Nyheter om Syria


Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria

Flere personer er drept av en bilbombe i den tyrkiskkontrollerte byen al-Bab nord i Syria, ifølge SOHR.
Les mer om:

Flere drept av bilbombe i Syria

Flere personer er drept av en bilbombe i den tyrkiskkontrollerte byen al-Bab nord i Syria, ifølge SOHR. 14 mennesker ble drept, ifølge eksilgruppen.
Les mer om:

Et halvt år i IS-leirene: Barn ble knivdrept som straff

I et halvt år jobbet norske Randi Saure under ekstreme forhold med å følge opp barn i leirene der IS-kvinner holdes. Hun mener den norske regjeringen tar feil når det beskrives som vanskelig å hente barn hjem fra Syria.
Les mer om:

Helvetes godt om en helvetes jobb

Boka om WHO-topp Elizabeth Hoff handler om langt mer enn en norsk helsearbeider i Syria.
Les mer om:

Managerlegende Marcello Lippi tar sin hatt og går igjen

Hvis du taper mot Syria og leder landslaget til et stort land som Kina er det litt som om Norske skulle tape dagens kamp mot Færøyene.

Stoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri

USA krever at Europa henter hjem sine fengslede IS-krigere i Irak og Syria. NATO-sjef Jens Stoltenberg har ikke tatt stilling til hva medlemslandene bør gjøre.

Pompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere

Europeiske og andre land må hente hjem og straffeforfølge sine egne statsborgere som er tatt til fange i Irak og Syria, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo.
Les mer om:

USA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister

USA vil beholde en styrke på rundt 600 soldater i Syria, opplyser den amerikanske forsvarsminister Mark Esper.
Les mer om:

Søreide møtte Pompeo: Bekymret for at IS skal få fotfeste i Syria

WASHINGTON D.C (VG) Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide frykter USAs tilbaketrekking i Syria vil gi terrororganisasjonen en mulighet til å vokse.

Tyrkia: - USA brøt våpenhvile

USA overholder ikke sin del av våpenhvileavtalen som er inngått nord i Syria, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
Les mer om:

Erdogan anklager USA for avtalebrudd

USA overholder ikke sin del av våpenhvileavtalen som er inngått nord i Syria, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
Les mer om:

Nederland dømt til å hente hjem barn av IS-foreldre

Nederland må aktivt forsøke å hente hjem IS-barn fra leirer i Syria så raskt som mulig, slår en nederlandsk domstol fast. Men staten kan la mødrene bli igjen.
Les mer om:

Syrisk kvinne i Fræna fikk fylkets likestillingspris

Mayada Alfaiyad fra Syria, bosatt i Fræna, blir tildelt likestillingsprisen 2019.
Les mer om:

Der kalifatet lever i beste velgående

SYRIA: Kalifatet er kollapset og kalifen likvidert. Men i den beryktede Al-Hol leiren gror det fram et nytt minikalifat. Al-hol utgjør en ny frontlinje i Syria – og den kan eksplodere når som helst.
Les mer om:

Flere sivile drept i russiske luftangrep i Syria

Sju sivile er drept i luftangrep fra russiske styrker i Idlib-provinsen nordvest i Syria. Tre av dem er barn. I tillegg er flere kritisk skadd, opplyser SOHR.
Les mer om:

Flere sivile drept i russiske luftangrep i Syria

Sju sivile er drept i luftangrep fra russiske styrker i Idlib-provinsen nordvest i Syria. Tre av dem er barn. I tillegg er flere kritisk skadd, opplyser SOHR.
Les mer om:

Flere drept av bilbombe nord i Syria

Minst åtte mennesker ble drept og 20 såret da en bilbombe eksploderte i en syrisk landsby på grensen til Tyrkia.
Les mer om:

Nå vil Tyrkia sende IS-fanger tilbake til Europa

Tyrkia vil sende utenlandske IS-krigere som sitter fanget i Syria, tilbake til hjemlandene, uansett om landene vil ta imot dem eller ikke. Hjemsendelsene kan begynne allerede mandag, varsler AFP og Reuters.
Les mer om:

Russiske militærhelikoptre settes inn langs grensen mellom Syria og Tyrkia

Russland setter inn militærhelikoptre for å patruljere et område nær den syriske grensen mot Tyrkia. De skal bidra til å beskytte russiske styrker på bakken.
Les mer om:

Morløs 11-åring fikk reise fra al-Hol-leiren og hjem til Italia

11 år gamle Alvin ble i går fulgt av Røde Halvmåne-medarbeidere på vei ut fra den beryktede flyktningleiren i Syria. Han er det første barnet av en IS-kvinne som hentes hjem i samarbeid med det syriske regimet.
Les mer om:

Regimet i Damaskus bidro til repatriering av IS-tilknyttet 11-åring til Italia

En IS-tilknyttet gutt er på vei hjem til Italia fra al-Hol-leiren i Syria i det som er den første returen i sitt slag i samarbeid med det syriske regimet.
Les mer om:

Ny rapport: Slik har IS-kvinner rømt siden Tyrkia-angrepet

BEIRUT (VG) Flere europeiske IS-tilknyttede kvinner som har rømt fra leire i Syria den siste tiden, forsøker nå desperat å finne en vei tilbake til Europa. En ny rapport går gjennom de kaotiske konsekvensene av den tyrkiske offensiven i leirene der de utenlandske kvinnene befinner seg.
Les mer om:

–Trump godkjenner Syria-oppdrag

President Donald Trump har sagt ja til at USA involverer seg i et større militært oppdrag for å beskytte oljefelt øst i Syria, sier amerikanske tjenestemenn til nyhetsbyrået AP.

AP: Trump har godkjent et utvidet amerikansk militæroppdrag i Syria knyttet til oljefelt

President Donald Trump har sagt ja til at USA involverer seg i et større militært oppdrag for å beskytte oljefelt øst i Syria, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Erdogan anklager kurdisk milits for avtalebrudd

Den kurdiske militsen i Syria har ikke trukket seg ut av grenseområdet mot Tyrkia som avtalt, hevder president Recep Tayyip Erdogan.
Les mer om: