Nyheter om Taliban


Tyrkia oppfordrer til internasjonalt engasjement med Taliban

Verdenssamfunnet må engasjere seg mer aktivt i Taliban for å hjelpe Afghanistan med å løse problemene, mener Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu.
Les mer om:

Taliban advarer mot strøm av økonomiske flyktninger

Dersom ikke omverdenen opphever sanksjonene mot Afghanistan, kan det føre til en strøm av økonomiske flyktninger fra landet, advarer Taliban.

Taliban slår hardt ned på narkotikabruk

Afghanistan er ikke bare verdens største opiumsprodusent, landet har også over 1 million narkotikabrukere. Det vil de nye makthavere ha en slutt på.
Les mer om:

FN bekymret over Talibans løftebrudd

Taliban bryter løftene de har gitt afghanske kvinner og jenter, som får sine drømmer knust, advarer FNs generalsekretær António Guterres.
Les mer om:

Norske diplomater traff Taliban før helgen

Diplomater fra Norge og flere andre land møtte representanter for Taliban i Doha før helgen for å diskutere den humanitære situasjonen.
Les mer om:

Norske diplomater møtte Taliban

Diplomater fra Norge og flere andre land møtte Taliban i Doha før helgen for å diskutere den humanitære situasjonen. Det bekrefter utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Afghansk kvinneaktivist: Må gå i dialog med Taliban

Det internasjonale samfunnet har ikke noe annet valg enn å samarbeide med Taliban, sier Jamila Afghani, som selv måtte flykte fra Kabul da den ekstreme gruppen tok makten.
Les mer om:

USA lover nødhjelp til afghanerne

USA lover nødhjelp til Afghanistan, men anerkjenner ikke Taliban som landets nye makthavere.
Les mer om:

USA og Taliban har holdt møte

Amerikanske tjenestepersoner og høytstående Taliban-representanter har nylig holdt møte i Qatar for å diskutere sikkerhet og menneskerettigheter i Afghanistan.

Taliban med brutal tvangsavrusning

Etter Talibans maktovertakelse skal det ryddes opp i rusproblemet i det afghanske samfunnet. Metodene som tas i bruk er nådeløse.
Les mer om:

Norske Terje returnerte til Kabul: – Godt å være tilbake

Terje Watterdal i Afghanistankomiteen er tilbake i Kabul, og sier forholdene er bedre enn fryktet. Han oppfordrer Vesten til å gjenoppta sin støtte, selv om Taliban har makten. – Alternativet er verre, sier han.
Les mer om:

Solberg advarer Taliban: – Det kan bli kutt i bistand

Afghanske aktivister som er blitt hjulpet til Norge, advarer mot å stole på Talibans løfter om å respektere kvinner og minoriteter. Statsminister Erna Solberg sier Taliban risikerer at det blir kutt i bistand.

Taliban utelukker samarbeid med USA

Lørdag møttes USA og Taliban for samtaler for første gang siden amerikanske styrker trakk seg ut av landet i august, og den islamistiske bevegelsen tok tilbake makten etter 20 år.
Les mer om:

Norskansatte i Afghanistan ble lovet evakuering: – De har etterlatt oss

MAZAR-E-SHARIF / OSLO (VG) De har jobbet for det norske forsvaret, og har i flere år forsøkt å komme seg til Norge. Da Taliban rykket frem, ble de tilbudt evakuering. Så kom meldingen som knuste håpet.

USA og Taliban skal møtes

USA og Taliban skal denne helgen møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august. Møtet vil finne sted i Quatars hovedstad Doha.

USA og Taliban møtes til samtaler lørdag

USA og Taliban skal lørdag møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august.
Les mer om:

USA og Taliban skal møtes

USA og Taliban skal lørdag møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august.
Les mer om:

Russland inviterer Taliban til samtaler i oktober

Russland inviterer representanter for Taliban til internasjonale samtaler i Kreml om Afghanistan i Moskva 20. oktober.

Taliban betaler ikke strømregningen – nå kan Afghanistan mørklegges

Afghanistans naboland genererer nesten 80 prosent av landets strømforbruk, men har ikke fått betalt siden Taliban tok over makten.
Les mer om:

Fra sharia til norske lover: – Vi starter på direkten

NOME: De har flyktet for livet, fra Taliban og sharialover. Nå må de lære seg norske lover og regler. Spesielt tillatelse av homofile ekteskap er rart og uvant for kvinnene fra Afghanistan.
Les mer om:

IS-terror truer Taliban: – Villige til å begå enda mer grusomme terrorhandlinger

IS i Afghanistan bruker Talibans terrormetoder for å angripe det nye Taliban-styret. Krigen mellom de to ekstreme islamistgruppene trappes nå opp.
Les mer om:

Amnesty anklager Taliban for massakre

I alt 13 mennesker ble drept av Taliban-krigere i byen Kahor i Daikundi-provinsen 30. august, ifølge Amnesty International.
Les mer om:

Taliban: IS står bak angrep på Kabul-moské

Ekstremistgruppa IS' avdeling i Afghanistan, IS-K, sto bak søndagens bombeangrep mot en moské i Kabul, opplyser Taliban.
Les mer om:

Taliban: Minst fem sivile drept i bombeangrep mot Kabul-moské

Minst fem sivile ble drept da en bombe eksploderte ved inngangen til en moské i Kabul der moren til Talibans talsmann ble bisatt, ifølge innenriksdepartementet.
Les mer om:

Taliban til NRK: – Ikke døm oss, gi oss tid!

I et eksklusivt intervju med NRK forklarer Talibans talsmann hvorfor journalister og kvinnelige demonstranter har blitt banket opp. – For fremtiden har våre folk fått streng beskjed om ikke å slå folk, sier Zabiullah Mujahid.
Les mer om: