privilegert som kan drive med det jeg liker best

OSLO/PORSGRUNN: Hun er fra Oklungen, men vokste opp i en internasjonal familie og har hatt adresse både i Den dominikanske republikk og i Tanzania. Når hun ikke jobber som sykepleier, fengsler hun lytterne som artisten og låtskriveren Caroline Bonnet.

Julegaven fra skolens ansatte gir utdanning til unge et helt annet sted enn i Nydalen

BI-rektor Inge Jan Henjesand overrakte gaven fra de ansatte: 200.000 kroner til Plan Norges arbeid med utdanning for ungdommer i Tanzania.
Les mer om:

Ruben (25) brukte eitt år på å planlegga frieriet

Ruben brukte eitt år på å planlegga frieriet. No skal paret arbeida tre månadar i Tanzania. Der skal dei òg gi kvarandre sitt «ja».
Les mer om:

Ordførerens julekalender: Utrettelig engasjement

Marita Ualand Myklebust har i flere år stått på og samlet inn penger til barnehjemsjenter i Tanzania. Nå har hun, og resten av Ueland-familien, forpliktet seg til å samle inn 200.000 kroner i årete de neste fire årene.

Anita bygger skole i Tanzania

Anita Greibesland Karlsen glemte aldri det landet hvor hun hadde tre måneders sykepleierpraksis i 1997. En ferietur 20 år senere forandret livet hennes.
Les mer om:

Massejakt på homofile: Danmark holder tilbake bistand på 65 millioner

- Jeg er veldig bekymret for den negative utviklingen i Tanzania og den siste, totalt uakseptable homofobiske uttalelsen fra en politiker, melder dansk utviklingsminister.
Les mer om:

Klappjakt på homofile i Tanzania

Homofile i Tanzania tvinges til å holde seg skjult etter at guvernøren i Dar es Salaam ber folk jakte på dem. Norge må stanse bistanden, mener redaktør av den kristne avisa Dagen, Vebjørn Selbekk.
Les mer om:

Tanzania sier homojakt er «personlig»

Tanzania er hardt presset etter at guvernøren i hovedstaden sier han vil klappjage homofile. Regjeringen sier dette er et «personlig ståsted».
Les mer om:

Dagen-redaktør vil stanse bistanden til Tanzania etter homoforfølgelse

Tanzanias heksejakt på homofile gjør at Norge bør stanse bistanden til landet, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til Vårt Land.
Les mer om:

Osmund Ueland samler inn penger til gårdsdrift i Tanzania

«Er det noe jeg kan gjøre?», spurte Osmund Ueland for tre og et halvt år siden. Siden den gang har «Farm for the future»-prosjektet i Tanzania blitt altoppslukende.
Les mer om:

Bortført milliardær løslatt i Tanzania

Milliardæren Mohammed Dewji, som ble bortført av maskerte menn i Tanzania tidligere i måneden, er løslatt og i godbehold.
Les mer om:

Bortført milliardær løslatt i Tanzania

Milliardæren Mohammed Dewji, som ble bortført av maskerte menn i Tanzania tidligere i måneden, er løslatt og i godbehold.
Les mer om: