Nyheter om Stortinget


Opposisjonen vil ikke svare på Listhaugs spørsmål om returstopp

Opposisjonen på Stortinget vil ikke svare på statsråd Sylvi Listhaugs (Frp) 26 spørsmål om stans i returene av enslige mindreårige asylsøkere.
Les mer om:

– Jeg er nok en gang sjokkert. Det er helt utrolig

Idrettsutøvernes fagforbund har i over fire år arbeidet for at alle norske utøvere, og ikke bare noen, skal få muligheten til å nyte godt av en økonomisk spareordning. På Stortinget tirsdag fikk de ikke svaret de hadde ventet.
Les mer om:

Vea forblir statlig eid

Vea, Norges grønne fagskole, forblir statlig eid i følge budsjettinnstillingen til utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget.
Les mer om:

Avsløring om Kina-brev til regjeringen ble tema på Stortingets talerstol(pluss)

Stortinget debatterte mandag kinesiske vegbyggere i Norge. Næringsminister Monica Mæland (H) innrømmet da å ha invitert kinesere til landet.

Frp-statsråd tok debatten om Stoke, Tottenham og Arbeiderpartiet i Stortinget

Det er kort vei fra behandlingen av statsbudsjettet i Stortinget til festfotball på Wembley.

- Friluftsliv står som et sentralt virkemiddel.

Stortinget vedtok denne uken at elever fra 1. – 10. klasse skal få minimum en time fysisk aktivitet hver dag i skoletiden.

Julia Wong besøker slekta i Kina hvert år. For henne er det nesten som å dra på hytta

Hun er student, butikkmedarbeider og første vara til Stortinget.
Les mer om:

Grandes instagrambilde provoserer

Venstre-leder Trine Skei Grande la tidligere i uken ut et stemningsbilde fra Stortinget. Den samiske protestaksjonen i bildets forgrunn skaper reaksjoner.

Skjebnedag for Venstre

STORTINGET (TV 2): Venstreleder Trine Skei Grande har skrevet to ulike taler til landsstyret.

Venstre-lederens Instagram-bilde provoserer: – Kunnskapsløst

Samisk protest utenfor Stortinget. Trine Skei Grande (V) på Instagram: #Julestemning.

Alle fylker får eget mobbeombud

Stortinget vedtok i vår at alle fylker skal ha sitt eget mobbeombud. Nå innfører regjeringen ordningen fra neste høst i et spleiseslag med fylkeskommunene.
Les mer om:

Gisle M. Saudland (Frp): - Veldig leit at Carl I. Hagen ikke ble valgt

– Jeg synes det er veldig leit at Carl I. Hagen ikke ble valgt, og at flertallet på Stortinget nå har klart å skvise ham ut på grunn av en teknikalitet.
Les mer om:

– En parodi, mener Hagen om nobelprosessen i Stortinget

En parodi og ikke Stortinget verdig. Slik oppsummerer Frp-veteran Carl I. Hagen prosessen rundt valget til Nobelkomiteen der hans drøm en plass ble knust.

Stortinget stevner Multiconsult for 125 millioner kroner

Stortinget stevner rådgivningsselskapet Multiconsult etter det de mener er omfattende mislighold i forbindelse med Stortingets byggeprosjekt.

Hagen tok farvel med nobeldrømmen med et siste stikk

En parodi og ikke Stortinget verdig, oppsummerte Frp-veteran Carl I. Hagen om valgprosessen til Nobelkomiteen. Nå starter partiet søket etter en ny kandidat.

– En trist dag for demokratiet

I natt, under avstemming i Stortinget, ble det klart at Troms og Finnmark ikke får reversert tvangsammenslåingen av de to fylkene. Stortingsrepresentantene Sandra Borch (Sp) og Nancy Porsanger Anti (Sp) er ikke fornøyde.

Hagen tok farvel med nobeldrømmen med et siste stikk

En parodi og ikke Stortinget verdig, oppsummerte Frp-veteran Carl I. Hagen om valgprosessen til Nobelkomiteen. Nå starter partiet søket etter en ny kandidat.

I tre månader har denne slangen vore lovleg. No vil KrF ha nytt forbod mot reptil

Sidan i haust har det vore lovleg å ha eksotiske dyr som «Megasnake McSnakeface» som kjæledyt. No fremjar KrF forslag på Stortinget om nytt forbod mot slangar og andre eksotiske dyr.
Les mer om:

Stanser liberalisering av søndagsåpne butikker

Anette Trettebergstuen har fremmet et forslag i Stortinget om å bevare reglene rundt søndagsåpne butikker som det er i dag. Forslaget kommer høyst sannsynlig til å få flertall på Stortinget.

Nobel-drømmen brast for Hagen

STORTINGET (TV 2): Carl I. Hagen tapte slaget om en plass i Nobelkomiteen. Men nederlaget kom ikke overraskende på ham.

KS ber Stortinget utsette maskinskattkutt

Kommunene må gjennomføre et stort takseringsarbeid før maskinskatten skal trappes ned fra 2019. KS betegner tidsskjemaet som «helt urealistisk».
Les mer om:

– Jeg vil ha noe å stelle med på mine eldre dager

Det er en av tre grunner Hagen oppgir på hvorfor han vil sitte i Nobelkomiteen. Han mener morgendagen kan bli en trist dag for demokratiet og for Stortinget.

Skrøt av å ha fått fjernet maskinskatten

Regjeringens fjerning av maskinskatten var et av de mest omdiskuterte budsjetttema vest i Agder. Ingunn Foss (H) fra Lyngdal valgte i budsjettdebatten på Stortinget å rose partiets innsats for å fjerne denne skatten.

- Det er en blå tråd i vårt budsjett

Gisle Meininger Saudland (Frp) triumferte over opposisjonspartiene fra talerstolen i Stortinget. Men de blå-blå fikk kritikk for blant annet sykehusbudsjettet.
Les mer om: