Nyheter om Stokka


Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

- Ja, det blir rootsfestival neste år

Rootsen i Vikedal er reddet. Kristin Hafstad Stokka forsetter som festivalsjef og blir ny styreleder.
Les mer om:

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

Oppkjøring med Lindø: Episode 1

Leif Tore Lindø har tatt med politikere på biltur. Dagens gjest har flyttet fra Oslo til et staselig hus på Stokka.
Les mer om:

Listhaug om Stokka sykehjem: – Flott at de får leve livet slik de ønsker

Sylvi Listhaug (Frp) fikk omvisning på Stokka sykehjems rusavdeling. – Det er viktig at disse også får lov til å kose seg når de trenger pleie og omsorg.
Les mer om:

Vil bygge bydelshus og boliger på Stokka

Utbyggingsselskapet Ineo Eiendom har kastet sine øyne på en 9,8 mål stor eiendom ved siden av Stokka sykehjem.
Les mer om:

Arealplanleggeren lager bygde-festival

Kristin Hafstad Stokka gjør alt på fritiden.
Les mer om:

Legg puslespelet heilt på nytt

Brikkane i Herøyspelet vert stokka om og lagt på nytt til ei forestilling der den nye regissøren lovar berg-og-dalbane. Og det betyr intense øvedagar.
Les mer om:

Mistenker ikke at garasjebrannen var påsatt

Natt til tirsdag 30. april ble 18 kjøretøy skadet i en brann i et garasjeanlegg på Stokka i Stavanger. Etterforskningen peker i én retning.
Les mer om:

Flere biler totalskadet i brann i garasjeanlegg på Stokka

Natt til tirsdag brøt det ut brann i et garasjeanlegg i Konvallstien på Stokka i Stavanger. 17 biler skal være skadet, mange av dem er totalt utbrent.
Les mer om:

Fleire husstandar på Voll er utan vatn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Erluf Johan Stokka, som er på vaktlaget ved kommunalteknisk avdeling i Klepp, seier ved 21.00-tida fredag at dei arbeider for å utbetra feilen.Ei vassleidning ved Stangelandsvegen er øydelagt, og skaden skjedde ved 18.00-tida.Etter det Jærbladet kjenner til, blei vassleidningen øydelagt i forbindelse med pløying.

– Hjerteskjærende - en del av vår kulturarv forsvinner

Ghislain Gourvennec, organist i Stokka kirke, sørger over storbrannen i Notre-Dame i Paris.
Les mer om:

Her kjem Jærens høgaste bustadblokk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette blir kult!

Én av disse avgjorde lokaloppgjøret mellom Frøyland og Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Klepp 1-0 (1-0)Mål: 1-0 Tommy Tønnesen (8)Frøyland hadde mange store sjanser i første omgang, men det ble med den ene nettkjenningen signert Tommy Tønnesen etter corner. Aslak Ravndal og Joakim Grude hadde hver sin gedigne mulighet i løpet av 30 sekunder.

Stor jubel for ny park

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den er veldig kjekk. Den var bra.

Leikene strøymer på til takknemlege familiar på asylmottaket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Har du lyst å hjelpe barna på Hå mottak? Har du leker til overs?»Slik starta meldinga som blei lagd ut på Facebook-sida til Noas ark open barnehage i midten av februar. Fleire familiar frå asylmottaket på Nærland har gått fast i den opne barnehagen det siste halvåret, og ein av fedrane fortalde til dei tilsette at det ikkje var så mykje å finna på for dei minste.- Muhammet spurte om me kunne hjelpa litt.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Andreas Helliesen er død

Helliesen sovnet stille inn på Stokka sykehjem natt til søndag. Han ville ha rundet 85 år i september.
Les mer om:

Det blir femdagars skuleveke

Kommunestyrefleirtalet sa i kveld ja til å delegera avgjerda om femdagarsveka for alle skulane i Suldalt til levekårsutvalet. Der er det klart fleirtal for å innføra femdagarsveke for samtlege skular, og dermed er det klart at denne ordninga blir innført frå hausten av. Vedtaket blei fatta mot stemmene til Berit F. Haugsland, Endre Kvæstad, Øyvind Lovra Tveitane, Gerd Helen Bø og Albrigt Stokka, alle Sp og Jarle Haugsland og Svanhild Løge Skålheim frå KrF. Meir frå debatten i neste papiravis.
Les mer om:

Trafikken går som normalt igjen på Stokka

Trafikken går som normalt etter at to biler var involvert i et trafikkuhell på E-39 ved Stokka i ettermiddag.
Les mer om:

Naboer hjelper hverandre til et friskere liv

I 36 år har naboene på Stokka trent mot samme mål: Å klare idrettsmerket.
Les mer om:

Naboer på Stokka hjelper hverandre til et friskere liv

I 36 år har naboene på Stokka trent mot samme mål: Å klare idrettsmerket.
Les mer om: