Nyheter om Stortinget


Vil ha straff for brudd på kommunalt forkjøp

Inndragning, bøter, fengsel og foretaksstraff. Det kan bli konsekvensen av å bryte loven om kommunal forkjøpsrett hvis Stortinget vedtar et nytt forslag til endring av loven.

Stortinget vil ikke vente på FN-svar om reinslakt: – Vondt å se

Flere tar til orde for at Stortinget burde vente med tvangsvedtaket om å slakte Jovsset Saras reinflokk, til FN har behandlet saken.
Les mer om:

Vedum forsvarer «Skulke-Støre»

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det kan være gode grunner til å droppe komitémøtene i Stortinget.

Kvinne gikk inn på Stortinget uten adgangskort

En forvirret kvinne tok seg inn på Stortinget via personalinngangen torsdag formiddag. Slikt skal ikke skje, sier sikkerhetssjefen på Stortinget til Dagbladet.
Les mer om:

Støre har ikke vært på noen komitémøter de to siste årene

Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget har hatt 30 møter så langt i år, men Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke vært på et eneste møte, melder TV 2.

Pågrepet under anti-nazidemonstrasjon: – På vei hjem fra jobb

Under fredagens demonstrasjon i Oslo ble Rune van Deurs pågrepet foran Stortinget. Han sier at han var på hjem fra jobb og reagerer kraftig på politiets fremferd.
Les mer om:

Støre har ikke vært på noen komitémøter de to siste årene

Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget har hatt 30 møter så langt i år, men Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke vært på et eneste møte, melder TV 2.

Stortinget skjerper rutinene: - Slike hendelser skal ikke skje

En kvinne tok seg inn på Stortinget via personalinngangen.
Les mer om:

Migrasjonsdebatt på Stortinget: – Frykter suverenitet er avgitt

Forvirring i Stortinget om Migrasjonspakten utfordrer Norges suverenitet og hvorvidt Stortinget skal behandle den eller burde ha behandlet den.
Les mer om:

Stortinget må gå eksportpraksisen etter i sømmene

Om vi kan selge militært materiell til Saudi Arabia mens de fører krig i nabolandet, hvem er det da vi ikke kan selge til?
Les mer om:

Skulle byttes ut i 2008 - Sea King i lufta på ubestemt tid

I 2002 mente Stortinget at «svært gamle» Sea King-helikoptrene måtte byttes ut. Nå gir nye forsinkelser økt risiko for lavere beredskap, mer Sea King og bruk av nye og gamle redningshelikoptre som delelagre i nødstilfeller.
Les mer om:

Millionkuttet til Betanien bekymrer: - Vi vil følge opp denne saken

SKIEN: Millionkuttet til Betanien bekymrer. Ap-politiker Trine Almenning tar saken videre til Stortinget.
Les mer om:

Viken-politikere vil bestemme togtilbud

Politikerne i det kommende Viken-fylket ber nå Stortinget om å få flere oppgaver enn andre fylker fordi Viken blir en svært folkerik og sterk region.
Les mer om:

Ba om å framskyde behandlingen av ny bru – fikk ikke støtte

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) ba Stortinget om hjelp til å få framskyndet økonomibehandlingen rundt ny glommakryssing.

Frp vil ha omkamp

Frp krever full behandling av FNs migrasjonspakt i Stortinget. Regjeringspartiet kommer til å fremme forslaget etter utenriksministerens redegjørelse for Stortinget torsdag.
Les mer om:

Mor Bettina Lindgren får behalde pleiepengar for sine sjuke barn

PLEIEPENGAR: Måndag blei det fleirtal i Stortinget for ei endring som får mykje å seie for Bettina Lindgren. Ho er mor til tre alvorleg sjuke barn.
Les mer om:

Utsetter ikke reinsdyrslakt - samer varsler omkamp

Stortinget vil ikke utsette tvangsslaktingen av Jovsset Ante Saras reinflokk i påvente av en konklusjon fra FNs menneskerettighetskomité.
Les mer om:

Eitt steg nærare realisering

Det er godt nytt for Rogaland fylke og dei vidaregåande skulane i Sauda og på Strand som skal stå for sjølve gjennomføringa av prosjektet. Optimisme Ved Sauda vidaregåande skule er det inspektør Hans Hylen Solberg som har jobba mest med MOR: – Nå tar me det beste frå Utdanning i Ryfylke (UIR) og vidarefører det i samarbeid med Høgskulen i Innlandet. Høgskulen skal ha forskardelen av dette nasjonale prosjektet, som andre kommunar kan gjera seg nytte av i framtida. Vegen har vore lang, men nå har me tru på eit positiv svar frå departementet på nyåret.

Kommunedebatten: Har Stavanger-regionen dei rette føresetnadene for å skapa gode løysingar?

KRONIKK: Kva hadde skjedd med regionen vår dersom Stortinget ikkje hadde slått saman Stavanger, Madla og ein del av Hetland i 1965, og Sandnes det same med Høle, Høyland og den andre delen av Hetland?

Skuffet over nei til redningspakke for E6-utbygging: – Dette er meningsløst

I ett år har bilistene på E6 gjennom Grane betalt bompenger for å få bedre vei. Forrige uke kom sjokkbeskjeden om at deler av veien likevel ikke blir utbedret, og tirsdag sa Stortinget nei til å bevilge mer penger.
Les mer om:

– Vi har ikke tid til å vente. Even (2) visner foran øynene våre

Beate Søraunet føler seg tvunget til å ta sin alvorlig syke sønn ut av barnehagen etter at den nye pleiepengeordningen ble behandlet i Stortinget på mandag.
Les mer om:

Stortinget stanser ikke reinslakt

Stortinget vil ikke være med på å utsette tvangsslaktingen av Jovsset Ante Saras rein. Sara blir nødt til å redusere reinflokken før nyttår.
Les mer om:

Livet etter Stortinget

Les mer om:

Kilder til NRK: Forsvarsministeren sa trafikksentral kan ha lekket lydlogg

I et lukket møte på Stortinget spekulerte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i hvem som hadde lekket lydloggen etter fregattforliset. Statsråden pekte selv på trafikksentralen på Fedje, opplyser flere kilder til NRK