Nyheter om Swansea


Imponerer i Stoke: Halve Premier League snuser på tidligere Liverpool stjerne

Da midtbanespiller Joe Allen forlot Liverpool tilbake i 2016 og rykket ned til Stoke var det flere som tenkte han endelig har funnet sitt nivå. Liverpool var å «skyte for høyt» i følge engelsk presse på den tiden. Det startet helt ok og i flere år var nivået til Stoke og Joe Allen på linje, men så!. Sakte, men sikkert har den nå 32 år gamle waliseren blir særdeles god, rett og slett for god for Championship.

The Telegraph: Potter favoritt nå som det blir vanskelig med Pochettino

Tottenham manager Antonio Conte tilbød seg å overta Paris Saint-Germain i dagene etter den franske klubben røk ut av Champions League og alle var samstemte i at deres argentinske manager Mauricio Pochettino ville få sparken. Uttalelsene til Conte likte Spurs styreleder Daniel Levy svært dårlig og nesten umiddelbart startet de arbeidet med å finne alternativer. – Antonio Conte er en løs kanon, en svært kompetent løs kanon, men likevel en løs kanon.

Trenger ikke være mattegeni for å se at Derby rykker ned

Man kan selvsagt diskutere om straffen som er ilagt Derby, med trekk på 21. poeng for økonomiske problemer er for tøff, men det er likevel realiteten. – Manager Wayne Rooney har gjort en formidabel jobb for å holde klubben oppe i Championship, men nå er alt håp ute.

Wayne Rooneys Derby rykket ned fra Championship etter overtidsdrama

(QPR - Derby 1–0, Reading - Swansea City 4–4) Det har vært en tøff sesong for Derby, men de har kjempet med nebb og klør mot nedrykk. Men i mandagens dramatiske Championship-runde ble skjebnen beseglet for Wayne Rooneys lag.
Les mer om:

Bekreftet: Neil Warnock gjør noe vi ikke trodde ville skje

Få andre engelske managere har skapt så mye live og røre som Mr. Warnock, denne uken ble det klart at den mildt sagt fargerike manageren gir seg, noe vi trodde ikke skulle skje på denne siden av 80-årsbursdagen til engelskmannen. Vi husker godt for ett år siden da Warnock som Middlesbrough manager skulle forklare tapet mot Swansea i mars. -De (dommerne) er alle helter, og de vil bare være berømte, vil de ikke? Det er feil.

Etter mye frem og tilbake har endelig Lille og AC Milan blitt enige

Den tidligere Bayern München stjernen Renato Sanches var en snartur innom Swansea på lån før han i 2019 landet i Ligue 1 klubben Lille. – Han var med sist sesong da Lille overrasket en hel verden og tok hjem Ligue 1 trofeet. I år har det ikke gått like bra, så langt ligger de på en 6.plass uten reel mulighet til å ta igjen Paris Saint-Germain som leder klart. Renato Sanches har vært ettertraktet helt siden i sommer, men så langt har det ikke blitt til en avtale, til det var Lille sine forventinger til hvor mye de kunne tjene alt for høye.

Ørjan Håskjold Nyland sendt ut i kulden igjen

En leggskade var det som satte den endelige spikeren i kista for Ørjan Håskjold Nyland sin karriere i Bournemouth. 31 åringen som har fått terminert kontrakten med umiddelbar virkning får likevel benytte fasilitetene til trene seg tilbake fra sin skade. Kontraktsløse Nyland var ikke lenge i Bournemouth, i fjor sommer signerte de han på en gratis overgang fra Norwich som også bare valgte å beholde den norske landslagskeeperen i seks måneder.

BBC: Frank Lampard har skrevet kontrakt med Everton

Frank Lampard har søndag gjort unna alle formalitetene i sin kontrakt og har skrevet under på en 2,5 år lang managerkontrakt med Everton, ifølge BBC og The Guardian. 43-åringen erstatter Rafael Benitez, som forlot klubben tidligere denne måneden etter kun én seier på 13 kamper. Les: Carlo Ancelotti må ta trenerkurs Lampard ble tilbudt jobben etter at Evertons hierarki gjennomførte en siste intervjurunde fredag.

Thomas Frank forlenger til 2025

Det ble som forventet tøft for Brentford i Premier League. Etter en god start på sesongen har de siste ukene vært svært tøffe for Kristoffer Ajer og Brentford. Brentford er nede på 14.plass etter fire strake tap og tap i seks av de syv siste. Thomas Frank utvider Brentford-kontrakten fram til og med 2024/25-sesongen. Dansken tok i fjor London-laget opp til Premier League. Les: Manchester United forhandler med Marseilles midtbanestjerne Brentford bekreftet den nye avtalen mandag.

Henter hjem Rhys Williams

Ideen til Liverpool manager Jürgen Klopp var å la 20 år gamle Rhys Williams få kjørt seg hos Swansea denne sesongen for så komme tilbake neste sesong og kjempe om plassen i det som må være en av Europas tetteste forsvarsrekker. Siden august i fjor har Rhys Williams tilhørt Swansea, etter at han gikk på lån fra Liverpool til det walisiske laget. Oppholdet i «Svanene» har ikke blitt helt som forsvarsspilleren hadde tenkt på forhånd. Det ble veldig lite spilletid og absolutt ikke det hardkjøret han var ute etter.

Rangnick gir oss en skikkelig tankevekker om Erling Haaland

Jadon Sancho var den engelske tenåringen som pakket kofferten, tok med seg posterne av forbildene i Premier League – og gjorde «tysker av seg». I 2017 var dette noe helt nytt på balløya. Fire år senere forlot spilleren Dortmund som den nestdyreste overgangen i 2021 (bak Romelu Lukaku). En reise som automatisk fortsetter opp over skylaget? Nope, ingenting skjer automatisk hos en av verdens største klubber. Se Bundesliga, Serie A, Ligue 1, La Liga, Australian Open og mye mer på UnibetTV Sancho ble hentet til Old Trafford i sommer for rundt 850 millioner kroner.

Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og sikret avansement i ekstraomgangene

Det ble en skikkelig sliteseier for «ny solgte» Southampton i FA-Cupen, deg fikk god hjelp av Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og scoret i ekstraomgangene da Southampton sikret seg plass i 4. runde med 3-2 over Swansea. Den norske landslagsprofilen startet kampen på benken, men ble sendt på banen med et snaut kvarter igjen av ordinær tid. Da hadde akkurat Swansea utlignet til 1-1. Les: Et stort skjær is sjøen for Mauro Icardi Southampton fikk en kjempestart på kampen da Nathan Redmond sendte laget i ledelsen allerede etter åtte minutters spill.

Elyounoussi reddet Southampton i FA-cupdrama

Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og scoret i ekstraomgangene da Southampton sikret seg plass i 4. runde av FA-cupen med 3-2 over Swansea.

Elyounoussi reddet Southampton i FA-cupdrama

Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og scoret i ekstraomgangene da Southampton sikret seg plass i 4. runde av FA-cupen med 3-2 over Swansea. Den norske landslagsprofilen startet kampen på benken, men ble sendt på banen med et snaut kvarter igjen av ordinær tid. Da hadde akkurat Swansea utlignet til 1-1. Southampton fikk en kjempestart på kampen da Nathan Redmond sendte laget i ledelsen allerede etter åtte minutters spill.

Bekreftet: Leo Østigard sendes til de store gutta i Serie A

Til sommeren løper kontrakten til den tidligere Molde-spilleren ut hos Brighton, utviklingssjefen hos Premier League-klubben skal holde et godt øye med hvordan 22-åringen klarer seg de neste månedene.

Tre Championship-kamper utsatt

Engelsk seriefotball merker konsekvensene av økt koronasmitte. Lørdag blir verken QPR – Swansea, Reading – Luton eller Millwall – Preston spilt på nivå to. Det blir den andre QPR-kampen på rad som settes på vent. Mandag hadde ikke London-laget nok spillere tilgjengelige til bortemøtet med Sheffield United. Stefan Johansen er kaptein for et Queens Park Rangers som gjør det godt i Championship og kjemper om opprykk til Premier League.

Manchester United får PL-motstand

Den tredje runden av FA-cupen er trukket, og her er noen utvalgte oppgjør: Swansea City – Southampton Chelsea – Chesterfield Liverpool – Shrewbury Town Leicester City – Watford Hull City – Everton Tottenham Hotspur – Morecambe Millwall – Crystal Palace Swindon Town – Manchester City Manchester United –Aston Villa Wolverhampton – Sheffield United Newcastle – Cambridge United West Ham – Leeds United Chartlon Athletic – Norwich Nottingham Forest – Arsenal

Barcelona har ikke råd lenger, men det har nyrike Newcastle

24 år gamle Renato Sanches, har hatt stor suksess i Lille og var med i fjor kraftfull på midtbanen og ledet klubben til en svært overraskende Ligue 1-tittel. – I sommer var en rekke klubber inkludert Barcelona på ballen og ønsket seg en overgang bort fra Frankrike. Nylig fortalte portugiseren selv at en skade satte en stopper for en overgang til Barcelona, nå er forståelsen av hvor ille den økonomiske situasjonen er i den spanske klubben som hindrer en overgang. Det er imidlertid fortsatt stor interesse for Sanchez fra flere europeiske storklubber, og nå har nyrike Newcastle meldt seg på.

