Nyheter om Stortinget


Regjeringen snur – betaler likevel feriepenger til soldater tilbake til 2005

Det måtte tap i tre rettsinstanser til og et flertall mot på Stortinget. Nå har regjeringen ombestemt seg og vil likevel betale feriepenger til HV-soldater tilbake til 2005.
Les mer om:

Regjeringen snur – betaler likevel feriepenger til soldater tilbake til 2005(pluss)

Det måtte tap i tre rettsinstanser til og et flertall mot på Stortinget. Nå har regjeringen ombestemt seg og vil likevel betale feriepenger til HV-soldater tilbake til 2005.
Les mer om:

Brukte 4,4 millioner på å ansette Tangen

Norges Bank og Finansdepartementet brukte 4,4 millioner kroner på eksterne tjenester under ansettelsen av ny oljefondssjef, opplyser Sanner (H) til Stortinget.

– Det blir ikke deponi i Brevik, det er avgjort

SKIEN: Det sier gruppeleder for Høyre i Skien, Emilie Schäffer H. Hun forteller til TA at hun akkurat har fått telefon om dette fra Stortinget. Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, Ap, vil ha det skriftlig før han slipper jubelen løs.

Et flertall av trøndere støtter at Trond Giske trakk seg

Seks av ti velgere i Trøndelag mener det var riktig av Trond Giske å ikke ta gjenvalg til Stortinget og trekke seg som lederkandidat i Trøndelag Ap.

Må svare om Equinors Angola-betalinger etter E24-saker

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget krever redegjørelse fra oljeminister Tina Bru (H), etter Aftenbladet/E24s saker om Equinors gigantutbetalinger i Angola.
Les mer om:

Slik kan bilturen bli mellom Byrkjelo og Grodås(pluss)

– Det er ganske fantastisk at ein kan redusere reisetida så mykje som dette, seier leiar for transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Helge Orten.
Les mer om:

Geir Pollestad meiner statlege pengar må sikre opphavleg E39-trasé i Sandnes

Geir Pollestad (Sp) ber sine kollegaer på Stortinget ta turen til Bråstein. Nokre hundre millionar må vel Staten kunne bla opp for å få råd til den opphavlege planen, meiner han.

Fersk måling: Stortinget blir neste stopp for ordfører Nygård, mer usikkert for Frps Bjørnar Laabak

Hvis Jon-Ivar Nygård blir Aps førstekandidat til stortingsvalget, er han sikret plass i rikspolitikken. Det viser en fersk meningsmåling, som gir partiet en oppslutning på 32,1 prosent.

Maria-saken havner i Stortinget

Fremskittspartiet krever nå at barneministeren gjør mer for å hindre samværssabotasje. – Maria-saken avdekker alvorlig systemsvikt, mener Silje Hjemdal.
Les mer om:

Har ikke tro på nye kulturbygg til milliarder

Glem nye kulturbygg, sier politisk kommentator, mens statsviter tror gode forbindelser til Stortinget kan redde finansieringen av teater- og museumsbygg til to milliarder kroner.
Les mer om:

Hvordan hjelpe flest mulig best mulig?

Om du hørte Dagsnytt 18 i går så fikk du høre en skamløs - og vond - tallstafett. KrF mot Ap. MDG - som kom rett fra demonstrasjon utenfor Stortinget - mot Høyre. Alle hakket på hverandre. Og ingen stilte det grunnleggende spørsmålet: Hvordan hjelper vi flest mulig - best mulig.
Les mer om:

Motstand mot nye elbilanbefalinger

Nye elbilforslag får stor motstand både fra regjeringspartiet Venstre og opposisjonen på Stortinget. - Rapporten bør få alarmen til å gå, advarer NAF.
Les mer om:

Evakuer flyktninger fra Moria-leiren nå. 50 er skammelig lavt.

Det utspiller seg nå en humanitær katastrofe i Europa som regjeringen og flertallet på Stortinget snur ryggen til.

Satser på sin syvende periode på Stortinget – åpner for å bli statsråd

Med et nødskrik har Karin Andersen (SV) blitt valgt inn på Stortinget flere ganger. Nå satser veteranen på sin syvende periode.

Giftige blyhagl kan bli forbudt igjen med nye EU-regler

Norske jegere kan bli nødt til å kutte ut all blyholdig ammunisjon i løpet av få år. Fuglevernere jubler over at EU tar forurensning og forgiftning mer alvorlig enn politikerne på Stortinget.

Hjemvendte Mimir vil inn på Stortinget

Mímir Kristjánsson kom hjem til Stavanger for å komme i posisjon. Nå går han for stortingsplass.
Les mer om:

Mímir Kristjánsson vil på Stortinget

Mímir Kristjánsson sikter seg inn på stortingsplass for Rødt.
Les mer om:

600 mill. av studentmilliard står ubrukt

Stortinget satte av én milliard kroner til stipend for studenter som mistet inntekt i coronakrisen. Over halve milliarden står ubrukt.
Les mer om:

Kvinnekamp på Ap-listen i Oslo

Kamzy Gunaratnam, Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai ønsker alle å sitte på Stortinget for Oslo Arbeiderparti.
Les mer om:

VG: 600 studentmillioner står ubrukt

Stortinget satte av én milliard til stipend for studenter som mistet inntekt i koronakrisen. Men over halvparten av pengene er ikke brukt.
Les mer om:

Kan bli tidenes yngste fra Agder

Oda Sofie Pettersen er foreslått som listetopp for for MDG Agder til stortingsvalget. Skulle 20-åringen bli valgt vil hun bli tidenes yngste sørlending på Stortinget.
Les mer om:

Nå vil Morten gjøre comeback på Stortinget: – Veldig trangt

- Jeg er veldig motivert, sier Morten Steenstrup. 32 år etter at han forlot Vestfold-benken på Løvebakken har tønsbergenseren lyst til å gjøre comeback, og har kastet seg inn i Oslo Høyres nominasjonsprosess foran neste års stortingsvalg.
Les mer om:

Varaordføreren i Karmøy kan havne på Stortinget

– Jeg oppfatter det som ganske åpent om andreplassen på lista, sier Alf Magne Grindhaug.

Disse vil Bodø Høyre ha på Stortinget

Her er listen.
Les mer om: