Nyheter om T-banen


The Warriors fyller 40 år – her er faktafest om kultklassikeren

I 1965 kom romanen The Warriors, som ble en stiv, til tider snodig, men spennende og ikke minst stilig film i 1979. I alle fall en av de mest underholdende gjengfilmene noensinne laget. Kanskje den eneste av dem som fortsatt har innflytelse på populærkulturen. 730.no markerer gigantens 40-årsjubileum med å tørke støv av fakta om The Warriors. 1. Handlingen finner sted i løpet av en 4. juli-natt. Lederen for New Yorks største gjeng, Gramercy Riffs, blir skutt og drept av The Rogues, som skylder på The Warriors. Det blir heksejakt på sistnevnte.

480 ganger i døgnet passerer t-banen huset hans. Hver gang rister det

I to år har Carl Ludvig Ekloe forsøkt å få hjelp fra Sporveien - rystelsene og støyen fra t-banelinja utenfor huset har blitt for ille.
Les mer om:

Bompengedebatten: Vil ha fakta på bordet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Bommene vil bestå uansett hvem som vinner! Nei, dette valget handler om gratis AKS, om gratis kjernetid i barnehagen, om flere lærere til skolene. Hvis bompengemotstanderne vinner fram vil bommene bli stående, men alt det andre forsvinner. Byrådsleder Raymond Johansen prater raskt og energisk om det som plutselig har blitt valgkampens heteste potet.

Hissig mann slo og sparket etter folk på Østensjøbanen

Politiet rykket ut til Godlia T-banestasjon tirsdag formiddag etter flere meldinger om en aggressiv mann på T-banen.
Les mer om:

Samfunnet er besatt av kvinnelige kjønnsorganer. Hvorfor er reklame for sexleketøy fortsatt tabu?

Dame Products saksøker selskapet som drifter T-banen i New York for å nekte smakfull reklame for sexleketøy rettet mot kvinner. Merkelig nok var det ingen reaksjoner på lignende markedsføring rettet mot menn.
Les mer om:

Saksøker for retten til å reklamere for sexleketøy

Den amerikanske sexleketøysprodusenten Dame Products saksøker New Yorks kollektivtransportoperatør for retten til å reklamere for produktene sine på T-banen.
Les mer om:

To 17-åringer tatt for tagging ved t-banen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Politiet forteller til Nordre Aker Budstikke fredag morgen, at de i natt fikk melding om tagging ved Østhorn t-banestasjon:- Vi fikk kontroll på to gutter på 17 år i tilknytning til tagging på en murvegg ved t-banestasjonen Østhorn. Vi oppretter sak, og foreldrene blir kontaktet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt. Tagging ved Østhorn t-banestasjon.

Borgerlig side garanterer for de store veiprosjektene: - Eneste måten å løse trafikkproblemene på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Her ser vi et krystallklart skille mellom borgerlig side og det sittende byrådet, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg mens han skuer utover ettermiddagstrafikken på Kalbakken. Han har fått selskap av Venstres førstekandidat Hallstein Bjercke og Frps førstekandidat Aina Stenersen. Sammen med Krf har de nå blitt enige om en felles platform for samferdselsutbyggingen i Groruddalen.

I fjor var det bilbrann her, i natt skjedde det igjen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Natt til mandag melder politiet:#Oslo Det brenner i to biler på Tåsen. Høye flammer og mye røyk. Alle nødetatene er på vei.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 10. juni 2019Politiet meldte videre klokken 04.46: - Brannen har nå spredd seg til en tredje bil. Røyken er synlig i store deler av Oslo sentrum. I tillegg meldte politiet at det ikke var spredningsfare til hus på stedet, men til andre biler på parkeringsplassen.

Arkitekturråd om nytt Tåsen senter: «Løsningene synes utdatert på en rekke områder»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Rådet for byarkitektur har uttalt seg om planene for utbygging av Tåsen senter, i forbindelse med at utbyggers forslag, og Plan- og bygningsetatens alternative forslag, lå ute til offentlig ettersyn i mai. I referatet fra møtet holdt 14.

Truer med Fornebubane-stopp om statlige penger uteblir

Natt til lørdag 1. juni skrur Oslo på en ny bomring. Hver fjerde krone fra bilistene skal til Fornebubanen, men nå mener byråd Arild Hermstad (MDG) at regjeringen sprer usikkerhet om hele den nye T-banen.
Les mer om:

Veidirektøren: Tvil om hvor mye staten skal betale av Fornebubane til 16 milliarder

Veidirektøren er usikker på hvor stor andel staten skal betale av de 16,2 milliardene som T-banen til Fornebu skal koste. Bompenge-bilister må uansett betale resten.
Les mer om:

Plan og bygg skal gjøre en «nøye vurdering» av nabolagets alternative Tåsen senter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Mens skolebarna kommer langs Blåsbortveien og Tåsenveien inn til undergangen mot Tåsen senter, en tidlig morgen i mai, møter vi lederen i Berg Nordberg Sogn Tåsen vel, Henning Iversen, og Jon Fageraas, Anders Løvlie og Per Morten Josefson fra Tåsenaksjonen.De har mobilisert nabolaget på Tåsen mot utbyggingsplanene på Tåsen senter. Resultatet er en lang rekke underskrifter og innspill i høringsrunden.

Slik ruster Ruter seg til flere bomstasjoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Det forteller markedsdirektør Ellen Rogde i Ruter.1. juni settes det nye bompengesystemet i Oslo i drift. Fra omlag halvparten i dag, anslås det at 3/4 av alle bilreiser i Oslo må passere en bomstasjon fra og med neste måned. Les mer om det nye bomsystemet, og hva det vil koste deg å kjøre bil i Oslo, her.Styrker busstilbudet Rogde forteller at Ruter de siste årene har rigget kollektivtilbudet for passasjervekst.

Senter-gangvei blir bilfri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter å ha engasjert seg i og jobbet for å få fjernet bilene langs gangveien som går forbi Madamløkken barnehage fra Linderud senter og ned til Bjerke videregående skole og Linderud barne- og ungdomsskole i mange år, kan beboerne nå etter samarbeid med Bydel Bjerke endelig se for seg en gangvei slik den skal være. - Her ferdes det mange, og ikke minst barn.

Snart blir det buss for bane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Sporveien skal de neste ukene utføre vedlikeholdsarbeid på Sognsvanns- og Storobanen fra Majorstuen til endeholdeplassene. De reisende må benytte seg av Ruters innsatte busstilbud istedenfor t-banen. Rutetidene blir endret, og Ruter oppfordrer de reisende til å sjekke om deres avgang blir påvirket av arbeidet.

Skikkelig stemning på t-banen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: 16. mai er selveste generalprøven - dagen da trommer og blåseinstrumenter skal varmes opp til det virkelig gjelder i morgen. Vi kom tilfeldigvis over denne gjengen på plattformen på Ullevål stadion t-bane torsdag formiddag. Og vi håper de reisende på t-banen satte pris på å plutselig sitte på første rad på denne gjengens 16. mai-oppvisning!Gjengen tipper vi er et realt studentorkester. Men hva heter de?

Dette er viktig å huske på hvis du skal reise kollektivt 17. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Trikk, buss og båt kjører lørdagsruter på 17. mai, og deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss.T-banen (bortsett fra Linje 2) kjører hverdagsrute i tidsrommet 08:00-19:00 og lørdagsrute om morgenen og om kvelden. Linje 2 mellom Østerås og Ellingsrudåsen kjører to ganger i kvarteret fra klokken 08:00, og ut driftsdøgnet.

Kolsåsbanen gikk i sneglefart - og så filmet Ida (35) årsaken til det hele

– T-banen blir et fengsel, forklarer Viltnemnda, som får mange meldinger om rådyr i knipe om dagen.
Les mer om:

1400 sier nei til planene for Tåsen senter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN/NYDALEN: 13. mai går fristen for å avgi høringsuttalelse til Norgesgruppen og Tåsen Utviklings planer for Tåsen senter. Plan- og bygningsetaten la frem sitt eget alternativ, som reduserte omfanget noe, men det falt ikke i smak i nærmiljøet.

Ja til hagekoloni og sykkelvei: Lag ny trasé for fotgjengere!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bydelsutvalget i Nordre Aker har i sitt møte 9. mai gitt innspill til detaljreguleringen for oppgradering av gang- og sykkelvei som er planlagt å gå langs Ringveien forbi Sogn Hagekoloni.LES BAKGRUNN: Deler av kolonihagen må ofres for å få mer sykkelveiStatens vegvesen har forslått å omregulere kolonihage - grøntareal for å få på plass sykkelfelt langs Ring 3. To viktige miljøtiltak settes på denne måten opp mot hverandre!

Mette-Marit på «Bokbanen»: - Jeg har fått god hjelp til å gjøre jobben jeg vanligvis gjør

Mette-Marit har tatt plass på T-banen for å gjennomføre årets litteratur-stunt «Bokbanen».
Les mer om:

Nesten 3000 elever på Sognsvann: - Oslomarka er arvesølvet vårt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOGNSVANN: For fjerde år på rad inviterte Oslo og Omland Friluftsråd, i samarbeid med 17 friluftsorganisasjoner og støttet av Oslo kommune, Akershus Fylkeskommune og Miljødirektoratet, til Flerkulturell Friluftsfest. 2700 elever fra mottaksklasser og voksenopplæring i Oslo og Akershus var påmeldt.

Klar, ferdig, gå - og sykle!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: 1. mai var satt som den "offisielle" åpningsdatoen for gang- og sykkelbrua som erstatter den gamle røde, over Ringveien ved Ullevål stadion. Arbeidene har pågått i lang tid, og i april åpnet noen av rampene til brua, som er 6,5 meter bred og har egne felt for gående og syklende - den er i omfang noe helt annet enn den gamle. Den nye brua har egne felt for gående og syklende.