Nyheter om Stortinget


«Det blir norsk fårikål med Erna»

Stortingsrepresentant Ingunn Foss (H) fra Lyngdal måtte forsvare regjeringens landbrukspolitikk i Stortinget denne uken. Hun angrep blant annet et sitat av tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Bureggforbud skal opp i Stortinget

Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil umiddelbart innføre påbud om merking av buregg og har levert forslag til Stortinget om å forby burhøner innen 2025.
Les mer om:

Burhøner blir stortingsmat

Egg fra burhøner havner på bordet til Stortinget etter at Miljøpartiet De Grønne (MDG) kommer med forslag om å forby buregg innen 2025.
Les mer om:

Blir vi tvunget sammen til ett Fosen?

Fosen kommer ikke til å si unisont ja til å slå seg sammen på rekordtid i mai. Men kan Stortinget likevel finne på å slå sammen hele Fosen den 8. juni?
Les mer om:

Regjeringen varsler klimamelding før sommeren

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) vil legge fram en klimamelding for Stortinget i juni.

- Jeg tror det skal veldig lite til for at Stortinget vedtar Fosen kommune

Utreder Geir Vinsand mener det er helt åpent hvorvidt Fosen blir slått sammen til én kommune.
Les mer om:

Dagruns siste landsmøte som KrF-nestleder

Skuffelsen over å bli vraket som nestleder sitter fortsatt i, men nå setter Dagrun Eriksen alt inn på å bli skarrende «nordlending» på Stortinget fra høsten.

Trolig flertall i Stortinget for økt datalagring

Internettleverandører bør pålegges å lagre abonnementsinformasjon og IP-adresser i minst seks måneder, mener KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

Krever at forsvarsministeren «legger ballen død»

Martin Henriksen (Ap) krever svar fra forsvarsministeren om helikopterbasen på Bardufoss. Samtidig raser Sandra Borch og Senterpartiet etter avvisning i Stortinget.

-  Dette er uvitenhet eller politisk spill

I forrige uke ble det kjent at presidentskapet på Stortinget vil innstille på å avvise Senterpartiets forslag om hovedbase for helikopter på Bardufoss. Det får senterpartipolitikeren til å reagere.
Les mer om:

Ønsker tydelige endringer for kullsatsingen på Svalbard

To tidligere hovedtillitsvalgte i Store Norske vil at Stortinget nå bestemmer rollen til selskapet i Longyearbyen.
Les mer om:

Krever svar i Stortinget om Norge støttet Saudi i FNs kvinnekommisjon

Både Venstre og Kristelig Folkeparti vil nå ha svar fra utenriksminister Børge Brende om Norge har stemt for Saudi-Arabia som medlem i FNs kvinnekommisjon. Venstre-leder Trine Skei Grande vil ta dette opp i Stortingets spørretime i dag.

Maratonhøring i Stortinget: – Disse fire minuttene kan være vår siste sjanse

Det går unna i ekspressfart når Stortingets transport- og kommunikasjonskomite gjennomfører sin maratonhøring om Nasjonal transportplan tirsdag og onsdag.
Les mer om:

Senterpartiet alene om å ville felle Helgesen

Pinlig, populistisk, tynt. Mistillitsforslaget fra Senterpartiet mot miljøministeren møtte kraftig motbør i ulvedebatten på Stortinget tirsdag.
Les mer om:

Sp alene om mistillitsforslag

Ingen andre partier støttet Senterpartiets mistillitsforslag mot miljøminister Vidar Helgesen (H). Sp fikk kraftig motbør i Stortinget tirsdag.
Les mer om:

Massiv kritikk mot Senterpartiets ulveforslag

STORTINGET (NRK): Ingen andre partier stemte for mistillitsforslaget mot miljøminister Vidar Helgesen (H). I stortingssalen kom det sterk kritikk mot Senterpartiet, som fremmet forslaget.
Les mer om:

Sp vil felle Helgesen – møter kraftig motbør

Pinlig, populistisk, tynt. Mistillitsforslaget fra Senterpartiet mot ulveminister Vidar Helgesen er under ild på Stortinget. Men det kan likevel få Aps støtte.
Les mer om:

Følg ulvedebatten i Stortinget

Stortinget går trolig i dag for et vedtak som kan bidra til lisensjakt i ulvesona. Følg debatten direkte fra klokka 10.
Les mer om:

Helgesen tar ikke selvkritikk i ulvesaken

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) tar ikke selvkritikk for ulvestriden. Tirsdag vil Stortinget pålegge ham å følge opp ulveforliket fra i fjor.
Les mer om:

MDG vil ta kloakkutslippene til Stortinget

– Helt uholdbart at ikke kommunene har fått kloakkrensingen på stell i 2017, sier Rasmus Hansson i MDG. Nå vil han vil ta saken opp i Stortinget.
Les mer om:

Helgesen nekter for at han kunne gjort noe annerledes

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen tar ikke selvkritikk i ulvesaken. I dag avgjør Stortinget om han har tillit til å fortsette.
Les mer om:

Slottet snur etter kritikk: Kronprinsen dekker utgifter til utleieboligene selv

Kongehuset fikk beskjed fra Stortinget om å rydde opp i hoffets og kongefamiliens pengerstrømmer, etter Dagbladets avsløringer i fjor.
Les mer om:

– Kommunesamanslåing skal vere frivillig

I førre veke gjekk Fylkesmannen inn for at Stortinget bør bruke tvang på Bremanger. I helga vedtok landets største parti på sitt landsmøte at kommunesamanslåingar skal vere frivillige.

Hamar slipper ikke til

Hamar kommune slipper ikke til under den åpne høringen i Stortinget om ny Nasjonal transportplan. Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen har fått fire minutter, og vil blant annet snakke om den svekkede Intercity-satsingen.

Bendiks Harald Arnesen er pensjonist, men fortsatt er det full fart

Kokte boknafisk til de "innsatte" på Stortinget i leiligheta i Oslo.
Les mer om: