Nyheter om Sveits


Sveits forbyr store arrangementer på grunn av virusutbruddet

Myndighetene i Sveits forbyr arrangementer med mer enn 1.000 personer for å hindre spredningen av koronaviruset.
Les mer om:

Legen la igjen denne posen utenfor døra

Vinterferien i Sveits endte ikke helt som planlagt for en familie fra Oslo. Nå er de i hjemmekarantene på ubestemt tid.
Les mer om:

Koronasmitte i nye europeiske land

Koronaviruset sprer seg videre til flere land. Nå har Østerrike, Sveits og Kroatia registrert sine første tilfeller. I Norge ber Folkehelseinstituttet helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi.

Ytterligere fire døde

Totalt er elleve personer bekreftet omkommet som følge av viruset i Italia. Samtidig har Østerrike, Sveits og Kroatia fått sin første tilfeller av korona-viruset.

Gårsdagens Europaliga-kamper

Den største overraskelsen i går var ikke Manchester United sitt uavgjort resultat med Brugge, men Inter Milan sitt hjemmetap mot Sjakhtar Donetsk. Inter Milan har meget god flyt i Serie A hvor de kjemper helt i toppen om mesterskapet.

PSG-president siktet i korrupsjonssak

PSG-president Nasser al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon i forbindelse med omsetning av TV-rettigheter, opplyser påtalemyndigheten i Sveits.
Les mer om:

PSG-president siktet i korrupsjonssak

PSG-president Nasser al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon i forbindelse med TV-rettigheter. Det opplyser påtalemyndigheten i Sveits.
Les mer om:

PSG-president siktet i korrupsjonssak

PSG-president Nasser al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon i forbindelse med TV-rettigheter. Det opplyser påtalemyndigheten i Sveits.
Les mer om:

PSG-president siktet i korrupsjonssak

PSG-president Nasser al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon i forbindelse med TV-rettigheter. Det opplyser påtalemyndigheten i Sveits.
Les mer om:

PSG-sjefen siktet i korrupsjonssak

PSG-president Nasser Al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon, skriver påtalemyndigheten i Sveits i en pressemelding. I tillegg er tidligere generalsekretær i Fifa, Jerôme Valcke og en tredje forretningsmann siktet. Valcke skal blant annet ha mottatt bestikkelser og forfalsket dokumenter i forbindelse med salg av TV-rettigheter til fotball-VM i perioden 2018-2030. Al-Khelaifi og den tredje mannen skal ha oppfordret til å drive økonomisk kriminaltitet. Al-Khelaifi er styreleder i beIN Media group og sitter i styret til det europeiske fotballforbundet (Uefa)

Ozzy Osbourne avlyser turné for å få behandling for Parkinson-sykdommen

Han skal få behandling av leger der i april, og da sprekker tidsskjemaet. – Uheldigvis klarer jeg ikke å få reist til Sveits for behandling før i april, og behandlingen tar seks til åtte uker, uttaler Osbourne (71). Managerkona Sharon Osbourne sier at de har fått alle de svarene som er mulige å få i USA, og at de nå prøver å få hjelp i Sveits hos en professor som jobber med å «toppe immunsystemet». LES OGSÅ: Danzig med sjelden norgeskonsert. Musikklegenden røpet Parkinson-diagnosen sin i januar, og at det dreier seg om «en mild form», som han oppdaget etter et fall for et år siden.
Les mer om:

Sveitsisk Super-G-triumf

Corinne Suter frå Sveits vann super-G for kvinner i tyske Garmisch Partenkirchen. Nicole Schmidhofer frå Austerrike og Wendy Holdener kom på dei neste plassane. Norske Kajsa Vickhoff Lie køyrde ut. Det same gjorde Sofia Goggia og Viktoria Rebensburg, som begge er i verdstoppen.
Les mer om:

OMTALE: Blues med Bjørn Berge

Bjørn Berge er ein av Europas aller beste blues-gitaristar. Laurdag kjem han til Sand. Her blir det garantert stemning! Vi ryddar vekk amfiet og kjører konserten på flatt golv med runde bord. Brunsj har servering heile kvelden. Etter nesten 20 år som artist er Bjørn Berge eit velkjent namn for publikum i rock-og bluesleiren.

Sveitserne splittet før folkeavstemning om lov mot homofobi

Sveits holder søndag en folkeavstemning om hvorvidt dagens forbud mot diskriminering av etniske og religiøse minoriteter også skal gjelde seksuelle minoriteter.
Les mer om:

Russiske «rørleggere» forsøkte å avlytte Davos-møtet

To russere ble arrestert av politiet i Sveits da de forberedte installasjon av overvåkningsutstyr i bygningene til Verdens økonomiske forum i Davos. Russerne lot som de var rørleggere, men da de ble arrestert viste de fram russiske diplomatpass.
Les mer om:

GULL TIL NORGE: Vant Nordic Mixed Team med 2 langrennsløpere i laget under Ungdoms-OL

Onsdag var det miksstafett i Ungdoms-OL i Lausanne i Sveits. Det ga full uttelling for Norge.
Les mer om:

Disney flytter frem Europa-premieren på sin nye strømmetjeneste – blir å se i Norge til sommeren

Da blir den tilgjengelig i Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Østerrike og Sveits. Flere vesteuropeiske markeder, inkludert Belgia, Norden og Portugal, vil følge sommeren 2020, melder Deadline. LES OGSÅ: Mer «Hjem til jul» i 2020. Disney har ikke oppgitt årsaken til datoendringen. Prisen blir 6.99 euro i måneden, mens et årsabonnement vil koste 69.99 euro.

Klima preger toppmøtet i Davos: – Viktigere at Thunberg kommer, enn Trump

DAVOS, SVEITS (NRK): Tirsdag kommer USAs president Donald Trump og klimaaktivist Greta Thunberg til å befinne seg i samme kongresshall. Ferd-eier Johan H. Andresen tror det kunne blitt høy temperatur om de to møtes.

Ski Classics: Chris Jespersen kom alene til mål

Chris Jespersen kom alene til mål og vant La Diagonela i Sveits for menn. I kvinneklassen var Astrid Øyre Slind suveren og vant.
Les mer om:

Norsk storeslem

Chris Jespersen kom alene til mål og vant La Diagonela i Sveits for menn. I kvinneklassen var Astrid Øyre Slind suveren og vant.
Les mer om:

Visma Ski Classics: JESPERSEN SUVEREN VINNER AV LA DIAGONELA

Det ble en uvanlig løpsutvikling for herrene under lørdagens renn i Visma Ski Classics i Sveits, La Diagonela.
Les mer om:

Thunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg deltok fredag i en klimademonstrasjon med flere tusen deltakere i Lausanne i Sveits.
Les mer om:

Bavaria på Forus skal selge BMW i Sveits - overtar tre forhandlere i Zürich

Bavaria, Nordens største forhandler av BMW og Mini, går nå inn i Sveits i en ny stor, strategisk satsing som fortsatt skal styres fra hovedkontoret i Stavanger. Selskapet øker nå omsetningen til 9 milliarder og får nær 1000 ansatte.

Gro skjøt seg bort på sprinten i ungdoms-OL

Gro Njølstad Randby (17) nådde ikke opp blant de beste på tirsdagens sprinten i ungdoms-OL i Lausanne i Sveits.
Les mer om:

Slovenia og Austerrike vidare i EM

Slovenia og Austerrike er klare for hovudrunden etter solide sigrar. Slovenia slo Sveits 29-25 og vann gruppe F. Der tek truleg Sverige andreplassen etter kampen mot Polen seinare i kveld. Dei to laga blir blant Norges motstandarar i hovudrunden, og Slovenia tek med seg to poeng. Austerrike slo Nord-Makedonia 32-28 og er vinnar av gruppe B. Nord-Makedonia og Tsjekkia kjempar om den andre plassen. I Norges gruppe slo Frankrike Bosnia 31-23 i ein kamp utan betydning. Begge er slått ut.