Nyheter om Tallaksen


Vil dømme jente (16) til fengsel i elleve år

Statsadvokat Jan Tallaksen droppet påstand om forvaring, og mener den tiltalte jenta skal dømmes til 11 års fengsel.
Les mer om:

Ber om 11 års fengsel

Aktor Jan Tallaksen ber om 11 års fengsel for den 16 år gamle jenta som drepte Marie Skuland (17) med kniv på Sørlandssenteret i fjor sommer.

Drapet på Sørlandssenteret: Krever 11 års fengsel for drapstiltalt 16-åring

KRISTIANSAND TINGRETT (VG) Statsadvokat Jan Tallaksen mener den drapstiltalte 16-åringen ønsket å drepe da hun gikk inn på Sørlandssenteret 26. juli i fjor. Han betegner drapet på Marie Skuland (17) som kaldblodig og følelsesløst.

– Et meningsløst og uforståelig drap

Statsadvokat Jan Tallaksen mener tiltalte planla drapet på Sørlandssenteret.
Les mer om:

Drapet på Sørlandssenteret: - Fremstår meningsløst og uforståelig

KRISTIANSAND TINGRETT (VG) Statsadvokaten Jan Tallaksen mener at 16-åringen som er tiltalt for drap på Marie Skuland (17) på Sørlandssenteret i fjor sommer, har hatt planer om å drepe.

Etter 99 år flytter Rasmus Tallaksen ut: - Vi gjør det med hevet hode

Familiebedriften er 110 år, og siden 1920 har Rasmus Tallaksen drevet butikk på hjørnet av Markens gate og Gyldenløves gate. Nå flytter de. - Det er en helt frivillig avgjørelse.
Les mer om:

Vindbjarts sportslige koordinatorer på plass

Jonn Arvid Engesland og Dag Stian Tallaksen er i år VFKs sportslige koordinatorer for G10 til og med G16.
Les mer om:

– Drapene kommer ut av intet

I tingretten fastslo påtalemyndigheten at det ikke er grunnlag for å dømme 16-åringen til forvaring. I sin prosedyre under ankesaken kom aktor Jan Tallaksen til motsatt konklusjon.
Les mer om:

– Drapshandlingene kvalifiserer til forvaring

Aktor Jan Tallaksen mener dobbeltdrapene bør medføre forvaringsdom for den tiltalte 16-åringen, selv om de sakkyndige mener det ikke er gjentakelsesfare.
Les mer om:

SV- Solfrid blir stortingspolitiker og flytter inn i et nytt kollektiv

Etter en hektisk valgnatt kommer Solfrid Lebrekk (26) hjem til det sosialistiske kollektivet på Kvernaland, der hun bor sammen med kjæresten Lisbeth Tallaksen og fem andre.
Les mer om:

Ber om forvaring for 16-åring

Statsadvokat Jan Tallaksen sa i Agder lagmannsrett tirsdag at han vil be om forvaring for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand i 5. desember i fjor.

Vinket farvel til parkeringsanlegget for 26 år siden

Kjøpmann Rasmus Jon Tallaksen hadde for lengst gitt opp håpet om å se et parkeringsanlegg under Torvet før han selv gikk i torva. Fredag klippet 77-åringen snora.
Les mer om:

Åpnet parkeringshuset under Torvet i Kristiansand

Idag klokken 12.30 åpnet det nye parkeringshuset under Torvet i Kristiansand. Rasmus Tallaksen fikk æren av å klippe snoren. Nå kan endelig biler parkere der.
Les mer om:

Hvis følelsene kunne bestemme

- Hvis følelsene mine hadde fått bestemme hadde jeg gått for forvaring, sørget for at gutten ble satt inn for lang tid, sa statsadvokat Jan Tallaksen, sjeldent ærlig. Men han konkluderte med noe helt annet.
Les mer om:

Kan få ti år for knivstikking

Aktor Jan Tallaksen la i dag ned påstand om ti års fengsel for drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) da rettsaken mot den tiltalte 16-åringen ble avsluttet i dag. – En ting er følelser, men en…

– Påstanden er for lav. Vi må ta utgangspunkt i lovens strengest straff

Aktor, Jan Tallaksen, la onsdag ned påstand om ti års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet på Wilds Minne skole i fjor. De etterlatte reagerte med å forlate rettssalen, og bistandsadvokat, Tove Karlsen Westbye, mener straffen er for lav.

– Påstanden er for lav. Vi må ta utgangspunkt i lovens strengeste straff

Aktor, Jan Tallaksen, la onsdag ned påstand om ti års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet på Wilds Minne skole i fjor. De etterlatte reagerte med å forlate rettssalen, og bistandsadvokat, Tove Karlsen Westbye, mener straffen er for lav.

Aktor: – Kaldblodig, rått og følelsesløst

Aktor Jan Tallaksen kaller dobbeltdrapet i Kristiansand kaldblodig og rått og ber om ti års fengsel. Ofrenes familier forlot rettssalen etter aktors påstand.

Ba om ti års fengsel for dobbeltdrap

Aktor Jan Tallaksen ba onsdag om ti års fengsel for den drapstiltalte 16-åringen. Forsvarer Svein Kjetil Stallemo mener 8,5 års fengsel vil innebære en «ekstrem følbar reaksjon».
Les mer om:

Aktor ber om 10 års fengsel for dobbeltdrapstiltalt 16-åring

KRISTIANSAND (VG) – Rått, brutalt og følelsesløst. Slik beskriver aktor Jan Tallaksen drapene på 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk.

Pårørende forlot salen da aktor ba om 10 års fengsel

KRISTIANSAND TINGRETT (TV 2): Aktor Jan Tallaksen beskriver drapene på Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) som brutale, kaldblodige og feige, men mener forvaring ikke kan benyttes som straff.

Kan han gjøre det igjen?

Statsadvokat Jan Tallaksen bør se helt bort fra den psykiatriske rapporten når han onsdag bestemmer seg for å be om forvaring eller ikke. Ekspertene selv innrømmer at rapporten har svakheter - den konkluderer med lav gjentakelsesfare.
Les mer om:

Politiet vil ikke være festbrems: Slik blir beredskapen 17. mai

Det eneste som er usikkert på 17. mai, er været, mener ordenssjef Dag Tallaksen ved Kristiansand politistasjon. Men visse forholdsregler blir tatt for å sørge for sikkerheten under folkefesten.

Dro opp hai inne i fjorden

SKIEN: Fisketuren ble ikke helt som planlagt for Andreas Tallaksen og kameraten. Inne i Voldsfjorden bet en hai på kroken.
Les mer om:

Black Friday - blå mandag?

Hege W. Tallaksen er fjerde generasjon til å drive familiebutikken Rasmus Tallaksen. Det er ingen dans på roser.
Les mer om: