Nyheter om Stien


Horve har fått sin egen topptur - på dugnad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Himakånå åpnes før påske!

Formannskapet i Tysvær ble i dag enige med grunneieren som tidligere har stengt stien. Nå er det klart, Himakånå åpnes i kveld.
Les mer om:

Dette synet møtte Ruth på turstien: – Det er en skam

Kyststien på Vear er en fin tursti for både syklister og turgåere, men nå er stien rotet til med veltede trær og kvister.
Les mer om:

Ekstraordinært møte i Tysvær formannskap – vil prøve å åpne stien til Himakånå før påsken

Formannskapet i Tysvær kommune har innkalt til ekstraordinært møte på mandag. Der skal de vurdere et forslag som kan sikre at stien til Himakånå åpnes før påsken starter.
Les mer om:

«Jeg er imponert over langsiktigheten til utvikleren, som eier stort sett hele området»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennom min nyhetsfeed har jeg tilgang til både Nordre Aker budstikke og Vårt Oslo. Den siste tiden har jeg derfor lest kritikken mot Nydalens utvikling generelt, og mot ansvarlig utvikler, Avantor, spesielt. Den ene artikkelen har tittelen; «Få steder har mangelen på politisk ledelse i byutviklingen vært så tydelig som i Nydalen» skrevet som en kronikk av nestleder i bydelsutvalget i Nordre Aker, Ingeborg Briseid Kraft.

Naboprotester i Bøbakkan mot salg av friområde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er Trond Midtbø som spør. Han er en av naboene som har levert en klage til Sokndal kommune på den planlagte utbyggingen.I 2015 vedtok formannskapet å selge arealet på vel to mål til Drageland Eiendomsutvikling, under forutsetning av at det blir omregulert. Planen var først å sette opp tre eneboliger. Nå er det to boliger som gjelder.Naboene liker ikke planen.

Stenger populær tursti: – Det blir for mye

Etter massiv vekst i antall gjester de siste årene og en uenighet med kommunen, har grunneier Svein Ove Hundsnes nå stengt stien til Himakånåaring; inntil videre.
Les mer om:

Kjerag får nasjonal støtte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Støtten fra Miljødirektoratet går blant annet til besøksforvaltning og tilrettelegging. Kjerag får støtte til å lage besøksstrategi og sårbarhetsanalyse samt utvikling av betalingssystem for parkering.- Ordningen med nasjonale turiststier er en suksess. Derfor gir regjeringen mer penger til skilting, merking og annen tilrettelegging over hele landet.

Advarer: Tåler ikke det store presset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Helleren-husene hadde bare i juli 10.000 besøkende, og dette er mer enn de kan tåle. Publikumstelleren som nylig ble installert, viser at det populære turistmålet i Jøssingfjord trekker til seg enorme mengder besøkende.I dette tempoet kommer tallet til å bli 40.000 gjester i løpet av året, viser anslag. Dette går hardt utover de gamle husene.- Slitasjen blir generelt så stor at vi har lyst til å begrense besøksmengden.

- Korketrekkeren bør få en oppgradering(pluss)

Snarveien mellom øvre og nedre bydel trenger en høyst nødvendig oppgradering. Nå har kommunen sjansen til å ruste opp stien.
Les mer om:

Må stien gå kloss inntil hyttene? Nå ber hytteierene om møte med kommunen

BAMBLE: Er det nødvendig at kyststien gå kloss inntil flere hytteeiendommer på Bamble-kysten? Det er spørsmålet kommunen og flere hytteeiere nå strides om.
Les mer om:

Stølsbrukarane er imot utbetring av stien mellom Strø og Tangane ved Helin

Meir tilrettelegging for syklistar vil føre til auka trafikk, det vil uroe dyra og påverke det unike stølsmiljøet på ein negativ måte, meiner fire stølseigarar og grunneigarar avisa har prata med.
Les mer om:

Vil ordne stien på populært turfjell i Tromsø, men får ikke tak i grunneierne. Nå ber de kommunen om hjelp

Ishavskysten friluftsråd vil kloppe, skilte og merke turstien på Buren på Kvaløya, men vet ikke om de får lov.
Les mer om:

Turfolk klager på kråkefelle ved stien

Mannen som har satt opp ei fuglefelle i Flyplasskogen, har nå fått beskjed om å flytte den.
Les mer om:

– For ei julegåve det blir!

Etter ein lang planleggingsperiode, ser dei nå resultatet av turstien, som dei omtalar som ein kultursafari langs Lågen. Tilrettelagt Stien bind saman nord og sør i sentrum og opnar opp stader som ikkje før har vore tilgjengelege. Frå Ryfylke Fjordhotel går ein stien mot elveosen, før ei nystøypt trapp fører opp på asfalten igjen på toppen av Osbakkjen. Så går ein på vegen eit lite stykke og tar av mot Suldal Elverk.

Bred og pen er den blitt, og mer er i vente

Oppgraderingen av stien langs Skeisvatnet sør for stupetårnet nærmer seg slutten. Om ikke lenge kommer det toalett, og kanskje også en grill eller to.
Les mer om:

#23 - Stor lykke i liten leilighet

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Mari Stien Grimsrud.
Les mer om:

#23 - Stor lykke i liten kåk

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Mari Stien Grimsrud.
Les mer om:

Hevder at stokker på tvers av turstier er bevisst sabotasje

– Disse er potensielt livsfarlige for syklister som kommer i fart nedover stien, sier Yvonne Krokeide.
Les mer om:

Se hele turen til Preikestolen på 12 minutter

Stien til Preikestolen går gjennom svært variert terreng. Her er hele turen i høstfarger - skritt for skritt i høyt tempo.
Les mer om:

Polititeori: Dette er ruten den etterlyste mannen tok

Stien mellom Frognerparken og Skøyen i Oslo er trolig ruten den etterlyste mannen tok i etterkant av drapet på Majorstuen.

På denne stien ble Anne (85) og Anne Berit (65) ranet med én ukes mellomrom

ÅSTED NORGE (KONGSVINGER): Politiet jobber på spreng med å få tatt det som kan være én eller to veskenappere som går løs i Kongsvinger. Nå ber de om publikums hjelp.

Derfor velger friidrettsutøver Silje Fjørtoft stien fremfor den flate grusveien om høsten

Baneløper Silje Fjørtoft bruker stiløping bevisst i treningsopplegget sitt. Hun mener det er mange fordeler med å velge sti med ujevnt underlag fremfor flat grusvei, og får støtte av fageksperter.
Les mer om:

Stian får ikke bygge garasje på egen tomt

GRANSHERAD: Da garasjen til Stien Flåten brant ned ville han bygge en ny. Bane NOR har «noen» innvendinger. For nær jernbanen, bevaring av særpreg, mulig fremtidig veterantogkjøring – og ikke minst flom.
Les mer om: