Nyheter om Stokka


Dette er dei nye folkevalde sine verv utanom politikken

Ordførar Gerd Helen Bø seier det sjeldan oppstår problem eller feil i høve til habilitet, sjølv om også folkevalde i Suldal kan ha mange ulike bindingar. – Har god oversikt – Forholda i Suldal er så tette og oversiktlege at me har god oversikt over kva den enkelte er engasjert i.

Kommunestyrets budsjettvedtak: Handlingsrom for gode intensjonar

Suldal kommune går så det grin. Og sjølv om kraftskattutvalets innstilling er ei potensiell svært mørk sky, er den endå så langt ute i horisonten, at den på ingen måte legg nokon dempar på gleda over å kunna setja av pengar til gode føremål og intensjonar.

Tegner håp for årets julefeiring

Aftenbladets tegnekonkurranse har vært en tradisjon i over 50 år. I Stokka barnehage jobber barna med sin tolkning av «håp».
Les mer om:

Saftig biffoverskudd i Sandnes

SANDNES: Helt siden oppstarten i mai 2017 har Hereford & Friends tjent penger. Nå har eier Tommy Skjæveland kjøpt en gård på Stokka i Sandnes og har planer om å ekspandere til Stavanger.

– Det var et forferdelig syn

Eli Therese Stokka ble møtt av makabert syn på vei til jobb.
Les mer om:

Nytt navn på Madla bydel er feilslått symbolpolitikk

KOMMENTAR: Sunde. Madlamark. Tjensvoll. Mosterøy. Ombo. Nylund. Kvaleberg. Kristianslyst. Ullandhaug. Jåttå. Byhaugen. Buøy. Åmøy, vestre og austre. Stokka.
Les mer om:

Duegården på Stokka blir ikke bygd ut

Frp ble stående helt alene om å ville tillate utbygging på et regulert grøntområde ved Stokka sykehjem.
Les mer om:

Heisen start for ferske folkevalde om heie-sak

Rett i førekant av at saka kom opp i LMT-møtet (utval for landbruk, miljø og teknikk) tysdag, spurde Elmies etter moglegheita for synfaring i heia. Synfaring av kommunen Han fekk svar frå utvalsleiar Magne Langeland (Sp) og kommunalsjef Torbjørn Guggedal at det berre er gjort ei administrativ synfaring. – Det går an å føreslå ei utsetjing på grunn av ei synfaring, var svaret frå Guggedal. Sidekvinna til MDG-representanten, Marita Husevåg Hellesen (KrF), støtta også ønsket om få komma ut i terrenget for å sjå.

Anbefaler nei til utbygging på Stokka

Rådmannen anbefaler politikerne å avvise forslaget om å bygge boliger og bydelshus på eiendommen Duegården, like ved Stokka sykehjem,
Les mer om:

Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

- Ja, det blir rootsfestival neste år

Rootsen i Vikedal er reddet. Kristin Hafstad Stokka forsetter som festivalsjef og blir ny styreleder.
Les mer om:

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

Oppkjøring med Lindø: Episode 1

Leif Tore Lindø har tatt med politikere på biltur. Dagens gjest har flyttet fra Oslo til et staselig hus på Stokka.
Les mer om:

Listhaug om Stokka sykehjem: – Flott at de får leve livet slik de ønsker

Sylvi Listhaug (Frp) fikk omvisning på Stokka sykehjems rusavdeling. – Det er viktig at disse også får lov til å kose seg når de trenger pleie og omsorg.
Les mer om:

Vil bygge bydelshus og boliger på Stokka

Utbyggingsselskapet Ineo Eiendom har kastet sine øyne på en 9,8 mål stor eiendom ved siden av Stokka sykehjem.
Les mer om:

Arealplanleggeren lager bygde-festival

Kristin Hafstad Stokka gjør alt på fritiden.
Les mer om:

Legg puslespelet heilt på nytt

Brikkane i Herøyspelet vert stokka om og lagt på nytt til ei forestilling der den nye regissøren lovar berg-og-dalbane. Og det betyr intense øvedagar.
Les mer om:

Mistenker ikke at garasjebrannen var påsatt

Natt til tirsdag 30. april ble 18 kjøretøy skadet i en brann i et garasjeanlegg på Stokka i Stavanger. Etterforskningen peker i én retning.
Les mer om:

Flere biler totalskadet i brann i garasjeanlegg på Stokka

Natt til tirsdag brøt det ut brann i et garasjeanlegg i Konvallstien på Stokka i Stavanger. 17 biler skal være skadet, mange av dem er totalt utbrent.
Les mer om:

Fleire husstandar på Voll er utan vatn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Erluf Johan Stokka, som er på vaktlaget ved kommunalteknisk avdeling i Klepp, seier ved 21.00-tida fredag at dei arbeider for å utbetra feilen.Ei vassleidning ved Stangelandsvegen er øydelagt, og skaden skjedde ved 18.00-tida.Etter det Jærbladet kjenner til, blei vassleidningen øydelagt i forbindelse med pløying.

– Hjerteskjærende - en del av vår kulturarv forsvinner

Ghislain Gourvennec, organist i Stokka kirke, sørger over storbrannen i Notre-Dame i Paris.
Les mer om:

Her kjem Jærens høgaste bustadblokk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette blir kult!

Én av disse avgjorde lokaloppgjøret mellom Frøyland og Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Klepp 1-0 (1-0)Mål: 1-0 Tommy Tønnesen (8)Frøyland hadde mange store sjanser i første omgang, men det ble med den ene nettkjenningen signert Tommy Tønnesen etter corner. Aslak Ravndal og Joakim Grude hadde hver sin gedigne mulighet i løpet av 30 sekunder.