Nyheter om SveitsOwren med VM-sølv på jaktstarten

Synne Owren sikret seg sølvet på jaktstarten under junior-VM i skiskyting i Østerrike onsdag. Amy Baserga fra Sveits vant. Owren hadde totalt tre strafferunder, men meldte seg på i medaljekampen fra sin åttendeplass etter god fart i sporet. Sveitsiske Baserga gikk ut i ledelse etter sprinten, og med en strafferunde tok hun gullet. Hun var 41,8 sekunder foran Owren, mens italienske Rebecca Passler endte på bronseplass.
Les mer om:

Norge havnet utenfor medaljene

De norske sprintjentene Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng hadde ingenting å stille opp med i søndagens lagsprint. Sverige tok gull foran Sveits og Slovenia.

Renard-dobbel ga Frankrike seier i kampen Norge skulle ha spilt

To mål av forsvarsveteranen Wendie Renard ga Frankrike 2-0-seier over Sveits tirsdag. Egentlig skulle Norge vært motstander.
Les mer om:

Kollen-helgen flyttes til Sveits

Den avlyste verdenscuphelgen i langrenn i Holmenkollen skal i stedet avvikles i Engadin i Sveits, opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS).
Les mer om:

Kollen-helgen flyttet til Sveits

Den avlyste verdenscuphelgen i langrenn i Holmenkollen skal i stedet avvikles i Engadin i Sveits, opplyser Det internasjonale Skiforbundet (FIS). I stedet for tremil kvinner lørdag og femmil menn søndag blir det renn for begge kjønn både lørdag og søndag. Lørdag 13. mars blir det fellesstart i klassisk stil, 10 kilometer for kvinner og 15 for menn. Dagen etter blir det jaktstart i fri teknikk, 30 kilometer for kvinner og 50 for menn. Lørdagens renn avvikles i Surlej, mens søndagens jaktstart gjennomføres i løypene som vanligvis benyttes til langløpet Engadin Skimarathon.
Les mer om:

Bruker historien om Torgeir (24) til å utfordre studenter om aktiv dødshjelp

Det er ett år siden Torgeir Djønne Lian avsluttet livet på en klinikk i Sveits. Nå brukes historien hans i klasserom og på eksamen.
Les mer om:

Sveits kjøpte vaksiner selv

Ifølge helseminister Bent Høie (H) var det ikke mulig for Norge å gjøre egne avtaler med vaksineprodusentene. Sveits har gjort nettopp det – og vaksinert flere.

Jobber internasjonalt som tannlege

Han jobber både som fagleder ved Colosseum Tannlege i Fredrikstad og kursholder rundt i Europa. - Jeg er mentor i et tannlegeakademi i London og Key Opinion Leader for et reguleringssystem i Sveits ved siden av full jobb med pasienter, forteller Finn André Hammer.

Formel 1-stjerne i sykkelulykke

Fernando Alonso, tidligere verdensmester i Formel 1, var torsdag utsatt for en trafikkulykke under en sykkeltur i Sveits, opplyser laget hans. Alonso, som ble verdensmester i 2005 og 2006, har kontrakt med Alpine-laget, som er etterfølgeren til Renault i motorsportens gjeveste serie. Han har forberedt seg til comeback i Formel 1 etter å ha konkurrert i Indycar og utholdenhetsløp. – Vi kan bekrefte at Fernando Alonso har vært utsatt for en ulykke mens han syklet i Sveits.

Storfavoritten innfridde

Kajsa Vickhoff Lie tok en oppløftende 5.-plass da alpin-VM ble innledet med super-G. Storfavoritten Lara Gut-Behrami fra Sveits tok sitt første VM-gull.
Les mer om:

Glass i alle retninger, men golv av glass ble for heftig(pluss)

Vi kan love folk en utsikt av en annen verden, sier sjefen for Romsdalsgondolen, Pål Ragnar Amundsen. Nå er de to kabinene som hver kan ta 46 passasjerer, ferdig produsert i Sveits.
Les mer om:

Italia vant uten norske i finalen

Norge I med Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh skuffet under lagsprinten i friteknikk i Ulricehamn på søndag, da de ikke klarte å ta seg til finale. Norge II stilte med Thomas Helland Larsen og Pål Trøan Aune, men også de røk ut i semifinalen. Dermed stilte herrene uten lag i finalen på lagsprinten. Med det var det klart for en finale hvor Italia I var favoritter sammen med Frankrike I. Frankrike falt før siste veksling og dermed var bordet duket for Italia. Francesco De Fabiani sendte Federico Pellegrino ut i god posisjon på siste runde.

VC ULRICEHAMN: SVERIGE OG SVEITS DIREKTE VIDERE (Norge på "venteliste")

Søndag er det lagsprinter på menyen i svenske Ulricehamn i forbindelse med verdenscuprunden der.
Les mer om:

Manchester United nær en perfekt nesten to meter høy midtstopper

Serbiske Nikola Milenkovic kan best sammenlignes med en mobil veisperring. – Den 23 år gamle midtstopperen ruver 195 cm over gressmatta i forsvaret til Fiorentina på en måte som tvinger angripere til å forsøke en annen rute frem til mål. Daily Express skriver at Nikola Milenkovic at Manchester United er nærmere enn noen gang til å på dekket sitt forsvarsbehov. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har i lang tid ønske å styrke troppen med en ny midtstopper.

Advokat mener nordnorske kunder kan ha blitt lurt for millioner: – Han har nektet å samarbeide

Advokat sier at det pågår undersøkelser i Canada for å finne ut hvor sparepengene til nordnorske investorer har havnet. Den utpekte hovedmannen befinner seg i Sveits.
Les mer om:

Ingen pall for Solevåg

Sebastian Foss Solevåg lå på en fjerdeplass etter 1. omgang av slalåmrennet i Chamonix, men greide ikke å følge opp i 2. omgang under vanskelige forhold. Han ble til slutt nummer ni. Clement Noel fra Frankrike vant slalåmrennet foran sveitsiske Ramon Zenhaeusern. Marco Schwarz fra Østerrike tok tredjeplassen. Luca Aerni fra Sveits kjørte seg opp fra en 29.-plass til en 4.-plass. Henrik Kristoffersen hektet allerede i port nummer to i 1. omgang, og 26-åringen kom derfor ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke Timon Haugan og Jonathan Nordbotten.

Nye varianter av coronaviruset kan oppdages i kloakken – før de dukker opp i vanlige tester

Forskere i både Sveits og USA mener de har greid å spore nye varianter av coronaviruset i kloakken. Kan vi gjøre dette i Norge også?
Les mer om:

Raidet bar i Thailand: 89 turister pågrepet

Bildene fra en bar i Thailand vekker oppsikt. Turister fra blant annet Danmark og Sveits risikerer fengselsstraff for brudd på koronareglene.
Les mer om:

Reagerer sterkt: - Som en skrekkfilm

Flere langrennsløpere pådro seg alvorlige frostskader etter et kontroversielt langløp i Sveits for to uker siden. Skadene får Frida Karlsson (21) til å reagere sterkt.
Les mer om:

Ny skuffelse for Jansrud

Kjetil Jansrud har mye ansvar å bære på sine skuldre frem mot VM. Både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted er ute med skade, og dermed er det veteranen som seiler opp som Norges håp i fartsrennene i VM. Men i Kitzbühel har Jansrud slitt med å prestere. Fredag og søndag ble det svake resultater i utfor, mens under mandagens super-G kjørte han ut tidlig i løpet. – Jeg prøvde å være aggressiv i dag. Men jeg fikk problemer med en gang og da forplantet det seg bare hele veien.

Mowinckel langt bak i Sveits: – Selvtillit som må opp

Teknisk problem i Hundvågtunnelen
Les mer om:

Fire scenarioer gir norsk kvartfinale etter kalasseier: – Dessverre ikke opp til oss selv

Norge gjorde jobben sin mot Algerie, men fikk ikke hjelp av Sveits eller Island. Dermed må Norge håpe på hjelp av enten Frankrike eller Portugal for å nå kvartfinale i VM.

V-cupseier til Saltvik Pedersen

Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm. – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen. – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen. Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag.
Les mer om:

Ingen hjelp for Norge fra Sveits

For Norge ville det vært best om Sveits slo Portugal med tanke på kvartfinaleplass, men portugiserne ble for sterke for VM-reserven. Selv om det var jevnt lenge, og med fire minutter igjen skilte bare ett mål. Men så dro Portugal ifra til slutt og vant 33-29. Frankrike møter Island kl. 18.00 og der er islandsk seier å foretrekke for Norge, som møter Algerie klokken 20.30.