Nyheter om Takle


Når Norge åpner for utenlandske turister: Smitterisikoen øker på Svalbard

Fredag vil myndighetene tillate innreise fra utlandet. Da øker risikoen for korona-smitte på Svalbard, men nå har vi gode planer for å takle det, mener smittevernlegen.
Les mer om:

730.no x AURORA: − Det er en ekstremsport å være menneske

AURORA alias Aurora Aksnes er for tiden trolig Norges største popstjerne. En tittel hun selv har liten interesse av. Siden gjennombruddet i 2014 har AURORA – med store bokstaver – trollbundet fans over hele kloden. Med sin utenomjordisk vakre stemme og eventyr-aktige tekster har godjenta fra Os skapt en egen arme av «warriors and weirdos». Ikke nok med internasjonal stjernestatus, AURORA har også spilt hos Jimmy Fallon, gitt stemme til nordavinden i en av Disneys mest suksessfulle franchises, stått på scenen under Oscar-utdelingen og inspirert stjerner som Billie Eilish til å lage musikk.

Eckhoff om oppstyret som venter Nilsson: – Misunner henne ikke

Det er stor interesse for svenske Stina Nilssons skiskytterdebut i august. Tiril Eckhoff er spent på hvordan konkurrenten vil takle det. Selv har hun slitt med forventningspress.
Les mer om:

Kvinner selv sto opp at finte, takle, drible og score

Skepsisen var nøret av fordommer og sexisme: Kvinnekroppen var ikke egnet til å spille fotball. Den skulle begjæres – og bære frem barn.
Les mer om:

John Barnes er «glad» han slipper å spille Merseyside-derby

Barnes skrev seg inn i Liverpool-historien med mer enn 100 scoringer og 400 kamper i rødt. Men mens supportere i den blå og røde delen av Liverpool gleder seg som unger til søndagens Merseyside-derby, får John Barnes negative flashbacks. For den elegante teknikeren, Barnes, er dette kampen hvor finessene brettes pent og plasseres i garderoben før avspark. Her er legenden med to Premier League-titler, én FA Cup-tittel og én ligacup sin egen beskrivelse av Merseyside-derbyet: -De kampene var ikke for spillere som likte å spille god fotball.

Ordføreren og kommuneoverlegen fikk ildsjelpris:– Dette viser at frostingene er i stand til å takle mye

I et utradisjonelt år valgte Frosta utradisjonelle mottakere av ildsjelprisen.
Les mer om:

Etter 42 års drift måtte de tenke annerledes – overrasket over den uventede suksessen

To dager etter at gallerist Ole Dørje fylte 60 år, spredte usikkerheten seg for hvordan Soli Brug skulle takle hverdagen. Løsningen ble å endre kakebuffeten til lunsjrestaurant med hjemmelaget pai og egen vin, samt Vegard Blomberg (46) fra Kongsten som den første kunstneriske desserten på menyen
Les mer om:

Intervju: Kygo-aktuelle Kim Petras er fremtiden

Kim Petras: – Woo-Ah!  For den gjennomsnittlige nordmann betyr utropet over sannsynligvis lite.  Men, innenfor popmusikkens mest dedikerte fansamfunn er tyske Kim Petras’ «Woo-Ah»-motto som uling er for ulver, som brøling for løver eller som «bank-bank» er for Jehovas vitner.  Den skamsøte signaturen – som er Kims «producer tag» –  blir for skamløse popentusiaster et kall på likesinnede, ikke langt unna kult-tilstander. Dette blir svært tydelig når 730 drar til Danmark for å se 27-åringen fremføre et særdeles brennheit klubbshow på sin Clarity Tour i januar.   Den tyske popsensasjonen lar ikke

– For noen sårbare grupper kan tiltakene ha store utilsiktede negative konsekvenser

Helsedirektoratet har siden coronakrisen startet brukt sosiale medier for å trygge og veilede befolkningen i hvordan de kan takle negative psykososiale konsekvenser av smittevernstiltak.
Les mer om:

Chris Evans takket flere ganger nei til Captain America-rollen

Nylig røpet Evans at han flere ganger sa nei til rollen fordi han slet med angst. Å si ja til Captain America ville nemlig innebære å forplikte seg til å gjøre hele ni filmer, og han fryktet konsekvensen for sin egen mentale helse, sa han til Hollywood Reporter. Det var da skuespillerkarrieren begynte å ta av for Chris Evans at problemene meldte seg. Under innspillingen av 2010-filmen «Puncture» fikk han angstanfall også på filmsettet. – Brått blir hobbyen din også jobben. Da kommer angsten.
Les mer om:

- Jeg går til behandling

34-åringen forteller at hun de siste to månedene har fått hjelp for å takle sin sosiale angst.
Les mer om:

– Tror Klopp ser på dette som en skikkelig utfordring

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror Liverpool-manager Jürgen Klopp er bestemt på å takle det som venter når Premier League starter opp igjen.

– Det blir gøy å se gutta takle litt igjen. At det lukter litt svidd

RB sendte direkte fra den første LSK-treningen med full kontakt igjen. Se treninga her!
Les mer om:

Her ville romeriksfirmaet starte pub. Så satte koronakrisen inn

Alt var duket for Gulatings nye pub. Så trakk franchisetageren seg. Lillestrøm-firmaet er likevel optimistiske rundt framtida, og mener de er godt rustet for å takle korona-krisen.
Les mer om:

Even (29) ble mobbet i årevis på hjemplassen – nå bor han på Nordstrand og vil bruke egen historie i kampen mot mobbing: – Mange vil takle det selv, men det er så viktig å si ifra

Even Olstad sto i timevis ved en bro og vurderte å ta livet sitt. Så bestemte han seg. Mobbingen skulle ikke få ta knekken på ham.
Les mer om:

Fortsatt behov for flere sykepleiervikarer

Mange bedrifter kutter ned på sommervikarer, men i helsetjenesten er det fortsatt behov for flere vikarer for å kunne takle en ny smittetopp.
Les mer om:

Voksne barn irriterer seg over foreldrene sine. Her er rådene som kan gjøre samværet enklere.

Du er voksen, men føler deg som et trassig barn igjen når du er sammen med foreldrene dine. Helt normalt, ifølge forskere. Her er rådene til hvordan man kan takle fridager sammen.
Les mer om:

Voksne barn irriterer seg over foreldrene sine. Her er rådene som kan gjøre samværet enklere

Du er voksen, men føler deg som et trassig barn igjen når du er sammen med foreldrene dine. Helt normalt, ifølge forskere. Her er rådene til hvordan man kan takle fridager sammen.
Les mer om:

Arnøy Laks er godt rustet for å takle krisene: - Ingen store lass som er veltet(pluss)

Arnøy Laks AS har håp om gode tider også på andre siden av koronakrisen. I mellomtiden er det greit å ha lagt bak seg noen fete år.
Les mer om:

– Min sønn ble misbrukt, men vi fikk ikke hjelp (pluss)

Hennes sønn ble i mange år misbrukt av sin stefar. Så stod de alene — uten hjelp til hvordan å takle deres nye hverdag.
Les mer om:

Rektor gir barna lov å spille vanlig fotball – i strid med NFFs regler

I Sarpsborg reagerer bekymrede foreldre på full fotballsparking i skolegården. I Egersund får barna både takle og drible, alt med rektors velsignelse.

Den som skal gjøre denne jobben må takle tøffe værforhold

Nå er anbudskonkurransen om hvilke bedrifter som skal få oppdraget med å rehabilitere Ytre Møkkalasset fyr i full gang.
Les mer om: