Nyheter om Syria


Minst 16 drept i angrep mot USAs styrker i Syria

IS hevder de står bak et selvmordsangrep der minst 16 personer ble drept i den syriske byen Manbij onsdag. Fire av de drepte skal være amerikanske soldater.
Les mer om:

– Minst 16 drept i angrep mot USAs styrker i Syria

IS hevder å stå bak et selvmordsangrep der minst 16 personer, blant dem flere amerikanske soldater, er drept i den nordlige syriske byen Manbij onsdag.
Les mer om:

FNs norske Syria-utsending på plass i Damaskus

FNs nye spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, er på plass i Damaskus, der han har møtt landets utenriksminister.
Les mer om:

Tyrkia skal opprette sikkerhetssone i Syria

Tyrkia skal opprette en sikkerhetssone nord i Syria, i tråd med et forslag fra USA, sier president Recep Tayyip Erdogan.
Les mer om:

FN: Minst 15 flyktningbarn døde i kulden i Syria

Minst 15 syriske flyktningbarn har mistet livet på grunn av det iskalde vinterværet og mangel på helsehjelp den siste tiden, ifølge FN.
Les mer om:

FN-kilde: Pedersen reiser til Syria

Geir O. Pedersen drar tirsdag på sin første reise til Syria etter at han overtok som FNs spesialutsending til landet, ifølge en kilde i FN-systemet.
Les mer om:

FN-kilde: Pedersen reiser til Syria

Geir O. Pedersen drar tirsdag på sin første reise til Syria etter at han overtok som FNs spesialutsending til landet, ifølge en kilde i FN-systemet.
Les mer om:

Somalisk fembarnsmor avviser tiltale om terror og IS-støtte

Opprørt og gråtende avviser en somalisk fembarnsmor at hun skal ha brutt terrorbestemmelsene. Hun nekter for at hun hadde en plan om å reise til Syria.
Les mer om:

Trump truer med å «knuse Tyrkia økonomisk» dersom de angriper kurderne

Trump sier på twitter at Tyrkia og de USA-støttede kurderne som kjemper mot IS i Syria, ikke må få lov å angripe hverandre når USA trekker seg ut.
Les mer om:

Trump vil «knuse Tyrkia økonomisk» om de angriper kurderne: – Stor holdningsendring

President Donald Trump sier at Tyrkia og de USA-støttede kurderne som kjemper mot IS i Syria, ikke får lov til å angripe hverandre når USA trekker seg ut. En stor holdningsendring mot Tyrkia på kort tid, mener ekspert.

President Trump vil «knuse Tyrkia økonomisk» om de angriper kurderne

President Donald Trump sier at Tyrkia og USA-støttede kurderne som kjemper mot IS i Syria, ikke får lov til å angripe hverandre når USA trekker seg ut.

Trump vil knuse tyrkisk økonomi om de angriper YPG

President Donald Trump varsler dramatiske straffetiltak dersom Tyrkia angriper USA-alliert kurdisk milits i Syria, men landets ledelse blåser av trusselen.

Merket for alltid: Rafik startet livet i en brennende seng

BEIRUT (VG) Mens krigen i Syria i manges øyne går mot slutten, vil landets yngste generasjon bære med seg psykiske og fysiske arr for resten av livet. Nå forsøker et nettverk av hjelpere å redde flere hundre barns fremtid.
Les mer om:

Pompeo har tro på avtale om kurdere med Tyrkia

Utenriksminister Mike Pompeo sier han er optimistisk til at USA og Tyrkia vil få til en avtale om hvordan kurdiske tropper i Syria skal beskyttes.
Les mer om:

SOHR: 600 evakuert fra IS-okkupert område øst i Syria

Over 600 personer ble lørdag evakuert fra et IS-okkupert område i Øst-Syria, ifølge SOHR. USA-støttede styrker forbereder seg på et siste angrep i området.
Les mer om:

Gjenoppbyggingen av Syria

Mens krigen i Syria har pågått, har Norge solgt våpen og ammunisjon for hundrevis av millioner til land som har bidratt til bombing av hus og hjem for millioner av innbyggere i Syria.

Pompeo taler Trump midt imot

President Donald Trump gir blaffen i om Iran er i Syria, mens hans utenriksminister vil ikke gi seg før alle iranske støvler er ute.

USA vil berolige kurdere og bremse Tyrkia

SYRIA: Trump-rådgiver prøver å forsikre kurderne om at USA ikke vil svikte dem, etter at Trump har sagt at han vil trekke amerikanske soldater hjem fra Syria.
Les mer om:

Arabiske land nøler med å ta al-Assad inn i varmen

SYRIA: Den syriske diktatoren har gjenvunnet makten over to tredjedeler av landet sitt. De andre arabiske makthaverne nøler med å invitere ham tilbake i varmen.
Les mer om:

Milits: Amerikansk tenåring tatt til fange i Syria

Den syriske kurdermilitsen YPG sier de etter kamper med IS har tatt åtte utlendinger til fange, deriblant en amerikansk 16-åring og en tysk 31-åring.
Les mer om:

Snøstorm rammar flyktningar: – Vi er isolerte, og teltet har kollapsa

Hjelpeorganisasjonar slår alarm etter kraftig snøstorm i grenseområdet mellom Libanon og Syria. 250.000 syriske flyktningar er ramma av snøkaoset, ifølgje organisasjonen UOSSM.
Les mer om:

SOHR: Mange drept i kamper mellom SDF og IS i Syria

23 soldater i den USA-støttede SDF-militsen er drept under harde kamper med IS i en av opprørernes siste bastioner øst i Syria.
Les mer om:

SOHR: Mange drept i IS-angrep

23 soldater i den USA-støttede SDF-militsen er drept i IS-angrep øst i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.
Les mer om:

USA vil berolige kurdere og bremse Tyrkia

Trump-rådgiver prøver å forsikre kurderne om at USA ikke vil svikte dem, etter at Trump har sagt at han vil trekke amerikanske soldater hjem fra Syria.
Les mer om:

Tyrkia nekter å frede kurdisk milits i Syria

Tyrkia avviser USAs krav om «freding» av den kurdiske YPG-militsen i Syria. Tirsdag ankom president Donald Trumps sikkerhetsrådgiver John Bolton Ankara.