Nyheter om Sunnmøre


Stortalent Isak Dybvik Määttä har signert proffkontrakt

Det er lite som tyder på at noen klarer å stoppe Aalesund sin ferd tilbake til Eliteserien, de har bare tapt 4 poeng på de 11 første kampene og leder OBOS-Ligaen med fem poeng ned til Sandefjord.  Nå fortsetter Aalesund å rekruttere fra sine samarbeidsklubber. Les: Lee Bowyer fikk beholde managerjobben likevel Det er veldig stort. Jeg setter stor pris på å ha fått kontrakt. Dette har jeg jobbet for så lenge jeg har spilt fotball, sier stortalentet fra Langevåg fornøyd. Han har nettopp signert på en avtale med en varighet på to og et halvt år.

Mann frifunnet for forsøk på barneekteskap

En mann er i Sunnmøre tingrett frifunnet etter at han sto tiltalt for å ha forsøkt å gifte seg med en 14 år gammel jente.
Les mer om:

Andreas Lie forlenger med Aalesund

I november 2016 skrev Andreas Lie under på en forlengelse av kontrakten med AaFK ut 2019-sesongen. Nå har han gjentatt bedriften, og på ny festet navnetrekket på en avtale med klubben, denne gang med en varighet på ytterligere to år. «Andreas er klubbens førstevalg mellom stengene, og samtidig både en kontinuitetsbærer og nøkkelspiller for tangotrøyene» sier sportslig leder Bjørn Erik Melland til egen web. Les: Bodø/Glimt signerer allsidig angrepsspiller fra Sogndal «Det er med stor glede vi kan meddele at Andreas fortsetter i AaFK.

Skadd kvinne stabil etter ulukke

Ei kvinne blei frakta til sjukehus med store skader etter ei trafikkulykke mellom ein personbil og ein lastebil i Sula på Sunnmøre tysdag formiddag. Tysdag kveld er tilstanden stabil.

Frifunnet for barneekteskap

ÅLESUND (TV 2) Den irakiske mannen innrømmer at han giftet seg med den unge jenta, men hevdet hun måtte være over 16 år. Nå er han trodd av Sunnmøre tingrett som har frikjent 29-åringen for barneekteskap og seksuelle overgrep.
Les mer om:

- Sunnmøring bestilte og betalte for overgrep via internett

En sunnmøring i 50-åra er under tiltale ved Sunnmøre tingrett for ei rekke overgrep mot barn.
Les mer om:

– Friluftsskulen er absolutt for alle!(pluss)

Den første veka i juli arrangerer Sunnmøre Friluftsråd friluftsskule for alle born frå 11 til 13 år.
Les mer om:

Køyrde i 88 km/t gjennom Ørsta sentrum(pluss)

Ein gut i slutten av tenåra vart filma av politiet då han køyrde forbi tre bilar og hadde ei toppfart på 88 km/t i Ørsta sentrum. Tysdag vart han dømd i Søre Sunnmøre tingrett.
Les mer om:

Blir konstituert direktør for musea på Sunnmøre

Jarle Sanden, tidlegare direktør for Romsdalsmuseet, blir til hausten museumsdirektør på Sunnmøre.
Les mer om:

Heile bygda i sving med yogafestivalen

7.–9. juni er heile bygda i sving, når vi for andre gong arrangerer Sunnmøre Yogafestival i Barstadvik.
Les mer om:

Volda maskin vart frifunnen i retten(pluss)

Volda Maskin AS var saksøkt av ein underentreprenør som var engasjert til ein jobb på E39 i Sunnfjord. I Søre Sunnmøre tingrett vart selskapet frifunnen.

– Vil vere ein del av den grøne revolusjonen(pluss)

Søre Sunnmøre Matmanifest har ein professor i nyskaping og bygdeutvikling på laget i nytt prøveprosjekt.
Les mer om:

Håper på felles barnevernsvakt for Sunnmøre(pluss)

Volda vil gjerne vere med på Ålesund si nye barnevernsvakt sjølv om Storfjorden er ein barriere.
Les mer om:

I fjor fikk Møre og Romsdal 163 statlige arbeidsplasser. Molde fikk 13 av dem (pluss)

Molde-regionen sto bak i køen da 163 nye statlige arbeidsplasser kom til Møre og Romsdal i fjor. 125 havnet på Sunnmøre. Molde fikk 13, Kristiansund fire.

Ektepar tok opp boliglån i sveitserfranc – det økte lånet med 64 prosent

Et ektepar på Sunnmøre tok opp et lån på 1,5 millioner kroner i sveitserfranc i Sparebanken Møre med pant i huset sitt. Etter syv år hadde boliglånet økt til nærmere 2,5 millioner kroner.

Sunnmøringer tok opp boliglån i sveitserfranc – det økte lånet med 64 prosent

Et ektepar på Sunnmøre tok opp et lån på 1,5 millioner kroner i sveitserfranc i Sparebanken Møre med pant i huset sitt. Etter syv år hadde boliglånet økt til nærmere 2,5 millioner kroner.

– På sett og vis er det en avslutning

Regioppdraget føltes som en naturlig utvikling, forteller Simon Kinberg til TT. – Dessuten sa Jennifer Lawrence til meg at hun ville hoppe av dersom jeg ikke regisserte, fortsetter han. Som produsent og manusforfatter har Kinberg vært delaktig i filmer som «Mr. And Mrs. Smith», «The Martian», «Mord på Orientekspressen» og «Deadpool». De tidligere «X-Men»-filmene han har jobbet med, er «First Class», «Days Of Future Past» og «Apocalypse». LES OGSÅ: Avviser at det er Bond-innspillinger på Sunnmøre. I «Dark Phoenix» møter vi Sophie Hunter som Jean Grey.
Les mer om:

Opplysninger til VG: Scarlett-scener forblir norske

SÆBØ PÅ SUNNMØRE (VG) Scarlett Johanssons scener fra Sunnmøre vil etter all sannsynlighet foregå i Norge – også i filmen.
Les mer om:

Første bilder fra «Black Widow»

Her er første glimt fra «Black Widow»-innspillingen på Sunnmøre, der Scarlett Johansson har hovedrollen.

Her er Hollywood-stjernen i Norge

Her er første glimt fra «Black Widow»-innspillingen på Sunnmøre, der Scarlett Johansson har hovedrollen.

– Han er ikke like uovervinnelig, men nå har han erfaring som han gjør bruk av

Skuespilleren møtte pressen i Cannes i forbindelse med at han viste frem smakebiter fra den kommende filmen «Rambo V: Last Blood». Han uttaler til TT at det i dag bare vil se dumt ut dersom han kaster seg hodestups ut av en bygning i en scene. LES OGSÅ: Avviser Bond-innspillinger på Sunnmøre. Han legger til om filmhelten: – Han er ikke like uovervinnelig, men nå har han erfaring som han gjør bruk av. Skuespilleren er kjent fra filmfenomener som «Rocky», «Rambo» og «Expendables» og sier det ikke er penger som motiverer ham til å spille i filmserier.

Hemmelig filminnspilling på Sunnmøre er ikke Bond-film

Linjeprodusent Per Henry Borch sier til Dagbladet at det ikke er «Bond 25» som spilles inn på Sæbø på Sunnmøre likevel.
Les mer om:

Avviser at James Bond spilles inn på Sunnmøre

TV 2 meldte i helgen at innspillingen av en ny James Bond-film kunne være i gang på Sunnmøre og viste til at flere varebiler merket med Pinewood og Movie Maker hadde inntatt bygda Sæbø. – Det spekuleres mye. Jeg kan avkrefte at det er James Bond-produksjonen som er på plass i Sæbø, sier linjeprodusent Per Henry Borch i True North til Dagbladet. LES OGSÅ: Tester ut ny teknologi på Elton John-konsert. At det pågår filminnspilling på stedet, er imidlertid på det rene.

Hemmelig storfilm er ikke Bond

«James Bond» spilles ikke inn på Sæbø på Sunnmøre.
Les mer om: