Nyheter om Stoke


Imponerer i Stoke: Halve Premier League snuser på tidligere Liverpool stjerne

Da midtbanespiller Joe Allen forlot Liverpool tilbake i 2016 og rykket ned til Stoke var det flere som tenkte han endelig har funnet sitt nivå. Liverpool var å «skyte for høyt» i følge engelsk presse på den tiden. Det startet helt ok og i flere år var nivået til Stoke og Joe Allen på linje, men så!. Sakte, men sikkert har den nå 32 år gamle waliseren blir særdeles god, rett og slett for god for Championship.

Roy Hodgson bekrefter at Ben Foster har begynt å pakke ut av garderobeskapet

Neste sesong er Watford tilbake i Championship, selv etter de i januar hentet inn managerveteran Roy Hodgson fortsatte pilene på peke nedover. Den 74 år gamle manageren har avtale med klubben ut juni måned, det samme har den 39 år gamle engelske keeperen Ben Foster.

Berge og Sheffield United med surt tap i opprykksjakten

Sander Berge spilte samtlige minutter da hans Sheffield United røk 0-1 for Stoke i den engelske mesterskapsserien lørdag. Sheffield United kom til oppgjøret med to tap på de siste 15 kampene. Borte mot Stoke ble et selvmål avgjørende etter at John Egan hadde styrt ballen i eget nett etter 78 minutter. Berge og hans lagkamerater har 61 poeng på 39 kamper. De er for fullt med i kampen om opprykkskvalifisering til Premier League. Det skiller kun tre poeng opp til Luton på 4.-plass. Sheffield-laget har igjen sju kamper av seriesesongen. (NTB)

Tromsø seriestarter uten ny keeper

Jakob Haugaard sliter med en lårstrekk og går glipp av Tromsøs åpningskamp mot Odd i Eliteserien 3. april. Målvakten er i klubben på lån ut sesongen. Dansken ble byttet ut med skade i helgens treningsoppgjør mot Rosenborg. Tirsdag skriver Nordlys at han er satt på sidelinjen i tre-fire uker. Avisen får det opplyst fra klubblege Jordi Degerstrøm. Haugaard er leid inn fra svenske AIK. 29-åringen har en fortid i Stoke og engelsk fotball. Tromsøs seriestart mot Odd spilles i Skien. Deretter venter HamKam hjemme på Alfheim 10. april. (NTB)

Ukrainer kaptein da Everton avanserte til kvartfinale i FA-cupen

Ukrainske Vitalij Mykolenko (22) var kaptein for Everton da de slo Boreham Wood 2-0 og tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen torsdag. Dermed gjorde Everton som Manchester City gjorde i sin kamp i FA-cupen for noen dager siden. Da var Mykolenkos landsmann Oleksandr Zintsjenko kaptein for de lyseblå da de tok seg videre til kvartfinalen. Mykolenko ble byttet ut etter en time med en kjenning i hamstringen. I kvartfinalen skal Everton møte Premier League-kollega Crystal Palace, som tok seg videre etter å ha slått Stoke tidligere i uken.

Jobbsøknaden til Mark Hughes havnet i spamfilteret

Før helgen kunne Bradford City, som kjemper for å holde seg innenfor seriesystemet kommet med en svært overraskende og positiv nyhet. Fans flokket seg til Northern Commercials Stadium for å se debutkampen til den Den tidligere Manchester United- og Barcelona-spissen og manager veteranen walisiske Mark Hughes. Gårsdagens League Two oppgjør endte med tap på hjemlig gress for Bradford, de ble slått 0 – 2 av Mansfield som er i opprykkskampen.

Bekreftet: United-legenden Mark Hughes endelig tilbake som trener

Det har vært stille rundt United-legenden Mark Hughes de siste årene. Uten trenerjobb siden 2018 er jernmannen tilbake langs sidelinjen. Nå handler det om å sikre en playoff-plass for Bradford. For League Two-klubben må dette oppleves som et skikkelig varp. Tidligere spiller for United, Barcelona, Bayern München og Chelsea, tidligere trener for Wales, Blackburn, Manchester City, Fulham, Stoke og Southampton. Les: Dato klar for Xavis første El Clasico som Barcelona-manager -Jeg er her av en grunn.

Østigård tar oppgjør med Stoke-treneren: – Han var kun ute etter å ta meg

GENOVA (TV 2): Leo Skiri Østigård (22) letter på sløret om hvorfor han forlot Stoke City tidligere enn planlagt.
Les mer om:

Slik spilles femte runde i FA-cupen

Femte runde av FA-cupen ble trukket søndag. Brendan Rodgers og Leicester røk ut av FA Cupen med hele 4-1 mot Nottingham Forrest, mens non league-laget Boreham Wood sto for helgens cup-bombe da de slo ut Bournemouth 1-0 borte! Manchester United røk ut på staffer mot Middlesbrough fredag, ellers gikk storlagene i Premier League videre. SISTE: PSG har satt ellevill pris for Pochettino Søndag formiddag ble femte runde i FA Cupen trukket. Runden skal spilles fra onsdag 2. mars. Det ble ingen storkamper, men et par rene Premier League-oppgjør ble det.

AIK-flopp med fortid i Premier League klar for norsk klubb

Den 29 år gamle danske keeperen Kristoffer Nordfeldt har allerede landet på Tromsø-lufhavn og blitt en del av et Tromsø-lag som intenst ønsker å bli beste lag i nord. – Dansken som startet sin karriere hos Brommapojkarna kom til Stockholm og AIK i forkant av 2020 sesongen. Nå har AIK lånt ut Kristoffer Nordfeldt til Tromsø i det håpet at han skal få fart på sin karriere igjen.

ESPN: Everton har bestemt seg for manager

4-1 tapet mot Watford felte Ole Gunnar Solskjær hos Manchester United, Rafael Benitez møtte sin managerskjebne hos Everton etter 2-1 tapet mot Norwich. På søndag kom bekreftelsen på at spanjolen ikke var rett mann på Goodison Park. Minutter senere svirret ryktene om erstatteren. Ifølge ESPN går dette én vei. Spill på Premier League her Everton har halvveis inn i januarmåned 19 poeng på 19 Premier League kamper. Tjueseks poeng bak Jürgen Klopp og byrival Liverpool ble i overkant ydmykende for supporterne.

Jose Mourinho har sagt nei

Det er ingen overraskelse at Jose Mourinho har sagt nei takk til Everton, han har kun vært noen måneder i Roma, vanligvis tar det minst en hel sesong, før den portugiser stjernemanageren drar videre.

Phil Jagielka som pusher førti har akkurat signert med Stoke

Den 39 år gamle forsvarsspilleren Phil Jagielka har vist med all tydelighet han har mer å gi, men Derby som verken kan signere nye spillere eller forlenge eksisterende avtaler var ikke stedet for den mangeårige Everton-profilen å avslutte sin karriere. Phil Jagielka har signert på en kort kontrakt med Championship-klubben Stoke. Den tradisjonsrike klubben skal ha planer om å bruke Jagielka på annet vis etter hans tid som aktiv spiller er over.

Superveteranen ble dumpet hos Derby 14. januar – signerte for ny klubb dagen etter

Rutine, det er Phil Jagielka, det. Siden 2000 har midtstopperen sanket 300 kamper hos Sheffield United og 385 hos Everton. Det siste året har det blitt 21 kamper hos Wayne Rooney og Derby, men økonomisk rot sendte 39-åringen ut av klubben 14. januar. End of story for Jagielka? No way. Rooney ønsket å beholde superveteranen med 40 landskamper for England, men det økonomiske uføret hos Derby tvang manageren til å slippe Jagielka. For Stoke City ble dette en mulighet de ikke aktet å gå glipp av. Dagen etter var singnaturen til Jagielka på plass.

Bekreftet: Leo Østigard sendes til de store gutta i Serie A

Til sommeren løper kontrakten til den tidligere Molde-spilleren ut hos Brighton, utviklingssjefen hos Premier League-klubben skal holde et godt øye med hvordan 22-åringen klarer seg de neste månedene.

Leo Skiri Østigård med tommelen opp utenfor legekontoret på Stadio Luigi Ferraris

Det er knapt nok en hemmelighet lenger når den norske den norske midtstopperen Leo Skiri Østigård kommer vandrende foran Tuttomercatoweb sine kameraer og viser tommelen opp før han vandrer inn på legekontoret til Serie A klubben Genoa. En overgang vil være et skritt oppover fra Stoke som Brighton har lånt han ut til. – Genoa har ikke annonsert nordmannen enda, de vil sikkert vente til i morgen. – I dag har de presentert den sveitsiske forsvarsspilleren Silvan Hefti som kommer fra Young Boys. Silvan #Hefti è Rossoblù!

Leeds ydmyket – City vant 7-0

Leeds United gikk på en smell av de sjeldne da de møtte Manchester City tirsdag. Serielederne sendte hjem yorkshirelaget med sju mål i sekken. Leeds har aldri gått på verre tap i klubbens historie. De tapte 1-8 mot Stoke i 1934, 0-7 mot West Ham i 1966 og 0-7 mot Arsenal i 1979, ifølge statistikktjenesten Opta. Phil Foden åpnet målkontoen allerede i det 8. minutt, mens 2-0 var et faktum da Jack Grealish scoret fem minutter senere. Kevin De Bruyne sørget for 3-0 før pause.

Neil Warnock: Sparket fire dager etter imponerende rekord

Rett etter dagens bortekamp mot West Bromwich som for øvrig endte 1 – 1 ble det annonsert at Middlesbrough avsluttet sitt samarbeid med veteranmanager Neil Warnock. – Beskjeden kom fire dager etter 72 åringen satte rekord på antall kamper i engelsk mesterskapsserie. For hver kamp som går over 1602 som var tirsdagens 3 – 1 tap mot Luton setter Neil Warnock nye rekorder, med dagens kamp er han oppe i 1603. – Men det blir trolig en stund til tallene fortsetter å vokse.

Ajer og Brentford videre i ligacupen etter seier i norsk duell

Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.
Les mer om:

City med cupsmell etter straffekonk

West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld. Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket. Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer. City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen. Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke.

Mundo Deportivo: Cavani åpner for La Liga i januar

Vi digget da United og Cavani ble enige om forlengelse etter forrige sesong. 10 scoringer på 26 Premier League-kamper og 6 mål i Europaligaen skulle bare være begynnelsen. Så kom en lengre pause, «tap» av draktnummer 7 og en unødvendig skade i treningskamp mot Stoke i september. Selv om det var Cavani som selv høytidelig skal ha overlevert draktnummeret til CR7, betyr ikke det at han er villig til å gi fra seg all spilletid også. Mot Everton denne helgen var det første kamp fra start.

Østigård på benken i Stoke-seier

Leo Østigård så sitt Stoke vinne 1-0 over West Bromwich fra benken. Nordmannen har spilt åtte kamper for Stoke i ligaen så langt denne sesongen, men fikk ingen innhopp i fredagens oppgjør. Nick Powell scoret vinnermålet for Stoke etter 79 minutter.
Les mer om:

Sadio Mané fosset forbi van Persie

Mané var mest fornøyd med at Liverpool tok tre poeng mot Crystal Palace, mens historieskriverne i Premier League var opptatt av 1 x 9 statistikken til senegaleseren. Mané viste vei for Liverpool med den første scoringen mot Palace på lørdag, en kamp som endte med en sterk 3-0 seier til Klopp og gjengen på en ikke altfor god dag. Les: Første borteseier siden mai -De hadde kvalitet, men vi lyktes på en måte å holde dem i ro, men vi hadde stadig bruk for Alisson.

Annonserte Cameron Carter-Vickers en time over midnatt

Først måtte faksen sendes til det engelske forbundet og så var det klart for annonsering på nettsider og i sosiale medier. Det er ingen overraskelse Tottenham låner ut den 23 år gamle midtstopperen Cameron Carter-Vickers, spørsmålet var egentlig, hvem blir det denne gangen? Den engelskfødte amerikaneren kom til Tottenham som liten gutt og har som voksen stadig fått fornyet sin kontrakt og i samme åndedrag fått oppleve fotball på fotballøya på alle nivåer.

West Ham shopper i Chelsea fra toppen av Premier League

Det har vært en forrykende, men ikke spesielt overraskende sterk start for West Ham i årets Premier League. – I fjor havnet David Moyes sitt mannskap på sjetteplass, i år virker de enda tøffere å ha med å gjøre. I gårsdagens 2 – 2 kamp mot Crystal Palace hjemme på Olympiastadion kom gjestene tilbake to ganger med forholdsvis enkle mål, det er et sjakktrekk for West Ham som har ambisjoner om spill i Champions League neste sesong å styrke forsvaret. West Ham har etter tredje runde 7 poeng og leder foran Chelsea, Everton og Liverpool som også har 7 poeng.

Mest lest siste uke