Nyheter om Strøm


Steinbrudd-saken avgjort med ordførerens dobbeltstemme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: I forbindelse med avstemmingen for og imot et steinbrudd på Drageid, var det hensynet til skolebarn og den økte anleggstrafikken som var blant de viktigste temaene i diskusjonen.I vedtaket fra formannskapet var det negativ innstilling til driften, fordi man mente kvaliteten på steinmassene ikke er godt nok utredet i forkant. Det er kun tatt en steinprøve av massene, uten at det er boret i grunnen.

Vil slå seg sammen med Senterpartiet og si ja til masseuttak på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Synet er delt, og det er sterke krefter for og imot tiltaket.

Bodø/Glimt hyller Harald «Dutte» Berg med en statue

Da ideen om en statue av Bodø/Glimt legenden Harald «Dutte» Berg først kom i 2006 var alle unntatt legenden selv overbevist om at det var noe klubben burde gjøre. – Det måtte 12 års overtalelse til og en kvinne før Dutte med på å reise en statue av han. – I tillegg måtte et løfte om bidrag til Glimt-akademiet på bordet.  Harald Berg har spilt for Bodø/Glimt i to omganger i nesten 20 år, og i tillegg levert en strøm av gutter som også har levert år med spill for laget og for landet.

Leserbrev: - PK Strøm må dokumentere at det er behov for et steinbrudd på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennom høringsrundene har det kommet en rekke innspill fra innbyggere og offentlig forvaltning som peker på negative konsekvenser av et massetak/steinbrudd i utmarka på Drageid, samt manglende utredninger. I hovedsak er de negative konsekvensene konsentrert rundt forurensning (støy, støv, vassdrag/fisk) og trafikksikkerhet, manglende utredninger og vurderinger knyttet til disse, samt mangelfull beskrivelse av ressursen.

- Det er samfunnsmessige fordeler med et steinbrudd på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Maria Edvardsen 95 90 63 94SALTDAL: Saken om masseuttak på Drageid skal behandles i kommunestyremøtet den 20. juni. Saken har vært behandlet fem ganger i formannskapet i løpet av de to siste årene, siste gang 14. mai. Carl Christian Moland i PK Strøm håper politikerne vil legge til rette for lokalt næringsliv, men får en del motstand fra både politikere og folk i området.

Han fikk tilbud om stillingen som administrasjonssjef

Lars Øyvind Strøm (48) fra Bardu har fått tilbud om jobben som administrasjonssjef i Salangen.

Gatefest hvert år: Er dette Norges mest spesielle, hjemmelagde grill?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: På Kringsjå har gatefest hvert år, i juni. I år var det etter sigende nesten 50 til bords, og som tidligere år ble denne fantastiske grillen hentet frem fra loftet på garasjen, og montert opp.Det er Knut Noremsaune og kompis Gutorm Høkåsen som i ren Reodor Felgen-stil har laget den spesielle grillen - helt tilbake til på slutten av 80-tallet.

Liverpool planlegger nytt Southampton raid

Liverpool har de siste fem årene brukt 1,9 milliarder kroner på spillere fra Southampton, det har stort sett vært vellykket (hvis du ser bort fra litt krangling og karantene). Spillere som Virgil van Dijk, Sadio Mané, Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Adam Lallana og Rickie Lambert har funnet veien døra på Anfield i en jevn strøm nordover fra havnebyen Southampton. Les: To skjebnekamper i neste serierunde Ifølge Mirror er Southamptons sisteskanse Alex McCarthy (29) på radaren til den ferske Champions League-mesteren.

Jente havnet i elva - Brann- og redningsetaten fraråder bading

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AKERSELVA: Brann- og redningsetaten ber folk vise stor forsiktighet ved bading i Akerselva: På grunn av stor vannføring i Akerselva og flere "nesten" ulykker, frarådes det bading på badeplassene inntil det har vært en vannføringsreduksjon. Badere må utvise stor forsiktighet da det er sterk strøm i Akerselva!— Oslo 110-sentral (@Oslo110sentral) 17.

Jente havnet i elva - Brann- og redningsetaten fraråder bading

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AKERSELVA: Brann- og redningsetaten ber folk vise stor forsiktighet ved bading i Akerselva: På grunn av stor vannføring i Akerselva og flere "nesten" ulykker, frarådes det bading på badeplassene inntil det har vært en vannføringsreduksjon. Badere må utvise stor forsiktighet da det er sterk strøm i Akerselva!— Oslo 110-sentral (@Oslo110sentral) 17.

Det er ingen spøk å bli definert som hjelpetrengende og være prisgitt andre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ellen Ronæss (68) er mangeårig lokalpolitiker for Nordre Aker Høyre, og stiller til valg for partiet til høsten. Hun ønsker å fortelle om hvordan hun opplever å bli definert som hjelpetrengende, i håp om at det også kan hjelpe andre. Hun understreker at det er mange flinke helsearbeidere i bydelen, og har ikke til hensikt å henge ut noen.

Nå går ferjene på strøm: – En stor dag for miljøet (pluss)

Mandag ble Norges første høyspente ladeanlegg for ferjer offisielt åpnet i sambandet Flakk – Rørvik.
Les mer om:

Bekreftet: Lyon gjør det igjen – henter den superelegante dribleren Héritier Deyong

Han er 17 og full av offensive fibre. Lyon har lenge jobbet med å hente PSV-spilleren Frankrike og har nå lykkes. Det belgiske talentet får nå muligheten i Frankrikes 3. beste klubb.

Simen (21) gjorde en feil da han skulle søke: - Det beste som har skjedd meg

For Simen Skille (21) har det aldri fristet å ha en kontorjobb. Istedenfor vil han komme seg ut, prate med mennesker og hjelpe dem med ulike elektriske utfordringer. Selv om det fører til at han får strøm til tider.
Les mer om:

Om kort tid vil det skje ting i denne vindparken(pluss)

Siden 1. april har det blitt transportert turbindeler fra Monstad kai til Storheia vindpark. Nå er snart de første vindmøllene klare til å produsere strøm.
Les mer om:

Debatt: - Stopp steinbruddplanene på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette begynner å likne på eventyret om keiserens nye klær. Det var ikke så mye innhold i planene etterhvert som de ble kledt av.. Pukket som skulle utvinnes er ikke dokumentert at det finnes. Og grustak har vi i kommunen; Hestbrinken har god kvalitet og er god på pris. Vi er inne i en planperiode og det er ikke greit at nye forslag tas inn og behandles utenom arealplanen.

Vant stevne i Sverige

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Fem kusker fra Fauske kjøre- og rideklubb (FKR) og Holand hestesportsklubb (HHSK) som deltok på kjørestevne hos Kågedalen ryttarförening i Ersmark i nærheten av Skellefteå sist helg. Nora Engan (25) fra Saltdal deltok på sitt første kjørestevne sammen med fjordhesten Embla Vinje (13), som også debuterte på kjørebanen.

Brann- og redningsetaten hentet tynnkledd gutt fra en stein i elva

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Klokken 14.51 fikk Brann- og redningsetaten melding om en ung gutt, som sto på en stein i Akerselva, like ved der det er laget til badeområde og det er stein og mur ut i elva. OBRE er i Nydalen hvor vi har plukket opp en tynt kledd person på en øy i Akerselva.— Oslo 110-sentral (@Oslo110sentral) 14. juni 2019- Dette gjaldt en ung gutt, som sto på en stein i Akerselva.

Strømtrøbbel i natt - busk og brann forårsaket stans flere steder

Valdres Energi har hatt en hektisk natt. Leira, Ranheimsbygda, Skrautvål og Breiset mot Holdalsfoss har vært uten strøm i perioder natt til fredag. Også i Fagernes har det tilsynelatende vært stans.

Debatt: - Det må i det minste forventes at vedtak fattes på rett grunnlag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over lang tid har jeg bevitnet hvordan eier og daglig leder av firma PK. Strøm, samt andre meningsfeller, har formulert subjektive meninger og trakkaserende påstander om politikere og enkeltpersoner i Saltdal kommune.

Festivaler utsetter strøm til Hvaler

Først er det Idyllfestival på Isegran, deretter kommer Tall Ships Races. Etter møter har Hafslund Nett og de som skal legge den nye strømkabelen til Hvaler bestemt at de holder seg unna området som påvirker logistikken ut og inn på Isegran til juli måned.
Les mer om:

Har investert 30 millioner i landets råeste anlegg – slik blir festen

SKIEN: Det startet som et hårete mål, men nå er det klart for en heidundrende åpning av Norges råeste solcelleanlegg til 30 millioner kroner. 4500 kvadratmeter med solceller skal forsyne Norges største batteri med strøm. Da blir det gratiskonsert og 1000 gratisbilletter til Odds kamp mot Haugesund.

Steinbrudd på Drageid: - Vi har samme motiv som før

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Formuleringen i startfasen var pukk til vei. 11. juni uttaler PK Strøm at det er mest strøsand som skal leveres.- Mener dere det fortsatt er like aktuelt å etablere dette bruddet, når motivet har endret seg såpass mye? - Det stemmer ikke, motivet har ikke endret seg, det er fortsatt plan og lage både pukk, veigrus og strøsand i forskjellige fraksjoner.

Steinbrudd på Drageid: - Hvorfor er det ikke tatt prøver?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Lasse nekter å bytte strømmåler og er uten strøm på tredje uka: – Man må tenke på hvor holdbar maten man kjøper er

Lasse Rom fra Åsmarka nekter å bytte sin gamle strømmåler til Eidsivas nye og er nå uten strøm på andre uka. Nå har han engasjert advokat.
Les mer om: