Nyheter om Storbritannia


Renberg gir ikke opp England tross en nedtur

LONDON: Tore Renberg (45) er tilbake i London for å «ta» Storbritannia. I første forsøk lyktes verken han eller forlaget.

May ber EU-borgere og deres familier bli i Storbritannia

I et åpent brev til EU-borgere i Storbritannia skriver statsminister Theresa May at hun ønsker at alle som har etablert seg landet skal bli boende. 

Kan være aske fra skogbrannen i Sør-Europa

Mystisk stoff i Frierfjorden kan være aske fra skogbrannen i Sør-Europa. Både i Sverige og i Storbritannia har man merket restene av orkanen «Ophelia».
Les mer om:

MI5: Historisk høyt terrornivå

Terrortrusselen mot Storbritannia har nådd et historisk nivå, advarer MI5-sjefen Andrew Parker. – Truslene kommer raskere enn det jeg har sett i min 34-årige karriere.
Les mer om:

Påvirkning fra orkanen Ophelia

Både i Sverige og i Storbritannia har man merket restene av orkanen «Ophelia». Selv om orkanen er kraftig svekket fører den med seg andre ting enn bare vind.
Les mer om:

Sør-Norge merker påvirkning fra orkanen Ophelia

Både i Sverige og i Storbritannia har man merket restene av orkanen «Ophelia». Selv om orkanen er kraftig svekket fører den med seg andre ting enn bare vind.
Les mer om:

Sterk inflasjon i Storbritannia

Inflasjonen i Storbritannia er for første gang siden starten av 2012 oppe i 3 prosent.
Les mer om:

Hvordan skal vi pleie døende personer med demens?

En tiltaksplan som skal sikre god omsorg på dødsleiet er faset ut i Storbritannia, men brukes fortsatt på norske sykehjem. Planen ikke er tilpasset døende med demens, ifølge forskere.  
Les mer om:

Kunne du ledet brexit-forhandlingene?

Storbritannia skal ut av EU og forhandlingene er vanskelige. Ta testen og finn ut om du er rette person til å hjelpe britene.
Les mer om:

Fordømmer bombeangrep i Somalia

USA, Storbritannia og Frankrike fordømmer sterkt helgens terrorangrep i Somalia. Minst 276 personer er døde etter det som trolig er det dødeligste i landets historie.

Frykter Ophelia skal ta liv

Myndighetene frykter at liv kan gå tapt og at det vil bli store materielle skader når orkanen Ophelia treffer kysten av Irland og Storbritannia mandag formiddag.
Les mer om:

Per Sandberg: – Vi gir ikke bort fisk mot markedstilgang

LONDON/PETERHEAD/OSLO (NRK): Britenes nasjonalrett fish and chips kan havne midt i drakampen om fiskekvoter mellom Norge og Storbritannia og EU etter brexit.

Lørdag var Ophelia en tropisk kategori 3-orkan. Til uken treffer restene norskekysten

Irland og Storbritannia forbereder seg på strømbrudd og ødeleggelser når restenen av uværet Ophelia treffer mandag.
Les mer om:

EU gjør seg klar til handelssamtaler med britene

Stats- og regjeringssjefene i EU ventes neste uke å sparke i gang interne forberedelser til fase to av brexitforhandlingene med Storbritannia.
Les mer om:

Barnier vil holde britene på pinebenken litt til

EUs sjefforhandler Michel Barnier har konkludert med at det er for tidlig å gå videre til neste fase av brexitforhandlingene med Storbritannia.
Les mer om:

Brukere av verdens største pornonettsted ble angrepet av virus

PornHub-brukere i USA, Canada, Storbritannia og Australia ble rammet av viruset «Kovter», som er forkledd som en enkel programvareoppdatering.

Airbnb fikk inn 6,9 milliarder kroner i Storbritannia. Betalte 1,9 millioner i skatt.

Selv om Airbnb omsatte for milliarder, betalte de under to millioner kroner i skatt til Storbritannia i fjor.
Les mer om:

100-åring toppar i Storbritannia

Dame Vera Lynn har det mestseljande albumet i Storbritannia, gjeve ut av ein kvinneleg artist i 2017. Plata kom i samband med at songaren fylte 100.
Les mer om:

Singelklubben Diamond Club skal satse i Storbritannia

Den bergensbaserte klubben slipper også singel nummer 100 i oktober. Det feires med konserter i Bergen og Oslo.

Sendte jagerfly etter Ryanair-fly

Flyrommet rundt flyplassen Stansted i Storbritannia ble stengt da et passasjerfly ble fulgt ned av et jagerfly fra det britiske flyvåpenet.

Endte sist i finalen i ro-VM

Norges dobbeltfirer med Nils Jakob Hoff på laget ble nummer seks i finalen under ro-VM i Florida lørdag. Litauen, Storbritannia og Estland tok medaljene.

Ryanair kansellerer 18.000 flygninger

Ryanair kansellerer 18.000 planlagte flygninger i løpet av vinterhalvåret. Rundt 400.000 passasjerer, blant annet i Storbritannia og Norge, blir berørt.

Jeremy Corbyn sier han er klar for å ta makten

Den britiske opposisjonslederen Jeremy Corbyn sier hans parti er klare til å styre landet, og overta oppgaven med å forhandle Storbritannia ut fra EU.
Les mer om:

– Ikkje snakk om overgangsperiode før vi er samde om skilsmissa

EUs forhandlingsleiar Michel Barnier gjer det klart at det ikkje er aktuelt å forhandle med Storbritannia om ein overgangsperiode, før dei er samde om detaljane om sjølve skilsmissa.
Les mer om:

Nytt forsøk på å skyve brexitsamtalene framover

EU og Storbritannia håper på reelle framskritt i en ny runde med brexit-forhandlinger i Brussel.