Nyheter om Strøm


Saltstraumen blir ekstra sterk de neste dagene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er skikkelig kraftig strøm i dagene rundt langfredag. I går gikk strømmen i en hastighet på mellom 13 og 16 knop, sier driftsleder ved Saltstraumen brygge Kurt Jeppesen til Bodø Nu.Han sier strømmen kan bli sterkere.. - Ekstremt er det ikke, det kan være enda mer krefter i sving i strømmen.

Bjørnar har brukt et år på å bygge seg ny motorsykkel: - Gleder meg til å få vist den fram på Fauske Motorshow

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det skrues, men kanskje ikke så effektivt som det kunne vært. Det er mye sosialt med å være her også, sier Bjørnar Eliassen.Saltenposten møter han i det velutstyrte verkstedet som Turnout MC har bygd opp i klubblokalene sine på Finneid over årenes løp.

«Mens vi politikere er uenige, peker skolestreikende elever på elefanten i rommet»

Rakel Trondal (Sv) og Torgeir Strøm (Sv) skriver i dette leserinnlegget at Trøndelag må gå foran for å få på plass plaer for hvordan brenning av kull olje og gass skal stanses.

Tidlig påskeegg for Anne-Marie fra Torp - vant Returkartonglotteriet

Påska kom tidlig for Anne-Marie Strøm. Torpekvinnen vant nemlig kommunens Returkartonglotteri..
Les mer om:

Høyspentlinje falt ned og antente gressbrann

En fase til en høyspentlinje falt ned ved Barstein Sag ved Øverbygda på Hjelset og antente gressbrann. Brannen er slukket. Over hundre hustander var uten strøm onsdag kveld.
Les mer om:

Høyspentlinje falt ned og antente gressbrann - bygd uten strøm

En fase til en høyspentlinje falt ned ved Barstein Sag på Hjelset og antente gressbrann. Brannen er slukket, men over hundre hustander er uten strøm.
Les mer om:

Mistet strømmen

Flere hus var onsdag ettermiddag uten strøm ved Valsneset i Bjugn kommune.
Les mer om:

Derfor betaler du for tid - ikke strøm - på elbilen

Det er faktisk ikke fordi tilbyderne er gjerrige.
Les mer om:

Streamingtips! 8 spennende serier du kan se i påsken

Om påske for deg ikke betyr knickers og kvikklunsj i skisporet, men heller mye skjermtid. Å stupe inn i Harry Hole og Poirots verden er en helnorsk påsketradisjon. Forstå det de som kan. Å sitte på ei hytte uten strøm i Gokk å lese om snømenn og andre mordere – en egentlig litt utrivelig tanke? Men det er en del av krampekosen, lell! Her har du 8 tips som kan mette hungeren etter bestialske drap og lumsk stemning i påskeferien – om du skulle vært av typen som logger inn på din foretrukne streamingtjeneste uten særlig mål eller mening.

Torfinn Zakariassen: Fysiske fakta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er noen fakta: En støvsuger kan, for å si det bokstavelig, ikke suge en dritt. Vakuum kan ikke utføre noe som helst. Når vifta skaper undertrykk i røret i støvsugeren blåses støvet inn i støvsugeren på grunn av at det skapes overtrykk foran munnstykket. Altså burde det hete støvblåser.I mikrobølgeovnen skapes det et elektromagnetisk felt av en komponent som kalles magnetron.

Blommenholm-kvinne med nøkkelrolle: Vil levere verdens største vindmøller til New York City

Equinor på Fornebu er med i kampen om å få forsyne én million husstander i New York med strøm fra gigantiske vindmøller i havet utenfor storbyen.
Les mer om:

Her kan Norges nye milliardbedrift bli skapt

Drømmene er store når Fornebu får sin egen vekstplattform for energiteknologi. – Her sitter man midt i industrien, sier Preben Strøm i Subsea Valley.
Les mer om:

Finn-Obert Bentsen skal lede Saltdal Ap

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Finn-Obert Bentsen ble valgt til leder, mens Jeanette Steen Kristensen ble nestleder.Sekretær er Wenche Skarheim, kasserer Jon Helge Johansen, mens Bjørnar Nilsen, Solveig Annie Strøm og Elin Ingvaldsen er styremedlemmer. Turid-Hanne Mathisen er fagligpolitisk medlem. Varamedlemmer er Kjell Espen Sivertsen og Arnfinn Johansen.

Sol og vind og fjernstyring på nytt damanlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nå sørger fire solcellepaneler og to små vindturbiner for strøm nok til å kjøre tappeluka i den nye dammen.− Krav fra NVE har resultert at vi har bygget en helt ny dam nedstrøms den gamle ved Sandvatn i Flekkefjord kommune. Ny dam resulterte også i nytenkning rundt strøm til anlegget. Dammen ligger to km fra nærmeste strømnett, så vi er avhengig av alternativ energi, forteller Magne Skog i Agder Energi Vannkraft.

Håper på napp i Miami

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sea Trade Cruise Global Exhibition i Miami, Florida - samler 11.000 deltagere fra over 130 land.

Her starter en gigantisk oppgradering av strømnettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Oppgraderingen skal pågå de neste 10-20 årene i Sør-Rogaland.Hå-ordfører Jonas Skrettingland fikk gleden av å ta det første spadestikket på nye Opstad transformatorstasjon, samt ny 132 kV-kraftlinje mellom Opstad og Bjerkreim transformatorstasjon. Transformatorstasjonen skal ligge like ved Åna fengsel.- Nå får vi en trygg strømforsyning for mange år framover, og det er grunnleggende for samfunnsutviklingen.

Strømbrudd rammer Horten – mange uten strøm

Over 2000 husstander er uten strøm i 22-tiden tirsdag. Skagerak regner med at strømmen skal være tilbake for de fleste innen kort tid.
Les mer om:

Gjestehavnen på Bolærne tjuvstartet sesongen: – Helgen har gått enda bedre enn forventet

Med vann, strøm og kiosk tilgjengelig åpnet gjestehavnen på Østre Bolærne sesongen i strålende vårvær.
Les mer om:

Myndighetene: - Bruddet er for dårlig kartlagt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: - I denne saken kan vi ikke se at geologien og berggrunnen er beskrevet godt nok i planbeskrivelsen, skriver Direktorat for mineralforvaltning(DMF) tidlig i sin høringsuttalelse.Planene på Drageid har skapt enormt engasjement, og det har kommet inn nærmere 30 høringsuttalelser i saken. Størstedelen er fra privatpersoner i kommunen.

Er du forberedt i din egen stue - nå?

Før i tiden var det vanlig at strømmen tidvis ble borte. I dag kan mange oppfatte det som en uforutsett hendelse. Er du forberedt hvis strøm og vann blir borte – lenge? 
Les mer om:

Vindmøller nok en gang

Jeg er muligens noe nasjonalistisk, men hvorfor skal vi ødelegge Norsk natur for å produsere strøm for andre land?
Les mer om:

Aps nye distriktspolitikk tar utgangspunkt i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eigersund-ordføreren har reist til Oslo for å delta på Arbeiderpartiets landsmøte. Torsdag ettermiddag presenterer han sammen med to partifeller distriktsutvalget i Ap sin innstilling. Stangeland legger fram delen som handler om verdiskapning og arbeid.- Det som overrasket meg da jeg reiste rundt i Norge med distriktsutvalget, var at det var mye av den samme historien og følelsen som ble fortalt og gjengitt.

Nå vil Fjordkraft at du lager din egen strøm

Om kort tid skal Fjordkraft gjøre det lettere for folk å montere eget solcellepanel. Allerede før tjenesten er på plass er interessen enorm, ifølge selskapet.
Les mer om:

Mistenker at elbileiere stjeler strøm – men kommunen kan ikke ilegge gebyr

Horten kommune har fått signaler om at elbileiere tyvlader ved kommunale ladestasjoner. Samtidig kan kommunen bare i begrenset grad bøtelegge synderne, selv om de tar dem på fersken.
Les mer om:

Forsøker å få tak i gamle maskiner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.