Nyheter om Steine


Sterk bortebane-siger over Hjelmeland

Fysisk sterkare, betre organiserte og farlegare foran mål. Det er lokalavisa Strandbuen si bedømming av suldalslaget etter at våre menn gjekk sigrande ut av lokaloppgjeret mot Hjelmeland i går kveld. Hjelmeland har før sesongen vore klare på at det å vinna mot Suldal er viktig, men slik gjekk det altså ikkje. Vakker straffe Etter ei sterk hjelmelandsopning, tok suldalsspelarane alldeles over. Tore Søraas scora første målet ein halvtime ut i første omgang, og til pausa leia Suldal.

Brunei vil likevel ikke steine homofile

Sex mellom homofile og utroskap vil inntil videre ikke bli straffet med steining, lover sultanen av Brunei, etter sterke internasjonale reaksjoner.
Les mer om:

Brunei vil likevel ikke steine homofile

Sex mellom homofile og utroskap vil inntil videre ikke bli straffet med steining, lover sultanen av Brunei, etter sterke internasjonale reaksjoner.
Les mer om:

Brunei vil likevel ikke steine homofile

Sex mellom homofile og utroskap vil inntil videre ikke bli straffet med steining, lover sultanen av Brunei, etter sterke internasjonale reaksjoner.
Les mer om:

Rødt etter hevn: – Skjer aldri igjen

Tobias Salquist la seg flat etter at han sparket ned Eirik Steine. Nå må han trolig stå over minst én seriekamp.
Les mer om:

Årets konfirmantar

Her er lista over årets konfirmantar: Humanistiske konfirmantar Folkets Hus, Sauda 4. mai Karsten Berekvam Frikk Bratås Theo Herheim Egge Arin Eirikssønn Åshild Helstrup Hindenes Olav Eino Hovind Odin Ripel Jensen Silje Ekkjestøl Lien Tuva Ekkjestøl Lien Sebastian Listøl Mira Isabella Skaar Madsen Ingrid Renata Nielsen Simen Rønhovde Sindre Steine Jakob Lindanger Sørensen Marvik kapell 4. mai Daniel Byrkjedal Finnvik Hanne Rebekka Hebnes Sondre Hebnes Elias Kjølvik Jelsa kyrkje 5.

Suldalssjåførar klare for bilcross i Vikedal

Ein fin miks av urøynde og røynde sjåførar er klare til å gi gass. Start i gåve I juniorklassen startar Vilhelm Leirvik. Ein som debuterer er Nils Toralv Sørestad, i seniorklasse debutant, saman med Helge Steine. Heidi Steine, som er klar for dameklassen saman med Susanne Øygarden, fortel til avisa at Sørestad fekk starten som ei særs fartsfylte 45-årsgåve tidlegare i år og skal setja seg bak rattet i bilen med 200 hestekrefter. Tor Steine er meir erfaren i fartsdisiplinen.

Vil steine homofile til døde

Fra og med onsdag straffes homofil sex og utroskap med steining til døden i Brunei. Loven og metoden vekker oppsikt internasjonalt. – Umenneskelig, sier FRI-leder, Ingvild Endestad
Les mer om:

Indrebø er ny listetopp for KrF

Det er for lengst kjent at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, og dermed har Krf måtta finna seg ny listetopp før haustens val. Nykommar på tredjeplass Og nå er det klart at Torbjørn Indrebø (f.1969) toppar lista. Han er busett på Suldalsosen og stod ved sist val på femteplass.

Caroline og Harald tar imot dei første gjestene om litt over ein månad, men først må dei pusse opp

Om ca. to månader opnar Caroline Steine og Harald Andreassen dørene til Hardanger Fjord Lodge eller komande Hotel Sundal, dersom dei blir ferdige i tide.

Sendt til Haukeland etter frontkollisjon

Ein person er sendt til Haukeland sjukehus etter frontkollisjonen på fylkesveg 570 ved Steine.
Les mer om:

Lager film om krigen – for barn

Filmen skal få tittelen «Flukten over grensen» og bygger på en roman for barn, signert Maja Lunde. Ifølge pressemeldingen blir denne filmen, som etter planen skal få premiere i februar 2020, Norges første film fra andre verdenskrig – for barn. I filmen skal vi tilbake til noen desemberdager i 1942 og følge fire barn på flukt til Sverige.

Caroline (31) og Harald (31) har kjøpt gjestgiveri

Caroline Steine (31) og Harald Andreassen (31) har kjøpt den historiske gjestgjevarstaden i Mauranger. No ventar det unge paret ivrig på nøkkel og kjøpskontrakt.
Les mer om:

Lang dags ferd mot natt

Sist vekes kommunestyremøte fortona seg som ein maraton i møtetid. Klokka fire satt dei folkevalde, dei fleste kom mest sannsynleg rett frå ein travel arbeidsdag, klare og spente for å høyra rådmannens budsjettforslag. Kvar politikar fekk utlevert over 250 sider fordelte på fire hefte, ein heil liten regnskog til saman, med spennande økonomistoff. Rådmann Øyvind Valen forklarte og la fram kommune-stoda på ein forståeleg og god måte. Etter ein kjapp matbit, fór politikarane i gruppemøte. Mange store og viktige saker stod på kveldens agenda.

Torborg Fossan Steine tilsett som ny diakon

Fossan Steine har takka ja til stillinga som diakon i Suldal kyrkjeleg fellesråd. Ho tar til i stillinga ved årsskiftet. Det opplyser kyrkjeverje i Suldal, Anne Marit Øvstebø. I dag er Fossan Steine tilsett som helsesøster i Suldal kommune. Ho er utdanna diakon, og har tidlegare arbeidd som diakon i Vardeneset menighet på Tasta og som trusopplæringsmedarbeidar i Suldal kyrkjelege fellesråd. Stillingsstorleiken vil vera 80 prosent. Etter at diakon Anna Vaage slutta i diakonstillinga og pensjonerte seg sist sommar, har stillinga vore utlyst fleire gonger.

Løser Solabladets kryssord hver uke

90-årige Odd Steine ligger ikke på latsiden.
Les mer om:

Ny drift i Bergekrossen

Tormod M. Steine i Bergekrossen Eigedom AS seier at dagens drivarar i haust avsluttar leigeforholdet etter fem års drift. Han fortel at han nå jobbar med å få på plass nye drivarar, og at ønskjer å satsa endå større framover. – Me ser ein aukande trafikk og ønskjer å leggja endå meir til rette for blant anna turistar, seier eigaren, som i desse dagar er i forhandlingar om ny drift.
Les mer om:

Speidarane til Stjørdal

Første veka i juli var det landsleir for KFUK – KFUM speidarane. Suldal Billag frakta 24 speidarar og sju leiarar frå Suldal, Sand og Erfjord til Stjørdal for å delta på Futura 2018. Leiren samla nær 4500 deltakarar frå elleve år og oppover, der 300 av dei var utanlandske speidarar frå elleve ulike land. Tekst: Magne Steine og foto: Tone Erfjord, Marit Eikeland, Ragnhild Sukka og Magne Steine.

– Har lyst til å bobla

Suldal Vekst klatrar med det opp til nivå tre av totalt fire på tilskotspyramiden til SIVA. Det betyr ein auke frå ein million sekshundretusen kroner til to millionar kroner. Ikkje noko kvilepute – Dette er ein gåvepakke som gir oss ny tillit dei neste to åra. Eg har lyst til å bobla, smiler Laila Steine, som ønskjer å takka dei 40 bedriftene i Sauda, Suldal og Hjelmeland for eit tett og godt samarbeid. Med det auka tilskotet er ikkje noko kvilepute.

Bayern München med garasjesalg i sommer

Mens alle snakker om Bayern München sin høyreiste polske superstjerne sin mulige overgang til Real Madrid har klubben laget en salgsliste på spillere, noen av dem er mer overraskende enn andre.  Det er Bild-journalist Christian Falk som ikke gjør annet enn å sitte i buskene utenfor Allianz Arena og spionere som skriver om salgslisten. Les på F7City: White Hart Lane – Londons nye attraksjon Transferstand-Story in der heutigen @SZ_Sport mit @Brazzo: Vidal, Thiago, Bernat und Boateng würden bei guten Angeboten keine Steine in den Weg gelegt.

Målfest i Prestavikjo

Det blei målfest og sesongbeste då G13 møtte Stegaberg i Prestavikjo i slutten av mai. Med 9-1 var det nøgde gutar og jenter som kunne gå av banen etter kampslutt. Sesongbeste Det er andre året dei spelar på lag, og spelarane kjem frå alle grendene, utanom Vanvik. Resultatet mot Stegaberg er sesongbeste. Trenarane Kristian Steine, Øyvind Marvik og Tor Arne Sigstad skryt over ungdommane som har hatt god framgang sidan fjorårets sesong. Dei trenar ein gong i veka, i tillegg til kamp.

Vann dameklassen

Det blei førsteplass i dameklassen og gigantpokal for Heidi Straume Steine i Vikedal i helga. Og som om ikkje det var nok; med seg på startstreken hadde ho for første gong dotter Susanne Øygarden, som nå har rykka opp frå juniorklassen til dei vaksne. Der sparka ho godt frå seg. – Femteplass er veldig bra, ho må berre finna gassen, så klarer ho seg bra, humrar ei stolt mor og legg ikkje skjul på at det er spesielt å stilla på startstrek saman med sitt eige kjøt og blod. – Klart ein blir litt betenkt, men eg tenkte at eg drar vel frå henne.

– Familien var en viktig pådriver på campingplassen

SOKN: Frode Steine, daglig leder på Sokn camping, har avbrutt ferien i Spania og er dypt preget av nyheten om at tre av gjestene på campingplassen hans har omkommet i en brann.
Les mer om:

Frank Olav (43) har brukt 100.000 kroner på capser: – Jeg begynte å samle som 15-16-åring

Da Frank Olav Steine var skoleelev fikk ikke elevene bruk lue eller caps i klasserommet. Men når unggutten kom hjem var det på med capsen.
Les mer om: