Nyheter om Storbritannia


Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen

Kampen om statsministerjobben i Storbritannia er i gang, og med det også krangelen om hvordan kandidatene akter å lykkes der Theresa May sviktet.
Les mer om:

Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen

Kampen om statsministerjobben i Storbritannia er i gang, og med det også krangelen om hvordan kandidatene akter å lykkes der Theresa May sviktet.
Les mer om:

Matt (40) melder seg på i racet - vil overta for Theresa May

Storbritannias helseminister Matt Hancock (40) er den femte personen som hiver seg på i racet om å bli Theresa Mays etterfølger som konservativ partileder og statsminister i Storbritannia.

To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England

To voksne er mistenkt for drap etter at to gutter døde i en «alvorlig hendelse» i en bolig i Sheffield i Storbritannia. Fire andre barn er på sykehus.

Den britiske krisen er ikke over selv om May går av

Måten Theresa May annonserte sin avgang på, er talende for den dype krisen Storbritannia står oppe i. Den er ikke over selv om hennes tid snart er omme
Les mer om:

Johnson åpner for «no deal»

Storbritannia forlater EU med eller uten avtale i høst, fastslår Boris Johnson, som antyder at han som statsminister kan forhandle fram en bedre brexitavtale.

Leder: MayDay for Storbritannia

Theresa May mislyktes som statsminister. Og lite tyder på at hennes avgang vil hjelpe britene ut av deres håpløse brexit-situasjon.

Theresa May går av 7. juni

Ein hardt pressa Theresa May annonserer at ho går av som partileiar for Det konservative partiet og som statsminister i Storbritannia. No lurer mange på kven som tek over.

USA tar ut 17 nye tiltalepunkter mot Julian Assange

WikiLeaks-grunnleggeren, som fra før er dømt til nesten ett års fengsel i Storbritannia, kjemper nå mot utlevering til USA.

Disse kan erstatte Theresa May

Hvem overtar roret i Storbritannia når Theresa May annonserer sin avgang? Boris Johnson er storfavoritt, men flere kandidater kniver om jobben.
Les mer om:

Norske Jamie Oliver-restauranter berøres ikke av britisk kollaps

Mens de fleste restaurantene er stengt i Storbritannia, forbereder de norske rettighetshaverne nyåpning i Bergen.
Les mer om:

Spekulasjoner om Mays framtid - leder av Underhuset går av

Det pågår nå møter med regjeringsmedlemmer i Storbritannia om Theresa Mays fremtid. Ryktene går om at hun snart kommer til å gå av.
Les mer om:

Nesten alle restaurantene til Jamie Oliver i Storbritannia stengt med umiddelbar virkning

Som følge av stengingen mister rundt 1.000 ansatte jobben. Den britiske kjendis-kokken sier han er helt knust. – Jeg er svært lei meg for dette resultatet, og jeg vil gjerne takke alle ansatte og våre leverandører som med liv og sjel har drevet denne forretningen i over ti år, sier kjendiskokken i en uttalelse. – Jeg anerkjenner hvor vanskelig dette må være for alle som er berørt, fortsetter han. LES OGSÅ: Tarantino med innstendig bønn før visning. Det er revisjonsselskapet KPGM som nå har overtatt styringen av den britiske restaurantkjeden og som har besluttet at nesten alle restaurantene må

Nesten alle Jamie Oliver-restaurantene i Storbritannia stengt

Kjendis-kokken Jamie Olivers britiske restaurantkjede er satt under administrasjon. 22 av i alt 25 spisesteder i Storbritannia er stengt.

Åpner for ny folkeavstemning om brexit

Statsminister Theresa May gjør et siste forsøk på å få det britiske parlamentet til å si ja til at Storbritannia forlater EU med en avtale. Inkludert i planen ligger løftene om at det skal holdes en ny folkeavstemning om brexit.

Det nye politiske våpenet: Milkshake

Den søte drikken er blitt et nytt politisk våpen i Storbritannia. Politiet i Edinburgh ba om at milkshakesalget skulle stanses da det skulle holdes brexitmøte i byen. Mannen som kastet på Nigel Farage er blitt tiltalt etter angrepet.

Latinske toner og dans på biblioteket - i dag!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Konserten er i regi av Den kulturelle spaserstokken.- Lukk øynene og drøm deg til ett sted med palmesus, hvor du kan kjenne duften av boganvilla på en varm sommerkveld under stjernene. Gled deg til en vakker konsert hvor den høyt skolerte klassiske gitaristen, Gloria Medone, gir deg trillende latinamerikanske toner, spanske danser ispedd vår egen Edvard Grieg, står det i en pressemelding.

Ambassadør garanterer for Henrikh Mkhitaryans sikkerhet

Aserbajdsjans britiske ambassadør til Sky Sport har garantert Arsenal-spillere Henrikh Mkhitaryans sikkerhet i Baku når de i slutten av måneden skal spille Europaliga finale mot Chelsea På grunn av de diplomatiske forholdene mellom Aserbajdsjan og Armenia har det blitt reist spørsmål om Armenians sikkerhet under Europa League-finalen i Baku. Les: UEFA sitt valg av Baku faller ikke i god jord hos Arsenal Arsenal har vært i kontakt med UEFA, som har assistert klubben for å få visum for Mkhitaryan slik at han kan reise inn og ut av landet. Men, aserbajdsjans ambassadør i Storbritannia forsikrer a

Ni migranter stanset av fransk kystvakt på vei til Storbritannia

Fransk kystvakt har satt i land ni migranter, blant dem en nedkjølt gutt, i havnebyen Calais. De var på vei over Kanalen til Storbritannia i en liten båt.
Les mer om:

Populært TV-show i Storbritannia tatt av lufta etter deltakerdødsfall

Steve Dymond (63) ble ifølge avisa The Sun funnet død i leiligheten sin 9. mai av en overdose, ti dager etter at han og kjæresten hadde vært gjester på det svært populære programmet, som gikk på dagtid. Kjæresten hadde gjort det slutt i februar, og Dymond tok en løgndetektortest for å bevise at han ikke hadde vært utro. Men etter først å ha blitt kjørt hardt av programleder Kyle i studio, feilet Dymond og framsto som løgner.

Laveste ledighet på 45 år i Storbritannia

Arbeidsledigheten i Storbritannia har nå falt til sitt laveste nivå på 45 år. Økonomien holder stand, til tross for brexit-usikkerhet.
Les mer om:

Laveste ledighet på 45 år i Storbritannia

Arbeidsledigheten i Storbritannia har nå falt til sitt laveste nivå på 45 år. Økonomien holder stand, til tross for brexit-usikkerhet.
Les mer om:

Laveste ledighet på 45 år i Storbritannia

Arbeidsledigheten i Storbritannia har nå falt til sitt laveste nivå på 45 år. Økonomien holder stand, til tross for brexit-usikkerhet.
Les mer om:

Stor støtte til EU-medlemskap i alle EU-land

Eurostat har spurt befolkningen i alle EU-land om hva de ville stemt dersom det var folkeavstemning om deres lands medlemskap i EU. Resultatene er helt entydig positive. Også i Storbritannia er det nå klart flertall for «remain.»
Les mer om:

Kan bli kraftig vekst i strømforbruket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Europeiske land erstatter fossil energi med strøm for å redusere klimagassutslippene, viser ny studie fra NVE. I Norge er det først og fremst industri, datasentre, og petroleumsnæringen som driver forbruket opp. - Flere elbiler vil ikke gi noen stor oppgang i forbruket av strøm i Norge. I bygninger sørger energieffektivisering for at strømbruken går ned.