Nyheter om Sverige


Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert.
Les mer om:

Sverige: Nå er flere på venstresiden enn på høyresiden positive til EU

Unionen har fått en tydeligere klima- og miljøpolitikk. Dette er en av forklaringene på at venstresiden i Sverige og i andre land har snudd i synet på EU, mener forskere.
Les mer om:

Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

– For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige. Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn. Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia. Nå venter semifinale for de norske jentene.

Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert. Det ble en tårefull søndagskveld for Solberg. Først gråt han av glede over å ha blitt kåret til vinner av det klassiske Höljes-løpet. Det er en bedrift pappa Petter Solberg aldri greide som aktiv fører. Men senere kom kontrabeskjeden. En teknisk etterkontroll avdekket 3 kilo overvekt på bilens bunnplate i aluminium.

Andersson nekter å svare på om Tyrkia har fått løfte om utlevering av navngitte personer

Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) avkrefter ikke Tyrkias påstand om at Sverige har lovet å utlevere «terrorister» til Tyrkia for å bli med i Nato.

Avslører Sverige-trussel

USAs tidligere president Donald Trump skal ha truet med handelsrestriksjoner dersom Sverige ikke løslot A$AP Rocky i 2019.

Er finsk og svensk Nato-medlemskap fortsatt i spill?

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skapte usikkerhet rundt Sverige og Finlands medlemskap på tampen av Nato-toppmøtet.
Les mer om:

Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef. Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år. Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

Død person funnet i vannet ved Svinesundsbroen

En død person er funnet i vannet nær Svinesundsbroen mellom Norge og Sverige. Svensk politi mener liket har flytt fra Norge til Sverige.
Les mer om:

Mann funnet død i vannet i Bohuslän i Sverige - har trolig flytt fra Norge

Politiet har så langt ingen formening om dødsårsaken.
Les mer om:

Død person funnet nær Svinesundbroen

En død person er funnet nært Svinesundbroen på grensen mellom Norge og Sverige, melder svenske medier.
Les mer om:

Kjemper for å unngå SAS-streik

Det pågår nå intense forhandlinger i Stockholm mellom flyselskapet SAS og dets piloter, som truer med storstreik: – Ikke tradisjon i Sverige og Danmark å sitte overtid.

Milliongap mellom Noreg og Sverige – NFF varslar grep

Dei svenske spelarane får over dobbelt så mykje utbetalt i EM-bonusar som dei norske. No lovar Norges Fotballforbund endringar.
Les mer om:

Sverige advarer om mindre interesse for Ukraina-krigen

Sveriges utenriksminister Ann Linde advarer om at interessen for krigen i Ukraina kan havne i skyggen når inflasjon og stigende matpriser krever oppmerksomhet.
Les mer om:

Dette gjenstår for at Sverige og Finland kan bli Nato-medlemmer

Sverige er et skritt nærmere Nato-medlemskap etter å ha inngått en avtale med Tyrkia. Dette er de seks stegene som gjenstår i prosessen.
Les mer om:

Norsk Pen bekymret over Nato-avtale – krever svar fra myndighetene

Nato-avtalen mellom Tyrkia, Sverige og Finland vekker bekymring for ytringsfrihetsorganisasjoner i Sverige og Norge, skriver norske og svenske Pen.
Les mer om:

Helgeværet: Bygevær og litt lavere temperaturer

Regn fra Sverige med torden, og en kaldfront i natt. Vind og pent vær lørdag. Det blir skiftende vær denne helgen.
Les mer om:

Biden forsnakket seg og ba Sveits bli med i Nato

USAs president Joe Biden tok feil av Sveits og Sverige da han sa han hadde bedt Sveits' leder diskutere skrinlegging av landets nøytralitet og bli med i Nato.

Et solid svar til Putin

Sverige og Finland kan gå videre med sin søknad om NATO-medlemskap etter at de kom Tyrkias krav i møte. Det er en historisk og god nyhet. For NATO, men også for Norge.
Les mer om:

Erdogan truer med å holde tilbake Sverige og Finland

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter hvis det tyrkiske parlamentet skal godta at de blir medlemmer i Nato.

9 nye grunner til å dra over grensen: Dette skjer i Sverige i sommer

Nå som reiser til Sverige er restriksjonsfritt og like enkelt som før, lokker Sverige på nytt med flotte arrangementer og nyheter for nordmenn som er sultne på kortreist ferie i nabolandet.

Norge J19 med sterk seier over Tyskland

Norge J19 leverte en knallsterk snuoperasjon da de gikk fra å ligge under 0-1 til å vinne 2-1 over Tyskland. 18 år gamle Iris Omarsdottirs to nettkjenninger etter pause ga Norge det best mulige svaret etter mandagens tap mot England. Sarah Mattner sendte Tyskland i føringen før Omarsdottir snudde kampen og ga håp om avansement. De norske damene holdt unna for Tyskland i sluttminuttene, og sørget for at drømmen om semifinaleplass lever i beste velgående. Søndag venter Sverige i den siste gruppespillskampen. (NTB)

Erdogan: – Sverige har lovet å utlevere 73 terrorister til Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter til Tyrkia før hans parlament godkjenner avtalen om medlemskap for de to landene.

Erdogan hevder Sverige har lovet å utlevere 73 «terrorister»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan overrasket pressen da han torsdag hevdet at Sverige har lovet å utlevere 73 «terrorister» til Tyrkia.
Les mer om:

Fare for vannmangel i Sverige

Hvis det blir en normal sommer i Sverige er det stor risiko for at det blir mangel på vann i brønner flere steder i landet.
Les mer om: