Nyheter om Sverige


Tenåringer brøt karanteneplikt – fikk 20.000 kroner i bot hver

De fikk ikke akkurat en knallstart på det nye året, de to tenåringene som dro på handletur til Sverige to dager på rad i begynnelsen av januar.
Les mer om:

«Mix» drar til Tyrkia

Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien. Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass. Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

Selvsikre svensker: – Vi kunne hatt to lag på pallen

Frida Karlsson (21) mener Sverige har et luksusproblem før VM-stafetten.
Les mer om:

Daniels rånerserie skamroses i Sverige: – Nå kjenner jeg på forventningspresset

SKIEN: Svenske Aftonbladet kaller første sesong TV-serien fra Bø en perle. I Norge er «Rådebank» den mest sette etter «Skam». Staysman er så fan at han sendte mail der han spurte om å få en rolle. Når sesong to har premiere på torsdag kjenner regissør Daniel Fahre fra Skien på forventningspresset. – Jeg er fryktelig nervøs.

Salo stoppet med 3 i promille

Tidligere ishockeykeeper på det svenske landslaget, Tommy Salo (49), er dømt til to måneder i fengsel for grov fyllekjøring, melder SVT. I august 2020 kjørte han ut med sin egen personbil. Da politiet kom til stedet ble det tatt en blodprøve som viste at han hadde 3,06 i promille, noe som er langt over grensen på 1,0 i Sverige. Salo spilte for NHL-klubbene New York Islanders, Edmonton Oilers og Colorado Avalanche, og tok OL-gull med Sverige i 1994 i Lillehammer.

Her lå Mesterbakken

Og her sto kongen av Sverige og Norge, med flosshatt, og lot seg overhoppe av Ludvig Haugerud. Men senere kom jernbanen og delte hoppbakken i to.

268 coronadødsfall i Sverige siden fredag

Siden fredag er det registrert 268 coronarelaterte dødsfall i Sverige. 9.779 personer har testet positivt.
Les mer om:

Jens Petter Hauge spiller med en av fotballhistoriens råeste

Zlatan er spilleren du enten digger eller ikke kan fordra, men hvis vi fjerner alle emosjoner supersvensken måtte trigge, og står tilbake med selve prestasjonene på gressmatta, da er Zlatan ganske enkelt rå. AC Milan befant seg for ikke så altfor lenge siden nede i en dyp dal.

Ga landslagssjefen sparken bare måneder før EM

Polen har spillerne gode nok til å gjøre det veldig bra i internasjonale mesterskap, den polske serien Ekstraklasa minner om den tyske bundesliga og ligger ikke langt unna i kvalitet. – Etter et skuffende VM i Russland fikk en gammel helt fotballhelt Jerzy Brzęczek jobben som landslagssjef til tross for at mange mente han ikke hadde nok ledelseserfaring for jobben. Nå har han fått sparken og det bare noen få måneder før fotball-EM et mesterskap som landslagssjefen med letthet kvalifiserte Polen til. Ny landslagssjef må på plass.

Trygve Slagsvold Vedum omtalt som joiker Fred Buljo: – Vi har jo begge litt lite hår

Trygve Slagsvold Vedum lo høyt da han fikk lese om seg selv på Wikipeda i Sverige og Danmark. Og nå blir han utfordret til joikeduell.

Full pott for Sverige og Frankrike

Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål. I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden. Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

Svensk jubel for Glenn Solberg i drama-seier: – Jeg er veldig stolt

(Sverige-Egypt 24–23) Glenn Solberg har fått en knallstart som svensk landslagssjef. Etter en stor snuoperasjon sikret Sverige seg VM-seier nummer tre ved å slå vertsnasjonen i Kairo.
Les mer om:

Her stenges skisporet av coronarestriksjonene

ØRJE (VG) Et snodig syn venter de som begir seg ut i lysløypa ved Kjølen Sportcenter. Midt i skisporet sperrer nemlig en tråkkemaskin for at turgåerne kan passere over grensen til Sverige.
Les mer om:

Sverige: Tenåringsjenter omkom i ulykke

To svenske tenåringsjenter på snøscooter mistet livet da de kolliderte med et tog søndag.
Les mer om:

To tenåringsjenter døde etter kollisjon med tog

To tenåringsjenter døde etter at en snøscooter og et tog kolliderte i Söråker i Sverige søndag.
Les mer om:

Fotballryktene: Hevder ny svenske er klar for Rosenborg

Rosenborg fortsetter å se til Sverige, mens Paul Pogba er ønsket av gamleklubben.
Les mer om:

Mann skutt og drept på restaurant i Sverige

En mann i 40-årene ble truffet flere ganger av skudd da han satt på en restaurant i Märsta nord for Stockholm lørdag kveld, Han døde umiddelbart.
Les mer om:

Drap på restaurant i Sverige

En mann i 40-årene ble truffet flere ganger av skudd da han satt på en restaurant i Märsta nord for Stockholm lørdag kveld, Han døde umiddelbart.
Les mer om:

En pågrepet for bombeeksplosjon i Sverige

En person er pågrepet etter en bombeeksplosjon i Sverige fredag. I mannens hjem ble det funnet enda en bombe.
Les mer om:

Solberg med pangstart som Sverige-sjef: – Jeg er stolt

KAIRO (VG) Norges tidligere landslagskaptein Glenn Solberg (48) leder Sverige for første gang i et mesterskap under VM i Egypt. Lørdag jakter svenskene sin andre strake seier med nordmannen som sjef.
Les mer om:

MMA-Hermansson skadet seg på fisketur: – Legen sa jeg hadde flaks

Jack Hermansson (32) pådro seg brudd i tåa og øyehulen i sin siste UFC-kamp, mens skaden han pådro seg på dagens fisketur i Sverige fryktet han at var mye alvorligere.
Les mer om:

Vindturbin veltet i Sverige – stopper turbiner i Norge

– Jeg har aldri opplevd lignende, sier leder for vindkraftverket i Våler.
Les mer om:

Glenn Solberg etter Sverige-seier: – Utrolig stolt

Norge tapte, men en nordmann hadde god grunn til å smile etter torsdagens kamper i håndball-VM. Glenn Solberg førte Sverige til klar seier.

Sverige har passert 10.000 coronadødsfall – professor tror tallet kan øke til 15.000

Sverige har passert 10.000 coronadødsfall. En professor i epidemiologi tror landet kan få opp mot 5.000 flere dødsfall før pandemien er omme.
Les mer om: