Nyheter om Storbritannia


Russisk dopingvarsler: – Flere mistenkelige saker i Storbritannia

Grigorij Rodtsjenkov mener det er grunn til bekymring i britisk toppidrett. Dopingvarsleren hevder det finnes «flere mistenkelige saker» i Storbritannia.
Les mer om:

Britene sår tvil om sluttdato for overgang

Storbritannia utfordrer EUs forslag til sluttdato for overgangsordningene som skal gjelde etter brexit.
Les mer om:

Frykter norske studenter i Storbritannia kan miste eksamen

Streikeviljen er stor, og det kan bli den største universitetsstreiken i britisk historie. Eksamen kan i verste fall stå i fare – også for 2000 norske studenter.
Les mer om:

Curlingguttas semifinalehåp ute etter blytung OL-dag

De norske curlinggutta har ingen sjanse til å ta seg til en OL-semifinale etter 4-6-tap for Italia tirsdag. Tidligere på dagen røk de 3-10 for Storbritannia.
Les mer om:

– Min dårligste kamp

Norge og skip Thomas Ulsrud tapte mot Storbritannia og er i OL-trøbbel.

Storbritannia: Nytt parti vil stanse brexit

Det nye partiet mener at folket ble ført bak lyset i forkant av folkeavstemningen om brexit. Partiet som ble lansert mandag kveld krever en ny folkeavstemning.
Les mer om:

Norsk curling-tap

Det kan bli tøft for de norske curlingherrene å ta seg til semifinale i OL, etter at de tapte hele 10-3 for Storbritannia i natt. Selv om Norge nå skjulle slå Italia senere i dag, og allerede semifinaleklare Sverige i morgen, er ikke Thomas Ulsrud og de andre sikret en direkte plass i semifinalen. Norge må håpe på omspill om semifinale, men må altså vinne sine to siste kamper.

Svart OL-dag for Ulsrud

De norske curlinggutta er hardt ute i OL etter 3-10-tap mot Storbritannia i morgenkampen tirsdag. Steinene var absolutt ikke med Norge.
Les mer om:

Ulsrud med katastrofespill i skjebnekamp: - Min dårligste kamp

(Storbritannia - Norge 10–3) Thomas Ulsrud leverte langt under pari mot Storbritannia. Det endte med et stygt tap, og nå spøker det for Norges semifinalehåp.

Ulsrud-kollaps i norsk marerittkamp

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Norges curlingkaptein Thomas Ulsrud (46) sviktet totalt i den viktige OL-kampen mot Storbritannia. Nå lever semifinaledrømmen farlig.

Nytt britisk parti skal kjempe mot brexit

Et nytt sentrumspolitisk parti med ett mål – å stanse brexit-prosessen – er etablert i Storbritannia. Målet er å være landsdekkende til 2022-valget.
Les mer om:

Over 600 KFC-restauranter må stenge på grunn av kyllingmangel

To tredeler av KFCs 900 hurtigmatrestauranter i Storbritannia og Irland har stengt dørene på grunn av kyllingmangel.
Les mer om:

Ny kunnskap om massegrav med vikinger i Storbritannia

– Et ekstremt viktig funn, hevder dansk forsker.
Les mer om:

Britiske filmstjerner krever slutt på seksuell trakassering

190 kvinnelige skuespillere fra Storbritannia og Irland har signert et brev hvor de krever en slutt på seksuell trakassering i filmbransjen. 
Les mer om:

Russland anklages for å stå bak løsepengevirus

Storbritannia anklager det russiske militæret for å stå bak fjorårets NotPetya-dataangrep. Russerne benekter anklagene fullstendig.
Les mer om:

Russland anklages for å stå bak løsepengevirus

Storbritannia anklager det russiske militæret for å stå bak fjorårets NotPetya-dataangrep. Russerne benekter anklagene fullstendig.
Les mer om:

Agder Energi vil bygge sjøkabel

Både Agder Energi og Lyse er medeiere i NorthConnect som søker om anleggskonsesjon for å etablere en sjøkabel mellom Norge og Storbritannia.

Storbritannia opprettholder arrestordren mot Julian Assange

Den britiske domstolen har nok en gang opprettholdt arrestordren mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange.

Britisk hjelpeorganisasjon anklages for å skjule sexskandaler

Storbritannia truer med å stanse finansiering av britiske hjelpeorganisasjoner etter avsløringer om bistandsarbeideres sexkjøp i fattige, nødstilte land.
Les mer om:

EU truer med å nekte britene overgangsordning

Det er ikke gitt at EU går med på å gi Storbritannia en overgangsordning etter brexit, advarer EUs sjefforhandler Michel Barnier.
Les mer om:

Storbritannia kan øke renten tidligere enn ventet

Den britiske sentralbanken holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent, men advarer om at den kan bli hevet raskere enn tidligere varslet.

Tidligere glamourmodell forsvarer sønnen – ber politikere straffe nettmobbere

Den tidligere britiske modellen Katie Price har fått nok av mobberne som hetser sønnen på internett. Nå krever hun en ny lov i Storbritannia.

Vil marsjere som Macron

START-UP: Et nytt «antipolitisk» parti går til valg på å reversere brexit i Storbritannia. – Politikerne tilbyr ikke løsninger, og folk er redde, sier partiets talsperson.
Les mer om:

Sigrid: – Jeg var veldig sjenert da jeg vokste opp

LONDON: I år er Sigrid allerede kåret til «lyden av 2018», booket til Coachella og har inntatt sofaen hos Graham Norton. Fredag gikk hun inn på topp ti-listen i Storbritannia.
Les mer om:

Kate og William oppriktig nysgjerrig på «Skam»

Skuespillerne fra TV-serien «Skam» pratet om serien, psykisk helse og ungdom med hertugparet fra Storbritannia. Nå sier Kate hun skal se mer av serien.
Les mer om: