Nyheter om Strøm


Bjørseth imponerte i kvaliken

Den norske 17-åringen Thea Minyan Bjørseth imponerte i kvalifiseringen for kvinnenes første hopprenn i VM i Oberstdorf. Hun tok 6.-plassen etter et hopp på 101 meter, noe som var konkurransens fjerde lengste hopp. Silje Opseth, som har slitt med bakken, fikk en opptur med et hopp på 97 meter og 7.-plass. Maren Lundby hoppet 91 meter og tok 11.-plassen, mens Anna Odine Strøm tok 17.-plass med et hopp på 95,5 meter. Japanske Sara Takanashi vant kvaliken med et hopp på 103 meter. Kvinnene skal kjempe om medaljer i normalbakken torsdag. Du kan følge sendingen fra klokken 17 på NRK 1.

Fortsatt over 1.000 uten strøm i Finnmark

Over 1.000 personer er fortsatt uten strøm i Finnmark etter strømbruddet mandag. Like mange er uten mobildekning.
Les mer om:

Republikanere la skylden for strømkutt i Texas på vindkraft – nå viser tallene hva som sviktet

– Dette viser hvordan en «Green New Deal» vil være dødelig for USA, sa Texas-guvernør Greg Abbott da 4,4 millioner husstander i delstaten var uten strøm i forrige uke.
Les mer om:

Mange fortsatt uten strøm og mobildekning på Nordkyn

1.000 personer har ennå ikke fått tilbake strømmen i Lebesby kommune og Gamvik kommune i Finnmark. Telenors basestasjoner er også blitt slått ut.

Korona-Kim snakker om vinterferien

Her snakker Korona-Kim om vinterferien og med en smittesporer. Kreditering: Kim Erik Strøm/Bydel Nordstrand
Les mer om:

1.600 strømløse etter uvær nord i Finnmark

Om lag 1.600 personer i Kjøllefjord og Mehamn i Finnmark er isolert og uten strøm etter uvær mandag.
Les mer om:

1.600 strømløse etter uvær nord i Finnmark

Om lag 1.600 personer i Kjøllefjord og Mehamn i Finnmark er isolert og uten strøm etter uvær mandag.
Les mer om:

Noen få hadde strøm i Texas gjennom uværet. Så kom regningen.

Den uvante vinterkulden i Texas førte til astronomiske regninger fordi spotprisen steg til himmels da kraftverk var nede.
Les mer om:

Les dagens VG her!

Forbrukerne ikke bare føler at de blir lurt når de kjøper strøm, de blir det også. Det mener Forbrukerrådet.
Les mer om:

Berger fikk den siste VM-plassen

Frida Berger fra Røyken er tatt ut til VM i Oberstdorf. Dermed er det norske VM-troppen i hopp komplett. 16 år gamle Berger fikk VM-plassen etter sin innsats i kontinentalcupen i tyske Brotterode i helgen. – Det blir gøy og kult å få erfaring og lære av det, sa Frida Berger til hopplandslagets Twitter-konto. Hun tok 7.-plass lørdag og 16.-plass i søndagens renn, begge dager som beste norske utøver. Lørdag hadde hun tredje beste hopp i finaleomgangen. Det norske laget består for øvrig av Maren Lundby, Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørnseth.

Strømbrudd i Nordreisa(pluss)

Søndag kveld er 200 Ymber-kunder fremdeles uten strøm.
Les mer om:

Bygger gigantiske vindmøller

Skal produsere strøm til 3 millioner boliger i året.
Les mer om:

Skal rive ferieboligen som familien har hatt siden 1949: - Men vi ønsker oss ei ny hytte, ikke et palass

I 1949 kjøpte doktor Alf Strøm ei lita hytta i Holmsbrekkene 89 på Nøtterøys vestside. Feriestedet lå kort vei fra boligen på Borgheim. Etter at fritidsboligen har vært hele 72 år i familiens eie, søker de nå om å rive og bygge noe nytt på strandtomta.
Les mer om:

Opseth sikret 2.-plass i Rasnov

Silje Opseth sikret en ny pallplassering i rumenske Rasnov fredag etter at hun endte på 2.-plass. Opseth hoppet seg opp fra en 4.-plass etter et hopp på 97 meter i 2. omgang. Dette var Opseths åttende pallplass i verdenscupen. Sara Takanashi fra Japan vant etter et hopp på 99 meter i 2. omgang. Verdenscupleder Nika Kriznar endte på 3.-plass etter et godt andrehopp. Maren Lundby fikk ikke ut sitt beste i førstehoppet og lå på 7.-plass etter 86,5 meter.

Ted Cruz beklager å ha forlatt Texas-uvær og dratt til Mexico

Senator Ted Cruz fra Texas beklager etter å ha blitt utsatt for kritikk for å ha dratt til Mexico mens delstaten hans var uten strøm og vann.
Les mer om:

Ted Cruz beklager Mexico-ferie og skylder på døtrene

Senator Ted Cruz fra Texas beklager etter å ha blitt utsatt for kritikk for å ha dratt til Mexico mens delstaten hans var uten strøm og vann.
Les mer om:

Uten strøm i 44 timer: – Vi gikk rundt med lue og skjerf inne i huset

Den siste uken har vært uvirkelig, forteller ektepar fra Haugesund, nå bosatt i Texas.
Les mer om:

Opseth sikret ny pallplassering

Silje Opseth endte på pallen i verdenscuprennet i Rasnov torsdag etter at hun hoppet seg opp i 2. omgang. Opseth kom på 3.-plass etter et hopp på 95,5 meter. Hun lå på 6.-plass før finaleomgangen. Thea Minyan Bjørseth lå på 2.-plass etter 1. omgang, men den ferske juniorverdensmesteren hoppet kun 83 meter i 2. omgang og endte til slutt på 8.-plass. Nika Kriznar fra Slovenia vant verdenscuprennet i Romania. Kriznar ledet også etter 1.omgang. Sara Takanashi fra Japan endte på 2.-plass. Maren Lundby fikk det ikke helt til i 2. omgang og måtte nøye seg med en 6.-plass.

Strømkrisen i Texas: – Minutter unna full krasj

Over 1,5 millioner personer er inne i sitt fjerde døgn uten strøm i Texas. Men det kunne vært langt verre, skal man tro politiker Marc Veasey.
Les mer om:

Nordmenn i ekstremvær i USA: – Vi har vært uten strøm i 44 timer

Ekstremkulden sør i USA fører til både vannproblem og matmangel. – Husene er ikke laget for disse temperaturene, sier norske Belinda Klovning som bor i Texas.
Les mer om:

Vinterstorm skaper omfattende vannproblemer sør i USA

Sju millioner innbyggere i USAs vinterstormherjede sør må takle sprukne rør og ordre om å koke drikkevannet, mange av dem etter flere dager uten strøm.
Les mer om:

Prøver desperat å holde varmen

Flere millioner amerikanere er fremdeles uten strøm på grunn av snø og ekstremkulde. Nå er folk i Texas desperate.
Les mer om:

Kraftkommuner tjener fett på kulda

Etterspørselen etter strøm har skutt i været i takt med de lave temperaturene. Det skaper god stemning i kraftkommunene.
Les mer om:

På Norges-toppen i strømbrudd- nå rådes de til rettssak

Folk i Gravberget og Risberget i Våler er av de i landet som oftest står uten strøm og mobildekning. Nå rådes de til å ta saken til retten hvis nettselskapet ikke ordner opp.
Les mer om: