Nyheter om Tanzania


Ny rapport: Tanzania er i «fritt fall»

Tanzania har fått bistand fra Norge i 50 år. Nå ødelegges de positive resultatene, mener Amnesty, og oppfordrer norske myndigheter til å ta grep.
Les mer om:

Fra påkosta musikkvideoer til snerten afropop: Taktskifte i Tanzania

Ingrid Lingaas Fossum (27) er gryende popstjerne i Tanzania. Heime i Valdres lærer hun opp unge langeleikspillere. I høst slipper hun snerten afropop der hun kombinerer de to musikalske verdenene.
Les mer om:

Mann fridde under vann - og druknet

Steven Weber og kjæresten Kenesha Antoine bodde på ei luksus-undervannshytte i Tanzania da alt gikk galt.
Les mer om:

Fridde til kjæresten under vann - druknet

Steven Weber Jr. hadde gjort klar et romantisk frieri på drømmeferien i Tanzania. Det endte i tragedie.
Les mer om:

95 døde da tankbil eksploderte i Tanzania

Antallet omkomne har steget til 95 etter at en tankbil eksploderte øst i Tanzania forrige uke.
Les mer om:

Minst 57 døde da tankbil eksploderte

Flere av de som mistet livet var ifølge vitner i ferd med å stjele drivstoff fra en ødelagt tankbil øst i Tanzania, da tankbilen eksploderte.
Les mer om:

57 drept da tankbil eksploderte

En tankbil har eksplodert i Tanzania, melder nyhetsbyrået AFP. 57 personer ble drept da de forsøkte å stjele bensin fra tankbilen som hadde vært i en ulykke, da den eksploderte.
Les mer om:

Solgte boller, lodd og klær for barn i Tanzania

På tirsdag stod Ragnhild og Julia Konradsen på torget på Finnsnes og solgte boller, lodd, klær og diverse annet til inntekt for Tanzaniaprosjektet.

FKH-joker: Fra Tanzania til Cliftonville

Eric Ndayisenga håper på et kort innhopp for FKH mot Cliftonville torsdag. 19-åringen fra Vea har tatt store steg denne sesongen.
Les mer om:

Studenter vil bedre barns rettigheter gjennom nytt prosjekt(pluss)

Formålet med prosjektet er å bidra til bedre forhold for barn med spesielle behov i Norge og Tanzania.
Les mer om:

Truet neshorn døde på vei fra England til Afrika

Spissneshornet Zambezi skulle slippes i ut i det fri i Tanzania, men døde under flyturen fra England.
Les mer om:

– Vi må dreie fra bistand til forretningsutvikling

Utdanning, nettverk og litt kapital: Slik ble en UiA-professor medeier i et meieri i Tanzania. «Fra bistand til forretningsutvikling», sier han.
Les mer om:

Forbyr bæreposer av plast

Tanzania har innført totalforbud mot bæreposer av plast og varsler solide bøter for dem som fortsetter å produsere og bruke dem.
Les mer om:

UiA-student kjemper om pris i Tyskland

Øyvind Stenberg fra Farsund har vært med på å finne opp en maskin som skal rense vann i Tanzania.

Tanzania forbyr plastposer – Afrika leder an i posekampen

Tanzania innfører et av verdens strengeste forbud mot plastposer fra 1. juni i år. På flyplassene vil turistenes bagasje bli sjekket for plastposer.
Les mer om:

Tanzania vil bygge taubane opp til Kilimanjaro

Håper at en taubane opp til toppen av Afrikas høyeste fjell vil trekke flere turister.
Les mer om:

Savnet dissident i Tanzania funnet sterkt forslått

En kjent kritiker av Tanzanias president John Magufuli er funnet kraftig forslått etter at han var meldt savnet i flere dager.
Les mer om:

Elever lager akvarium fra bunnen av

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette skoleåret har flere klasser på Dalane videregående skole brukt naturfagtimene til å jobbe med akvariet. De har snekret skap, malt og tegnet bilder, bygd en 3D-bakgrunn til bakveggen, fikset LED-belysning og laget en "hjemlig" atmosfære for fisker av arten ciklider, som lever naturlig i Tanganyikasjøen i Afrika.

Sigurd savner ikke å være på skjermen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Sigurd Sollien bor på Kjelsås med kone og to barn. Han har dukket opp i noen av brilleloggene i Nordre Aker Budstikke.

Påskekafé på Låvaberget: Inntektene skal brukes til kafé på barnehjem i Tanzania

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Lilly Svanes (3) (til venstre) og Lydia Svanes (6) koste seg med sjokoladekake. Foto: Gunnar Kvassheim Påskeharen kommer! Foto: Gunnar Kvassheim Påskeharen bød på sjokolade. Foto: Gunnar Kvassheim Det var kø ved salgsdisken. Foto: Gunnar Kvassheim Det flotte været bidro til at det var varmt og godt på påskekafeen. Foto: Gunnar Kvassheim Påskekafeen tiltrakk seg skuelystne av ulikt slag.

Mykje å vera med på i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påske på fayancemuseet Egersund Fayancemuseum arrangerer påskeverkstad i dag. Fayancemuseet er ope til og med laurdag.Basar på Eia I kveld blir det basar på grendahuset på Eia i Sokndal.Bokkveld på Ogna Reidun Friestad står på Ogna scene i Helgåleiren i kveld. Ho skal presentera boka si "Drømmen som ble virkelig".

Ny klinikkdir.: - Vi skal utnytte nærdriftsfordeler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det betyr mye å være nær der folk er, prosesser kan gå fortere og folk brenner mer for sykehuset.

Dette har hun drømt om i 10 år: – Det er tungt å puste. Det er bare å holde kroppen i gang

Drømmen om å bestige Kilimanjaro hadde vært levende i Bente Aasoldsen fra Brevik i 10 år, da muligheten endelig dukket opp i januar 2018. - Vi skulle dra til Tanzania – og vi skulle være i en landsby i foten av Kilimanjaro. Min tyske venninne, Sabine, og jeg bestemte oss for at vi skulle gripe muligheten, skriver hun i sin reisereportasje.
Les mer om:

Dette har hun drømt om i 10 år: - Det er tungt å puste. Det er bare å holde kroppen i gang

Drømmen om å bestige Kilimanjaro hadde vært levende i Beate Aasoldsen fra Brevik i 10 år, da muligheten endelig dukket opp i januar 2018. - Vi skulle dra til Tanzania – og vi skulle være i en landsby i foten av Kilimanjaro. Min tyske venninne, Sabine, og jeg bestemte oss for at vi skulle gripe muligheten, skriver hun i sin reisereportasje.
Les mer om:

Brillebloggen: Minner for livet

BRILLEBLOGGEN: Nå tar vi farvel med fantastiske Tanzania for denne gang. Alle følelser har vært i sving, men først og fremst stor glede over å kunne hjelpe så mange som mulig.
Les mer om: