Nyheter om Strøm


Åtte kvinner hoppar på Lillehammer

Landslagstrenar Christian Meyer har teke ut åtte kvinnelege hopparar og håpar på ein opptur under kommande helgs verdscuprenn på Lillehammer. Silje Opseth leverte best av dei norske hopparane under sist helgs verdscupopning i russiske Nizjnij Tagil. Der vart ho høvesvis nummer 8 og 15. Landslagstrenar Meyer håpar å ha 22-åringen høgare på listene på heimebane. Desse hopparar er tekne ut til renna på Lillehammer.

Ny årsrekord for strømprisen i Nord-Norge(pluss)

Sammenlignet med resten av landet, er dagens snittpris for strøm i Nord-Norge den høyeste. 2,5 kroner per kilowattime er ny årsrekord.
Les mer om:

Rekorddyr strøm – slik får du billigere strømregning

Mandag morgen er strømprisen rekordhøy. – Det finnes flere gode råd å gjøre strømregningen billigere på, sier Cathrine Bothner Wessel fra Glitre Energi Strøm AS.
Les mer om:

Miljøversting vil elektrifisere Melkøya innen 2027

Siden 2008 har gassfabrikken på Melkøya sendt ut om lag 10 millioner tonn CO₂ rett opp i lufta. Innen 2026 skal elektrisk kraft erstatte de forurensende gassturbinene som forsyner anlegget med strøm.
Les mer om:

Tilskudd til å spare strøm går mest til høytlønte

Med rekordhøye priser vil mange spare strøm. Samtidig går Enovas største tilskudd oftest til husholdninger med høye inntekter. Ordningen hjelper ikke Ida (29) og Peter (33) som kjøpte leilighet i et trekkfullt, gammelt hus.
Les mer om:

Ny rekordpris på strøm: Vedum skryter av avgiftskutt på 10 øre

En kilowattime kommer til å koste over 3 kroner og 80 øre i morgen. Finansministeren skal se på tiltak, og skryter av kommende kutt i strømavgiften på 10 øre.
Les mer om:

Med ny teknologi skal de halvere strømforbruket

Gartneribransjen krever mye lys og varme, og en av de største utgiftene er strøm. Nå har en av landets største produsenter av urter og salat tenkt nytt. Målet er å halvere strømforbruket.
Les mer om:

Frp vil ha reforhandling av strømkontrakter

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen krever reforhandling av kontraktene som gjør at norsk strøm automatisk går til kontinentet så lenge prisen er høyest der.
Les mer om:

Fremskrittspartiet vil ha reforhandling av strømkontrakter

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen krever reforhandling av kontraktene som gjør at norsk strøm automatisk går til kontinentet så lenge prisen er høyest der.

Ønsker reforhandling av strøm

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen krever reforhandling av kontraktene som gjør at norsk strøm automatisk går til kontinentet så lenge prisen er høyest der.
Les mer om:

Så mye strøm pumper Norge ut av landet

Så langt i år har Norge netto eksportert 15,5 TWh. Det tilsvarer årsforbruket til rundt 800.000 norske husstander. Samtidig setter Norge strømprisrekord søndag.
Les mer om:

Nådde målet om lys i alle bebodde boliger før helga: – Ønsker å rette en stor og varm takk

– Det er nå bekreftet at samtlige fastboende i kommunen har fått tilbake strøm til sine boliger etter sju lange dager.
Les mer om:

Strømløs 99-åring: Brukte rullatoren til å frakte vedkubbene

Selv om datteren Kirsten Vilnes bor i nabohuset, er det en påkjenning for en 99-åring å være uten strøm, varme og telefon i fire dager. Men Gro Karlsrud tar det med godt humør.
Les mer om:

Opseth falt gjennom i finalehoppet

Silje Opseth ble beste norske hopper på 15.-plass i verdenscuppremieren i russiske Nizjnij Tagil. Opseth hoppet 87,5 meter og var på sjetteplass etter førsteomgangen, men i tunge forhold fikk hun det ikke til i andrehoppet. Hun landet på 70 meter og endte med 173,2 poeng og 15.-plass. Anna Odine Strøm fulgte på plassen bak etter hopp på 83 og 82 meter. Østerrikske Marita Kramer vant åpningsrennet. Hun hoppet lengst og satte bakkerekord med 104,5 meter i første omgang.

Varsler sjokkpriser på strøm

Sjokkpriser på strøm på lørdag.
Les mer om:

600 husstander uten strøm

Elvia jobber med å rette feilen.
Les mer om:

Her graver de etter Bitcoin: – Putter inn en krone og tar ut fire

ULEFOSS: Her jobber seks «gravere», snart blir de dobbelt så mange. Det er rett og slett digital gruvedrift som gir gratis strøm og inntekter til Soly Park, teknologibygget i Ulefoss sentrum.
Les mer om:

Hoppkvinnene videre i Russland

Både Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm kvalifiserte seg til fredahems åpningsrenn i verdenscupen i russiske Nizjnij Tagil. Torsdag var østerrikske Marita Kramer best med sine 96 meter i kvalifiseringen. Thea Minyan Bjørseth var best av de norske med sitt hopp på 83,5 meter. Hun endte på 16.-plass.

Tyrkiske myndigheter ber innbyggerne spare både mat og strøm

Spis mindre, skru ned varmen. Det er blant rådene tyrkiske myndigheter gir innbyggerne sine som følge av den økonomiske krisen landet nå opplever.
Les mer om:

Ståle (42) og familien har ikke hatt strøm, vann, telefon eller dekning på seks døgn

Siden vinden inntraff Valdres fredag formiddag, har Ståle Skogly og familien måtte leve ganske så primitivt. For dem går det bra, men Ståle er mer bekymra for eldre og ensomme.
Les mer om:

Norsk batterifeber kan gi titusenvis av nye arbeidsplasser. Men det er usikkert om satsingene vil få nok strøm.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er usikker på om det er nok kraft til alle de planlagte batteriprosjektene.

Frykter kraft­under­skudd og dyr strøm på 2020-tallet

Nedslående skade­nytt for Viking
Les mer om:

Frykter kraftunderskudd og dyr strøm på 2020-tallet

Aktører som Norsk Industri og Zero frykter kraftunderskudd og dyr strøm, og mener kraftproduksjonen må økes. Men alle kan ikke få, mener Naturvernforbundet.
Les mer om: