Nyheter om Sunnmøre


Politiet slår alarm om nytt dødsdop etter dødsfall på Sunnmøre

Politiet fryktar fleire dødsfall etter at det for første gong i Noreg er funne eit nytt, livsfarleg narkotisk stoff. Stoffet har allereie kravd eitt menneskeliv.
Les mer om:

Følg 4.-divisjonsrunden og chat med vår journalist

Det spilles tre kamper i 4. divisjon på Sunnmøre fredag kveld. Følg kampene direkte her!
Les mer om:

Bygde episk utedo!

Gründerene av camping-appen Campanyon har bygget en episk utedo i en fjellside på Sunnmøre. Målet med prosjektet er å få flere ut i naturen, uten at det skal føre til mer forsøpling.
Les mer om:

Lillestøm mistet viktige poeng i toppstriden

Lillestrøm så lenge ut til å ta sin fjerde strake seier, men en overtidscoring fra Ebiye Moses sørget for 2-2 på Alfheim. Det betyr at det nå «bare» er to poeng ned til Molde etter ti kamper spilt. Hjemmelaget Tromsø fikk den beste starten da Eric Kitolano kranglet inn 1-0, men etter 60 minutter spilt var Tromsø-keeper Jakob Haugaard på en skikkelig bærtur hvor han sendte ballen rett i beina til Ifeeanyi Mathew.

AaFK snudde til seier mot Jerv

Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng. Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt. Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål. Etter 78 minutter var lagene likt.

Her hoppar Tom Cruise med motorsykkel frå fjell på Sunnmøre

Dei første scenene frå den nyaste «Mission: Impossible»-filmen er klare. Her kan ein sjå Tom Cruise slåst på eit togtak og hoppe frå eit fjell med motorsykkel.
Les mer om:

Skogbrannhelikopter på vei til skogbrann som er ute av kontroll på Sunnmøre

Det brenner i fjellet i Ulsteinvik, og brannmannskapene har ikke kontroll på brannen. Skogbrannhelikopter er på vei til stedet.
Les mer om:

Volda inngår samarbeid med ein av verdas beste handballklubbar

Vipers Kristiansand legg ein treningsleir til Sunnmøre, skal spele treningskampar mot Volda og utveksle erfaringar med klubben.

Store skader etter brann i to bygningar i Herøy

Ein brann i ein bil spreidde seg til to bygningar i Herøy på Sunnmøre i natt. Bygningane har fått store skader i brannen.

Kraftig fjøsbrann i Eidsdal – dyr inne i bygget

Et fjøs i Eidsdal på Sunnmøre i Møre og Romsdal ble totalskadd i brann søndag. 17 kyr brant inne.

17 dyr døde i fjøsbrann

Søndag ettermiddag begynte det å brenne i en driftsbygning i Eidsdal på Sunnmøre. Alle dyrene i fjøset døde.
Les mer om:

Barmen kalles «maestro» og «konge»: – Aldri sett ham bedre

ÅLESUND (VG) På Sunnmøre vil den tidligere Brann-trioen Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen og Lars Arne Nilsen skape «Ålesund-magi».

Det er så stor snøskredfare at fjellføraren tar med kundane på fisketur

Fleire stader i landet er det stor fare for snøskred. Fjellførar Sverre Hjelmeland har lagt ein plan B for turistar som kom til Sunnmøre for å gå topptur.

Barneavdelinga på sjukehuset kunne endelig ta imot besøk igjen. AaFK-profiler delte ut påskegodt til barna.

Etter to år med nedstenging kan barneavdeling på sjukehuset endelig ta imot besøk igjen, mens AaFK-spillerne endelig kan dra på besøk rundt omkring på Sunnmøre.
Les mer om:

I 2004 oppstod draumen om eliteserien. No er det berre ein siger unna å bli ein realitet.

Volda-eldsjela Arild Bakke var eigentleg ikkje interessert i handball og sa først nei til å bidra for klubben. Ei bok endra oppfatninga og no kan han ta ein stor del av æra for Sunnmøre truleg får sitt første handballag på elitenivå nokon gong.

Hentet inn Fredrik Haugen som en slags kreativ erstatter for Niklas Castro

Det er en god dag for Aalesund, de har hentet inn en solid forsterkning i tidligere Brann midtbanespiller Fredrik Haugen. 29 åringen spilte 249 kamper og scoret 26 mål for Brann fra 2011 til 2020, før han gikk til kypriotiske AEK Larnaka og Stabæk. I fjor høst var han på banen i 13 kamper for Stabæk og satte inn tre mål. Stabæk som befinner seg i OBOS-Ligaen ble av Adressa tippet på 11.plass i årets Eliteserie, vel miraklenes tid er ikke over.

Barn har blitt påkjørt av lastebil

En ung gutt har blitt påkjørt av en lastebil på en parkeringsplass i Ørsta på Sunnmøre fredag. Gutten betegnes som alvorlig skadd.

Eksportpris til Ekornes

Møbelprodusenten Ekornes på Sunnmøre er tildelt Eksportprisen for 2021
Les mer om:

Eigaren vart sanksjonert – her reiser båten

Den russiske topp-politikaren har hatt to båtar liggande på Sunnmøre i fleire veker. Fredag innførte Noreg sanksjonar mot han. No har det eine skipet lagt frå kai med kurs mot nord.
Les mer om:

Torgeir Standal ny kammermusikk-sjef(pluss)

- Eg ser fram til oppgåva, seier ørsting og jazzgitarist Torgeir Standal, som tek over som leiar for Sunnmøre Kammermusikkfestival.
Les mer om:

Her ligg båtane til Putin sin partifelle

Den russiske politikaren Igor Zubarev står på EU si liste over sanksjonerte personar. No ligg to av trålarane hans til kai på Sunnmøre.
Les mer om:

- Stolt av å ha vore med på å etablere Sunnmøre Alpine Redningsgruppe(pluss)

Jarle Steinar Bjørdal er leiar i Ørsta Røde Kors, og har halde på med frivillig arbeid sidan 1980-talet.

Festival vil ha Ørsta med på laget(pluss)

Sunnmøre Kammermusikkfestival planlegg ny festival i løpet av 2022. Og vil gjerne ha Ørsta kommune med på løpet.
Les mer om:

Mest lest siste uke