Nyheter om Stavanger


17,6 mill. for eiendom ved nye SUS

Stavanger tingrett har bestemt at Helse Stavanger må ut med drøyt 17,6 millioner kroner for en eiendom på Grannes, like ved den nye sykehustomta.
Les mer om:

Slipper å betale erstatning til dørvakten han slo med glassflaske

STAVANGER: Dørvakten måtte sy et stort antall sting i tinningen etter å ha blitt slått av 29-åringen. En enstemmig rett mener at mannen som slo handlet i nødverge.
Les mer om:

Tinghustomt saumfares og bores opp

Multiconsult skal bruke de neste tre ukene på å bore 17 hull og grave opp flere dype groper på Bekhuskaien. Grunnforholdene må avklares før Statsbygg kan realisere planene om nye Stavanger tinghus.

Flere artister bekreftet til Øyafestivalen

Fra før er headlinerne The Cure og Karpe annonsert til neste års Øyafestivalen, og i dag er den tredje headlineren klar: Robyn skal avslutte hovedscenen i Tøyenparken fredag 9. august. Det blir hennes eneste festivalopptreden i Norge neste år. I tillegg annonseres kritikerfavoritten Mitski, som skal spille på festivalen torsdag 8. august. – Vi har kommet svært godt i gang med programmet til neste års Øya, og alt ligger til rette for tidenes festivalopplevelse i Oslo.

Slik blir topplønna i Nye Stavanger kommune

Rådmann Per Kristian Vareide har nest høyest lønn av rådmennene i Norge. Etter lokale forhandlinger nå i høst er lønna satt til 1.674.900 kroner.
Les mer om:

Tu skulekorps til topps med skrekkfilmtema

Knuste all motstand under Stavanger Open.
Les mer om:

Vil ha vikingsenter i Møllebukta

Sentrale politikere i Stavanger mener det er på tide å krone Møllebukta og Sverd i fjell med et innovativt vikingsenter, til glede både for turister, skoleklasser og befolkningen.
Les mer om:

Miljømål som renneløkke

DEBATT: Ap, MDG, V og SV vil at vi i løpet av de neste tolv årene skal redusere klimagassutslippene lokalt i Stavanger med 80 prosent, helt uten hensyn til hvilke konsekvenser slike måltall faktisk vil ha.
Les mer om:

Frp-politikar startar FB-kampanje for å stemple motstandar som løgnar

Frp-politikaren i Stavanger kallar Ap-politikaren løgnar, og vil bruke 500.000 kroner på premiar til dei som hjelper han å bevisa det. Nå er dei begge kalla inn til ordføraren sitt kontor.
Les mer om:

Naomi Kashiwagi skal lage kunst av arkivet til Norsk lydinstitutt

Den prisbelønte kunstneren kommer til Stavanger for å utforske arkivet til den private samlingen. Det kommende verket er del av markeringen for Europeisk kulturarvår.
Les mer om:

Turistforeningen vil sponse skiskole for 50 barn

Barn fra familier som ikke har råd til å betale deltakeravgiften får tilbud om plass på Stavanger turistforenings årlige skiskole - men interessen har mildt sagt vært laber så langt.
Les mer om:

Orgel-nerd i Lykkeland

Hvem skulle trodd at en ni-timers orgelkonsert ville samle et publikum på 350? Messiaen Complete i Stavanger Konserthus klarte det utrolige.
Les mer om:

5,2 millioner til styrking av Stavanger sentrum

Flertallspartiene i Stavanger bevilger i alt 5,2 millioner for å styrke handelen i Stavanger sentrum. Første tiltak er gratis parkering i utvalgte parkeringshus fram mot jul.
Les mer om:

To av tre rusmisbrukarar slit psykisk

STAVANGER: - Hadde eg fått hjelp med det psykiske tidlegare, hadde eg ikkje hamna så langt inn i rusen, seier ein mann i slutten av 20-åra som byrja å ruse seg då han var 12 år.
Les mer om:

Mann dømt til ett års fengsel for forfølgelse av ekskjæreste

En 48 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til ett års fengsel for å ha forfulgt sin ekskjæreste. Han dømmes også til fire års kontaktforbud.
Les mer om:

Imponerende innsats av solakorpsene under Stavanger Open

Både Skolekorpset Sola, Håland og Dysjaland skulekorps og Tananger skolekorps gikk seirende ut av den store konkurransen i helgen.
Les mer om:

Boganes sykehjem: Utsetter varslet lockout til onsdag

Stavanger kommune har sendt en ny bekymringsmelding til Fylkesmannen om den varslede lockouten ved Boganes sykehjem. Kommunen utelukker ikke at det kan bli aktuelt å bruke nødrett.
Les mer om:

Stalker dømt til å holde seg borte fra Stavanger og Sandnes

STAVANGER: I nærmere ett år oppsøkte, kontaktet og forfulgte 48-åringen sin tidligere kjæreste. Voldsalarm og besøksforbud hjalp ikke.

Ny penetrasjonstester i Stavanger

Vegar Linge Haaland er ny penetrasjonstester i Netsecurity.
Les mer om:

Trehus i Stavanger sentrum fikk store skader i brann

Loftet og taket på et trehus på Storhaug i Stavanger sentrum fikk store skader i en brann mandag morgen.
Les mer om:

Opne flammar frå butikklokale i Stavanger

Prisene i butikkene økes litt og litt i forkant av Black Friday og julehandelen, ifølge en undersøkelse Prisguiden har gjort. Flere kunder er overrasket og sier de føler seg lurt.
Les mer om:

Åpne flammer fra hus på Storhaug

Det brenner mandag morgen i et hus i St. Hans Gate i Stavanger.
Les mer om:

Brann i trehusbebyggelse

Nødetatene i Stavanger har rykket ut etter meldinger om åpne flammer i ett butikklokale i sentrum. Politiet melder at de har kontroll på personer som har vært i bygget.
Les mer om:

Gjekk med dundrande underskot, brukte 50.000 på mat til seg sjølv

I fleire månadar har studentorganisasjonen i Stavanger jobbe med å kartlegga pengebruken under årets fadderfestival, som gjekk med rekordunderskot. No er resultatet klart.
Les mer om:

Tillit og støtte virker

LEDER: Stavanger kommune og Stavangerprosjektet satser på kunnskapen til de som jobber i barnehagene. Det er bra for barn.
Les mer om: