Nyheter om Syria


SOHR: 38 drept i luftangrep fra USA-ledet koalisjon i Syria

38 personer, 13 av dem barn, er drept i luftangrep mot IS-mål utført av den USA-ledede koalisjonen øst i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.
Les mer om:

SOHR: Barn drept i luftangrep fra USA-ledet koalisjon i Syria

Minst 26 sivile, deriblant 14 barn, er drept i luftangrep mot IS-mål utført av den USA-ledede koalisjonen øst i Syria, opplyser eksilgruppe.
Les mer om:

SOHR: 22 opprørere drept i område med våpenhvile i Syria

22 opprørere er drept av regjeringsstyrker i den demilitariserte sonen rundt Idlib-provinsen i Syria, melder eksilgruppa SOHR.
Les mer om:

Alan (31) var frisør i Syria – nå er han båtkalesjemaker med egen bedrift på Øra

For fem år siden sto Alan Daoud (31) og frøs på gata i Oslo etter å ha flyktet fra krigen i Syria. Nå satser han på at den nystartede kalesjemakerbedriften hans på Øra skal bli en suksess.
Les mer om:

SOHR: 14 sivile drept da USA-ledet allianse angrep IS i Syria

Alliansen mot IS, med USA i spissen, gjennomfører omfattende luftangrep mot IS' siste skanse i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Minst 14 sivile skal være drept.
Les mer om:

SOHR: USA-ledet allianse i gang med omfattende luftangrep mot IS i Syria

Den amerikanskledede alliansen har siden fredag ledet et omfattende luftangrep mot IS' siste skanse øst i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.
Les mer om:

Frykter ny IS-offensiv

Irak sender store militærstyrker til grenseområdene mot Syria. Terrororganisasjonen IS er svekket, men irakiske myndigheter frykter at ekstremistgruppen vil angripe for å ta tilbake områder.
Les mer om:

Pedersen: Kunne ikke si nei til Syria-jobb

BEIJING/OSLO (NRK): Den norske toppdiplomaten Geir O. Pedersen forlater ambassadørjobben i Kina for å ta et nytt og svært krevende oppdrag. Han blir FNs nye spesialutsending til Syria.
Les mer om:

Norsk toppdiplomat blir FNs nye spesialutsending til Syria

FNs generalsekretær António Guterres har utnevnt norske Geir O. Pedersen som sin nye spesialutsending til Syria.
Les mer om:

Når forfatteren er med på snøballkrig med islamistkrigere, blir det nesten absurd

Pål Salahdin Refsdal tar oss med til islamistkrigerne i Syria.
Les mer om:

Guterres har pekt ut Geir Pedersen til spesialutsending for FN i Syria

Generalsekretær i FN, António Guterres, har informert Sikkerhetsrådet om at han vil ha norske Geir Pedersen som sin nye spesialutsending i Syria.
Les mer om:

Nordmann blir ny Syria-utsending

Generalinspektøren i FN skal ha informert sikkerhetsrådet at han vil ha Geir O. Pedersen som spesialutsending til Syria, ifølge flere medier. Han er i dag Norges ambassadør i Kina.
Les mer om:

Terrordømt familiefar tok med kone og barn til Syria – mener han er uskyldig

39-åringen tok med seg familien fra Senja til krigsherjede Syria. Selv hevder han at det var for å bo og jobbe, ikke krige.
Les mer om:

Mener han er uskyldig dømt for terrorisme

Mannen, som i 2014 tok kone og fem barn med seg fra Senja til Syria, trår tirsdag inn i Borgarting lagmannsrett for å hevde sin uskyld.
Les mer om:

- IS har jaget kurdisk milits

IS-krigere har slått tilbake den kurdiskledede og USA-støttede militsen SDF fra et område øst i Syria, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
Les mer om:

Tyskland krever politiske prosesser for å investere i Syria

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen sier de ikke vil investere i oppbygningen av Syria dersom det vil tjene Bashar al-Assads regime.

Israel anklager Iran og Syria for å stå bak rakettangrep

Det israelske militæret anklager Syria og Irans revolusjonsgarde for å stå bak rakettene som ble skutt fra Gazastripen fredag og lørdag.

SOHR: 41 USA-støttede krigere drept av IS i Syria

Minst 41 krigere fra den USA-støttede kurdiskledede militsen SDF er drept av IS-ekstremister i Syria, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
Les mer om:

Israel anklager Iran og Syria for å stå bak rakettangrep

Det israelske militæret anklager Syria og Irans revolusjonsgarde for å stå bak rakettene som ble skutt fra Gazastripen mot Israel fredag og lørdag.

Japan bekrefter at journalist er løslatt av syriske opprørere

Japan bekrefter at frilansjournalisten Jumpei Yasuda er frigitt i Syria, der han har vært holdt som gissel av opprørere siden juni 2015.
Les mer om:

Japansk journalist frigitt etter tre år i fangenskap i Syria

Japanske myndigheter har fått bekreftet at det er frilansjournalisten Jumpei Yasuda som er frigitt og nå befinner seg i Tyrkia. Han ble tatt som gissel i Syria i 2015.
Les mer om:

Medier: Norsk diplomat heteste kandidat til å bli FNs Syria-utsending

Geir O. Pedersen, Norges ambassadør til Kina, ligger ifølge flere medier an til å bli FNs nye spesialutsending i Syria.
Les mer om:

Russland: 88.000 opprørere drept i Syria

Nesten 88.000 opprørere har blitt drept i Syria de siste tre siste årene Russland har deltatt i krigen, ifølge Russlands forsvarsminister.

Solberg møtte Medvedev: Vil ha Russland med på hav-satsing

BRUSSEL (VG) For første gang siden Krim-krisen har statsministrene fra Norge og Russland hatt direkte samtaler. Erna Solberg tok opp faren for massedrap i Syria og inviterte Russland med på hav-satsing.

Jan Egeland slutter som Syria-koordinator

Jan Egeland trekker seg som FNs nødhjelpskoordinator for Syria, dagen etter at spesialutsending Staffan de Mistura gjorde det samme.
Les mer om: