Nyheter om Tana


Tana på topp blant lakseelvene

Tana havner suverent øverst på lista over elver der det er blitt fanget mest laks det siste tiåret, viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hull i hjertet? Dette hjelper

Andre gangen Kåre Breivik (70) fra Tana ble fraktet med blålys til sykehus, oppdaget legene at han hadde «hull» i hjertet.
Les mer om:

Sverre fant hvalen på land bare dager etter den ble sett svømmende i fjorden: - Kanskje håpet den på hjelp

En vågehval har havnet på land i Smalfjord i Tana.
Les mer om:

Agder sentral i økt nasjonal innsats for villaksen

Stiftelsen nasjonalt villakssenter skal formidle kunnskap om vill laksefisk, gjennom fire regionale sentre etablert i Lyngdal, Lærdal, Namsos og Tana. Opprettelsen ble offisielt markert på Gardermoen 12. november 2019 med klima- og miljøminister Ola Elvestuen tilstede.

Hele familien satt og spiste middag da det plutselig smalt. Nå må Helga vaske ned hele kjøkkenet

Har du noen gang lurt på hva som skjer hvis du lar en termos med kakao stå på benken? Helga Pedersen, ordfører i Tana kan gi deg svaret på det

Hele familien satt og spiste middag da det plutselig smalt. Nå må Helga vaske ned hele kjøkkenet

Har du noen gang lurt på hva som skjer hvis du lar en termos med kakao stå på benken? Helga Pedersen, ordfører i Tana kan gi deg svaret på det

Suldalsfirma blir deleigar av Bring Frigo

I sommar danna Suldal Transport og sandefjordfirmaet Miniekspressen Transport felleskonsernet Nor-log Gruppen. Nå har Nor-log Gruppen blitt einige med Posten Norge, som eig Bring Frigo as, om å overta alle aksjane i selskapet. Med det vil det Suldal- og Sandfjord-eigde firmaet kunna tilby eit endå meir finmaska og nasjonalt nettverk av kjøle- og frysetransportar. Den planlagde overtaking gjeld frå 1.

Erna (81) fikk slag – ble først operert etter åtte timer

BÅTSFJORD (VG) Det tok åtte timer fra Erna Torgersen (81) fikk slag til hun var på operasjonsstuen i Tromsø. Ferden gikk med ambulanse, helikopter og fly fra Båtsfjord, via Tana og Kirkenes sykehus. Til slutt var det for sent.

Krabbemafiaen skal ha operert fra Tana i minst ti år

Tonnevis av kongekrabbe skal ha blitt sendt via Tana og ut i Norge. Verdien på det ulovlige salget kan være på mange hundre millioner kroner.
Les mer om:

Ny razzia i kongekrabbe-saken - flere pågripelser

Fredag ble et transportselskap i Tana raidet av politiet.
Les mer om:

Kongekrabbe-saken: Ny politiaksjon i Øst-Finnmark

Politiet har aksjonert mot en vareterminal i Tana, skriver Fiskeribladet. Terminalen driftes av et transportselskap politiet mistenker for ulovlig krabbefrakt.

Kongekrabbe-saken: Ny politiaksjon i Øst-Finnmark

To nye personer pågrepet i Tana fredag.
Les mer om:

Ny razzia i kongekrabbe-saken – to nye pågripelser

Et transportselskap i Tana ble fredag raidet av politiet i forbindelse med opprullingen av den såkalte kongekrabbe-ligaen. Ytterligere to personer er pågrepet.
Les mer om:

Politiet fant ulovlige kongekrabber på Finnmark Reins lager. Direktøren ble sjokkert og er forbanna

Overfor Fiskeribladet bekrefter politiet at et beslag av kongekrabbe er gjort hos en bedrift i Tana.
Les mer om:

E6 åpnet igjen etter at tankbil med flybensin kjørte av veien i Tana

En tankbil med flybensin kjørte av veien på E6 i Tana tirsdag formiddag. Først ved tretiden natt til onsdag var veien åpen for trafikk igjen.
Les mer om:

Tankbil med flybensin kjørte av veien i Tana – E6 fortsatt stengt

En tankbil med flybensin kjørte av veien på E6 i Tana tirsdag formiddag. Ved 22-tiden er veien fortsatt stengt på stedet.
Les mer om:

Tankbil med flybensin har kjørt av veien i Finnmark

Politiet har opprettet sikkerhetssone på 100 meter på E6 i Tana. Alle nødetatene er på stedet og arbeider med å tømme traileren for bensin.
Les mer om:

Helga Pedersen blir trolig ordfører i Tana

Tidligere nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen (46), blir trolig ordfører i Tana i Finnmark.

Senterpartiet stopper Elkem og Helga Pedersen i Tana

Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen skulle bli ordfører i Tana etter at Ap igjen ble størst. Så bestemte Senterpartiet seg for å stanse Elkems planer for utvidelse.

Helga (Ap) tror hun blir ordfører: Dette kan knuse drømmen

Det forhandles for fullt om politikk og posisjoner i Tana. Samelista avgjør om Helga Pedersen (Ap) eller Jon Erland Balto (Sp) blir ordfører.

Krav fra lokale Venstre-topper: Vil skifte ut Grande

Etter nok et begredelig Venstre-valg, mener partiets ordførerkandidater Børre Børresen i Tana og Leif Eggen i Stjørdal at tiden er inne for å skifte ut hele partiledelsen. Men partilederen selv nekter å gå.

– Barn er ikke vant til å gjøre en skit

TANA (TV 2): Statsminister Erna Solberg krever at skolene må bli flinkere til å løfte elevene. Etter ett år som rektor, slår Henrik Kolstrøm (62) tilbake: – Elevene gjør ingenting, og foreldrene tar ikke ansvar!

Morten (18) slet etter søsterens selvmord – mener skolen sviktet

Tana (TV 2): Bak banning og utagerende oppførsel, slet skolens «versting» med vonde følelser etter at søsteren tok livet av seg. Dokumentaren viser at Morten ble skysset til rektor med makt, mens det han lenget etter var en armkrok.
Les mer om:

Brann i enebolig i Tana slukket

Politiet i Finnmark igangsetter etterforskning etter brann i en enebolig i Horma i Tana mandag kveld.
Les mer om:

YouTube-skrotnisser giftet seg etter bare uker sammen

Jake Paul (22) og Tana Mongeau (21) er to av nettets mest elskede – og forhatte – personligheter. Paret har bare datet i drøye to måneder, men jaggu ble det klaff. I morges norsk tid giftet de seg i Las Vegas. Da det i slutten av juni ble kjent at den blonde duoen skulle bli et ektepar, sa Tana at hun gjorde det for kjærlighet og clout, ikke bare sistnevnte. En god luring, der altså. Tana har tidligere datet Lil Xan (som angivelig var utro