Bob Bradley klar for total makeover i rollen som trener/sportsdirektør

Den tidligere Stabæk-treneren har reist jorda rundt de siste 20 årene og jobbet for det amerikanske landslaget, det egyptiske landslaget, Swansea og Le Havre. Forrige uke takket 63-åringen for seg hos Los Angeles FC. Siden 2018 har Bradley vært med å bygge opp og lede Los Angeles FC (etablert 2014), og vil for alltid bli husket for jobben han har langt ned med å bygge opp den ferske MLS-klubben.

Bob Bradley er nummeret unna statue foran stadionen

Hvem husker ikke Bob Bradley. Det ble et kort opphold i Stabæk, men i løpet av 2014/15 sesongen gjorde han seg bemerket som første amerikaner som trener for et lag i europeisk toppdivisjon. Så bar det videre til Le Havre. Bradley fant roen heller ikke i Frankrike, og touch´et såvidt innom Swansea før han returnerte til USA og MLS. Siden 2018 har den tidligere amerikanske landslagstreneren vært med å bygge opp og lede Los Angeles FC (etablert 2014). På fredag ble det klart at 63-åringen gir seg fra nyttår, men ikke uten ha lagt ned et viktig stykke arbeid for klubben.

AC Milan vil blåse nytt liv i supertalent som floppet i Bayern München

Det er nesten så vi fortsatt hører skålingen i høye øl seidler fra den gang da Bayern München i 2016 hentet det portugisiske supertalentet Renato Sanches fra Porto. – Det var ikke måte på hvor heldig den tyske storklubben var som landet en avtale på bare 35 millioner euro. Overgangen kom i konkurranse med flere andre klubber, som faktisk bød mer. For å gjøre historien kort, det gikk ikke bra, et utlån til Swansea og så har Bundesligahistoren over. – De siste to årene har det blitt spill i Frankrike for Lille i Ligue 1.

Neil Warnock: Sparket fire dager etter imponerende rekord

Rett etter dagens bortekamp mot West Bromwich som for øvrig endte 1 – 1 ble det annonsert at Middlesbrough avsluttet sitt samarbeid med veteranmanager Neil Warnock. – Beskjeden kom fire dager etter 72 åringen satte rekord på antall kamper i engelsk mesterskapsserie. For hver kamp som går over 1602 som var tirsdagens 3 – 1 tap mot Luton setter Neil Warnock nye rekorder, med dagens kamp er han oppe i 1603. – Men det blir trolig en stund til tallene fortsetter å vokse.

Michael Laudrup fristet til retur etter tre år i skyggenes dal

Det danske fotballikonet Michael Laudrup var en fantastisk spiller, så langt har ikke 57 åringen vist at han er like fantastisk som trener. – Tre år uten trenerjobb synes å være nok for i et intervju med Jyllands-Posten har han annonsert det frister med en retur til trenergjerningen. Michael Laudrup sin siste trenerjobb var for Al-Rayyan SC fra 2016 til 2018. Jobben var hans andre i Qatar etter tidligere å ha trent Lekhwiya. – I tillegg til de to klubbene i Qatar og Swansea har han hatt ansvaret for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

Wayne Routledge gir seg

Når 36-åringen nå setter støvlene på hylla, har han nok av historier å dele med kommende barnebarn. Han har spilt for ni (!) klubber på balløya med 297 Premier League -og 151 Championship-kamper. Den beste fotballen spilte han med en danske på sidelinjen. Tottenham Aston Villa Cardiff Portsmouth Fulham Newcastle QPR Crystal Palace Routledge har spilt for dem alle, men det var hos Swansea han kom «hjem». Vingen ble hentet til Wales i 2011 og har vært med på berg-og-dalbanereisen til klubben frem til i sommer. 305 kamper med 33 scoringer og 40 assists.

90min: United planlegger å gi Wan-Bissaka tøffere konkurranse i vinter

Som hos alle andre storklubber slappes det heller aldri av hos Manchester United. En spiller som funger på banen nå, betyr ikke at den hvileløse jakten på spillere som bidrar inn i tittel-kampene avtar. I sommer hanglet det med rykter fra engelsk og spansk side om at Kieran Trippier skulle inn og pushe Wan-Bissaka på høyrekanten. Atletico satte hindringer i veien og tvang United til å stå over forsterkningen. Uniteds overgangsbudsjettet (pluss 150-200 millioner kroner til Ronaldo) ble brukt for å få Jadon Sancho og Raphael Varane i hus.

Mest lest siste uke