Nyheter om Storbritannia


EU og Storbritannia enige

EUs brexitforhandler og den britiske brexitministeren ble fredag enige om å fortsette samtalene om forslag lagt fram av britene.
Les mer om:

Equinor-direktør: – En fantastisk dag for oss

Vindkraftprosjektet som Equinor skal bli med på i Storbritannia, har investeringsanslag på over 100 milliarder kroner.
Les mer om:

Britisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister

Antiterrorpolitiet i Storbritannia jobber med å forhindre at ideer om rasehat fører til vold og terror i landet, skriver The Guardian.

Norsk laks kan råtne på grensa

Halvparten av den ferske laksen britene spiser, kommer fra Norge. Blir grensene harde kan fisken råtne før den når Storbritannia.
Les mer om:

Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia

Storbritannia og Tyskland ber verdenssamfunnet samle seg bak et «kollektivt svar» på helgens angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia. USA mener Iran sto bak.

Barn ned i seksårsalderen ofre for overgrep via datingapper

Barn fra seks til 12 år har blitt seksuelt misbrukt etter kontakt på ulike datingapper i Storbritannia.
Les mer om:

Norsk EM-gull i skyting

Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag. I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia. – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

Komplett program for Sykkel-VM i Harrogate

Komplett program til Sykkel-VM i Harrogate i England og Storbritannia i september 2019.

Johnson sammenligner Storbritannia med Hulken og kjemper for ny avtale med EU

Boris Johnson har ikke gitt opp å få til en bedre skilsmisseavtale med EU. I dag møter han EU-kommisjonens president Jean-Claude Junker.

Boris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»

Statsminister Boris Johnson tror Storbritannia vil forvandle seg til en stor, grønn kjempe når presset bare blir stort nok i brexitprosessen.

Boris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»

Statsminister Boris Johnson tror Storbritannia vil forvandle seg til en stor, grønn kjempe når presset bare blir stort nok i brexitprosessen.

Nådeløs Cameron ut mot Johnson

David Cameron tar et knallhardt oppgjør med sin tidligere allierte, og hevder han aldri har trodd at Brexit er det beste for Storbritannia.

Angrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia

Britenes tidligere statsminister David Cameron sier han tenker på konsekvensene av brexitavstemningen hver eneste dag og er dypt bekymret for hva som vil skje.

Varemerket Storbritannia kan bli svekket av brexitbråk

Krangling og kaos i brexitkampen kan svekke Storbritannias rykte som et dannet og tedrikkende land der man dyrker kongehus og fotballstjerner.
Les mer om:

Moteikon fyller 70 – slik ser hun ut i dag

Allerede i 1966 ble hun kåret til «Årets ansikt» i Storbritannia. 19. september fyller Twiggy 70 år.
Les mer om:

Taylor-manager vil ha Brækhus-kamp – men mener hun er for lite kjent

Teamet rundt Cecilia Brækhus (37), og manageren til irske Katie Taylor (33), ønsker en gigantkamp mellom de to ubestridte verdensmesterne. Men Taylor-manager Brian Peters er bekymret for at Brækhus ikke har gjort seg godt nok kjent i USA og Storbritannia.
Les mer om:

Avgått minister vil ha politisk reform i Storbritannia

Amber Rudd, som nylig trakk seg fra den britiske regjeringen, tar til orde for politisk reform i Storbritannia. Hun vil innføre en proporsjonal valgordning.

Ajax tildeles straff i forbindelse med Champions League

Ajax har bare blitt tildelt 833 billetter til bortekampen mot Chelsea i Champions League på grunn av tidligere uro forårsaket av klubbens fans. Når Ajax møter Chelsea til bortemøte i Champions League i november, vil det ikke være med mange nederlandske fans på tribunen. – Det bråkmakerne ikke skjønner er at de skader sin egen klubb. Les: David Beckham sikter seg inn mot den største signeringen i verden «Ajax nettopp mottatt kun 833 billetter til kampen i London på grunn av ‘uro hos Ajax-fans i Europa generelt og i Storbritannia spesielt’.

Åpner opp om nettmobbing og selvmordsforsøk

Det nærmeste vi har Spice Girls i 2019? Popgruppen Little Mix ble satt sammen i den britiske utgaven av talentkonkurransen X Factor i 2011. De stakk av med seieren i programmet og har, i motsetning til de fleste andre X Factor-vinnere, holdt koken siden. (Husker du Ben Haenow, Matt Cardle og Melanie Amaro?

Storbritannia: Bercow går av som «speaker»

Den fargerike og kontroversielle ordstyreren i det britiske parlamentet, John Bercow, har blitt verdenskjent i løpet av vinterens brexit-debatt. Nå går han av innen slutten av oktober.
Les mer om:

Slutten for tidenes mest suksessrike politiske parti – slik vi kjenner det

GJESTEKOMMENTAR: De konservative har styrt Storbritannia i 60 av de 90 årene siden 1929, da kvinner for første gang hadde full stemmerett. Men denne uken har vi sett begynnelsen på slutten for Toryene, slik vi kjenner partiet.
Les mer om:

Røe Isaksen mener Sp-politikk vil gi brexit på norsk

Regjeringen har sikret en rekke kriseavtaler med Storbritannia som sikrer en mykest mulig brexit for nordmenn og norsk næringsliv. Likevel mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) at brexit er et varsku til norske EØS-motstanderne.

Svarer med kynisk spill: - Livredde

Opposisjonen i Storbritannia er så livredde for Boris Johnsons brexit-planer at de sier nei til nyvalg selv om de er for, mener norsk ekspert.
Les mer om:

– EU styrker kontrollen med utenlandske oppkjøp. Nå må Norge gjør det samme

Sp-lederen reagerer: EU og Storbritannia skjerper lovverket for utenlandske oppkjøp. I Norge har stortingsflertallet avviklet norsk ervervskontroll - med EØS-avtalen som begrunnelse.
Les mer om:

– EU styrker kontrollen med utenlandske oppkjøp. Nå må Norge gjør det samme

Sp-lederen reagerer: EU og Storbritannia skjerper lovverket for utenlandske oppkjøp. I Norge har stortingsflertallet avviklet norsk ervervskontroll - med EØS-avtalen som begrunnelse.
Les mer om: