Nyheter om Stavanger


The Troll Pick

DRØSET: Welcome you tourists some are here. This is the fourth deal of this years summer series of tourist guides to Stavanger, and today we shall see closer on the Troll Pick.
Les mer om:

Selger en av sine beste og henter tilbake en tidligere kaptein

Etter halvspilt sesong ligger Viking og Mjøndalen begge helt øverst i OBOS-Ligaen. Mjøndalen ligger på fjerdeplass to poeng bak Viking som har 28 poeng.   Han vært meget god Ylldren Ibrahimaj rykker opp to poeng på tabellen og forlater Mjøndalen til fordel for førstedivisjonsrival Viking. Omtrent samtidig forteller klubben de har hentet tilbake Joachim Olsen Solberg som har spilt for Sandefjord det siste halvannet år. Les: Har allerede levert åtte år og 275 kamper tilbake og klar for opprykkskamp Men selger samtidig Ylldren Ibrahimaj til Viking.

Gladmatfestivalen: Venter i over en time på kinesisk vaffel

STAVANGER (VG) Besøkende fra fjernt og nært flokker til Stavanger sentrum under den årlige Gladmatfestivalen som går av stabelen for 20. gang i år.
Les mer om:

Gladmat-testen: De beste og verste rettene

I disse dager går Glamat-festivalen i Stavanger av stabelen. Stavanger Aftenblads restaurantanmeldere har smakt på 63 av Gladmat-rettene til 40 kroner. Slik lyder dommen.
Les mer om:

Morgenrapport fra Slottsfjell-campen: – Sletent

Festivalfolket i Slottsfjell-campen er i ferd med å våkne: – Stemningå? Sletent, sier Martin og Håvard fra Stavanger.
Les mer om:

Bråk i Stavanger Sentrum

Natt til fredag er andre natt på rad hvor politiet har måttet rykke ut flere ganger for å hanskes med berusede og aggressive menn.
Les mer om:

Langfarere i Vågen fredag

Det ene skal langt av sted, det andre har vært langt nord. Begge cruiseskipene som besøker Stavanger fredag er på to uker lange cruise.
Les mer om:

Mann kastet på sjøen under slåsskamp i Stavanger

Flere personer havnet i vannet under en slåsskamp ved Oljemuseet i Stavanger.
Les mer om:

Bulgarer dømt til fire års fengsel for menneskehandel

Den bulgarske mannen (29) lovte kvinnen (27) en lysende og trygg framtid sammen med ham. I stedet tvang han henne til prostitusjon i Polen og i Stavanger.
Les mer om:

Bulgarer dømt til fengsel for menneskehandel i Stavanger

En 29 år gammel mannlig bulgarsk statsborger er dømt til fire års fengsel for å ha lurt en bulgarsk kvinne (27) til prostitusjon i Stavanger.
Les mer om:

Kvinne ble lurt til prostitusjon i Stavanger. Nå er mannen dømt til fire år i fengsel

STAVANGER: Den bulgarske kvinnen trodde 29-åringen skulle redde henne fra trange kår. I stedet ble hun satt i prostitusjon i Stavanger. Nå er mannen dømt til fire års fengsel for menneskehandel.
Les mer om:

Vaktel-suksess på Gladmaten

Det er suldalskokken Terje Bjørndal som står bak både menyen og confiteringa av vaktlane. Dette er kjempegodt. Og det er et velsmakende eksempel på at kortreist mat ofte er den beste, for denne vaktelen den har ikke fløyet langt, skriv Stavanger Aftenblad i dag. Kokken sjølv er stornøgd med alle dei gode tilbakemeldingane han får. – Eg hadde ikkje tenkt meg til byen, men nå må eg jo ta meg ein tur innom Ryfylke-teltet, ler han. Suldalsposten trefte han dagen før matfestivalen starta. Då var han i ferd med å confitera 400 vaktlar frå Tau.

Kvanndalshytta som ny

Ein dugnadsgjeng frå turistforeininga har gitt den 120 år gamle hytta eit skikkeleg løft. Nest eldst Hytta i Kvanndalen blei bygd i 1891 og er Stavanger Turistforenings nest eldste. I løpet av to helger i slutten av juni er det blitt skifta kledning, gamle madrassar og dyner er bytta ut med nytt sengetøy, og heile hytta er rundvaska frå golv til tak. Ny bru Det er ikkje berre hytta som har fått seg eit løft. For nokre år sidan tok snø og flaum brua nord for Kvanndalen. Det gjorde hytta isolert frå turnettet på andre sida av Kvanndalsåna.
Les mer om:

Nykommer blir cruiseanløp nummer 100

Torsdag blir det cruiseanløp nr 100 for Stavanger i år. Da gjester et helt nytt cruiseskip Stavanger for første gang.
Les mer om:

Mener denne kan gi norsk suksess i Kina

Kinesere er villige til å betale i dyre dommer for noe nordmenn har massevis av, men knapt vet hva er. Under Gladmatfestivalen i Stavanger lanseres sjøpølsa for et norsk publikum.
Les mer om:

Tre tusen cruisegjester til Gladmat

To cruiseskip besøker Stavanger onsdag. De kommer fra morgenen av og blir liggende lenge nok til at passasjerene får med seg de første timene av Gladmatfestivalen.
Les mer om:

Ny skogbrann i Sirdal: - Det brenner for fullt igjen

Tirsdag i 14-tiden var det en ny brann i Sirdal, skriver Stavanger Aftenblad.
Les mer om:

Bryter du vanningsforbudet? Da bør du vite dette

Fra og med tirsdag 10. juli innførte IVAR vanningsforbud i 13 kommuner i Rogaland. Stavanger Kommune mener forbudet er reelt, men bøtelegger ikke de som blir tatt.
Les mer om:

Storfint besøk

– Den snudde i god tid før brua, ler Odd Magne Hetlelid gjennom telefonen. Til fjordane på Vestlandet Hetlelid tok bilde av det staselege 205 meter lange skipet i Erfjorden. Skipet, som er eigd av Fred. Olsen Cruise Lines, har eit mannskap på 329 og plass til 880 passasjerar. I går starta turen i Stavanger og gjekk vidare til Lysefjorden, Jøsenfjorden og Erfjorden før dei stoppa for natta i Rosendal.

Vil bytte varetektsfengslinger med fotlenker

STAVANGER: - Dagens bruk av varetektsfengsling forsterker forskjellene i samfunnet, mener advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup.
Les mer om:

Gledesrop og varme - Se bildene fra VM-finalen i Stavanger

Mye jubel. Mye øl. Mye fotball. Slik var stemningen i Bjergsted under VM-finalen.
Les mer om:

Hopp gjerne uti - vannkvaliteten er bra

Fem ganger i året måles vannkvaliteten i Stavanger og Sandnes. Siste måling viser at vi trygt kan bade på de fleste stedene.
Les mer om:

Gründere håper Gladmat-stunt kan få 300 millioner TV-seere i Kina

Superkokker, millioner av TV-seere og drømmen om industrieventyr fra Stavanger til Asia: Alt gründerne trengte var sjøpølse.
Les mer om:

Det eksklusive cruiseskipet Sea Cloud II er på besøk i Stavanger

Lørdag formiddag ankom det tyske cruiseskipet Skansekaien i Stavanger.
Les mer om:

Sjølvsagt tek vi ungdomsvald og mobbing på alvor!

STAVANGER: Lena Skår Størseth etterspør tiltak mot mobbing og ungdomsvald i Stavanger. Ho er opprørt over den negative utviklinga vi er vitne til, og eg vil anerkjenne henne for dette engasjementet. Også eg ber på ei sterk uro over dette.
Les mer om: