Nyheter om Stokkeland


Kulturperlen på Ogna

Hans Berge Stokkeland arrangerer opptil 160 kulturarrangement i året på et sted der kun 360 mennesker faktisk bor. Målet er å bli distriktets viktigste kulturscene.
Les mer om:

Jæren: Solgte tomter, ble søkkrike

Ungkaren Jan Ivar Stokkeland (59) i Hå mener penger er litt oppskrytt. Han har aldri reist ut av Norge, men hadde i fjor den tredje høyeste inntekten på hele Jæren. Også i Klepp toppes inntekts-listen av en tomteselger.

Finn-annonse tar av i sosiale medier: - Vi er nok ikke de eneste som sliter

Julia Beatrice Bakkevig (21) og Elena Alexandra Stokkeland (20) er trolig ikke de eneste som har klødd seg i hodet under montering av flatpakkede møbler.
Les mer om:

Mestermøte i Åsgårdstrand

29 lag bestående av norgesmestre, verdensmestre og landslaget i seiling møtes i Åsgårdstrand 11. og 12. oktober for å kjempe om kongepokalen og tittelen «Mesternes Mester». Seilsporten har mange ulike båtklasser som det kåres norgesmestre i, men nå på tampen av seilsesongen skal det avgjøres hvem som er aller best av dem alle. I Mesternes Mester møtes alle mestrene på like vilkår og seiler i samme båttype, kjølbåten J/70, som benyttes i seilsportsligaen.

Pinsemenighet-konflikt i Egersund går til retten

Konflikten i Pinsemenigheten Evangeliehuset i Egersund vil nå få et rettslig etterspill, skriver Stokkeland Advokat i en pressemelding.

Marnardal kommune—hærverk på kulturminne

Marnardal’s tekniske etat’s annsatt(e) har rota i kulturminne på Stokkeland i Laudal.
Les mer om:

Uvanlige funn i over 1000 år gamle gravplasser

Arkeologer er i gang med utgravinger av gravplasser som vikinger brukte. Gravplassene ved Stokkeland bru i Søgne stammer fra jernalderen og kan ha vært i bruk i over 1000 år.
Les mer om:

Frykter at skolebytte vil ødelegge språkutviklingen til Ruben (16) (pluss)

De siste fem månedene har Ruben Stokkeland hatt en enorm språkutvikling. Derfor vil foreldrene holde ham ett år ekstra i grunnskolen, men Levanger kommune sier nei.
Les mer om:

Fysikk - mer enn bare formler og beregninger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ulikt de andre årene fikk fysikk-klassene denne gang følge av elever fra både IT-, kjemi- og de teoretiske matte-klassene. Tor-Inge Rake, rektor, Trond Tjorteland, lærer, Marianne Haugland, lærer, Biyanka Dimcheva, elev, Bjørn-Erik Aagedal, elev og Isak Westerholm, elev.KJØP BILDE Tormod Nag stod som reiseleder og realfagslærerne: Arne Stokkeland, Anne Seland og Nils Kjell Gyland ble med på den lange bussturen til Sveits.

Mykje å vera med på i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påske på fayancemuseet Egersund Fayancemuseum arrangerer påskeverkstad i dag. Fayancemuseet er ope til og med laurdag.Basar på Eia I kveld blir det basar på grendahuset på Eia i Sokndal.Bokkveld på Ogna Reidun Friestad står på Ogna scene i Helgåleiren i kveld. Ho skal presentera boka si "Drømmen som ble virkelig".

Truar ikkje lenger med tvang og bot i Horve

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Då Eigersund kommune 20. mars i år varsla at dei ville krevja at Egersund Skog- og Treplantningsselskap og Dalane sykleklubb fjernar sykkel- og turstiar, parkeringsplass med meir frå Horve-området, bad advokat Asbjørn Stokkeland igjen å få oppgitt lovheimel for at utførte tiltak er søknadspliktige.

Nærbø G18 startet landsserien fredag kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sluttspillet i G18-landsserien startet i Drammenshallen fredag kveld. Sandefjord - Nærbø 29-27 (17-15)Drøyt fem minutter før full tid, var stillingen 25-24. To tominutter bidro til å gjøre sluttminiuttene vanskelige for Nærbø-laget som vant G16-landsserien for to år siden.

To Nærbø-lag på gulljakt på Østlandet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)At guttehåndballen på Nærbø har gullutfordrere i både G16- og G18-landsserien, er ikke overraskende, men veldig imponerende. Begge lagene kvalifiserte seg til sluttspillet med stil, og nå venter store utfordringer. Akkurat slik guttene vil ha det.G16 møter gullkandidat Nærbøs G16-lag skal til Stange utenfor Hamar, og prøve å bli det tredje Nærbø-laget som vinner G16-landsserien.

Kommunen har varsla pålegg og dagbøter for Horve-arbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over mange år har Dalane sykleklubb i samarbeid med grunneigar Egersund Skog- og Treplantningsselskap arbeidd med å leggja til rette turområdet Horve for både turgåarar og aktive terrengsyklistar. 1. august i fjor var Eigersund kommune på synfaring i området.

Feiret 100 år under kløveren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tidenes sprekeste 100 åring feiret seg selv fredag. Å bli 100 år er ingen selvfølge, selv ikke for en kvinneforening. I 100 har sanitetskvinnene i Kvinesdal skapt varmere og tryggere lokalmiljø i bygda.De har grunn til å være stolte.

Nærbø sendte Sandnes en divisjon ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærbø II - Sandnes II 31-28 (19-16)Nærbø stilte med et tilnærmet G18-lag i dagens serieavslutning mot Sandnes' andrelag i Nye Loen. For gjestene var det helt nødvendig å vinne for å unngå nedrykk, all den tid Haugaland slo Herkules. Det er bare ett lag som rykker ned, og da sluttsignalet gikk på Nærbø, var det klart at Sandnes-rekruttene må spille i 3.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Slik gikk det da Klepp møtte Varhaug i serieåpningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp - Varhaug 1-2 (0-1)Mål: 0-1 Gabriel Håland (18), 1-1 Dardan Shabi (76), 1-2 Sondre Dvergsdal (str. 80)Serieåpningen på Klepp stadion ble som ventet jevn. Begge lagene skapte sjanser i først eomgang, der Varhaug alt i alt kanskje var bittelitt bedre enn vertene. Den eneste scoringen sørget Gabriel Håland for. Han så at ballen lå på 30 meter og at keeper var langt ute.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

De har bygget Himmelrommet på Ogna, men Woodland gjør mer enn det

Henrik Stokkeland har fått med seg Merethe Kvia på laget i Woodland og ser nye veier, der blant annet gjenbruk står i fokus.
Les mer om:

Rekordtidlig gulrotplanting på Brusand

Den gamle rekorden på gården var 20.februar. Fredag 15.februar er den nye. - Våren kom med 11 grader, jeg smilte hele fredag og smiler ennå, sier Asbjørn Stokkeland.
Les mer om:

Wirak og Kleppa enige om boliger på Ganddal

Stokkeland på Ganddal blir det nye, store utbyggingsområdet i Sandnes. Etter tre meklingsmøter, fikk ordfører Stanley Wirak viljen sin. Boligbyggingen kan starte i 2028.

Strid om boliger på Ganddal kan havne i departementet - men Wirak er optimistisk

SANDNES: I årevis har Sandnes kommune ønsket en utbygging av boliger og næring på Stokkeland i Ganddal. Statens vegvesen setter foten ned, men ordfører Stanley Wirak er optimistisk med tanke på en løsning.

Fekk kulturpris, kvitterer med meir kultur

- Allsidig, vågalt og oppfinnsamt, seier Hans Berge Stokkeland om programmet for Helgåleiren den komande våren.
Les mer om:

Kulturprisen i Hå: - Det var kjekt å få skina litt

Hans Berge Stokkeland er stolt og veldig glad for å få Hå kommune sin kulturpris for 2018.
Les mer om: