Nyheter om Stranda


New Jersey forbyr røyking på stranda

Røyking blir forbudt på nesten alle offentlige strender i den amerikanske delstaten New Jersey i sommer.
Les mer om:

Ap åpner for å forhandle med Krohn om ferdsel

Ferdselen langs stranda er det viktigste for Ap, som samtidig mener Finn Krohn ikke har oppfylt kravet i pålegget mot ham. I tillegg har det vært mange møter i kulissene før møtet i utvalg for miljø og teknikk, ifølge utvalgsleder Kjell Andre Holstad Aasheim (uavhengig).

Men nå blir det betre

Mangelen på offentleg toalett rundt om i turistkommunen Suldal har vore ei kjelde til frustrasjon i fleirfaldige år. På Suldalsosen har hageeigarar opplevd å ha trengde gjester på hagebesøk i sommarsesongen, men nå er eit offentleg avtrede like rundt hjørnet.

Seniordag, språkkafé, stranddag for ungdommer, cruise for eldre og ny Ole Brum-skog får støtte fra kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOLKEHELSEMIDLER: Sola kommune deler nå ut totalt 312.000 kroner til folkehelsetiltak i kommunen. Målet med disse tiltakene er å få mer aktive og trygge lokalsamfunn, å skape støttende miljø for psykisk helse og ha sunnere levevaner. I tillegg er det et mål at det skal utjevne sosiale helseforskjeller, blant dem sosial tilhørighet og frafall i videregående skole.

Bli med på scenen når Keiino spiller for tusenvis av tilskuere i Tel Aviv

Tirsdag sørget Tom Hugo og Keiino for god stemning på stranda i Tel Aviv foran det som i følge arrangøren var et sted mellom 30–40.000 tilskuere.
Les mer om:

Er dette Norges fineste utedo?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er iallfall helt i toppen. Det har blitt bygget mange flotte toaletter langs turistvegen, og endelig har vi fått et på Borestranda også, sier ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.I tillegg til et nymoderne bygg med dusj og toalett, har området også blitt oppgradert med en tydelig avgrenset parkeringsplass og en ny sti.

Mobilen skal få jærbuen ut på fjelltur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Jeg sa du skulle holde deg i ro mens jeg var på ferie!»Olav Bråtveit har vært bortreist den siste tiden, og ikke fått gått noen av toppturene i Rogaland i det siste. Dermed har han ikke fått samlet inn poeng i appen Trimpoeng.Toppturen er et nystartet initiativ fra Frivilligsentralen i Klepp.

Krever ny løsning for farlig båtopptrekk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Båtopptrekket i Tonstadstranda har i alle år skapt hodebry for småbåtfolket. Siden 2012 har Tonstad båtforening jobbet for en ny løsning uten å lykkes. Båtopptrekket er bratt (ca. 22 prosent stigning), og bilførerne mister hengeren av syne når de rygger over kanten. Anbefalt helling er rundt 10 prosent.Det skal også være vanskelig å komme opp bakken med henger og båt.

Aase Lise Rød (86) har knertet 800 stillehavsøsters

Langs stranda er det stort sett fred og fordragelighet, så sant det ikke kommer uønskede arter på besøk. De lever farlig.
Les mer om:

Turistperle holdes stengt til 2021

Overflod av turister har fullstendig ødelagt den svært populære stranda Maya Bay i Thailand. Nå får ingen gå i land på stranda før om to år.
Les mer om:

Kurt var lei av å plukke røykstumper og snus fra stranda - så fikk kan en lur idé

Driveren av Granholmen camping, Kurt Nilsen, rydder i vannkanten hver eneste dag. Nå har han en løsningen som gjør jobben mye enklere.
Les mer om:

Ruskenuka i Oslo: Egen «by» i Spikersuppa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Snart skal vi feire Norges bursdag, men vi tyvstarter litt i dag med å rope hipp, hipp... hurra!

I 40 år har Kari har ryddet stranda nedenfor huset. Dette er det største problemet i dag

– 10–20 ganger mer søppel nå enn for 25 år siden.
Les mer om:

Meteorologens spådom for dagene fremover

Lengter du etter å sitte på stranda og ta tidlig sommer? Tror du må vente litt med det..
Les mer om:

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken

Lørdag kunngjorde regjeringen at de ønsker å forby engangsplast i 2020. Nå fjerner både Meny og Kiwi flere engangsartikler i plast fra sine butikkhyller.
Les mer om:

Sjekk hva de fant ved den populære badestranda

PORSGRUNN: Mandag ble den populære badestranda Røra ryddet for søppel. Selve stranda var fin, men i området rundt ble det funnet flere hundre kilo med søppel.
Les mer om:

Playa del Farstad – 25 grader på stranda!(pluss)

– Dette er mye bedre enn syden! Vi mener det, sier Hildegunn Bolli og Mariell Bolli, som vi treffer på Farstadsanden.
Les mer om:

- Vi utfyller hverandre. Håvard er god på det jeg ikke er så god på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi utfyller hverandre. Håvard er god på det jeg ikke er så god på, sier Rune Nilson (45), spesielt kjent for sin evne til å snakke alle mulige dialekter, og sine figurer fra landet rundt.Samen Jan Olsen fra Finnmark, gründeren Ståle Utslagsnes fra Lofoten og nordtrønderen Bob Kåre Blakkstadlifosslandsosvik er blant de mest kjente.Nå er Nilson programleder for Kolafei på NRK P1, et radioshow totalt uten kjendiser.

Skjermfri påskeidyll på Ualand

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har vært gøy å fiske, bade og spille monopol, forteller tvillingbroren David Raustein Reime, idet han kommer gående fra stranda, iført redningsvest og med en gevinst på tre små ørret.Samlingsstedet Legå camping ligger idyllisk til på Ualand, hvor elva Tekseåni munner ut i Bilstadvatnet. Like ved stranda på campingplassen, har storfamilien Reime/Vangen/Grindheim fra Sandnes, Stavanger og Rennesøy campingvogn.

Fylkesmannen er enig med kommunen: - Strandområdet på Treidene-eiendommen må regnes som utmark

Fylkesmannen er enig med mindretallet blant politikerne og en rekke kritikere, og vil regne strandområdet på en eiendom på Treidene som utmark. Når eiendommen, som brukes som fritidsbolig, er ubebodd, mener etaten at allmennheten kan bade og oppholde seg på stranda.
Les mer om:

Fylkesmannen er enig med kommunen: - Strandområdet på Treidene-eiendommen må regnes som utmark

Fylkesmannen er enig med mindretallet blant politikerne og en rekke kritikere, og vil regne strandområdet på en eiendom på Treidene som utmark. Når eiendommen, som brukes som fritidsbolig, er ubebodd, mener etaten at allmennheten kan bade og oppholde seg på stranda.
Les mer om:

Alle (års) tiders påske

Snøstorm og peis eller piknik på stranda. Påskevêret sprikjer i alle retningar.
Les mer om:

– Jeg visste ikke hva jeg skulle si til barna mine da de spurte om det var voksne som hadde gjort dette

PORSGRUNN: Trine Rønnestad Hansen og hennes barn fikk helt bakoversveis over søppelberget som møtte dem på Stranda på Vessia nå i påsken. – Jeg visste ikke hva jeg skulle si til barna mine da de spurte om det var voksne som hadde gjort dette, sier hun.

- Det var ikke dette jeg hadde sett for meg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TURVEI: Turveien som egentlig skulle stått ferdig i 2017, i hvert fall på traseen hos Nils Joa, har etterlatt seg sår på Joas eiendom. Når Solabladet er på befaring i slutten av mars ligger det grus på jordet som ifølge Joa kan utgjøre en risiko skulle det finne veien inn i landbruksmaskinene. - Det ville blitt som børseskudd, sier han.

– Vi har det finare her enn på Stranda(pluss)

Strålande sol, vindstille, snødekte fjelltoppar og berre blide ansikt summerer opp dei siste påskedagane for Ørsta skisenter.
Les mer om: